Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jenssy Držím moc palce. Mne dnes také čeká kontrola a na to hyperaktivní dítě jsem teda zvědavá. Přes den spí a v noci má disco. Mne ale břicho netvrdne, nemám křeče. Budu ti moc držet palce a je dobře, že jsi vyrazila k Dr. Je lepší vědět, zda je to normální, nebo jestli se něco děje s čím by ti mohli eventuálně pomoct. Ozvi se pak 🙂
@seveneye Ahojík, to byl v noci zase blázinec. Nemohla jsem spát asi od půl druhý. Tak civím do zdi a přemýšlím nad kravinami. Pak jsem se začala převalovat, malá šťouchala docela bolestivě do boku, tak jsem se jí snažila vždycky tu nožičku zatlačit zpátky, šeptala jsem jí, ať spinká. Ve tři hodiny jsem se přesunula do obýváku, roztáhla si sedačku a začala si číst v mobilu, co jste tu večer psaly, pak o císařských řezech a zkušenostech různých maminek. No a usnula jsem po čtvrté hodině a ráno jsem samozřejmě zaspala a vzbudila mne až V. když vstala. Ale do práce jsem přijela včas. Jen to byl ráno tedy pěkný kolotoč.
@skretik To je prďola. Jak to ty naše děti prožívají, viď? Je hezké, že mají o nás strach. Já říkám dnes Verunce, že jedu odpoledne po práci na kontrolu. "Už tě budou operovat, mami?" Tak jí říkám, že přece až po Vánocích. "Tak budou operovat miminko?" Pak mne objala, dala velikánskou pusu bříšku a řekla mu "Buď statečný miminko a pana doktora se neboj, maminka tě ochrání". Mne ta její péče tak dojímá k slzám. "Mami a proč brečíš? Miminko kope a bolí tě to?"."Nezlob maminku, bolí jí to".
Holky, tak je snad vše v pořádku, mimčo je asi prostě jen hyperaktivní, ale taky jen v noci 😉 Dr. mi našla mykózu, ale tak to je snad to nejmenší, jinak mám zobat hořčík...malej má 771 g a je tedy o týden pozadu než podle MS...ale aspoň mě pořádně vyšetřili 😉 sice jsem asi vypadala jako hysterická blbka, ale aspoň mám klid 😉
@jessulka Díky za pochvalu. Jen mi je líto, že to píšeš zrovna Ty a zažít to nemůžeš. No hlavně aby to dopadlo dobře, nezávidím Ti to vybírání analgezie, vždycky si říkám, jak bych to rozhodla já - a nevím... Asi spíš ten spinál, třeba tam byl minule jenom nějaký nešika a Ty jsi úplně standardní...
@jenssy To je dobrě,že je vše ok...radši vypadat jak hysterická blbka ale mít klid ..na to tam jsou či už doktori nebo pohotovost.
Ahojky holky , sedím v mhd a jedu k doktorce na ultrazvuk. Budou malýho měřit a zkouknou ho protože je dost malinkej. Jinak s tím porodním plánem - je tu někdo kdo to dělat nebude ? Nemám s tím zkušenost a nic tak si říkám že se na to vyprdnu....
@cuccinka já porodní plán mít nebudu, řeknu jen u porodu ze nechci epidural pokud to nebude nutné a nástrih a ze chci po porodu miminko na sobě. To je vše 🙂
@jenssy Tak to jsem ráda, že je vše v pořádku. Vůbec si z toho nic nedělej, pořád je lepší vyrazit hned, když se ti něco nezdá, než aby ses doma psychicky deptala a čekala, jestli to bude v pohodě, nebo jestli to bude horší. Já bych určitě na tvém místě jednala stejně a to je mi 36 let a čekám druhé mimčo.
@skretik Ani mi nemluv. Já si také nedovedu představit, že by se teď třeba něco podělalo a musela jsem být až do ledna v nemocnici. Tak se modlím, aby šlo všechno hladce a aby nebyly žádné komplikace. Vím, že těch 5 dní v porodnici pak bude pro mne i pro V. nekonečných, ale budeme to odloučení od sebe muset nějak zvládnout. Chtěla bych, když by se nám ta sekce s Dr. podařila naplánovat na týden, kdy bude Verunka o víkendu u táty, že jí to uteče a další víkend, kdy už budu určitě doma, si užijeme společně i s miminkem. Tak se dnes na ten termín Dr. zeptám.
@cuccinka Taky nebudu psát nic ,jedině jim oznámím ,že nechci nástrih jen když to bude max.nutné, edpidural a podobné léky jsem ani jednou nestihála ani nechci a ted to nebude jinak..
Jinak co se týče holky toho porodu ze je to v hlavě tak já teda nevím. Já se na porod těšila, porad sem si rikala jak tam výběhnu tech 5 pater na porodní sál, přijedu už otevřena, porod bude rychlý a bez zásahu a ze se na to těším. No a prd po 13 hodinách kontrakci pichli vodu, pak za 3 hodky museli dát epidural ať si odpočinu jinak bych už neměla sílu a za dalsich 5 hodin se až narodil malý. Museli mu pomoct oxytocinem atd. No ale stejně na porod nevzpomínám zle a už si tu bolest ani nepamatuju. Asi to tak hrozné nebylo. Jen ted doufám, že teď už to bude rychlejší když to bude 16 měsíců od prvního porodu. A přípravu sem měla malinik, aniball, masáže hráze a lněné seminko a stejně nic nepomohlo 😂 tak asi tak.
Koukám, že nás ty únorový miminka umí pěkně potrápit 😉 . Jsem ráda,že jste všichni relativně v pořádku, a miminka v bříšku 🙂 🙂
@val333 Tak to jsem se spletla, musím si v tabulce připomenout, kdo se mnou bude soutěžit. Bylo nás tam +- 3 dny docela hodně. (Ale popravdě - závidím termín o dva týdny dřív... Cítím se jako těhotná dobře, ale je mi to dlouhý...)
Snad Ti nic nehrozí, oni si často nevidí do huby, něco plácnou a vůbec si neuvědomí, jak se tím budeš trápit. Nechápu například proč Ti neřekli konkrétní hodnotu toho čípku. Jsem ráda, že píšeš, co je nového.
@dominika963852
@bombat
tak schválně kdo to vyhraje, bude mít pro mládě na koníkovi rezervovanou přezdívku Valentýnek😍

Jak uz jsem psala nekolikrat, tak ja se porodu nebojim, ale kazdy to proziva jinak, dneska zas syn nez sel do skoly "mami a co kdyz typek umre pri narozeni a nebo co kdyz umrete oba" :(, chudak ten z toho ma zjevne stres :(. Doufam, ze to na me prijde, kdyz bude ve skole at pak prijde k hotovemu 🙂
@val333 ¨dej vedet jak si na tom, zkus se nestresovat, lepsi byt pod kontrolou, pokud si nejsou uplne jisti, ze je to 100% v poradku.
@jenssy drzim palce at je vse ok!! Dej vedet