Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@beruska125 Tak tomu nevěřim.. :D :D Ale jako bylo by to super, to jo.
@vilmic když těch 390000 vychází z původního návrhu zvýšení rp na 260000. A oni chtějí udělat 1,5 násobek rp, tj. 300 000* 1,5=450000. Takže bych to neviděla tak nereálné ale kdo ví...
@jessulka hele jak si vcera psala o tech strevech a o tom, ze mas pocit, ze Ti praskne bricho, tak ja to mam uz par tydnu a ted jsem zacla pit Actimel a drtim si jednou denne to lnene seminko do caje a musim rict, ze je to mnohem lepsi - tuk tuk tuk. Neni to skvely, ale je to mnohem lepsi. Tak treba taky zkus, ja na tom jedu od pondeli a citim ulevu.
@skretik Jak říkám, někdy překvapí. Stav, ale musíš hnedka 5. den, pak už neručim za to, kolik toho zbyde, :D
@beruska125 Hmm, dává to smysl. Tak uvidíme.
@vilmic Sakra, ja si zrovna takovy od nekoho taky koupila za 150 🙂)
Jinak vcera byl fakt nakej divnej den. Poprve me to bricho prislo omezujici, no uz je asi na case. Sla jsem totiz s batohem na nadrazi a to se miminu nak nelibilo, byl docela tezkej :( Napred jeden totalni kopanec a pak jsem celou cestou vlakem citila podbrisek. Nakonec jsem blbec vzala omylem do ruky tezkou tasku a chvili na to zase kopanec nebo co az jsem vyjekla bolesti na celou ulici. Takze uz nic tahat nebudu, myslim, ze jsem to pochopila 🙂
@jessulka no u nás absolutně nehrozí mít dítě ve školce od září ( to berou max do listopadu,pokud je místo), a tak jedině kdyby nastoupilo v tom lednu/ únoru,jakože od pololetí. Ale nevím nevím..moc se to tu nevede, nastupovat v průběhu roku. Navíc to bude první školní rok co bude u nás bydlet dcera,a chodit do školy..Tak uvidím. Kdyžtak bych si to nechala do toho září,aspoň se nebudou muset řešit prázdniny. Přijde mi i brzo aby dítě nastoupilo s úderem 3 roku. Oba kluci šli později,skoro ve 3,5.
Tak jsem právě objednala na Funbaby druhý vajíčko. Ráno jsem objednala na Malvíku ty fusáčky do autosedačky, přebalovací podložku a LODGER Swaddler dvoubalení. Využila jsem slevy z maminky, tak aspoň nějaká kačka ušetřena. Zítra si jedu vyzvednout od pani kojící polštář pro dvojčata a pak už mi budou chybět jen fusaky. Ale teda myslim, že tenhle měsíc budem jíst jenom ty utopence.. :D
@vilmic Na co je prebalovaci podlozka? Na ten prebalovaci pult nebo? My jsme vcera taky nakoupili v Malvikovi s tim kuponem. Tu matraci Traumland, tak mam klid 🙂 Jinak fusak jsem koupila na Vinted ruzovy Lodger za tisicovku. Vic bych ani za ruzovej fusak nedela 🙂)
@jednaholkaa Jj, na pult. Měla jsem u syna od stejnýho výrobce a byla super, bohužel jsme jí ale oddělali při cvičení vojtovky. Tady malá ukázka dnešniho utrácení:
@vilmic Jee to krasny, tak zavinovacka ruzova a cerna 🙂
@jednaholkaa Myslim, že růžová do tý tmavě šedý autosedačky bude hezoučká. Druhou autosedačku máme světle šedou, ta asi připadne klukovi. Pravděpodobně je pak budu používat i do kočárku na jaře. To uvidim.
@vilmic Jo to bude pekny! Ty softshellovy jsou fakt hezoucky 🙂
Jinak my jsme rozbalili ten kocar z nemecka ale neumime ho slozit :D Teda pritel neni moc technicky typ a ja uz vubec, takze noo, nechavam to na nem, snad to do unora da nak dohromady 🙂
@jednaholkaa Zkoušela jsi youtube? Tam mívají výrobvi promo videa a třeba to nějak napoví. Jaký jste vlastně koupili?
@zuzekk krvácení z dásní je v těhotenství úplně normální. Řešila jsem to před měsícem na kontrole u zubarky. Je to vlivem hormonů. Říkala jsem ji, že teď flakam mezizubní kartáček kvůli krvácení a bolestivosti a říkala, že je to muolne běžné, ale že je to začarovaný kruh - maminky přestanou používat mezizubní kartáčky - zánět - kaz a pořád dokola.
@jessulka ja si dneska studovala neco o epiduralu a holka ja asi pujdu do te celkove narkozy.. jako predstava ze budu po cisari, s miminkem a doma holcicku necele 2roky a ja budu mit mesic sileny bolesti hlavy to asi teda neee..navic jsem mela hrozny poporodni deprese ktere trvaly 3/4 roku tak by mi tohle asi moc nepomohlo..myslela jsem ze by u me stal manzel a drzel me za ruku ale v jicine u cisare partner byt nesmi(ceka na chodbe) tak bych to sama asi ani nedala
Holky, tak já dneska taky utrácela na funbaby a na babiez...Objednala jsem matraci do postýlky, koupací lehátko, minky deku a plno serepetiček na hygienu.
Jinak včera poradna OK, výsledky OGTT také. Můžu se dál ládovat čokoládou 🙂) Jinak mimi roste dle tabulek, na konci 25. týdnu necelých 700 g.
@vilmic Pořád přemýšlím, jaký fusak do autosedačky, mám sedačku Stokke a taky nožickový fusak Stokke, vejde se tam? Je dost velký a teplý.Ptám se tebe, protože vím, že máš se StokKe zkušenost.

@vilmic no to je nadhera, po tomhle bych se mohla taky utlouct, to ty sama?