Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 Díky Domčo, malou jsem pochválila jak hezky spolupracovala, byla hodnoucka. A ja jsem tak trochu zase klidnější, ze jsem ji videla a že je u mne všechno v pořádku.
M. byl dnes na vstupní prohlídce do té nové práce. Neprosel. Pry má špatna játra a ledviny, v moci mel bílkovinu a krev. Tak mu napsali nějaké léky a ma si dojit ke svému obvodnimu lékaři. Ale vzit ho zatím nemohou. A smůla je, ze uz na té brigádě rekl, ze od prosince končí. Když se to sere, tak se to sere. No hlavně aby byl v pořádku a nebylo to nic vážného. Ach jo.
@jessulka Kočko, gratuluju ke kontrole 😍 A koukám, jak to máte doma pořád veselý 😔 Ach jo, chlapi by měli mít nějaký čudlík, kde by se dali na chvilku vypnout 😏 A to jak to dopadlo teď u té jeho prohlídky 😐 To je taky pěkně na prd 😔 Snad to nebude nic vážnýho a brzy bude ok, aby si mohl konečně najít nějakou dobrou práci! 😊
@jessulka Jess, to si teda taky "uzivas". Ale jak z toho ven, ze? Kdyz je nejhur, tak si rikam, ze se ty veci deji z nejakeho duvodu. A u tveho partnera to treba muze byt to, ze na nej ceka lepsi prace nebo takova, ktera bude blize vasemu bydlisti. Neni mozne, ze ted kolem sebe kope kvuli tomu, ze se mu nedari? A jelikoz jsi nejbliz, tak si z tebe dela hromosvod? Panove maji svoje ego a zaroven maji zakodovano, ze maji byt zivitele rodiny a tohle se mu ted sype pod rukama.... Tim ho urcite neobhajuju, neni hezke, ze na tebe steka v obchode atd, ale prijde mi, ze se mu mozna nedari se s tou situaci poprat.
Ale clovek musi verit, ze bude lepe. A drzim palce, aby to tak bylo i u vas 🙂
@ajdamajda ja uvidim, jak to u nas dopadne. Stale doufam, ze dobre. A male princezne zajistime krasne detstvi, na ktere bude rada vzpominat (at uz jako rodina pod jednou strechou nebo, ze sveho tatku uvidi jen obcas).
Mas muj obdiv, ze jsi se rozhodla pro dalsi deti. A dokazes jim zajistit vse potrebne, to je moc krasny.
@jessulka tak to mám radost z dobrých zpráv ohledně miminka. S chlapem mě to mrzí,ex podobně dopadl kdysi,sice ho vzali,ale byl mladší. On tuším neprošel kvůli pojištění nebo půjčce nebo tak něco. Zda se zdravím něco dělá nevím. Láďa jo,ten o sebe dbá. Má za nás zodpovědnost.
Včera večer jsem zas trpěla,mimco mě zas šťouchalo do čípku. Mám dojem že přes den je to dobrý,ale večer po celém dni je nízko a tlačí tam. Večer jsem se válela na balóně, dělala hřbety a zklidnilo se to. Jinak žádné jiné problémy nemám,tak počkám do 27 na kontrolu.
Jsem zvědavá jak se nakonec rozhodneš,je fakt že spinální má dost výhod,pokud se dobře píchne.
@jessulka To jsou hezké správy o malé princezně..super ,že jste v pořádku...
Njn to je tak, když něco valí tak pořádně ale ono se to zlepší hlavně at je zdravotně v pořádku
@bombat dekuji za odkaz na statistiky-porodnice. Super😉
@jessulka Ahoj Jess, moc gratuluji k uspesne kontrole, tvuj doktor pusobi z tveho popisu jako super chlap 😉 s tvym pritelem me to moc mrzi, ale snad uz jste si vsechno spatne vybrali a bude jen lepe 😉 verim, ze to nebude nic vazneho a ze si brzy najde lepsi praci...ale chapu te, ze te stve ten jeho pristup k vychove jeho dcery a ze nedokaze odporovat jeho ex ☹ snad se to vse spravi, az se narodi Klarka 🙂
Dobre rano, devcatka 😉 tak dnes sedim na OGTT ja, zatim jeste cekam na prvni hodnotu z krve, nez mi podaji ten roztok ☹ ale uz ted mi hrozne kruci v brise 😀
@jessulka Ty kontroly aspoň na chvilku uklidní že 😉 . Šikulka,že spolupracovala.
Tak ta práce mě moc mrzí teda, to bude akorát zase doma dusno co. Škoda,že nebydlíte někde tady (jižní čechy) , zrovna včera u manžela v práci vyvěsili, že mají volná místa (Rakouskou) .
@jenssy Dobré ráno jenssy. K mému Dr. jezdím strašně ráda. Je to hrozně pozitivní člověk se smyslem pro humor. Pokaždé se ho zeptám, jak se má a on mi řekne "No dokud jste nepřišla, tak jsem se měl docela dobře" a začneme se oba strašně smát.
Já si myslím, že by přítel měl hlavně změnit obor. On má hrozně vysoký požadavky (pracovní dobu, plat, benefity, aby nemusel dojíždět daleko). Jenže on nic jiného asi ani neumí a hlavně nemá žádnou jinou praxi, než v oboru gastronomie. Musel by si asi udělat někde nějaký kurz, nebo někde začít od nuly, kde by ho tu práci třeba naučili. Tady u nás jsou všude průmyslové zóny, fabriky, elektrárny, firmy co obrábějí, vyrábí, poskytují servis apod. Uplatní se tu převážně chlapi, jako např. zámečníci, strojaři, soustružníci, izolatéři, svářeči. Chlapi, co makají rukama v montérkách a nebojí se špinavé práce. Jenže to je právě práce, kterou by prý M. dělat nikdy nechtěl, protože by si umazal ty svoje heboučký ručičky. Jenže to jsou právě činnosti, za který se tady u nás platí zlatem a nabízejí se i montáže v zahraničí apod. Verunky tatínek je zámečník a má se jako prase v žitě. Je hrozně šikovnej a když chce, může jet i do zahraničí, kde si vydělá i na dietách. Jenže M. je jiný typ chlapa, on chce dělat čistou práci. Nejlépe nějakou manažerskou, jenže zase neumí s pc programy. Tak to je potom těžký.
@dominika963852 Já už jsem po tom všem tak nějak rezignovala a dala se do ústraní. Včera mi vyprávěl o té vstupní prohlídce u Dr. a jak neprošel. Už jsem jen kývala a jen mu řekla, že hlavně aby byl po zdravotní stránce v pořádku.
@andelka Půjdu do té spinální, už jsme to tak s Dr. naplánovali. Říkal, že ta anestezioložka je moc šikovná, že to určitě zvládneme bezbolestně. Říkal, že si tu premiéru nemůžu přece nechat ujít a přece ho v tom nenechám samotného, kdo si s ním bude jako povídat. Tak se na jednu stranu na ten zákrok docela těším, že vím, že mne čekají i veselé zážitky. Hlavně aby mne nerozesmíval, nebudu se přece moct hýbat 🙂 Já se na dnešek konečně zase vyspala. Malá byla nějaká klidná a nekopala. Teď dostala snídani a už zase spinká.
@jessulka to je velký problém no. Požadavky versus realita.Můj ex je matematik, programátor, takže ten s prací nikdy problémy neměl, což jsem ráda, kvůli klukům, že je určitá jistota. A manžel je technik, údržbář a i dělá drobnou elektroniku, i nějaké programy strojů, takže kdyby se něco po..v současné práci, chytil by se jinde. Třeba za míň, ale bez práce by nebyl určitě. Kam se vrtnu já teda netuším, chtěla bych pak na částečný úvazek. Tak to holt musí zajistit ti chlapi no. Je to sice velká zodpovědnost, ale přijde mi to fér a přirozené.
Tak to jsem ráda, že ses vyspala. Já nakonec docela taky. Sice párkrát za noc změním polohu, ale nečumákuju, hned usnu.
@jessulka Zdraví je určitě přednější, to bez debat. Musí to být pro něj určitě i velký kopanec,přeci jen je to chlap a očekává se, že rodinu zajistí. Snad si něco najde.
Holky moc to sem teď nestíhám, tak vždy jen proletim, co je nového.
@jessulka moc mě mrzí, že máš v těhu takové stresy, ale gratuluju k podařené kontrole 🙂
Jinak bych se chtěla zeptat - když se tu resily ty porody. Jaký máte názor na Aniball?
A druhá věc - kdo latkujeteje, jak velkou máte zásobu plinek? Potřebuji to porovnat se seznamem, který jsme si udělala než objednám látky, abych viděla, jestli je to trochu reálné 🙂
@misak48 já už mám Aniball zamluvený od kamarádky. U předchozích dvou jsem měla Epino, takže rozhodně jdu do toho znova. Cvičit začnu hned po novém roce.
Já budu látkovat částečně, jako starší děti. Mám asi 10 čtvercovek(ty ještě dokoupím) , 10 kalhotkových, 5 froté HAipa Daipa (takové ty na snapku s chobotem), 2 kapsové, různé vkládačky, dvoje svrchní (ještě jedny dokoupím) a celulozové a flísové separačky. Mám sušičku.
Holky když jste u tech Aniballu. Tak mám doma jeden na prodej. Kdyby některá chtěla ;)
@misak48 já mám zatím latkovych určitě málo ale dokupovat budu až později..zatím mám novorozeneckou sadu pop-in (8ks myslím). Par kalhotovek pidipuk by veru, 1 AIO... mám susicku zle určitě chci dokoupit😉
Holky dobre rano,jedeme na dalsi kontrolu,tak snad bude u prcka vše ok.vsem co dnes taky čekají prohlídky či ogtt přeju zdárný průběh.
@jessulka holka ty máš ty zivotni turbulence každodenní a ze všech stran, upřímně ti přeju,aby se už u vas brzy zaclo blýskat na lepší časy. A snad ten naplánovaný porod proběhne přesně dle smluveného scénáře. Já bohužel stále tápu, nevim jaka bude indikace skrz placentu,polohu malýho a hlavně to moje zacarovany střevo,zatím se doktoři nějak moc nechtějí vyjadřovat co bude pro mne lepší a když tak nad tím premyslim,tak právě asi ta nejistota s čím mam teda vic počítat u mě vyvolává stres...tak budu doufat,ze uz třeba dnes na kontrole dostanu nějaké bližší info.
Holky, tak jedeme domů 😊... Čípek už se dal nezkracuje, má 28mm a jsem zavřená... Prý má šanci rodit normálně v termínu a na porod to momentálně nevypadá... Tak doufám, že to do toho února dolezime 🙏... Klepu na všechny dřeva co tu vidím!!
@val333 jupí to jsi určitě rada!🙂
@val333 Tak to je super, doma sa vám bude líp odpocivat. ...☺
@misak48 Na Aniball se urcite chystam. Kamoska me pujcila tu pumpovaci hadicku, takze si jenom za 400 dokoupim svuj micek.
@garfa4 A nechces si taky domluvit nejakou dulu k porodu? Nebo to pujdes uplne sama? No naky penize to stoji.. ale ja mam z toho dobry pocit, ze budu mit nekoho k ruce. Plus me zauci pred tim, budeme mit par sezeni a po porodu pomuze s kojenim. Jinak se me ptala jestli mam bradavky 🙂) Pry to gynekologove nekontrolujou, ale u prvorodicek je dulezite to zkontrolovat, aby se treba po porodu nezjistilo, ze je ma vpacene a pak uz s tim neslo nic delat.
Jinak me tam to mimino prave taky stoji 🙂) Citim ho jenom dole..zitra jdu na kontrolu, tak jsem zvedava jestli mi to potvrdi. Hlavne aby to byla porad holka 🙂) Mam kupu holcicich veci uz..
@val333 Super ty jo! Tak se hlavne ted poradne setri.
@jessulka Znis trochu rezignovane :( Ach jo, tak to me mrzi.. hlavne aby byl zdravy! Zbytek uz jsou prkotiny 🙂
Jako musim rict, ze jsem si kdysi myselela, ze bych mohla byt svobodna matka, ale ted kdyz to vidim jak je to financne narocne, tak jsem stastna za pritele co je zajisteny a neni skrt, ze nemusim nic resit. Clovek opravdu prehodnoti..
@jednaholkaa to si piš. Bydlela jsem s dětmi sama 2,5 roku,z toho jsem byla dost dlouho bez práce.

@ajdamajda Ja bych potřebovala nějaké takové hezké pribehy o spinalni anestezii a o cisarskem rezu. Muj Dr. mne dnes celkem pobavil, kdyz jsem se ho ptala, co by mi tedy doporucil, zda celkovou anestezii nebo spinální. A on mi říká "No prece mi tam u toho nebudete chrápat" "Budeme si spolu hezky povídat a vy na mne budete porad mluvit, abych věděl, ze jste pri vědomí" A že se na tu sekci uz moc těší a taky na tu malou, jak bude vypadat. Má prý jemné rysy, drobny obličej, tak to pry bude tak teď nabírám odvahy do toho spinalu, snad to podruhé napichnou líp Dr. říkal, ze je tam teď výborná anestezioložka a ze to s ní domluví. Tak jsem na jednu stranu klidná, ze o mne bude dobře postaráno a ze budu v tech nejlepších rukou.