icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

arielka222
20. lis 2018

@val333 tyjo s tou alergii mi ani nemluv. Já si 10 let barvim vlasy na blond. Vždy u kadeřníka a po porodu syna jsme se byla zase odbarvit a dostala jsme takovou alergickou reakci, že sem skončila na kapackach na pohotovosti. No hrůza. Takže od té doby nesmím odbarvovat, nebo spíš sem si netroufla a pěkně mě to štve. Tak sem vlasy teď hodila na hnědo prozatím a doufám že po porodu a po kojení, půjde aspoň melír udělat.

val333
20. lis 2018

@arielka222 tyjo, tak to je drsný... No mě jen tyden svedilo celé tělo , ale jen to mi úplně stačilo...

jessulka
20. lis 2018

@val333 Aha tak to ja bych radeji být tebou zasla k holici. V těhotenství se nemohou používat všechny barvy jako driv a i to působení barvy je na kratší dobu. To buď ráda, ze to dopadlo jen tím osypanim. Kamarádka začala natejkat a nemohla vůbec dýchat.

arielka222
21. lis 2018

@val333 no já celá zrudla jak rak a strašně mě to.svedilo. Ale cele tělo a začalo se mi špatně dýchat. Tak jsme to stopli a jelikož mě to nepreslo tak pomohly az ty kapacky. No nebudu popisovat, že se ten mlady doktor co mě prijmal usmíval 😂 když sem tam prisla s oranžovou nedobarvenou hlavou, ruda jak rajče 😀

yvonneullmann
21. lis 2018

Ahoj holky. Takhke to dopadá kdyz dojedete k doktorovi o pul hodiny driv a nudite se v aute :D trochu mi asi hrablo. Jinak myslete na me. Jdu na OGGT 🙂 snad se tomu vyhnu a cukrovka nebude.

skretik
21. lis 2018

@yvonneullmann 😅😅😅

ja cekam taky u dr. a jsem desne mekka,vysla jsem v tenouckych teplakach 😅🙈🤦‍♀️, no a i tak o 3kg vic za 3tydny 🙈🙈🙈, ted cekam na navstevu dr. Se setrama jsme stanovily materskou,takze nastupuju 31.12, berou to podle MS terminu, coz je o 9dnu pozdeji... no co nadelam, skoncim 21.12 a zbytek si vezmu dovolenou,kterou stejne musim vybrat

beruska125
21. lis 2018

Já jdu na md už 11.12. Takže už v práci tak nějak finišuju🙂 Včera jsem byla na kontrole, pořad je to holka, váha cca 1250 g 29+0🙂

jessulka
21. lis 2018

@beruska125 To je nádherná fotečka. Jak vypouští z pusinky bublinky. To je správňácký 🙂

beruska125
21. lis 2018

@jessulka no vidíš a ani ji nechtěla doktorka zaplatit, ze prý se moc nepovedla😉

yvonneullmann
21. lis 2018

@skretik no me nerikej i váze. Ja mam 3,60kg za 3tydny. Mateřská od 20.12. Uz at rodim. Jinak my dnes hlavou dolu.

beruska125
21. lis 2018

@yvonneullmann taky už byla malá včera hlavou dolu. A mám pocit ze od ty doby co se otočila hlavou dolu je mi lip, ze se to jako v břiše lip poskladalo a netlaci to😉

jednaholkaa
21. lis 2018

@skretik Ja jdu na MD od 1.1., pry je to finance nejvyhodnejsi? Ale nevim proc.. mozna toho 31.12. je to same..

skretik
21. lis 2018

@yvonneullmann my jsme taky hlavou dolu, ale podle me tam porad toci jak na kolotoci, vecer to bylo zase rodeo 🙈 , uz to chci mit taky za sebou...

@jednaholkaa no me rekli rozmezi a vyber si, ze je to stejne jedno, protoze materskou budu mit 180dnu a je jedno kdy zacne, tak nevim. Me by nevychazela uz dovolena a jit na 1 den do prace mezi svatky se mi teda fakt nechce, tak proto jsem rekla 31.12, ale jeste to muzu zmenit. Dr.rikal, ze to klidne muzeme zmenit podle terminu UTZ, ale sestram se nechtelo, ze by musely vsechno prepisovat a me to takhle asi taky vyhovuje.

skretik
21. lis 2018

Jinak na kontrole vse v poradku, otoky jsou v tomhle tydnu uz pry normalni, tlak i moc ok, dr.se vse moc libilo, zjevne i vcetne me 😃 😃 😃 . A jinak na krece v lytkach mi doporucil banany nebo kompotovane merunky ve skle (asi vaha o 15kg vic je porad malo 😃 ) , ze samotny horcik na to stejne nepomuze, ze jsou potreba dalsi mineraly. No nic neresim, hlavne, ze je vse ok 🙂, na krev a velky UTZ jdu za 14dni a pred tim odberem se mam hlavne najist, nevim teda proc 🙂

basice
21. lis 2018

@skretik tak to je paráda, že na kontrole vše v pořádku 👍😉.

skretik
21. lis 2018

@basice me se taky ulevilo 🙂 , hned se zas ty bolesti snaseji lip 🙂 .. .jinak moje mimi na UTZ vypada jak ET, tak mi fotku nedelali :D :D :D

jessulka
21. lis 2018

@skretik Gratuluji k dobrým zprávám z kontroly. Člověk je hned klidnější. No mne po banánech zase pálí žáha, tak si pak vyber. Na otoky jsou ale banány dobré. A kompoty taky nemůžu ☹ Ach jo, kdy už mi dá ta žáha pokoj. V noci jsem kvůli ní nemohla spát. To byla bolest z toho pálení. Dávila jsem se u umyvadla, pořád plivala kyselé hleny. Ble ble ble.

skretik
21. lis 2018

@jessulka no porad je to neco, vid :( . me se zas ptal, jeslti beru to zelezo, vcera jsem si ho pred kontrolou vzala a zase jsem myslela cely den a noc, ze mi praskne bricho :( , ja to proste nedavam :( . Tak pry uvidime co za tech 14dni ukazou ty krevni testy, doufam, ze to zelezo budou v norme :(

jessulka
21. lis 2018

@skretik A koupila jsi si to železo jak jsem ti doporučila? Mne je po těch práškách hned líp. Nejsem nafouklá a dokonce chodím normálně na záchod a netrpím. Ale hold 500,-Kč doplatek.

skretik
21. lis 2018

@jessulka no jeste jsem si ho nekoupila, ten muj porodnik podle vysledku rikal, ze je to zbytecny, ale muj dr.me do toho porad tlaci, tak si ho tak 2x do tydne vezmu. ale ted na to kaslu a pockam na vysledky a pak si kdytak koupim to co beres ty 🙂 , dekuju

jessulka
21. lis 2018

@skretik Já bych si je koupila. Opravdu je mi po těch prášcích líp. Dokonce mi zmizely i ty červené tečky na krku a na hrudi. Beru je týden a cítím se tak nějak líp.

skretik
21. lis 2018

@jessulka a jak se to jmenovalo tedy 🙂?

jessulka
21. lis 2018

@skretik Globifer forte (přírodní hemové železo). Píší tu že nabízí minimální výskyt zažívacích potíží a to je opravdu pravda. Beru 1 tabletu denně.

jessulka
21. lis 2018

Ta malá tam v tom břiše zase jančí. Mne se vlní celé tělo 😀

jednaholkaa
21. lis 2018

V Lindexu maji 3 za 2 ponozky 🙂)

seveneye
21. lis 2018

@yvonneullmann
@beruska125
Krásný miminka🙂už se těším až budeme všichni mít po a uvidíme finální podobu:-*

Všem k dnešním úspěšným kontrolám gratulace. Holky a může mi někdo říct jaké rozmezí MD je aktuální pro nás s tím valentynskym termínem porodu,porad odmitam rizikový s tím že už to mám za par na normal odchod,ale s mudr.jsem zatím vlastně neřešila kdy půjdu...

beruska125
21. lis 2018

@seveneye kdykoli v rozmeti 6-8 tydnu před termínem porodu 32+0-34+0, takže s termínem porodu 14.2. 20.12.-3.1.🙂

michaelarei
21. lis 2018

Gratuluji k úspěšným kontrolám a krásným miminkám.
Mňe to čeka v pondělí a moc se těším na prdelku.Taky mám termín valentynsky tak se taky zeptám na nástup na md.
Dnes jsme s manželem byli v porodnici na takove setkání a ukázání sálu, je to menší, nevím zda chci do fakulty tam je to jak na běžícím pásu. Tady je to spíš rodinný ,vyhovejú porodnemu plánu a pořád te má na starost jedna porodní asistentka což taky dobrý. ..a přej vložky a pliny dostanem tak moc nosit nemusíme. ...Tak asi půjdu tam je to klidné 😊

jessulka
21. lis 2018

Holky, tak ja uz jen měsíc v práci a 3 roky volna přede mnou. Ja se tak těším 🙂 Strašně to utíká. Ja jdu na kontrolu a na krev 6.12. Tak to uz asi budu se sestřičkou vypisovat nastup na MD? Nebo myslíte, ze do Vánoc bude ještě nějaká kontrola, kdyz chodím normálně po měsíci? A myslíte, ze na sociálku stačí zajít az v lednu, když uz budu doma, nebo čím dřív tím líp? Ještě musíme na ten úřad ohledně příjmení a určení otcovství. Ach jo, to zase bude lítání a zařizování. Já to tak nesnáším.

jessulka
21. lis 2018

@michaelarei Tak to je prima, ze už jste si byli prohlídnout porodnici. Ja furt váhám jestli vezmu nadstandardní pokoj, nebo jestli vydržím na normálním. S V. jsem byla na nadstandardním, jenže to jsem pracovala předtím v Praze a našetřila jsem si na nej. Ted to bohužel nelze před Vánoci. Když jsem nasla účet z dřívějška, tak mne nadstandardní pokoj vysel na 5tis. Coz je teda dost a dala by se za to pořídit nejaka vybavicka. Uvidím, jestli mi třeba nepridaji neco v práci, az se budu loucit. Mela jsem tam svym způsobem klid a ocenila jsem hlavně tv, se kterou mi to víc utíkalo. A návštěvy jsem mohla mít kdykoliv i mimo návštěvní hodiny a jak dlouho jsem chtěla. Ale furt nevím.

Strana