Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
#seveneye .. měla jsem ty knoflíky na stranách a za mě nepraktické, rozepínalo se to. Šla bych na knoflíky mezi prsama 😉
@val333 Není za co 🙂 Viděla bych to tak, že pokud se ti toto neděje v klidu v leže, tak bych prcku nepodkládala a ležela, jak mi je pohodlné 😉 Já když si třeba podložím pánev, tak se mi špatně dejchá 🙄 To co popisuješ je spíš tvrdnutí ne? Kontrakce je opravdu křeč (já cítím v křeči opravdu celý břicho -dělohu), která se jakoby stupňuje, že to musím opravdu prodýchat a po pár sekundách to zase poleví 🙂 Nevím jak to jinak popsat :/ Třeba někdo stahy popíše líp :D Ale myslím si, že bys to poznala 🤔 Je to hodně jiný než tvrdnutí, i když u těch kontrakcí je bříško taky jak kámen 🙂
@skretik Teď koukám, že jsi mě označovala u poslíčků 🙂 Poslíčci jsou kontrakce (já je mám většinou pravidelný), který po nějaký době přejdou nebo se říká že po teplý sprše přestanou 🙂 Pravý kontrakce vedoucí k porodu by se měli teplou sprchou zintenzivnit popřípadě zpravidelnit a hlavně nepřestávají 🙂
Prave kontrakce se navíc zkracují v mezicase ze třeba ze 4 minut na 2 a trvají opravu cca 30 sekund OK pauza a za 2 minuty zase 30 sekund
Já měla třeba kontrakce ne jako krec, ale jako pravidelné tvrdnuti bricha. Aspoň na monitoru mi to tak vždycky říkali, že mám kontrakce silné jestli něco citim a já ze ne jen tvrdnuti. Každa to má jinak. Ale ty falešné povolily po teplé vodě, prave už ne.
A ja mela krizove bolesti a porad mi tvrdili,ze tohle nejsou kontrakce,ze na monitoru mam jen slabounke,takze dle doktroru jsme vlastne zadne kontrakce nemela 😅🤦♀️
Jinak se chci zeptat kdo berete Magnesii lactici, kolik toho berete? Ja 3denne 2 tablety a v noci me chytali takove krece do lytek a choditel,ze jsem bolesti omdlivala,dneska mam ty lytka namozeny jak po maratonu 🙈🙈🙈. Do bricha jsem nastesti dostavala jen takove slabe krece. Muzu tu davku jeste zvednout?
Ahoj holky. Zrovna čtu ze řešíte kontrakce. Take mam uz asi 14dni silene stahy. Prijde mi kolikrat ze mam v brise kamen a ne miminko kdyz na to prijde. Doktor mi predepsal cardilan a abych pravdu rekla. Nepomáhá :D do toho nemohu v noci lezet ani na zadech ani na boku Protoze mam silene bolesti stydké kosti a pánve a beder. Kdyz se chci zvednout nebo otočit tak mi je kolikrat do breku. Mate to take tak některá?? A co s tim delate ?? Ja ted spim s polstarem mezi nohama nebo podloženy pod nohama a teochu to aspon na chvilku uleví. A jak užíváte nedeli ?? My dnes takto ......
@skretik já beru jen jednu tabletu když mě tvrdne břicho. A taky mám krece v lýtkach, ale na to nasazuju Magnosolv a stejně to není lepší. Tak ti nevím co na to
@arielka222 já beru taky magnosolv... Předepsali mi ho teď po propuštění z nemocnice ...
@arielka222 radila jsem se s tim porodnikem a taky nedoporucil zvysovat davku,ale rano a vecer magnosolv,tak zkusim. Bricho mi ted tvrdne hrozne a kotniky porad otekly,ale jsem proste furt v pohybu no :(, ve stredu jdu na kontrolu tak se jeste poradim s doktorem a uvidime.... at uz je aspon leden 😒
Já to neřeším . Mám to už potřetí a proste se hýbu, snažím se protahovat. Když mám poslicky tak zvolnim. Ale jinak tomu nevěnují pozornost . Zase je fakt ze to netrvá cely den ale třeba hodinu ve dne a spíše při zátěži když mám kluky venku ve dvojcecim kočáru a k tomu nákup nebo když kočár musím po rampě vytahovat do schodů (asi 15 schodů ) tak se zapotim .
A nebo když dlouho chodím či stojím (když dlouho stojím tak díky nízkému tlaku se mi celá zle celkove ) .
Jinak já jsem rozptýlena tak, ze nemam čas tomu věnovat větší pozornost .
Maximálně když cítím ze je toho moc, opravdu se natáhnu s klukama k pohádce .
Jinak co vy a cukroví? U nás se statečně pece a ujida 😂🤩
@skretik mě taky hodně tvrdne břicho a jakoby pálí i cipek. Ale vím, že neodpočívám a porad něco dělam a někde lítám a pak večer břicho jak sutr. Ale prosinec ještě musíme nějak zvládnout. Já hold na odpočinek nemam čas s tím malým capartem 🙂 ale beru to tak ze tvrdnuti je ve třetím trimestru normální tak to neřeším. Jinak ten magnosolv je fajn ze zabere fakt rychle.
@arielka222 ja to tvrdnuti taky nejak neresim, ani to nejde... nikdo ty veci za me neudela,ze jo... jen ty nocni krece jsou neprijemny, protoze u toho omdlivam a ty otoky kotniku taky nejsou zrovna prijemny,brni me z toho nohy... ten porodnik mi napsal at zkusim pres den horcik vysadit a na noc hodit vyssi davku,tak zkusim a uvidime. Kazdopdne dekuju 🙂
Byli jste už na odběrech kvůli krevnímu obrazu? Musí se tam jít na lačno nebo je to jedno?
@elu001 myslím ze jsem se ptala a ze nemusím být na lačno. Ale je to 5 tydnu od poslední kontroly, doufám ze si to pamatuju dobre😂

@seveneye Taky bych brala spíš tu první 🙂 Mě třeba knoflíky nevadí, ale četla jsem názory, že se to pak po bocích může rozevírat, jak se nalijí prsa 🙂 Já mám zapínání na knoflíky mezi prsy u košilky 🙂 Přes noc doma to stejnak nemám zaplý a spím s kozou venku a miminkem u prsa 😂 Až je zas hlad akorát přehodím mimčo (přebalím v polospánku v posteli) na druhou stranu, jedno prso schovám, druhý vyndám a spím dál 😂