Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka tak pračka by mě ani nenapadla brát na splátky,vždyť to zas není taková cifra. A spotřebič k Vánocům neberu. Já jsme teda dostali kávovar Dolce Gusto,ale to není nezbytná věc,to máme fakt pro radost.
16 km je 10-15 minut,tak to ať se jde bodnout. Ty rozhodně nemůžeš ráno takhle lítat.
@andelka Přesně, ještě k tomu, když se prodá ta moje úzká pračka za minimálně 5,5 tisíce. Je skoro jak nová. Jenže my jsme kvůli té jeho sušičce prádla museli pořídit 60tku pračku, aby se to dalo postavit s takovým mezikusem na sebe a mohla jsem mít jeho sušičku doma a neválela se v garáži do té doby, než se postaví barák a nastěhujeme se. Což bude minimálně ještě tak rok 😂 Sice už ta má pračka není v záruce, ale je jako nová, a pere výborně. Měla jsem LG a teď jsem si zase vybrala LG. Takže mu pak dám peníze z prodeje té mé pračky. Tak co to mele že mi koupil dárek k Vánocům? No Káťo, naštval mne zase, ani nevíš jak. A je mi z toho smutno. Ohledně vození E. jsem se s ním bavila přesně před měsícem a vidíš, jak mu to leží v žaludku? A stejně to bude na mne zkoušet. Prý jsem neochotná a jeho dceru nemám ráda. 😂😂😂😂
@cuccinka Proč to vzdát předem - kdo říká, že to bez epidurálu (respektive v tomto případě spíš spinálu) nezvládneš... Rozhodnutí pro spinál u fyziologického porodu je rozhodnutím pro medicínský porod, takže i když odhlédneme od možných následků v podobě poranění páteře či poškození nervu (málo časté ale skutečně vážné následky), tak jsi rázem z rodičky pacientka, protože ti musí hlídat tlak, častěji budou kontrolovat teplotu, ozvy plodu, přibývá potřeba podání infuze a umělého oxytocinu, narůstá pravděpodobnost ukončení porodu císařským řezem nebo kleštěmi... Už nebudeš o sobě volně rozhodovat, měnit polohy a chodit do sprchy, vlastně se ani nedozvíš, jestli bys ten porod bez toho zvládla a jaké by to bylo (přitom přirozený porod hodně pozitivně působí i na celkové sebevědomí ženy atd.), je to škoda. Mnoha doktorům takový porod, při kterém je rodička pacifikovaná na hadičkách, vyhovuje, a tak Ti třeba ani pořádně neřeknou všechna rizika...
@skretik Když je E. u nás, tak nechávám prostor M. aby si jí mohl užít. Takže když si spolu něco hrají, tak jim do toho nezasahuju a dělám něco v domácnosti (vařím, peru, uklízím, žehlím, utírám prach, myju koupelnu). To přece není o tom, že bych jí neměla ráda. Já jen nejsem vtěrka, která jim musí být za zadkem, když je u nás. A když přijde, že mi namalovala obrázek, tak jí pochválím, poděkuju jí, že je hodná a šikovná. Máme úplně normální vztah.
@jessulka jj,ty pračky jsou užší než sušičky,já mám klasickou LG taky,a na tom sušičku Beco a mezitím desku. Na menší pračku by to nešlo a v zimě je sušička super.
Právě že pamatuju. Tak se divím že to zase zkouší. Když chce mít u sebe dítě v týdnu,tak to musí řešit on. Já taky pro dceru nikam nejezdím,buď ji přiveze manžel nebo její mamka ( jezdí tu nakupovat,tak mi ji tu hodí po cestě). Už tak to máš náročné ráno.
@skretik Asi máš pravdu. Jinak je to u nás doma uplně normální. To že ji má M. ještě dva dny v týdnu a já mám svých starostí ohledně V. dost, jen než se ráno vypravíme do školky, než tam dojedeme, než se v šatně převlékne a než já dojedu 16km do práce, tak je to vždy tak na 40minut. A do toho mi chce dát ještě na krk E.? Já už se takhle dobelhám sotva do práce a padnu vždy na židli, ještě k tomu v noci když nemůžu spát, tak si kolikrát v práci řeknu, jak jsem sem vlastně vůbec dojela, že si nepamatuju cestu autem. Je to náročný a on by mi ještě naložil. To fakt ne a ještě v tomhle stavu. A nemůže přece říkat, že nemám jeho dceru ráda. O tom to není. Jde o to, že on má 1. nějakou domluvu s bývalkou, že jí bude v týdnu do školky vozit on (by mne zajímalo, když už má jeho ex kolikrát takové pindy kolikrát na všechno, co by řekla na to, že budu E. vozit do školky já). a za 2. školky otvírají v 6 hodin, proč by E. nemohl ráno odvést on? Protože by musela brzy vstávat, nebo on by hodně projezdil? Vždyť já bych jí ale taky budila minimálně v 6 hodin, aby se stihly obě nasnídat, obléci, nějaká hygiena a pak je naložit obě do auta, odvést Verunku, tzn. vylézt z auta i s E. a vyprovodit do školky V. tam než se převlékne, tak je to tak na 5-10 minut. Do školky kam chodí E. je to 16km, je tam problém s parkováním, vůbec to tam neznám, mne tam neznají (dobře, jsem dospělá, to bych nějak zvládla) ale další zdržovačka na 10 minut a pak teprve dojet do práce. To je ráno, že by jeden brečel. A co M.? Ten by byl vysmátej v práci, že u nás E. sice spala, ale má o ní ráno postaráno. Až budeme mít miminko, tak to přece taky bude muset nějak dělat? Tak proč teď já se mám rozkrájet? Nevím, asi nějaké erupce na slunci, nebo co.....
@andelka Tak my budeme mít LG pračku a Electrolux sušičku. Tak jsem na to zvědavá. Jak to bude vypadat a jak to bude fungovat 🙂 Ale v zimě to musí být super, se na to moc těším. Nebudu mít pak totiž v bytě místo na sušák na prádlo, protože v obýváku bude ohrádka, přebalovák a máme obrovskou sedačku, tak by se tam sušák už nikam nevešel. Teď ho občas dám na to místo, kde pak bude ta ohrádka.
@jessulka já jsem takhle ráno lítala do konce června,ráno 5:55 vyjet,v 6 malého do školky,6:10 staršího do družiny,6:25 v práci. Stačilo se někde zaseknout, řešit parkování,nebo než přišla školnice otevřít a už jsem měla nervy. Ne že by mi kvůli 5 minutám utrhli hlavu,ale měla jsem vyjednané posunutí o hodinu směnu oproti ostatním a chtěla jsem být přesná ať nejsou kecy a můžu 14:45 vypadnout.
@cuccinka epidural: já ani nevím já bych se víc bála te injekce do páteře než porodu.😅 samozřejmě má určitě svá rizika...já nemela vůbec nic a i tak jsem si zpětné připadala “nějak mimo”, telo umí samo zařídit aby se bolest dala vydržet. Ale stejně udělej jak to cítíš ty, psychická pohoda je pro porod určitě moc důležitá a jestli vnitřně citis ze epidural potřebuješ a pomůže ti to být v pohode a porod zvládnout...
@jessulka a to byl jeden z duvodu proc ja bojovala za nas vztah s pritelem a pripadne druhe dite chtela jen s tatinkem meho dite... presne tehle "boju" jsem se bala. Nebyl to jediny duvod to samozrejme ne, ale tohle me desilo. Je to hrozne tezky pro vsechny. A rozhodne Te nesoudim, ale budete to mit jeste hodne tezke az se mimi narodi :(
@skretik Já si myslím, že to miminko mu právě otevře oči. Uvidí, že je kolem něj spoustu práce a starostí a že já se nemůžu rozkrájet. A teď v těhotenství a s těmi mými komplikacemi ohledně té vnitřní jizvy bych měla mít klid, odpočívat a nelítat po všech možných čertech. Verunku si také její otec bere ze školky dvakrát v týdnu a je na to sám a stará se, protože cítí nějakou zodpovědnost. Když jí náhodou nemůže vyzvednout kvůli práci, protože teď byla ve fabrice měsíc odstávka, zavolá, a Verunku si vyzvednu já. To samé je se spaním. On by si jí nechal i v týdnu přes noc, ale nemůže, protože pracuje od 6 hodin a to by neměl jak Verunku dopravit do školky. A nebude tuhle starost přenechávat své přítelkyni, nebo babičce. Jednou má ten člověk nějakiu zodpovědnost, tak se s tím musí vypořádat sám. Já po M. také nechci, aby V. vyzvedával ve školce, nebo jí tam ráno vozil. Proč? Vždyť je to má zodpovědnost.
@andelka Také si říkám, že jaké si to ta rodina udělá, tak by to mohlo fungovat. U nás to funguje celkem dobře, jen teď co M. chodí na tu brigádu tak právě u nás E. v týdnu nemůže spát. No a on by asi chtěl a tak by chtěl, abych E. vozila do školky já.
@jessulka Teeda u vás je často veselo. Občas me udivuje, ze jste ještě spolu, neumím si vás dohromady představit 😊. Neber to prosím nijak zle 😉.
U nás to funguje,ale nějaké negativní věci taky jsou,to je holt tak když se děti vychovávají více lidmi ve více domácnostech. Ale obecně komunikujeme všichni normálně.
@misak48 Není zač "mišáku", jsem si jistá, že by mě to před prvním porodem taky vyděsilo. Já jsem nechodila na kurzy, jenom jsem o všem sama četla, k medicíně mám celkem blízko. Nechtěla jsem ani nic nacvičovat (např. dýchání), chtěla jsem věřit své intuici a rodit podle svých pocitů, jak se má "správně" dýchat jsem nikdy ani nepochopila ☺. Rodila jsem velmi dobře a hodně sebevědomí jsem získala, když jsem (neplánovaně) porodila třetí dítě úplně sama doma jenom v přítomnosti manžela. Až hodně zpětně mi došlo, že jsem to zvládla úplně učebnicově včetně ochrany hráze (zpomalila jsem tlačení při porodu hlavičky) a přitom jsem si toho v tu chvíli rozhodně nebyla vědoma v klasickém slova smyslu. Chci jen říci, že i ty kurzy může člověk vnímat kontroverzně, někdo by třeba i líp rodil bez nich.
Jinak já Tě hrozně moc obdivuji kvůli té cukrovce a dietě, pro mě jsi velká hrdinka, obdivuji takovou kázeň a moc Ti přeji, ať Ti to vydrží kompenzované až do porodu (včetně).
@dominika963852 Domčo, já si to poslední dobrou říkám také, jak to, že my dva jsme ještě spolu. U nás se pořád něco řeší. Já bych si tak ráda vedle sebe představovala chlapa, který se na své roky bude chovat zodpovědně a bude mne na rukou nosit. Jenže já se bohužel nosím sama. Teď do toho ta jeho práce. Vzal tu Prahu, kvůli hypotéce, ale už je dopředu naštvanej, že tam musí jezdit, protože je to 70km a až na druhý konec Prahy od nás. Takže si to celý zhnusil a zprotivil a pak to doma ventiluje nahlas a přenese se to na mne. Říkám mu kňoura kňouravá, protože pořád jenom kňourá.
@skretik Až se miminko narodí, tak sbalím miminko, kočárek, Verunku a procházkou dojdeme do školky, je to tak 10 minut procházkou. A když bude zima, tak pojedeme autem, miminko dám do vajíčka. Dělají to tak u nás ve školce i jiné maminky.
@jessulka Nechci strašit, ale je možné, že mu miminko oči neotevře... Nepamatuji si skoro nic dalšího, ale tohle mi z přípravy na manželství, kterou jsme absolvovali, utkvělo v paměti: "Ženy si často myslí, že muže změní, vychovají... Nezmění, nevychovají a pak jsou v manželství (resp. partnerství - tady je to jedno) nespokojené..." Říkal tím vlastně, že si to takhle nemám plánovat a raději ho rovnou brát takoveho, jaký je. Myslím, že měl pravdu. (A bude to u toho Tvého platit tím spíš, že je o víc než dvacet let starší, než byl tehdy můj snoubenec.)
@skretik Mě to tehdá vlastně trochu popudilo, proto si to taky tak pamatuju ☺. Bylo mi devatenáct... Ale uvažovala jsem o tom a připustila, že ho snad ve všem budu snášet i takového, jaký je. Časem jsem pak zjistila, že je to skutečně pravdivé, že je mylné a dokonce chybné chtít partnera předělat. (A to přestože jsme byli hodně mladí a dost jsme se sobě díky tomu přizpůsobili.)

Holky, tak máme od včera novou pračku. Byly jsme jí tedy nejdřív jen vybrat a koupit. Ale co se zase nestalo. Já nevím, ten můj chlap mi vůbec nepřipadá jako chlap, kterému je 41 let. A jako že necítí nějakou zodpovědnost. Jak nám neschválili tu hypotéku kvůli té jeho práci, tak mi řekl, jestli bych to nemohla vzít na sebe na splátky. Tak jsem mu řekla, ať se na mne nezlobí, ale že já půjdu na mateřskou a nebudu se někde upisovat. Pak se nedej bože stane něco a splátky zůstanou na mne? Jako to bylo s Verunky tatínkem, kterého jsem takhle blbě poslechla a vzala si na sebe tenkrát před lety televizi a když jsme šli od sebe, tak TV sice zůstala mne, ale s tím i veškeré splátky. A ze 7200,-Kč je to jaksi problém platit nějaké splátky, živit dítě, sebe a platit nájem včetně poplatků. No a on se M. urazil a začal na mne v tom obchodě zvyšovat hlas, že on si to na sebe vzít nemůže, že mu jinak neschválí tu hypotéku, že nemůže mít další nějaké splátky apod. Přitom tuhle informaci mi předtím vůbec neřekl a když jsem mu do telefonu ráno říkala, ať si nezapomene doklady kvůli tomu úvěru, tak mi nic neřekl. No nakonec vzal pračku v hotovosti, tak nevím, proč kolem toho musel být takový cirkus. A řekl mi, že to je můj dárek k Vánocům. Tak mu říkám, že snad nás všech, když v tom peru pro nás 4. No prej ať nepočítám s tím, že ještě něco dostanu. Sobec. A večer tomu dodal ještě korunu, když mi říkal, jestli bych Ellu odvezla ve čtvrtek a v pátek ráno do školky. Tak jsem mu řekla, že odvážím ráno Verunku do školky a pak sotva jen tak tak stíhám dojet zavčasu do práce. A že toto už jsme přece dávno řešili, že mám být v klidu, šetřit se a né lítat jak magor po školkách, do práce jen proto, aby u nás mohla Ella spát. No tak se zase urazil. Nevím, proč jí teda nemůže odvést on, když má brigádu od 7 hodin. Jenže to by musel jet 16 km do jiného města a vracet se dalších 16km zpět, protože má tu brigádu v místě bydliště. Vůbec si neuvědomuje, že je tu riziko toho, že by se mi mohla ta vnitřní jizva protrhnout, když je tak slabá a natahuje se. Každé kopnutí do podbřišku mne bolí, že se bojím, aby jí miminko třeba neprokoplo. Mne opravdu přijde, že myslí jen a jen na sebe. V pátek máme jet na ten wellness a mne se po tom včerejším cirkuse ani pomalu nikam s ním nechce. Strašně mne zklamal. Místo abychom si užívali těhotenství a těšili se na miminko, tak celých 7 měsíců řešíme jen samé starosti a problémy. Ohledně Elly, její mámy, barák, jeho práce. Ale že by se řešilo něco kolem mne, Verunky, miminka, to ne.