icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

ajdamajda
8. lis 2018

Já si musím dneska odpočinout. Malá kope, mám kontrakce ale v kuse . Takže ty poslickove. Litava jsem od rána , pak cestovala s dětmi a mladší musel byt v nositko na břiše takže zátěž. O tom ze mě bolí kříž nemluvím...ale ten podbrisek není nic příjemného . Člověk to musí až prodychat. Teď je to proste naprd nějak odpočívat, nedá se to.

jessulka
8. lis 2018

@ajdamajda Odpočívej. Dnes je opravdu nějaký divný den. Ja mam taky dnes den na prd. Brisko a podbřišek také bolí, malá hrozně kope, mam cely den takový bílkový hlen. Jsem z toho nervózní. Uz aby byla středa, jdu na kontrolu.

garfa4
8. lis 2018

Ahoj holky, taky se muzu pridat s tim, ze dneska je divny den. Zvracim, je mi blbe kdyz se najim a i kdyz se nenajim (jak v prvnim trimestru), do toho mam takove krece trisel a kolen, ze skoro nemuzu chodit. A skoro kazdy den me pali zaha. Priznavam, ze uz toho zacinam mit dost ☹

basice
8. lis 2018

Holky, já už se divně cítím druhý den 😒. Ale spíš taková slabost, trochu i morální a nic se mě nechce. Bolí mě kyčle, pálí žáha, věčně nafoukle břichu.... No začíná to těhotenství být náročné 😒

yvonneullmann
8. lis 2018

@bombat snad mas pravdu. 🙂) to Uvidime v unoru 🙂))

yvonneullmann
8. lis 2018

@garfa4 ahoj. Tak to jsme na tom stejne. Ja teda nezvracim ale nejradeji bych mela doma hasiče na zahu. A ty trisla a stýská kost to je jak kdybych to mela rozsekany. Silene bolesti :(

garfa4
8. lis 2018

@yvonneullmann Ahoj, ja si vubec nedokazu predstavit, jak vydrzet jeste vic jak 3 mesice

Ze zacatku mi na zahu pomahalo mleko a Rennie. Ale prijde mi, ze uz si na to telo zvyklo a uz na to moc nereaguje. Co pouzivas ty?

ajdamajda
8. lis 2018

@jessulka mám taky . Já teda měla u hlen s troškou nitek naruzovelych ale nic mi není jinak. Jen je to zahul proste .

garfa4
8. lis 2018

@basice koukam, ze nas tu zacina byt vic s podobnymi problemy

jessulka
8. lis 2018

@garfa4 Ja když si vzpomenu na první těhotenství, tak jsem třetí trimestr fakt trpěla. Zaha mne pálela, z toho jsem dokonce zvracela, natejkaly mi nohy, bolely mne zebra, bedra, v kříži. V noci jsem nemohla spát, tak jsem to doháněla pres den.Taky mne to nebavilo. Ted uz tak nějak vim, že to není úplná procházka růžovým sadem a vim co očekávat, ale na druhou stranu se na tu malou strasne moc tesim, tak si říkám, ze ona treba taky nemá ideální podmínky a uz ji to tam taky nebaví.

jessulka
8. lis 2018

@garfa4 Telo si rychle zvykne na mléko a pak uz to na tu zahu nepomuze. Ja zkouším vodu s vymackanym citronem a to má docela rychly ucinek.

jessulka
8. lis 2018

Také se na pálení žáhy doporucuje jíst rýži, vypití vlažné vody, omezit kafe, cokoladu, nepit bílé vino. Omezit cukr a sladkosti. Pri spaní nelezet rovně, ale mit pod hlavou víc polštářů.

garfa4
8. lis 2018

@jessulka teda to jsou jeste vyhlidky....

Tak vodu s citronem zkusim, dekuji za radu. Jeste jsem vycetla, ze pomahaji mandle ve slupce, tak jsem si je ted vzala k televizi

vilmic
8. lis 2018

ou em dží.. za pět dní umřu šťestím. 🤤🤤😍

andelka
9. lis 2018

Tak to vypadá že rp se bude zvyšovat až za rok. Škoda. Snad to pak bude platit i pro ty co už na něm jsou. Přece jen nám to vychází jen o pár měsíců..

beruska125
9. lis 2018

@andelka podle toho co zatím říkali by to mělo být pro všechny kdo budou v tu dobu rp pobírat takže by se to na nás mělo vztahovat🙂 ale dokud to nebude “černé na bílém “ tak není nic jisté no😉

vilmic
9. lis 2018

@andelka @beruska125 A vyčetly jste někde, jak je to pro vícerčata? Zatim o tom nepadlo snad ani slovo. Já si rozhodně nechci stěžovat, už tak jak to je, je to fajn. Ale přeci jen ještě do začátku roku 2017 byla částka úplně stejná, pak jí navýšili, tak si skoro myslim, že to teď zase nechají.

andelka
9. lis 2018

@beruska125 no, doufám. Každá koruna dobrá. Ten propad na RD je šílený. Já jsem sice měla nízký plat,ale pořád nemocenskou,podporu i PPM mám vyšší než toto. Trochu se to srovná bonusem na dítě. Ale i tak je to mazec. A hlavně, nezvedali to už mnoho let.

andelka
9. lis 2018

@vilmic to nevím. To že zvyšovali je dobře,se též to trvalo.

jessulka
9. lis 2018

@andelka
@beruska125 A to by nám tedy tu částku doplatili? No modlím se, aby se to na nás vztahovalo. Káťo, jaký bonus na dítě máš na mysli?

jessulka
9. lis 2018

@vilmic Tak ty vypadají luxusně 🙂

tynazezu
9. lis 2018

@jessulka andelka asi myslí slevu na dani na dítě 🙂

jenssy
9. lis 2018

@andelka
@beruska125
@jessulka

mělo by to být tak, že nám celou tu částku, o kterou se příspěvek zvýší, rozpočítají do zbývajících měsíců....možná si to pak budeme muset upravit, abychom stihli vybrat celé to navýšení a zároveň se vešly do té maximální částky, co můžeme pobírat 🙂

iris92
9. lis 2018

@vilmic Ahoj, melo by to byt na 390 000 Kc. Nejde mi to sem nahrat, ale na strankach MPSV je tiskova zprava kde to pisou.

vilmic
9. lis 2018

@iris92 Ahoj, hodná děkuju. Tak to je príma. 🙂

andelka
9. lis 2018

@jessulka jj,slevu na dani. malej bude třetí dítě které bude muž uplatňovat,tak je i fajn že ta sleva je u dalších dětí vyšší.

beruska125
9. lis 2018

@jessulka jednorázové tu částku asi neproplati ale buď navýsi měsíční částku tak aby se to vybralo do doby kterou sis zvolila nebo by se pobírani prodloužilo. Stejně si muzes každé 3 měsíce měnit tu výši (částku)🙂

andelka
9. lis 2018

@jenssy no já budu pobírat určitě do 3 let, možná až do 3 a třičtvrtě, březnové dítě jsem dostala do školky až od září,v průběhu roku nula šance. Takže ten půlrok to nevytrhne.

beruska125
9. lis 2018

@vilmic tady v tom článku píšou 450000😂

Strana