Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Tak tam jsme chodili taky, a to naprosto nedobrovolně (dostali jsme to povinně), necítili jsme se tam dobře (jsme spíš introverti, nejsme "sdílecí" typy) a dodnes nemám pocit, že by mi to něco dalo. Kromě toho to už byla zase světská, rádoby psychologická příprava. Třeba jsme se tam nakonec i potkaly, ale Ty ses asi podle věku kluků vdávala později (my se brali 2001). Tvůj příběh je ovšem smutnější, zvlášť když je katolické manželství nerozlučitelné. Ona příprava není všechno, dneska se přeceňuje. My to absolvovali z povinnosti. Nejdůležitější je v manželství Boží milost a spolupráce s ní. (V roce 2009 jsme měli jedinou, ale velmi vážnou manželskou krizi, pomohla nám pouť do Čenstochové, přímluva Matky Boží a náprava života, byli jsme předtím na nejlepší cestě odpadnout od víry. Ale tohle nám na té přípravě nikdo neřekl, psychologické poradenství může pomoci a nemusí...)
Tak holky na kontrole mimiska -
hlavicka,mozek,brisko všechno v pořádku. Jen ty nožky furt zlobi a jsou o 2tydny pozadu. Tak se musí častěji kontrolovat a měřit.. ale tak já jsem hodně malá a pritel tě výšky taky moc nepobral tak asi bude prcek po mamince nooo..
Mě lékař kontroloval jen velikost plodu pohmatem pres břišní stěnu 🙂 a řekl ze roste krasne . Samozřejmost bez vnitřního vyšetření . Takže sice vůbec nevím míry a váhu a tak to co se běžné děla ale přesně tak to chci 🙂 a je to takové překvapilo
K porodům a porodnicím statistiky na základě průzkumu zde: https://mujporod.eu/cs/vyberte-si-tu-pravou-por... Hledala jsem si nejbližší, spádovou porodnici, která má podle mě úplně nezaslouženou pověst, že přeje přirozeným porodům (Hořovice) a ta čísla jsou strašná, když se to sečte, přes 90 procent rodilo s nohama nahoře "v polosedu", no pěkně děkuju. A pak moje želízko v ohni s pověstí nejpřirozenější porodnice v Čechách (tedy bez Moravy a Slezska), Rakovník, a taky žádná sláva...
@val333 Taky myslím, že to není špatný nápad... Mě najít to co cuccince, tak nikdo díky tomu zvýšenému NT v 1.trimestru nepochybuje, že to bude to trpaslictví. Přitom jsme oba s manželem taky spíš menší a kluci mají všeobecně kratší stehenní kosti... Ale říct "ne" na ty plánované ultrazvuky nedokážu, vystresovali mě a teď už v tom prostě jedu...
@bombat naše Škola byla fajn. Sice též nejsme úplně sdílecí,ale přednášky a workshopy byly zajímavé. Když jsem čekala mladšího syna, právě po krizi,tak jsme chodili na Manželské večery. Z těch též mám materiály,hodně se tam promítalo Pět jazyků lásky. Ale i když on souhlasil a věděl že jsme na tom blbě,tak po pár večerech to začal ignorovat a na poslední večer už jsme nešli vůbec. Tak se těžko divit že když měl mladší rok a čtvrt tak jsme se rozešli. To zklamání jsem prostě nevydychala.
Vdávala jsem se 2007. Na školu jsme chodili tuším 2004/05, možná o rok dřív.
@seveneye
@dominika963852
@bombat
Ja mam taky termin 14.2. 🙂
Jinak dnes jsem byla na kontrole. Byla jsem nervozni z toho, jak tu pisete, ze se mimco v brisku toci a obcas vas kopne tam a obcas tam. Me uplne od zacatku kope jen v podbrisku, tak jsem se radsi na to doktora ptala. Pro klid me duse mi udelal utz a Šmoulinka je opravdu nozkama dole, hlavickou nahore a takhle "stoji" (pujcuji si vyraz nektere z vas) uz nekolik tydnu. Pry to nen obvykle, aby se mimi netocilo, ale stava se to a mam byt v klidu.
Stale mi byva spatne a trpim tim nadmernym slinenim, s tim se ale neda nic delat. O krecich a paleni zahy ani nemluvim ☹ A do unora jeste daleko....
A jeste mam dotaz - jste nektera po operaci oci a z toho duvodu se bojite prirozeneho porodu?
@garfa4 já ne přímo po operaci ale vyšší nitrooční tlak a dioptrie a astigmatismus - není císař potřeba pokud nebudeš tlačit řízené protože při řízenem tlaceni se zvyšuje tlak v hlavě - očích - oční pozadí . Při volném průběhu porodu tlak do hlavy nejde a riziko poškození oči je minimální . Já měla prve ze strachu o oči císař . Za mě zbytečný a nesla bych do toho . Ale soustředila bych se na to aby jsi měla nenuceny volný porod
Holky druhý den co nasazuji po práci ten tehotensky pás a fakt docela úleva,takže pokud někdo zvažuje,za mě doporucuju🙂
@jessulka Mrzí mě, že to takto vnímáš, určitě tě nechci nijak poučovat nebo ti něco vyčítat, jen jsem opravdu napsala, jak to na mě působí. A přiznám se že si nemyslím, že bych ti pokaždé něco vypálila 😞 tohle bylo tuším podruhé, co jsem něco takového napsala 😞
Určitě se můžeš vypsat, vylít srdíčko, od toho tu jsme 👍 ale každý může napsat svůj názor, ne? Navíc, když nebyl psán urážlivě, ani hanlivě 😞
To je jako bych já napsala, že vlastně jen čekáš politování jak to máš těžké 😞😞😞
@bombat Naprosto souhlasím, musí to být složité a sama si to dokážu představit jen stěží... Obzvláště pokud domluva z mé strany je vstřícná. A že krev není voda je naprostá pravda!
@garfa4 doporucuju studovat třeba z knížky od porodnich asistentek či dul, dam par tipů . Či sehnat doprovod k porodu dulu do porodnice svou . Hele na porodu fakt záleží . Je to vzpomínka na cely život . Říká se ze do svatby lidé investují v průměru 100.000 ale do porodu se jim nechce zbytečně investovat . Přitom je to daleko větší krok .
Zvlášť pokud jde o prvoporod a někdo ti trkne ukázku jiné cesty . Je čas ještě porovnat co chceš . Jak si to představujes ty . Co se ti libi a jak to citis.
Já jsem hrozne rada ze jsem dostala porovnání na spoustu veci a mohla si sama přijít na to jak si to chci udělat a vlastně jsem zjistila ze nemusím jít stejnou cestou co ostatní ale svou . Ale je fakt ze já jsem strašne jiný protisystemovy člověk celkove, hledám alternativy. Nebyvalo to tak.
Jinak jsem měla i velmi špatne zkušenosti i velmi dobre v různých odvětvích. Jak jako pacient tak student atd.
Ale jednu věc jsem pochopila - sebe samu jsem začala vnímat a bát se jaké názory ode mě chce slyšet okolí a co ode mě očekává. Ale začala jsem se řídit tím co chci já . Neříkám ze to jde vždycky ale po tom co čtu krasne porodní příběhy žen které proste nesly v té rutine, vím ze to jde cele jinak . S není se čeho bát .
Já měla první sekci , druhy vaginální ale proste zážitek z nemocnice velmi špatný a vím kam mě cesta vede. Nechci aby mi zase někdo něco dělal co já nechci protože vím ze to není potřeba . (Pokud nemá žena rizikové tehotenstvi či komplikace v průběhu přirozeného porodu - ne při porodu se zásahy čiste vaginalniho )
Další veci je ze i díky tomu se připravují na studium duly a laktacni poradkyně . Ale musím vyčkat až budu schopna děti dávat hlídat abych získala potřebné ukončení pro práci .
V Bonprix opět poštovné zdarma (nad 299kč), do zítřka.
@ajdamajda dekuji moc za odkazy. Ja si pred spanim ctu pribehy zen na strankach Jemne zrozeni. Ale priznavam, ze mi to obcas prijde az jako sci-fi, jak to tam ty holky popisuji. Vcetne toho, jak se chovaji jejich partneri.... Ale to je nejspis muj problem, moje zaseknuti se na tom, ze ja budu na porod i miminko sama, protoze to zatim nevypada, ze by tatinek s nama chtel byt.... A tak se mi tem pribehum veri velmi tezce. A tim to rozhodne nechci zlehcovat nebo rikat, ze jsou ty pribehy vymyslene. Protoze pokud to ty holky tak prozily, uprimne jim zavidim vcetne te podpory partnera....
@andelka Ahoj Kato, diky za optání. Malá se ma k svetu a zase vyrostla. Ale miry nevim, nesla zmerit. Leží pricne na bříšku. Hlavičku ma v mem levem boku, nozicky a zadecek v pravém boku, zadicka mi cpe pod prsa, tak uz vim, z ceho mne tak boli pod prsy, když tam dělá kočičí hřbety. Je mi ji ale lito, kdyz ležím na levem boku, tak ji vlastně lezim na hlavičce a je v takové divné poloze. Proto v noci tolik kope. Termín spinální anestézie jsme naplánovali na ten týden od 28.1.2019. Dr. rikal, ze by doporucoval hned to pondělí, at muzu jit v pátek domu. Jinak ty leky na chudokrevnost mam vysadit, kdyz nam po nich tu zacpu a jsem nafouklá jak balón. Napsal mi něco lepšího s obsahem železa. Take jsem mu ukazala ty červené tecky, co se mi udělaly na dekoltu a na krku. Tak říkal, ze by ty nove prášky měly zabrat..Budu je mit na mesic a půl a stojí asi 480Kc. Pojišťovna nepřiplaci. Jinak vnitřní jizva ma silu asi 1cm, tak Dr. rikal ze to je zatim dobrý, ale rozšiřuje se a řídne. Cipek na omak v pořádku, jen ho nahmatal prsty. Dr. byl spokojený. A já taky. Ta malá rostanda uz tak vyrostla za ten měsíc. Kontrolu mám za mesic a rovnou mi udělají odbery. A jinak na vaze jsem mela 68kg, ale počítám, ze tak 1kg vazi oblečení. Jinak se ale te váhy desim. Verunku jsem rodila pri 72kg.
@jessulka krásné zprávy 💛
@garfa4 nemam partnera 🙂 . Je to smíření . O to více bych se soustředila na nějakou dulu která ti sedne a bude té psychicky podporovat .
Na tom záleží. Aby jsi byla milovaná a podporovaná i u porodu. Je to těžká část. Jsi tam strašne zranitelna.
Já se na mužské vyprdla po tom když jsem zůstala na miminko sama se facto od začátku , další děti jsem si “udělala sama” . Jak říkám, jsem rebel ale to je na dlouhé vyprávění , mužu si to dovolit mít děti sama protože jim mám mnoho co nabídnout . Me další dvě děti se budou s “otcem” pravidelně vídat , první už nyní , je to jako můj kamarád . Děláme i rodinné akce ale nežijeme spolu .
Trvalo přes rok a půl než jsem se smířila se zradou a více než tři roky než jsem přestala vnímat bolest a křivku. Ale zase syn je jen můj. On nechtěl angažmá nijak a nevím ani kde je . Není v RL a neplatí (beztak by neplatil) a nemam problémy alespoň při vyřizování lékařských veci a úřadu a do budoucna škol. Rozhodují čisté já . Za 4 roky co je syn na světě se neozval, tak to neřeším . Jednou to vysvětlíme , beztak teď říká táta tomu našemu kamarádovi

@jessulka tak co kontrola ?