icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
13. lis 2018

@skretik jj na utz prý všechno fajn a maly je takový, jaký má být a na monitoru jsem byla cca 20 minut a objevil se mi jedna lehká kontrakce ..

jessulka
13. lis 2018

@1nelinka Ten projektor mají v Lidlu za pár korun. Musím ho taky pořídit. Verunka ho měla, ale ten hrál strašně nahlas. Teď chci bez zvuku.

1nelinka
13. lis 2018

@skretik jo kolotoc nasi malou taky absolutne nezajimal ale ten jsem nevyhodila tak ho zkusim ale kdybych ho nemela tak bych ho urcite nekupovala..

skretik
13. lis 2018

@val333 tak je asi akcni no, me se hybe taky hrozne casto, ale pak si da treba po par dnech pul dne "volna". Asi je to normalni, hlavne, ze Te zkontrolovali!!! Treba ma i divoke sny a kope i ve spanku : ))). Uvidis jak to bude pokracovat, ted si pod kontrolou a pokud se nebudes zlepsovat, urcite te nepusti. Hlavne se zkus udrzet v klidu

jessulka
13. lis 2018

@skretik Mám schovaný po V. a dám ho i teď. Je hezký i na parádu.

michaelarei
13. lis 2018

@seveneye Zvládneš jak nic neboj ,taky jsem při první nečetla knížky ani nic podobného.
Jenom slyšela od známých jak je to děsne když ti prepichnou plodovu vodu jak to bolí a podobne. A s prvou jsem teda šla kolem 1 do porodnice, dr mně vyšetřil a řekl, že propichne vodu, ty ...mně se hned začali třást kolena od strachu a on hotovo vůbec nic jsem necítila a porod byl do hodiny a půl v pohodě ....bolí kontrakce to jo ,ale vydržet se to dá nic strašnýho zuby mně boleli mnohem více 😀

renulkka
13. lis 2018

@val333 Kočko držím palce, pěkně odpočívej 🙂 Já dneska měla taky šílenou noc, skoro jsem nespala... Budili mě poslíčci, když jsem myslela, že je jim konec, tak mě budily bolesti zad, že už jsem ze zoufalství brečela 🙄 A myslela jsem, že půjdu se procházet 😔😀

Holky, dneska přišla čepička pro Jindřišku 😍 Jak jsem se vás tu nedávno ptala, jakou mám vybrat barvu 🙂 Tak tady je 😍 Je úplně úžasná 😊😂 Nakonec jsme vybrali barvu světlounce růžovou (starorůžová?) 😊😍

skretik
13. lis 2018

@michaelarei tak s tim naprosto souhlasim, taky mi pichali vodu a ja to vubec necitila... a bolest zubu/trhani osmicky byla mnohem horsi, protoze byla intenzivni a trvala nekolik dnu

misak48
13. lis 2018

@skretik je to asi 85 km, ale po momentálně rozkopané D11 a do centra Prahy... Já právě nevím, jak moc plánovaný ten porod bude. Diabetolozka slibovala, že pokud nebude moc velký váhový odhad a cukrovka bude dobře kompenzovana, tak vyvolávat nebudou. Dokonce prý i nechávají přenášet. Proto mě to s tou hospitalizaci tak překvapilo. Byla jsem přesvědčená, že pokud nevyvolávají, tak ani nenechávají ležet předem... Ale možná to prostě budou chtít hlídat. Nevím, jsem zmatená, musím do pondělí vydržet a zeptám se doktora co a jak...

dominika963852
13. lis 2018

@skretik Já nepořizuji, u prvního nevyužitý tak teď na něj prdím 🙂

jessulka
13. lis 2018

Copak asi dělá ta naše Vilma. Pořád na ně myslím a jsem nervózní, když nepíše. Snad je u nich všechno v pořádku (ťuk ťuk ťuk).

dominika963852
13. lis 2018

@jessulka Taky jsem na ni myslela. Snad jsou ještě 3v1 😉

skretik
13. lis 2018

@jessulka
@dominika963852 snad muzu a nebude se Vilma zlobit, ale zpravy ze vcerejska byly, ze jsou porad 3v1, zatim se nic nemeni, tak pevne doufam, ze vydrzi vcelku co nejdele 🙏🙏🙏

skretik
13. lis 2018

@misak48 zas Te zbytecne stresuji predcasne vid :(, prober to v pondeli s dd. a uvidis

dominika963852
13. lis 2018

@skretik supeeer.

sticker
ajdamajda
13. lis 2018

@misak48 koukni na jemně zrození a hypnoporod. A udělej si porodní plán a nápis co očekávás. Je to tvůj porod, tvůj životní zážitek. Nemusíš zažívat co co každý ze ti řekne ze to prezijes. Porod muže byt velmi hezky zážitek. Zrození ženy matky . Mas na to právo si určit co si přeješ a jak má vypadat. Hlavně dokud není problém není potřeba do ničeho zasahovat. Často se neumernymi zásahy a urychlivanim ty problémy vytváří

jessulka
13. lis 2018

@skretik No tak to mám radost 🙂 Hlavně že je pod dohledem.

jessulka
13. lis 2018

@ajdamajda Nevím jak u vás, ale já když jsem sestře dávala před 5 lety svůj porodní plán při nástupu do porodnice, tak si ho přečetla, mile se usmála a ve finále si to stejně vše řídili podle svého. U sekce je to asi jiné, než u přirozeného porodu.

1nelinka
13. lis 2018

@jessulka tak ono asi zalezi jaky projektor a co promita..treba nejaky hvezdicky ,nocni oblohu atd miminko nezajimaji nebo aspon to nase ne..ten co mame promita takovy pribeh o zviratkach miunku bavi cca od tech 3mesicu a i ted by bez neho asi neusla..manzel si k ni na chvilku vecer zaleze vzdy do postylky a rikaji si jaky zviratka vidi a co delaji za zvuky atd..slouzi i jako lampicka tak mame hned 2jeden promita a druhy dela nocni svetlo..mel takovy uspech ze mame jeste jeden nerozbaleny kdyby se nahodou nejaky rozbil a jsem za to rada protoze si myslim ze uz se ted ani neprodava..nebo apson uz pred tim 1,5 rokem byl problem sehnat

seveneye
13. lis 2018

@cuccinka noo asi mám v břiše taky pěknýho lenocha, sem tam se slabě zavrní a to je vše, nejvíc reaguje večer, když se natáhnu, to bývá něco cítit ze všeho nejvíc a jinak se osvědčuje ještě cukr🙂 jakmile sním něco sladkýho tak mládě samou radostí děkuje...

ajdamajda
13. lis 2018

@jessulka Ja měla i u sekce porodní plán .

Špatně ze si vše stejně dělají po svém. Ale je to tím ze se ženy nechají . A poté co mají po porodu a vědí ze zásahy byly špatně se ani nebrání . Ze to řešit nechtějí. Prave proto existuje skupina podporite mne v osvete - mě pomohli podávat stížnosti a vyrovnat se s přístupem.

jednaholkaa
13. lis 2018

@basice Tak super, ze ti nebylo spatne! To zavidim teda 🙂 Me bylo dost blbe z toho.. Ale zase cekani mi uteklo, po kazdym odberu jsem usnula. No holt kazdy to proziva jinak 🙂
@cuccinka Ja myslim, ze 3 maly kopanecky staci 🙂 Jestli doktor rika, ze je vsechno ok, tak bych se nestrachovala..

jessulka
13. lis 2018

@ajdamajda Aha, tak já jsem si první sekci domluvila přímo s paní primářkou, které jsem všechny své potřeby řekla ústně, když si mne převzala v 36.tt do péče a docházela jsem na kontroly už jen k ní. Teď mi bude sekci provádět můj gynekolog, který mi ji sám nabídl a na Mělník za mnou dojede. Funguje tam jako externí lékař. Takže s ním také všechno proberu. Na JIP si to už pak vedli po svém. Chtěla jsem malou vidět častěji, bohužel to nešlo, nebudou prý lítat sem a tam každé dvě hodiny, tak jí donesli asi po 4 hodinách. Jedna sestra na JIP byla tak protivná, že jsem to pak řekla vrchní. Když mne večer omývala, tak byla hrubá, bolelo mne to od ní. Měla hloupé řeči ohledně prvorodiček a že prd vydržíme bolest (strašně mne bolelo zavinování dělohy a pak ta jizva), chtěla jsem léky na bolest a ona vždy protočila oči. Tak jsem se pak modlila, abych už byla na svém pokoji a byla s malou.

jednaholkaa
13. lis 2018

@renulkka Pekna cepicka 🙂 Co to je zac? Je to pro novorozene? Ta by mi taky libila, mam ruzovy fusacek 🙂

renulkka
13. lis 2018

@jednaholkaa Je to pro novorozence 🙂 Je ručně háčkovaná, slečna co ma tuto "firmu" je vážně moc šikovná 😊 Dělá deky, čepičky, teď nově jsem tam viděla i lachtánky na hraní, všechny příze jsou vhodné pro malý děti 🙂 Má na fb skupinku, házím foto, je tam přímo i kontakt na slečnu 🙂 Nedávno tam psala, že ještě přijímá objednávky se zárukou doručení do Vánoc 🙂

jednaholkaa
13. lis 2018

@renulkka Dekuji, kouknu na to!

renulkka
13. lis 2018

@jednaholkaa Koukni, na výběr plno barev, příz 🙂 Skvělá domluva i komunikace 🙂 Já jsem moc spokojená 😊 Už se těším, až v tý čepce pojede prďola domů 😊😀

jednaholkaa
13. lis 2018

@renulkka Tahle je pekna ta chlupata 🙂 Diky

skretik
13. lis 2018

@renulkka ty jo ted jsem koukala na ty stranky a ty cepicky jsou nadherny 🙂

zuzekk
13. lis 2018

@misak48 to je škoda, že v ne-pohodě... mě naopak návštěva porodnice tak jako ukolíbala, že všechno dobré, pohodička jazz..

Strana