Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@seveneye Neboj 😉 . Ja se třeba moc těším. Vím, ze to bude bolet, ale uz jednou jsem to zvládla. Žádný řev, hlavně dýchat a klid ono to půjde 😊.
@dominika963852 ani se tak nebojím toho špitálu, mám jich za sebou už nekolik, ale ten pocit z neznámého průběhu a strach, že se zase budu muset někomu odevzdat do rukou, snad nebudou žádné komplikace...
@andelka no to doufám, že moc řvát nebudu 🙂 zrovna jsme o tom s manželem včera mluvili, že si nemyslím, že bych extra řvala (obecně totiž spíš prožívám uvnitř než nahlas), že se spíš bojim, že budu sprostě nadávat 😀
@seveneye to se jim to mluví, když vědí do čeho jdou, viď? 😀 jsem na to čím dál víc zvedava, jak to bude 🙂
@misak48
@seveneye Holky, jak se budete porodem stresovat, bude to o to horší ;) Budete ve "křeči", tím pádem bude i porod delší, pro vás horší 🙂 Pokud se budete těšit a hold se smířite s tím, že to bude bolet hodně, ale tubolest přijmete, bude pro vás porod pohodovější a krásným zážitkem 🙂 Vše je opravdu v hlavě 🙂❤️ A opravdu nebojte, ta "chvilka" bolestí za to stojí! 😍❤️ Já se moc těším na třetí porod 🙂 První nebyl nic moc právě, že jsem byla taková neuvolněná, vylekaná, i přes to, že jsem se na to moc těšila a nebála se doslova.. Spíš jsem pořád čekala, co a jak bude, jak bolest ještě bude veliká... Druhý porod byl super 😊 Doufám, že i teď třetí bude 🙏😍
@seveneye připadá mi že by pro tebe byl fajn nějaký rozumný predporodni kurz.. asi ne úplně ve smyslu technik, dejchani a plné informovanosti, ale uklidňující 😁 abys nešla do neznáma, te části nepředvídatelnosti se nebala a byla srozumena (spíš vevnitř než mozkem) sama se sebou, porodem i tím procesem.
Moc to prožívate ženy. Co pak se asi honí v hlavě tem prdolkum v bříšku, když uz se rozhodnou jit na svět. Asi to pro ne také neni procházka růžovým sadem. Ja jim třeba vůbec tu porodní cestu vubec nezavidim. Moc místa tam asi nemají, jsou jak ve svěraci a čekají, az pořádně a spravne zatlačite. Jak já říkám, je to o spolupráci. Umět se myšlenkami napojit na to miminko, byt v klidu a ono to půjde lip a ve finále to muze byt krásný zážitek. Já se na přirozený porod těšila, chtěla jsem zažít to krásné tulení s miminkem, jak ho dají manince na holé tělo, zkouší ho hned prisat k bradavce. U sekce se takoveho tuleni bohužel nedočkám. Masíruje hráz, používejte balónek na roztahování hráze a ono to pak půjde líp. Nebo alespoň budete mít lepší počít, ze jste pro to, aby vás nenastrihovaly, neco vic udělaly. Renča to napsala moc hezky, všechno je to opravdu v hlavě. A když budeme v klidu, půjde to mnohem líp.
Ja treba vubec nechapu, jak nekdo muze povazovat porod za krasny. Pro me je to nejhorsi zazitek v zivote (a to nic nepokazili a bylo to relativne rychle), ja bych byla radsi, kdyby me uspali a vyndali to sami. Ale vim, ze to proste bude muset jit ven, tak s tim nic nenadelam..
@smigli Tak to teď řeším já, jestli se mám nechat úplně uspat a prijit o ten první plac, o první oční kontakt, když miminko vyndají a ukážou mi ho na malickou chvíli, budu ho moct hned přivítat na světě a alespoň pohladit po tvářičce. A nebo to všechno prospat a nechat si miminko přinést az na JIP, umyté, oblečené a doufám ze snad moje. Mám pred sebou velké rozhodnutí, které vůbec nevím jak vyřešit. Bojím se napichování páteře a možných následků ze špatného napíchnutí. Po první sekci mne tak strašne bolela páteř, ze jsem se 5 dni nemohla postavit vzpřímeně. Všechno ma své pro a proti. Ale ty děti nějak ven musí 😊😉
@zuzekk slíbila jsem si vnitřně, že to prostě nějak zvládnu🙂 ale chci si určitě sepsat alespoň v základních bodech porodní plán, má někdo praktické zkušenosti? nechci si nalhávat super-porod, ale zase chci alespoň rámcově korigovat co se bude dít a mít právo se svobodně rozhodovat... když jsem byla na zákroku se štítnou žlázou tak se vše změnilo až poté co mě uspali, jaké bylo moje překvapení druhý den (dříve se mnou nikdo průběh operace neprobíral a já byla úplně mimo na jipu) mudr. - operatér mi při vizitě sdělil, že místo půlky nemám žlázu celou a dle jejich řeči "vcelku banální" zákrok na sále trval celé dopoledne, kdy se mudr. chvála bohu přidržel alespoň naší domluvy, že mi provede maloinvazivní zákrok, takže to tam potom chudák tahal ven celý 4 hod. ....
@jessulka můro jedna, ty zase v noci nespíš? já dnes vstávala ve tři na WC a potom až na budík, ale zároveň s ním taková křeč do nohy, že jsem se málem nechystala ani do práce, no nevím mudr. mi změnil v pátek léky, nasadil nějaké vitamíny s kolagenem, ale asi se budu muset poradit, zda ten hořčík co mi ubral opět nenavýšit....
@val333 ahoj kočko, hlavně jak se cítíš ty sama, je ti líp? a co turbulence v bříšku, už se tam špunt trošku uklidnil? ještě neházej flintu do žita, dneska co vím, tak pouští ze špitálu i odpoledne, z hodiny na hodinu, tak třeba ještě bude ráno nějaké kontrolní vyšetření a pak se uvidí... každopádně držím palečky🍀
@seveneye
@misak48 holky,to vůbec není o deseni. Ty zvuky jsou normální, člověk to nekontroluje a často to pomáhá. Mně takhle křičela paní v jiném porodním pokoji,když jsem po revizi čekala až mě přijdou zkontrolovat po narkóze. Na jednu stranu to bylo smutný, na druhou to bylo pěkný,když pak bylo ticho a bylo už slyšet miminko. Přála jsem jí to, brala jsem to tak,že já tam porodila dvě zdravé děti a třeba taky na chodbě někdo zažíval co já teď. Jinak já v 1 době porodní se spíš snažím odvést pozornost a být v klidu, hodně jsem byla na balónu. A pak jak už to bolí tak spíš stukam,au,au,ale moc není kdy,když člověk dýchá,tak se soustředí na tu křivku dýchání ( pomalu, krátce rychle, zpomalovat). Někomu pomáhá když se zvukově ventiluje. To fakt není žádná hrůza ani ostuda.
@cuccinka já jsem viděla párkrát kousek. Sice z porodů žádnou špatnou zkušenost nemám,ale ono je to prostě jiné,koukat na jiné a sám rodit. Už je to sice pár let,takže trochu zahaleno mlhou,ale vím že sice nervozita a stres byly ( jestli přijedem včas,jestli budou zas na příjmu prudit s dokumentací,jestli budu už dost otevřená..) ale až na tu bolest úplně na konci se to dalo. Ani nevím co a jak se dělo,člověk prostě komunikuje s personálem a pak buch a má miminko na břiše 🙂
Já fakt nemám rada jak se ženy navzájem děsí porodem. Teď mi jedna kamarádka či bude rodit poprvé řekla ze jsem jediná kdo o porodu mluví hezky a nevypraví žádné hrůzy. Já se na porod těším, větší zázrak jsem proste v životě zatím nezažila...samozřejmě jestli někdo čeká ze ho jednou pichne břicho a do hodiny porodí tak je naivni😂 ale ženské telo (za normálních okolnosti) rodit umí😉 pokud si chcete přečíst o porodu ze kterého nemusíte mít strach tak mám oba porody v článku u sebe na profilu😉
Ahoj holky, tak cekam u doktorky, uz dve noci za sebou boure v brise, divoke pohyby, skubani, tiky, treseni, vibrace, vlneni apod. ☹ A od dnesniho rana uz mi asi 5x tvrdlo bricho. Moje doktorka dnes neordinuje, tak jsem jela na ambulanci do nemocnice, kde budu rodit...snad to nic neni a jen plasim ☹ ale mela jsem hrozny strach, tak radsi budu hystericka prvorodicka nez neco zanedbat ☹
@misak48 Pro introvertnější ženu je strašné slyšet některé ženské, jak při porodu řvou, taková žena si pak představuje porod asi jako amputaci končetiny bez narkózy... Já to slyšela jenom jedinkrát, když jsem byla s jedním z prvních dvou dětí v porodnici, do té doby jsem myslela, že takové ty filmové porodní scény jsou úplně smyšlené. (I za těch celkem asi osm dní v porodnici - ale byla to porodnice kde se rodilo i za šera při svíčkách a za zvuků uklidňující hudby - jenom jednou...) Manžel mi po porodech říkal, že já jsem jen tichounce sténala, ale já to i o sobě vím, že bolest neventiluji navenek - podobně jako porod (typem bolesti) bolí např. akutní cystitida, kterou mám poměrně často. Přirozený porod je ale skutečně nádherný zážitek navzdory vší bolesti: Je absolutně strhující, přiměje ženu vnořit se do sebe, což vede k tomu, že se částečně zastře vnímání okolí. To ale neznamená, že by se žena chovala úplně jinak než v ostatním životě, že by jednala proti své přirozenosti. Jsem docela plachá a tohle jsem asi neřekla ani manželovi, ale skutečně přirozený porod je specificky vzrušující, až eroticky působící zážitek. Třikrát jsem to zažila naprosto zřetelně, počtvrté byl porod trochu těžší, ale i tam to bylo přítomno. Neboj se, alespoň ne porodu jako takového, a už vůbec ne proto, že jsi slyšela nějakou ženu křičet. (A propó když vidí malé dítě sexuální styk, tak se prý také někdy vyděsí. Žena, která ještě nerodila je tak trochu v roli toho dítěte: Podle toho, co vidí a slyší si nemůže představit, jaké to bude...)

@zuzekk mě spíš rozhodily ty rodící paní tam 🙂 jako vybavení porodnice a prostředí na mě působilo dobře. Ale to sténáni, které se neslo přes celou chodbu mi moc dobře neudělalo 😀