icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
15. lis 2018

Děkuji za podporu 😊... Budu jenom ležet...

garfa4
15. lis 2018

@jednaholkaa pujdu uplne sama. Dula by byl docela velky zasek do napjatych financi. Holt to budu muset nejak zvladnout, i kdyz ted si to nedokazu predstavit.... A vsechny me kamaradky, co uz rodily, me strasi, ze bez partnera (ci jineho doprovodu) je to mnohem tezsi, ze mi nikdo nepoda vodu, budu nekde lezet sama apod. To mi na klidu nepridava, ale zase si rikam, ze urcite nebudu jedina zenska, co rodi sama a ty ostatni to taky nejak zvladly. Ale strach mam velky....

garfa4
15. lis 2018

@val333 super zpravy, ze jdes domu 🙂 ted klidek, odpocinek a bude to dobre 🙂

jessulka
15. lis 2018

@val333 Huráááá, tak to jsem moc ráda, že už jdeš domu. Koukej se opatrovat a šetřit. Žádné gruntování, velké nákupy.

skretik
15. lis 2018

@garfa4 ja jsem byla u prvniho porodu taky sama, teda pritel pribehl akorat kdyz maly lezl ven, taky o mem porodu vypravi tak, ze jsem dvakrat zatlacila a maly byl venku... To ze uz jsem od pulnoci mela bolesti a nespala a maly se narodil 11:21 byla pohoda :D ... ja ho tam driv nechtela, beztak jsem sedela celou dobu na zachode... starali se o me jine pacientky a bylo to fajn 🙂 . Na sale me pak drzela za ruku sestra. Nevadilo mi, ze tam nebyl celou tu dobu... stejne by mi nepomohl. Ted bych to asi chtela tak nejak podobne

skretik
15. lis 2018

@val333 super zpravy 🙂, hlavne neblbni a odpocivej!

plamenak11
15. lis 2018

@misak48 ja mam epino a urcite pouziju i ted trenivala ksem s prvni a dle meho diky tomu jsem se obesla bez jedinyho natrzeni ci jinyho poraneni takze po par hodinach jsem se citila jak kdyz jsem nerodila a mohla hned sedet a bylo vse v poho, takze za me urcite bez nej buhvi jak bych dopadla🙂

plamenak11
15. lis 2018

@val333 to je dobre ze jdete domu a cipek drzi 🙂 tak odpocivej

andelka
15. lis 2018

U nás bude mít manžel hodně pracovní konec a začátek roku. Otevírají novou fabriku. Takže ho mrzí,že bude hodně v práci zrovna když budu na konci těhotenství,a doufá že snad porod stihne.

jessulka
15. lis 2018

@jednaholkaa To máš pravdu. Rezignovala jsem. Protože se tím akorát trápím já. On to ze sebe dostane ve vzteku (mluví se mnou, jako bych za všechny ty jeho problémy snad mohla já), je buď protivnej, nebo naopak zase ukňouranej. Tak jsem si včera po cestě autem z Prahy řekla, že ho jen vyslechnu, pokrčím třeba rameny, nebo přikývnu a nebudu to dál řešit.
Dr. mi včera říkal "Hlavně se nenervujte, buďte v klidu, zkuste se vyvarovat stresu z vánočního šílenství" Tak mu říkám, že vánočního šílenství se vyvarovávám tak, že vše objednávám v klidu přes internet a do velkých nákupních center a obchodů kde je spoustu lidí zásadně nechodím. Spíš bych potřebovala nějakého psychologa, který by mi poradil, jak se z toho mého chlapa nezbláznit". a on mi říká "Tak si ho nevšímejte a nechte ho, akorát na Vás přenáší svou negativní náladu a vy se tím pak užíráte" a měl pravdu.

skretik
15. lis 2018

@jessulka super, ze na kontrole vse ok a mala se ma dobre, snad i jizva udrzi. Co Ti napsala za to zelezo? Me uz to 3x menil :/ , ted ho beru tak jednou za 2dny a jak ho vezmu jsem hned jak balon :(.

andelka
15. lis 2018

@jessulka no,tak asi mi cvičení není přáno. Volala jsem do porodnice a kurz od prosince už je plný. A od ledna by to bylo hodně těsné,kdoví jestli bych dochodila. 😔 Takže plavání nic. Ještě je tu cvičení na poliklinice nebo v mc,ale odpoledne,a to mívám děti na starost. Takže asi budu jen sama cvičit na balóně. Snad porodim solidně i bez toho.

jessulka
15. lis 2018

@skretik Děkuji, to je teď taková moje velká bojovnice. Všechny ty stresy se mnou od začátku prožívá. Asi jednou na sebe budeme hodně napojení.
Pan doktor mi dal doporučení na https://www.pilulka.cz/globifer-forte-40-tablet... Říkal, že to pacientkám předepisuje a zatím s tím žádná neměla problémy. Tak uvidíme, jak pochodí u mne. říkal, že by mi jedno balení krabičky mělo do porodu stačit

skretik
15. lis 2018

@jessulka ja myslim, ze si uz i s Verunkou hodne napojena 🙂 , tak budete spravna babska trojka 🙂 . A ty mas ty hodnoty zeleza fakt nizky? vis hodnotu?

andelka
15. lis 2018

@jessulka též asi vyfasuju železo,vždycky jsem ho měla. Dávali mi i po porodu. Tak díky za tip.

jessulka
15. lis 2018

@andelka Achjo, to jsi to tedy prošvihla. Škoda. A někde něco poblíž, nebo v nějakém fitcentru nebo mateřském centru nemáte?
Já už teď zase na cvičení nesmím a do krytého bazénu už s tím velkým bříškem nechodím, nevejdu se do plavek 😀 Tak nedělám nic a jsem z toho otrávená. Asi začnu chodit na delší procházky. Půjčím si od rodičů psa a vyrazím aspoň na vzduch.

garfa4
15. lis 2018

@skretik jee tak to jsem rada za konecne i nazor nekoho, kdo si to prozil vicemene sam. Kdyz jsem procitala nejake diskuze, tak nazor drtive vetsiny je - hlavne sebou mit doprovod. Jenze kdyz nikdo neni, tak co s tim? ☹

andelka
15. lis 2018

@jessulka máme,ale odpoledne,to mají děcka kroužky a úkoly. Tak asi nic no. Ono to blbě vychází i s těmi Vánocemi,a tím že si myslím že rodit budu už v lednu. Ten přelom roku je takový blbý. No já se ani tak nenudím,a teď jak mě furt píchá dole,se snažím i šetřit.

jessulka
15. lis 2018

@skretik Hodnotu toho železa bohužel nevím. Dr. říkal, že to není nic hrozného, ale že když se mi i teď udělaly ty červené tečky (vypadají jako piha, ale jsou červené) a mám jich plný dekolt a krk, tak že mi dá něco lepšího, po čem nebudu nafouklá a mít zácpu. Tamty první prášky mi prý předepsali přímo z té laborky a poslali rovnou elektronický recept. Dr. právě nadával, co mu strkají nos do řemesla. Ale moc jsem jich nesnědla, asi necelá dvě platíčka.
My to napojení máme v rodině. Já jsem hodně napojená na mojí mamku, ale to tak, že si třeba voláme či píšeme vzájemně, nebo myslíme na totéž, řekneme to co chtěla vlastně říct ta druhá. Je to sranda. Vždycky jí řeknu ze srandy "Mami ty jsi ale prdlouš" a směju se. A ona mi říká, počkej, jednou to poznáš s Verunkou. A je to pravda. Už se mi to několikrát stalo. A na babinec se už moc těším. M. se z nás asi jednou zblázní 🙂

skretik
15. lis 2018

@garfa4 uprimne receno moc nevim k cemu doprovod 🙂, ja nerada "trpim" pred nekym, pak bych mela jeste pocit, ze se musim hlidat. Ja jsme priteli i rikala, jeslti chteji se synem odjet (mam termin kolem jarnich prazdnin a to jezdime kazdy rok za teplem) at klidne jedou, ze to zvladnu, ale oba chteji mimi videt hned. takze jsetli nekam pojedou tak max. cechy, aby byli pripadne do 2hodin zpatky. Zas by se mi to libilo tak jak to bylo poprve 🙂

jessulka
15. lis 2018

@garfa4 Já také nebudu mít s sebou na sále doprovod. Já tam M. nechci. U první sekce jsem měla Verunky tatínka, ale byl tam vlastně k prdu. Byly jsme oba strašně vystrašení, co se bude dít. Teď vím, do čeho jdu a budu opravdu radši, když si ty divný zvuky při té sekci, nebo škubání tělem, když mne šili, vyslechnu sama. Budu i klidnější, budu to moct líp prodýchat. Můj názor je ten, že chlap na sále je spíš takový pátý kolo u vozu. Sedí na židli, může držet za ruku a čeká na první kříik miminka. Pak jsem uvítala, že běhal všude s Verunkou, fotil, podepsal ji a pak mu jí daly na holou hruď a čekaly spolu na mne, než mne zašili. Když jsem je pak spolu viděla, tak to byl opravdu nádherný pohled a děsně jsem mu to mazlení s Verunkou záviděla. Když mne odvezli na JIP a Verunku na neonatologické oddělení a dali jí do inkubátoru, tak tam u ní ještě tak hodinu mohl sedět. Říkal, že se jí nemohl vynadívat. Teď se chci s M. domluvit, že na sál půjdu sama a on počká tam, kam poté přenesou malou. Pokud teda nebude zrovna v nějaké práci. A když nebude moct, tak řeknu mamce.

andelka
15. lis 2018

@garfa4
@skretik
@jessulka já též vím že bych to zvládla sama. Když to manžel nestihne tak holt budu sama no. Ale kvůli logistice a odvozu bych byla radši kdyby byl zrovna doma. Neumím si moc představit,kdyby to zase šlo rychle,on byl v práci,já doma děti..v lednu do auta jako řidič nesednu.. Tentokrát asi pojedu dobrovolně dřív,ne až na poslední chvíli.

skretik
15. lis 2018

@andelka ja tim ze bydlim v praze a mam to kousek a mam kolem sebe spousty moznosti, kteri me pripadne hodi, tak i to je duvod, proc mu rikam at klidne jede. Se synem me taky vezla do porodnice mama, protoze on byl zrovna na nejakem koncerte ;).

andelka
15. lis 2018

@skretik já jsem sice z Ostravy a od nemocnice bydlíme 5-10 minut autem podle dopravní situace, ale i tak se bojím,že to přijde v blbou dobu. Nemám komu jinému říct o odvoz, musela bych taxi nebo sanitku. A potřebuju dát ještě hlídat děti.

skretik
15. lis 2018

@andelka jojo s tema detma je to pak narocnejsi, musi byt nekdo v pohotovosti. nastesti mam i tohle v pohode. Uz ted se netesim na to cekani kdy to konecne prijde :/

jessulka
15. lis 2018

@andelka Mne Dr. říkal, že vždycky raději využít sanitku. To tě pak v porodnici ihned vezmou a začne kolem tebe frmol. Když tam dojdeš sama, tak to třeba tak nemusí být.

beruska125
15. lis 2018

S mužem u porodu je to složitý: každopádně jen když to oba chtějí, žádné nuceni. Můj u prvního byl u druhého ne protože šel na rychlo preparkovat a já proste porodila😂 myslela jsem ze bude rad že se to obešlo bez nej a on toho dodnes lituje ze je to jiné když u toho přímo byl (btw i u dcery za mnou dorazil na sál ale chvilku po samotném porodu no). A pak se v tom někdo vyznejte😂 za mě muž u porodu ano protože 1. Nás vztah i vztah k dítěti posílilo 2. Personal má podle mě úplně jiný přístup když tam ten chlap je

basice
15. lis 2018

@jessulka bývalý manžel byl taky taky dost často protivný a kňoura. Nebyl by to chlap o kterého bych se mohla opřít. To já jsem spíš tu rodinu držela a ještě jeho častokrát utěšovala. Bohužel tu svoji negativní náladu a i částo vztek přenášel na mě 😒. Teď mám chlapa na kterého se můžu vždy spolehnout a kdykoliv se o něj opřít. Když je nějaký problém, tak v tom nevidí hned konec světa, ale říká, že to nějak vždy dopadne a má pravdu.

garfa4
15. lis 2018

@jessulka
@skretik
@andelka tak to ja si urcite budu volat sanitku, nema me kdo odvezt. Cele je to takove na houby a nemam z toho moc klid na dusi....

andelka
15. lis 2018

@basice to je fakt. Já když jsem na nervy z dětí, školy,tak mi říká,že jsou šikovní, zdraví,a že bude všechno ok,že jsou jiné děti opravdu postižené a to je pak trápení a nervy. Že my to zvládneme,že o nic nejde ( můj syn má adhd)

Strana