Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@bombat Počkej, chceš mi říct, že jsi chodila s budoucím manželem do nějaké přípravky na manželství? A bez té přípravy by jste se jako nevzali? Moc tomu nerozumím. Co mělo být náplní té přípravy?
Vím, že lidi se nemění a nezmění, ale když se dva lidi mají rádi, tak by měli táhnout za jeden provaz. V našem případě jsme každý na jednom konci toho provazu a bojujeme za lepší zítřky. Já jsem hodně tolerantní a M. jsem už hodně věcí prominula, ale občas, když ten můj hrnec přeteče, tak zkrátka vybouchnu. Za to se na mne ale nemůže zlobit. Domácnost, pohodu, klid a atmosféru v rodině vždycky podle mne dělá žena. Jenže mne už nějak docházejí síly ☹
Holky, jeste k tomu porodu. Ja jsem na to celkem zvedava.. co moje telo dokaze 🙂 Jak to mimino porodim.. 🙂) Je mi jasny, ze to bude asi dost bolet, ale bude to urcite zazitek (doufam, ze ne traumaticky). A rvat si planuju, bez omezeni 🙂 Budu tam mit tu dulu a budu na ni jecet a nebude mi to vubec blby, od toho ji totiz chudaka platim.. no jsem zvedava. Doufam, ze to nak zvladnem..
@jessulka juu vy máte tedy divokou domácnost. ...ty stresy ti vůbec nezávidím, taky bych chtěla mit svuj klid a vůbec si nevím predstavit, že by jsem mněla litat jak to chce po tebe,ani náhodou ,on to nechápe, že si tehotna? At se uráží kolik chce mněl by to chápat. ....velký dík za mého chápajícího manžela😍 A s pračkou si udělala dobře. ..ale jako dárek to mně dostalo asi te moc chce potěšit. .
Taky vůbec nemám místo na sušení a ještě kočárek bude, tak jsme se rozhodli, že teda koupime dražší pračku so sušičkou a nebudem čekat až do baráčku. ..tak si do Vánoc určíte něco vyberz jinak bych se zblaznila s toho prádla 😂
@skretik No, zamilovala jsem se do něj NAVZDORY tomu že byl dost sentimentální, pomalý, flegmatický, nepraktický... To, co jsem na něm ale tehdy oceňovala, mi za těch skoro dvacet let ukázal v tolika nejrůznějších odstínech, že ho obdivuji neméně i po té dlouhé době. A všeobecně spíš rozvinul to pozitivní než to negativní, ale nebylo to moji převýchovou ale jeho snahou, já jsem spíš usilovala o to samé u sebe (a měli jsme velkou vůli zůstat spolu). Důsledkem toho "převychovávání" je frustrace na straně ženy (je zpravidla neúspěšná a k tomu sama zhoršuje situaci tím, že muže staví do role dítěte, přestože touží po partnerovi, tj. opoře) i na straně muže (ten ztrácí chuť pracovat sám na sobě i na vztahu, je znechucený, demotivovaný, necítí se přijatý, často ze vztahu utíká...)
Teorie je mi celkem jasná, v praxi to samozřejmě vždycky trochu kulhá.
@jednaholkaa Třeba ani křičet nebudeš. To nikdy nevíš. Třeba moje dvě kamarádky ani nepíply. Všechny kontrakce hezky prodýchaly a pak už jen tlačily a na 5 zatlačení byla miminka venku. Křik pak nastal až ten miminkovský. Viděla jsi ten díl Malé lásky, jak tam rodila ta mlaďounká cikánka? Ani nepípla. Někdo to tak prostě má. Neboj, určitě to zvládneš. A když by na tebe šlo ječení, tak si hold zaječíš, když ti to uleví. Mne by to ale ještě víc rozhodilo a myslím, že miminku by se to asi moc nelíbilo. Nevím, nerodila jsem přirozeně, tak nemohu posoudit.
@jednaholkaa Taky jsem nekričela nemněla jsem potřebu ale tohle vše ohledně porodu je individuální ☺
@jednaholkaa já u porodu taky ani nepipla. Mě to třeba hrozně rozčiluje když ty ženské u toho ječí. Jako proč? Akorát se jekem vyčerpává tělo víc. Ale. Zato se pak už nadávala, to zase jo 😂😂
@jessulka "Přípravka", jak to nazýváš, nebyla v mém příspěvku příliš důležitá, ale když Tě to zajímá... Jsme katolíci a je to celkem běžná praxe před svatbou v kostele. Po nás to kněz vyžadoval tím spíš, že to vzhledem k věku (bylo nám devatenáct a ještě jsme studovali) vypadalo jako neuvážené rozhodnutí. Jednalo se o několik sezení, kněz byl spíš psycholog než duchovní (což jsem mu měla vždy trochu za zlé, protože to šlo pojmout duchovněji a bylo by to asi správnější), ale v mnohém mluvil moudře a já to plně ocenila až časem. A klidně to mohlo mít svůj podíl na tom, že jsem už sedmnáct let šťastně vdaná. Zažili jsme různé těžkosti a krize, ale vždy jsme nakonec udělali víc kroků dopředu než zpátky, bohudíky.
@michaelarei Tak ona se ta výchova nedá řešit, když je u nás dva dny a nebo další týden tři dny v týdnu. A od výchovy má rodiče, já jen zastávám názor, že E. by neměla mít nad V. výhodu. U nás v rodině byl na všechny děti vždy stejný řemen Ať už byly vlastní, nebo nevlastní. V případě, že udělají bordel v pokojíčku, musí si ho uklidit obě a ne že si budou vymýšlet která zrovna tuhle věc vykramařila. Jenže M. tohle nevidí a on radši jde a za E. to uklidí. V tom vidím problém. Jinak kdybych jí neměla ráda, tak by to vycítila a přece by k nám nechtěla. Jenže ona se k nám vždy těší. S V. se mají rády a vždycky vymyslíme nějaký program na víkend.
@evelinkaw Mne přijde, že mi asi vůbec nerozumíš.
@bombat Mne to zajímalo, slyším to prvně, tak moc děkuju za informace. Zní to báječně a věřím, že to hodně lidem otevře oči.
Myslím, že něco takového bych asi měla s M. také podstoupit. Stačila by i nějaká poradna. Mne totiž přijde, že jemu by měl někdo vysvětlit, že ženská nemá u zadku motor aby toho zvládla dělat tolik, co dělám já a jak by si měl ženu za to všechno co pro něho a pro rodinu obětuje vážit. Mám z něho bohužel takový pocit, že on to všechno bere hrozně automaticky.
@jessulka Joo, treba kricet nebudu, kdo vi. Jenom tak tipuju, ze jo, ..kdyz jsem byla na mobilizaci kostrce (jestli vite o co jde) tak jsem rvala jako tur 🙂) Chudak fizioterapeut. No, pak vam reknu jestli to probehlo potichu ;)
@evelinkaw Asi to tak může vypadat (že jí Jess nemá ráda), ale já ji věřím, že to tak v podstatě není, přestože je tam přítomno plno negativních emocí. Zažívala jsem něco podobného ohledně nejmladšího sourozence mého manžela a sama sebe jsem podezírala, že ho nemám ráda. Ale vždy znovu jsem došla k závěru, že to skutečně byla především strašná frustrace z toho, že mohu pouze sledovat, jak ho jeho rodiče nechávají růst jako dříví v lese. Samozřejmě nepopírám, že to ve mě vyvolávalo i určitou nechuť vůči tomu dítěti, ale nebylo to, že bych ho neměla ráda a nejsem zvířátko, tak svým chutím a nechutím tak úplně nepodlehám. Myslím, že na tom bude Jess podobně a vůbec jí to nezávidím.
@jednaholkaa Budu na tebe myslet. A za křičení se vůbec nestyď. Jen aby tě to spíš víc neunavilo a měla jsi pak dost sil na tlačení.
Holky, za dvě hodiny uvidím prďolku. Jak já se na ní těším 🙂 Snad bude ta vnitřní jizva v pořádku.
@jessulka No jasny , že je málo času u vás s tim naprosto suhlasim, že musí Mít stejne pravidla jako Verunka.
Ja si ted vyvzedla asi 6baliku pampers plen 3-6kg za 390,-... 3 ty bile a 3 zelene baliky, tak jsem nadsena 🙂
@skretik Gratuluju! S plenama cekam na pritele. Mam jeden balik a pak akorat hned zahlasim "dosly plenyyyy" a muze nakupovat ;)
Teda ...3D u nás krátký - a za 1400 mám čtyři fotky . No jsem rada ze je mám na památku ale zklamaná. Bylo to snad na 3 minuty
Na další kontrolu jdu 12.12, nechám si udělat na památku ještě separe fotky když už ať to stojí za to.
@jessulka Já bych tohle přesně ve vztahu nesnesla, takový negativní člověk. A ještě kdyby prudil po práci o práci atd. No uff,ani se ti nedivím. Zasloužila by sis vážně někoho jinýho,lepšího 😉 .
@jednaholkaa jo tak to je idealni stav :D :D :D , to ja muzu houkat sebevic a byla by z toho nakonec bezplenkovat metoda na par dnu :D
@ajdamajda 3 minuty jenom za 1400 ? Nemáte video?to je teda pálka za čtyři foto Já platila 700 a byli jsme cca 4x po 10 minut a udělal nam videa i fotky asi 8 mame.
@michaelarei nemam video . Já byla z Podoli zvykla na video a dost fotek . Ale nevadí.

@bombat ono kdyz ho zmenis tak to prece pak uz neni ten do ktereho ses zamilovala 🙂 🙂 🙂