Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Já jsem nemusela být nikdy nalačno, jen při tom testu na cukrovku (ble). A v Gennetu mi slečna z recepce říkala, že také nemusím být nalačno. Já mám strach, že tam s sebou seknu na zem. Od včera je mi hrozně zle, v noci jsem nemohla ani spát. Ráno jsem se zase při čištění zubů dávila. Vidím jen kartáček na zuby a chce se mi zvracet. Teď dopoledne už dobrý. Ale v 15:00 na mne padne krize a budu se zase motat jako bych byla po flámu, hlavu budu mít jak pátrací balon a budu potřebovat spát. Jenže to musím ještě dojet do té Prahy a zpět.
@jessulka já právě také nemusela být nikdy na lačno. Tak asi záleží na doktorovi. Taky se mě teď častěji motá hlava, ale mám podezření, že mám opět málo železa jako těhu předtím. Do toho se mě i někdy špatně dýchá a to prý může souviset právě s tím železem. Tak si ho budu muset nechat předepsat, protože při současném jídelníčku ho do sebe asi jen tak z potravin nedostanu.
Holky a je nutne aby pri kazde navsteve u dr musela strkat ruce tam dovnitr"? Minule kdyz ksem tam chodila tak to delala pokazde, vzdycky to bylo dost bolestive (jeste me u toho i sprdla, ze jak to jako delame s manzelem, ze sex me prece taky nemuze bolet!)
No a vzdycky jsem z toho byla tak vysresovana, ze jsem pred kazdou navstevou z nervu zvracela a dostala jsem i srajdu.
Navic mi vzdycky namerila vysoky tlak, zacala me desne strasit a posilat po vysetrenich s tlakem atd.
Pritom doma a kdykoliv jindy jsem mela tlak ukazkovej.
Je nejaka moznost tady ty "prohlidky" odmitnout a nechat si delat jen uz a zkontrolovat moc atd? Chtela bych se stresu z toho a z vysokyho tlaku celkem vyhnout:(
@jessulka ahojky. Já jdu k nějaké dr. Ale teď nevím jméno, jsem na dovci u moře tak to nemam u sebe. Ale ano zadanku potřebuješ. Rodokmen ne. To je podle mě když máš nějaký problém 🙂
@silwin Ty vado, to má asi nějaký svoje metody. Moje dělá vnitřní ultrazvuk jen do toho 9/10 týdne, pak už jen přes břicho a spodku se úplne vyhýbá. Dokonce v minulým těhu jsem šla na první kontrolu 8+0 a už bylo všechno vidět přes břicho. Teď když jsem tam byla po tom krvácení, tak se mě ptala jestli zvládnu vnitřní ultrazvuk, že by to chtěla vidět pořádně. Ale to přeci jen byla jiná situace. Ruce mi tam fakt nestrká vůbec.
@silwin Tak mě dělal poslední 2 návštěvy jen vnitřní UTZ a myslím, že vyšteření na koze bude dělat až později, kvůli čípku atd... Tam se určitě ohradit můžeš.
Ale ten tlak si hlídej! Být tebou na vyšetření si zajdu, není to sranda a může jít o živit oběma. Já měla v 1.těh. tlak vysoký a léky ve 2.tlak spíš nižší, bez léků a v 37tt mi tak vystřelil, že se mi odloučila placenta, masivní krvácení, dítě udušené-oživené, mozková aktivita na eeg byla rovná čára a to manžela když dorazil připravovali nato, že se ze sálu nevrátíme nikdo. Minimálně si kup tlakoměr a hlídej se.
@vilmic no proto ji taky chci vymenit, tohle ani nebylo to nejhorsi, co me tam potkalo.
Na kazdy kontrole pry musela zkontrolovat cipek, jako kdyby se mel asi otvirat deiv nebo co, nedlea se to nahodou az ke konci tehotenstvi?
Me prave zajimalo jestli je to normalni nebo co...
Koukam ze neni.
Jinak mi pak potom delala uz normalne pres bricho, takze ta kontrola mi prisla uplne zbytecna. A samozrejme neprijemna a stresujici.
@frndafrrr tlakomer jsem si prave predtim poridila, a jak jsem psala, doma i na vysetreni tlaku vsechno v normalu, jen u ni jsem vzdycky ze stresu mela tlak vyssi. Ne o moc, alw jelikoz jsem nebyla v tabulce, tak me jeste vic vystresovala:(
Tlak jsem si merila treba pwtkrat denne, rano, v poledne, vecer, po fyzicke zatezi atd a nikdy jsem ho nemela vysoky, vzdycky normal.
@silwin Já myslim, že čípek se kontroluje až pár týdnů před porodem. Se synem už si to moc nepamatuju, ale taky jsem rodila 37+4, tak těch předporodních kontrol už moc nebylo. Dokonce ani jeden monitor. Nebo asi kdyby jsi měla s tím čipkem problémy v předchozím těhu, tak by to byla indikace k častým kontrolám, ale tohle je divný. Kort když tě to bolí a stresuje.
@vilmic problemy nikdy zadny, asi to bylo preventivni nebo co.
Super, uz jsem nasla novou doktorku, tak tohle bude prvni otazka nez si vubec podame ruce:D pujdu tam teda az 30.7., tak to uz budu v 11 tydnu, tak snad budu mit klid od vsech tehle neprijemnosti.
A mezitim nez na ty kontroly dojde, tak si na ni zvyknu a ziskam duveru a tak🙂
@basice Také se mi špatně dýchá, jakoby z těžka. A když hodně mluvím, např. do telefonu, tak se strašně zadýchávám. Dnes to odpoledne řeknu doktorovi, třeba mi to železo také předepíše. V předchozím těhu jsem ho ke konci brala taky. Jenže to mi bylo 31. A teď skoro v 36 letech už je to znát v podstatě dřív.
Mě zase doktor řekl, ze večer před oběrem nesmím jist sladké a ráno vypít půl litru obyčejné vody , nic víc , aby výsledky byly přesné 😀 každý má jiné postupy koukám 😀
@veronika_2019 vypit pul litru vody?? to by me zabilo i behem dne, natoz po ranu, to snad radeji na lacno. Ja jdu na kontrolu zitra, to mi bude delat jen stery asi , tak jsem zvedava kdy pujdu na krev.
Holky, nevíte, kde se dají sehnat šaty na těhotenské focení? Ráda bych se nechala v zimě s bříškem vyfotit, ale nemám žádné šaty, v kterých bych mohla fotit.
@jessulka Já kolikrát viděla překrásné šaty i tady na bazárku 🙂 Tím, že je maminky využili třeba jen na to focení, tak jsou moc krásné 🙂 Zkus kouknout :D Já se dívala naposled před rokem, tak teď nevím 🙂 Vím, že jsem obdivovala takové bílé krajkované 🙂 😍
@skretik Ajoo, tak proto 🙂 Jsem si právě říkala, že to není běžný :D

@misak48 Tak drzim palce, at to všechno stihnes a zvládneš. Úplně si to umím představit, je to hrozne narocny, zvlášť, když ti není dobre. Ja jsem byla nucena to nakonec trochu zkrátit a osekat - proste jsem to při vsi te únavě a zvracení nemohla zvládnout jinak.
Tak to taky trochu ošiď a určitě to dopadne dobre 🙂
Tak to jsi byla taky v 10. týdnu, možná to bude tedy stejné...