Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@renulkka Já ti napíšu z oleje jména mezi kterýma bych se rozhodovala, kdybych čekala dvě holky. Zora je jasná, ta je vybraná už dlouho. A pak Lada, Josefína, Adina, Meda, Inna, Anna, Rozárie, Dora, Adina. A to fakt nekecám. Mám je i v poznámkách, co jsem si psala, než byla jistá pohlaví.
@vilmic Úplný souhlas. Včera dotaz - proč nechceš Michala? - Michal a Michael dohromady hodí jedno z nejčastějších jmen... Vašek je pěkný, malinký je Venoušek, velký Václav... Mě se třeba líbí Jan a Josef ale vadí mi ty z němčiny přejaté podoby Honza a Pepa, a tomu se asi člověk nevyhne mezi lidmi.
@beruska125 Shoda je asi těžká všude. Manžel je třeba přesvědčený, že domácká podoba se už vždycky nějak poddá - a mě se to nějak nezdá. Jaksi bych chtěla mít představu, jak tomu dítěti budu potom říkat...
@bombat Chybí mi rok do Ing. na ekonomce zaměřený na civilní letectví. Nemám v plánu se ale v letectví uplatnit. Za ty roky studia jsem zjistila, že to je sice zajímavý, nicméně mě to až tak nebere. Mnohem víc mě láka pozemní doprava. A nebo pak vlastní podnikání ve službách, to si ale musim ještě rozmyslet. Koukám, že minimálně na ty klučičí máme podobný vkus. 🙂
@vilmic Tak to mi sedí, na počítači (za fotoaparátem atd.) jako doma, systematičnost, preciznost... No, s těmi chlapeckými jsem hodně spokojená. Antonín, Tonda, Toníček je taky krásné jméno. Možná by se Ti to k té Zoře hodilo i víc. Amálka je teď trochu okoukaná, ale zas naší holce fakt sedí významem (pracovitá), tak jsme jí asi dali pilnost do vínku... Zdislava (říkáme jí Zdíša) je také hezké jméno, byť jsou jména tohoto typu trochu z módy, druhou jsme zas ještě nepotkali. Jiné "-slavy" fakt nemusím. Máme to o to složitější, že chceme, aby s tím jménem dostalo dítě i světce, patrona. U té Zdíši právě hrály roli i sympatie k svaté Zdislavě.
@bombat Mám ráda ve věcech pořádek. 🙂 Tak teď trošku trpim doma, když přehlížím ten šílenej bordel, co tady máme. Ale zdraví dětí mi je přednější, než abych si tady uspokojovala svoje obsese. I když mi to někdy ujede, hlavně ve chvíli, kdy si řeknu, že udělám jenom tohle a pak nemůžu přestat.. :D Lepší na nic nesahat. No ještě je tady jedna věc s těma jménama. Vojtěch i Zora jsou slovanská jména, tak by se mi líbilo, kdyby bylo i to třetí. Jako není to úplně mega nutný, ale bylo by to fajn. I proto má Václav trochu na vrch.
My máme ve jménech jasno. Já od mala chtěla kluka a holku - Petr a Tereza, pak Allan a Evelína, nakonec máme Frantu (a teď je jich všude dost) a přibude ještě Tonda (který se také nějak rozmohl). Chtěla jsem Edu, ale ten neprošel. Holka v papírech u prvního byla psaná Žofie, teď si tam napíšu asi Ninu.
Mě se libi ta Meda a Jenovefa .
Jinak ještě Adeline , pro kluka Matyáš, Matteo, Kryšpín , Kristián a kupodivu Anakin ale je to jméno které nejde ke každému příjmení
Děvčata tak dnes zubař, naštěstí jen kosmetické odstranění zubního kamene,ale jak je to citlivý tak krvácí dasne,takže cely den mám v hube jako v polepšovně.no a po dnešním obědě jsem se nějak odrovnala,jsem šílené nafouklá,bolí mě v bruch,ach jo,nějaký tip jak si ulevit?
když jsou na přetřesu jména, přidám odkaz https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=12&t...
graficky se mi moc nelíbí, ale jsou tam zajímavý grafy ke křestním jménům, kdy se dávala hodně, v jakých obdobích málo, kolik jich je současně žijících, trendy, slavné osobnosti, dokonce i kde se to jméno dává (v čr),...
Kryšpín neee 🙂)))) Holky na me jde asi treti trimestr nebo co 🙂 Zacinam si pripadat takova lina, tlusta, no nevim. Navic kadernice mi dnes rekla, ze se mi zhorsily vlasy. Ja si toho ani nevsimla, ale proste tak nak zacinam citit, ze ten treti trimestr asi nebude tak hot sexy mamma time :D Vcera jsem misto sexu usnula..fuj
Ahoj holky, tak my jsme další do počtu, co se nemohou na jméně shodnout 😀 také souhlasím s tím, že pro holčičku bychom se shodli asi lépe 🙂 jinak jsem dneska vzala parním čističem a kartáčkem komplet všechny obklady a dlažbu v koupelně a na záchodě...pak jsem se nemohla pořádně ani hnout, jak mě bolelo v kříži...teď už je to dobrý, ale pořád mi nějak tvrdne břicho, tak jsem zařadila hořčík, snad to není špatně??
@jenssy To je krasny, sikula. Nechces prijit s tim cisticem k nam? Ja tu lezim jak lina ves :D
@jednaholkaa Hele ani ne, dost mě to odrovnalo i u nás, a to manžel dost pomáhal 🙂 ještě se chystám na ta okna a vypulírovat komplet celou kuchyň, ale to zase musím počkat, až přijde nálada a chuť, což teď moc často nebývá....už mi to břicho nějak překáží 😀

@michaelarei koukám ze shoda nepanuje nikde😅