Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Na mě útočit nemusíš. Já vůbec neřekla, ani nenapsala, že jsi o ní řekla dnes enco špatného 🤔 Spíš mi to vyznívá tak, že většina věcí kolem E je pro tebe problém.
Ale jak píšu, takhle mi to vyznívá a může ti být úplně jinak.
Největší problém vnímám asi mezi tebou a partnerem - nesoulad ohledně výchovy, domácnosti, peněz,... Přiznám se,že na můj vkus by tam těch ale a neshod bylo až moc...
@bombat Já jsem nad tou poradnou už přemýšlela, ale teď je nejdůležitější ten soud. M. měl teď v týdnu sezení s ex a bavili se o dárcích pro E. k Vánocům. Abychom nekupovali stejné věci. Ex se zmínila, že E. dostane nové lyže, přeskáče, helmu, kolo a kolečkové brusle. Asi jsou bohatí. M. měl radost a ptal se, kolik na to chce teda přidat, aby to mohla používat i když bude u nás. Ex mu ale řekla, že to jsou dárky od nich a že je pak jednou podědí ten mladší syn, kterého má z nového manželství. M. jí řekl, že teď je to ale určené pro E. a opotřebovávat bude ty věci ona. Tak proč by si k nám např. nemohla vzít v zimě na víkend lyže, aby si mohla jet s tátou zalyžovat, když on jí tam odveze a zaplatí jí skipas. Hrozný problém. Prý na to nepřistoupí. Ať jí prej M. koupí výbavu k nám domu a druhou bude mít u nich doma. No a pak se mi divte. Tak jsem mu k tomu řekla svůj názor. Doufám, že to zase nebude vypadat, nebo si tu některá nebudete myslet, že nemám E. ráda, protože jí to nechci dopřát. Ale můj přítel je momentálně bez práce, do nové práce nastupuje v prosinci, kterou vzal jen kvůli navýšení hypotéky. Až mu jí schválí, tak chce z Prahy odejít. Kam, to fakt nevím. Bude brát 27 tis. čístého, z toho 5tis. projede, platí hypotéku, se mnou na půl nájem v bytě 3tis., projíme 6tis. 3tis posílá alimenty na E. ale ještě ho stojí každý měsíc navíc za různé věci, které ji musí k nám domu koupit, aby měla co na sebe. Já budu na mateřské a mám také nějaké výdaje, mobil, spoření, Verunce platím stavebko a dětský účet. Ty výdaje za domácnost a za každého z nás naskáčou, že budeme asi jíst jen suchý rohliky. Ale abychom E. kupovali nové lyže, které teď už bude na zimu potřebovat, nové kolo na příští rok, kolečkové brusle, na kterých by chtěla jezdit, protože je bude mít i u mámy. Na to fakt nemáme. Jenže jak já ho znám, on udělá všechno pro to, aby jí to prostě koupil. Nevím, jestli se tohle dá řešit u soudu, aby se jeho ex dozvěděla o tom, že na tyhle dražší věci by se rodiče mohli podílet napůl a dítě to bude užívat u obou rodičů. Budeme pak od sebe bydlet pár stovek metrů, až se přestěhujeme do stejného města, tak mi nejde do hlavy, proč by k nám E. nemohla přijet na kole od mámy. A až bude větší, tak bude mít dva mobily a bude si jen přehazovat simkartu? Zeptala jsem se M. Už teď se tomu směju ale spíš se mi chce z toho brečet. No mám to já jednoduchý? Mám, protože se s V. tatínkem vždy na všem ohledně výbavy a oblečení domluvíme jako lidi, které to dítě s láskou počali.
@evelinkaw Ale já na tebe vůbec neútočím. Však je to tvůj názor a ten ti nikdo nebere. Mne jen zaráží, že kdykoliv se tu snažím si vylít srdce, jsi první, která napíše, že se domnívá, že nemám E. ráda. Kdybych jí nebo M. neměla ráda, tak si nepořizuju další dítě a neplánuji s nimi rodinu, nestavím barák apod. Problémy jsou všude a já myslela, že tu jsme od toho, abychom si třeba navzájem pomohly, poradily. Ale ty mi vždy hned zase vpálíš, že jí nemám ráda.
Tak já jedu do Prahy, Mějte se kočky. Díky za pokec a mějte se.
@jessulka Tohle je taky pěkný nesmysl. 2x lyže,kolo a tak . Jo ok,neřeknu boty, kartáček na zuby atd. ale takové drahé a velké věci..zbytečnost.
Achjo..fakt ti tohle nezávidím.
Pozdrav Klárku 😉 😍 a pěknou podívanou .
@jessulka šílený to co popisuješ, vůbec to z mýho pohledu není jednoduchý.... vychovávat dítě je zodpovědnost obecně, člověk musí pořád zvažovat co je z jeho pohledu pro jeho dítě to nejlepší řešení a jak se k těm všem problémům, který běžný život připraví postavit, ale jak to je u zapojení se do výchovy partnerova dítěte z předchozího vztahu to si raději v praxi ani nepředstavovat... a co teprve když nedej bože příjdou nějaký krizovky (např. u nás byl v rodině malý onko-pacient), no raději ani nemyslet....
@jessulka @evelinkaw Holky, nerozčilujte se. Ono to tak Jess fakt někdy vypadá, že ji nemáš ráda a že na ni žárlíš, ale jak jsem Evelince psala výše, myslím, že to není tak jednoduché. Kdyby byla láska jenom emoce, tak Ti to nikdo neodpáře, ale emoce jsou v lásce jen doprovodným jevem. Hlavní je, že to s milovaným myslíš dobře a že mu přeješ dobré a to i za cenu vlastních obětí. Proto např. rodič své dítě miluje a (přesto) přísně vychovává. Vzpomenete na to, až budou děti v pubertě. Tak jenom myslím, Evelinko, že to asi nemůžeme relevantně posoudit. (Na druhou stranu krev není voda a s tím nikdo nic nenadělá - to že Jess bude mít silnější vztah k své pokrevní dceři, je asi jasná věc. Mít rád nevlastní dítě je prostě těžší...) Ono je dost náročné, aby se na výchově shodli dva, tady se de facto mají shodnout čtyři, kteří ještě k tomu nemají úplně přátelské vztahy... Fakt těžký.
Nějak tu teď mnohem víc řešíme porody... Hold asi ten třetí trimestr...
@jednaholkaa O tom s tou kostrčí mi vyprávěla jedna moje kamarádka... Asi to je fakt strašný, jenom o tom s hrůzou šeptala, jako člověk šeptá o své noční můře. Myslím, že porod proti tomu bude procházka růžovým sadem...
@ajdamajda 3 minuty 4 fotky a 1400! To je teda husty🤪 já se na 3D nechystám ale tohle mi přijde tedy šílené.
@skretik Svého šestnáctiletého už pár měsíců nepoznáváme... Věřím, že to projde, ale zatím nám za naše výchovné zásahy moc vděčný tedy není 😁. A my, rodiče, také nemáme zrovna ty pěkné a uspokojivé emoce, co jsme mívali, když byl menší, spíš mnohdy i různé negativní, ale rádi ho máme samozřejmě pořád. (Takže ta příležitost osvědčit tu naši lásku je skutečně velká 😂.)
@dominika963852 Díky Domčo 😍😘 uz se na ni nemůžu dočkat.
@bombat Fakt? 🙂) No, alespon to bylo rychly, ale priste bych si na to dala nakyho frtna, fuj. Jinak ja se desne tesim az si dam nejaky drink, sampansky nebo tak. Smi se to po porodu? Asi ne hned, ze jo? Nejradsi bych aby tam po prestrihnuti snury hned litali spunty haha
@jessulka Vybaveni na lyze dvakrat? To me teda prijde fakt mimo..
Holky poraďte mi prosím nějaké tipy na bazarky, kde můžu hodit par věci po synovi? Znám jen tady MK a Letgo
Holky, jak tady řešíte ten epidural, nejsou nějaké jiné možnosti? Já mám pocit, že v naší porodnici nabízejí ještě rajský plyn, nemáte s tím zkušenosti?
@arielka222 Zkus treba to Vinted. Zrovna dneska jsem tam prodala boty a tehotenskou bundu 🙂
@beruska125 je to pecka ..... ale aspoň jsem prdelku viděla . Po tolika týdnech .
@arielka222 Vinted nebo ještě Mimibazar. Ale přes ten Vinted se mě toho prodá nejvíc.
@jenssy spis řeším hypnoporod 🙂
Koukni na jemne zrození a sekci nákupu - mají tam i nahrávky - kurzy . Já se umím ponořit do hluboké relaxace . Jinak pomáhá pritmi a ticho nebo oblíbená hudba . A u mě bez rušení lidi kolem . Sice jsem tak prožila jen první dobu porodní ale naprosto v blazenem stavu a nyní bych rada aby nám bylo přáno a prožila bych tak cely porod . Na tu první dobu vzpomínám velice rada, byla jsem při svickach ve vane s vuni, v teple vodě a cítila jen tlaceni každé kontrakce . Byla jsem oprena o vanu zevnitř a mrucela si , predstavovala jak prcek sestupuje.
Do epiduralu bych nesla proto, ze se muže stát ze jak neucitis kontrakce protože se ti spodek útlumi, tak se muže seknout porod a miminko nebude sestupovat, nebudeš napojena na průběh, miminko vlivem epi muže přestat spolupracovat s tebou - synchronizace .
Pak nastává rutinní kolečko klesajícich ozev, dlouhého porodu, přestanou kontrakce a musíš tlačit na povel ačkoli dítě nesestupuje což té vyčerpá , miminko se muže pokakat do plodové vody - tím se zkali a muže se ji nadechnout dříve než je na světě atd .
A plyn - proste se sjedes - ale zase proste to tělo nefunguje jak má.
Zkusila bych cokoli jiného - příprava homeo , bylinky v průběhu porodu , změna porodní polohy , intimní prostředí (lze i na sále napr. Rakovník nabízí ) .
Porod je jako sex - je to vrcholné zakončení 🙂
@jessulka
@bombat my jsme s ex taky katolíci,chodili jsme na Školu partnerství ( několik víkendů co 2 měsíce) a před svatbou tuším 4x na přípravu. Též jsem byla mladá poměrně. Dneska si říkám že i nlbat,protože přesně to co mi tehdy vadilo a nebyla jsem si jistá,tak se léty projevilo ještě víc. Ale ráda na to vzpomínám, nějaké materiály mám z toho ještě doma. Jenže druhý manžel je úplně jiná osobnost než ex,taky zkušenější životem ( přitom o 5 let mladší než ex). U něj jsem vůbec žádné pochyby neměla,ani s bydlením,ani s dítětem,ani se svatbou. A měnit ho nechci vůbec nijak. I když samozřejmě není dokonalý,to nikdo.
Já od bolesti nic chtít primárně nebudu. Kdyžtak se rozhodnu potom. Madlenku jsem myslela že porodim normálně,ale po skoro hodině bolestí jsem si řekla o injekci. A ta byla super teda, vydržela dalších několik hodin až do narkózy. Ale myslím že mi ji dali proto,že miminko nežilo, tudíž se mu nic nemohlo stát a bylo to jen proto,abych zbytečně netrpěla,když na konci nebude odměna. Ale v malých láskách jsem zaslechla něco o injekci od bolesti,jedna maminka ji chtěla,a epidurál to podle mě nebyl..

@ajdamajda njn všude to dělají jinak...