Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj holky, taky se muzu pridat s tim, ze dneska je divny den. Zvracim, je mi blbe kdyz se najim a i kdyz se nenajim (jak v prvnim trimestru), do toho mam takove krece trisel a kolen, ze skoro nemuzu chodit. A skoro kazdy den me pali zaha. Priznavam, ze uz toho zacinam mit dost ☹
Holky, já už se divně cítím druhý den 😒. Ale spíš taková slabost, trochu i morální a nic se mě nechce. Bolí mě kyčle, pálí žáha, věčně nafoukle břichu.... No začíná to těhotenství být náročné 😒
@bombat snad mas pravdu. 🙂) to Uvidime v unoru 🙂))
@garfa4 ahoj. Tak to jsme na tom stejne. Ja teda nezvracim ale nejradeji bych mela doma hasiče na zahu. A ty trisla a stýská kost to je jak kdybych to mela rozsekany. Silene bolesti :(
@yvonneullmann Ahoj, ja si vubec nedokazu predstavit, jak vydrzet jeste vic jak 3 mesice
Ze zacatku mi na zahu pomahalo mleko a Rennie. Ale prijde mi, ze uz si na to telo zvyklo a uz na to moc nereaguje. Co pouzivas ty?
@garfa4 Ja když si vzpomenu na první těhotenství, tak jsem třetí trimestr fakt trpěla. Zaha mne pálela, z toho jsem dokonce zvracela, natejkaly mi nohy, bolely mne zebra, bedra, v kříži. V noci jsem nemohla spát, tak jsem to doháněla pres den.Taky mne to nebavilo. Ted uz tak nějak vim, že to není úplná procházka růžovým sadem a vim co očekávat, ale na druhou stranu se na tu malou strasne moc tesim, tak si říkám, ze ona treba taky nemá ideální podmínky a uz ji to tam taky nebaví.
Také se na pálení žáhy doporucuje jíst rýži, vypití vlažné vody, omezit kafe, cokoladu, nepit bílé vino. Omezit cukr a sladkosti. Pri spaní nelezet rovně, ale mit pod hlavou víc polštářů.
Tak to vypadá že rp se bude zvyšovat až za rok. Škoda. Snad to pak bude platit i pro ty co už na něm jsou. Přece jen nám to vychází jen o pár měsíců..
@andelka podle toho co zatím říkali by to mělo být pro všechny kdo budou v tu dobu rp pobírat takže by se to na nás mělo vztahovat🙂 ale dokud to nebude “černé na bílém “ tak není nic jisté no😉
@andelka @beruska125 A vyčetly jste někde, jak je to pro vícerčata? Zatim o tom nepadlo snad ani slovo. Já si rozhodně nechci stěžovat, už tak jak to je, je to fajn. Ale přeci jen ještě do začátku roku 2017 byla částka úplně stejná, pak jí navýšili, tak si skoro myslim, že to teď zase nechají.
@beruska125 no, doufám. Každá koruna dobrá. Ten propad na RD je šílený. Já jsem sice měla nízký plat,ale pořád nemocenskou,podporu i PPM mám vyšší než toto. Trochu se to srovná bonusem na dítě. Ale i tak je to mazec. A hlavně, nezvedali to už mnoho let.
@andelka
@beruska125 A to by nám tedy tu částku doplatili? No modlím se, aby se to na nás vztahovalo. Káťo, jaký bonus na dítě máš na mysli?
mělo by to být tak, že nám celou tu částku, o kterou se příspěvek zvýší, rozpočítají do zbývajících měsíců....možná si to pak budeme muset upravit, abychom stihli vybrat celé to navýšení a zároveň se vešly do té maximální částky, co můžeme pobírat 🙂
@jessulka jednorázové tu částku asi neproplati ale buď navýsi měsíční částku tak aby se to vybralo do doby kterou sis zvolila nebo by se pobírani prodloužilo. Stejně si muzes každé 3 měsíce měnit tu výši (částku)🙂
Odkaz na články: https://www.finance.cz/512209-rust-rodicovske-d...
@vilmic tady v tom článku píšou 450000😂

Já si musím dneska odpočinout. Malá kope, mám kontrakce ale v kuse . Takže ty poslickove. Litava jsem od rána , pak cestovala s dětmi a mladší musel byt v nositko na břiše takže zátěž. O tom ze mě bolí kříž nemluvím...ale ten podbrisek není nic příjemného . Člověk to musí až prodychat. Teď je to proste naprd nějak odpočívat, nedá se to.