Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik já bych s miminkem na hory klidně jela po sestinedeli. Aspoň bude na horském vzduchu pěkně spinkat. Se synem jsme byli poprvé na horách v jeho 2,5 mesicih a od té doby jezdime porad někde. Miminko máme v plánu vzít v létě na dovcu k mori taky 🙂 ještě jen přemýšlíme jestli letecky nebo autem.
@arielka222 to ja ho pak taky klidne vezmu na hory, ale syn uz je skolak, takze hory ted resime o jarnich prazdninach a to je presne muj termin porodu, ale asi pojedou s pritelem, je to 2hodiny cesty, tak kdyby to na me prislo, tak se proste vratej a ja tu budu mit klid pred porodem 🙂. V lete mam taky v planu jet s kamoskou a detma k mori, jezdime pravidelne kazdy rok posledni tyden v cervnu a prvni v cervenci. Urcite letecky.
Posledních par týdnu na čtení . Hazim se do pohody 🙂 . A moc se tesim
@skretik Verunky kýlu začnu řešit až po porodu. Protože čekací doba na operaci je minimálně půl roku. Verunka si na bolení bříška nestěžuje, tak mne doktorka akorát vystrašila. Není to nic akutního. Když se jí na pupík podívám, tak mi přijde normální.
Přítel byl ve středu na pohovoru a dnes mu volali, že ho neberou. Chtěl jít dělat do Makra. Nějak ho nechápu, že se hlásil na práci šéfa skladníků, když od maturity dělá jen obor gastronomie. Nechtěla jsem mu křivdit, ale hned jak mi to říkal, že půjde na pohovor, mi bylo jasné, že ho vzít nemůžou. Takže hold od prosince ty Průhonice v Praze a 80km od domova. Už teď je naštvanej. Nojono, hold co se dá dělat, může být rád, že alespoň něco na HPP a že mu třeba navýší tu hypošku.
@arielka222
@skretik Tak to u nás by zase pro všechny nebyly peníze na hory. Respektive, já na ně nemám našetřeno a on by to ze svého za mne a za V. nezaplatil, Alespoň to tak cítím.
@skretik i s miminkem letecky? No já bych taky chtěla první týden v červenci a přemyslím nad Sardinii práve, není to dlouhý let nebo autem Itálii jezera. Ale to se nechce manželovi autem s malýma detma. Tak uvidime 🙂
@arielka222 prave ze radeji letecky nez dlouha cesta autem, syn nesnasel cesty autem a tak me absolutne odradil od jakychkoliv dlouhych cest autem nekam, cestou do Chorvatska jsem mela kolikrat chut ho odlozit nekde na pumpe, furt rval, kojila jsem ho pripoutaneho v sedacce, ruzne jsem se nad nim polohovala, proste sileny. Nikdy vic, do ted v aute dlouho nevydrzi. Letadlo miluje.
Mám tady z vás úplně depky! 😀 Já nic nečtu, ani nic nestuduju na netu... Tak nějak doufám a spoléháme na své instinkty, že porod je přirozený a tudíž nepotřebuju nic studovat 😀... Tak snad Toho nebudu litovat
@val333 já jsem před prvním porodem taky nic nečetla a zvládla jsem ho 🙂 ted taky nečtu, takže neměj depku 😂
@arielka222 myslim ze hrozne zalezi na tom jake miminko je..my jeli s miunkou v 7 mesicich autem do chorvatska kdy jsme uz mely zavedeny rezim a vedeli jsme v kolik na noc vyrazit aby jsme meli jistotu ze to cele prospi..predstava ze ji budu v 7 mesicich treba ve 2rano tahat z postele, presun do auta,pak cekat 2h na letisti,2-3h let kdy ona nesnasela jen tak sedet u nekoho na kline..tak jsem vedela ze my by jsme let nezvladli..ale jsou deti ktere v pohode vydrzi sedet i v tom kocarku nebo u maminky na kline a jsou uplne na pohodicku ale to zrovna nas pripad fakt neni😂😂
Mně stačilo když jsme v červenci letěli z Říma do Prahy. S miminkem bych to nedala. Ani delší cestu autem ( to zase kvůli těm starším). Takže my hledáme chalupu v dojezdu 1-1,5h od domu.
@1nelinka já myslím ze s tím dítětem se musí jezdit hned odmalička ať si na to.cestování zvykne a je to pro něj přirozene. Což my máme takovy životní styl takže se prostě děcka musí přizpůsobit 😂😂
Tak ono je asi lepší na cestu autem miminko které spi než třeba neposedny dvouletak, který se už nudi. My byli s malým v jeho 7 měsícich autem v Tatrách a pak v 10m roadtrip Slovinsko a to bylo ještě v pohodě. Ale pak od těch 11 mesicu už v sedačce právě moc nechce být tak jsme zkusili letadlem, první Malta a potom jeste Kypr a v pohodě. I když teda našeho kluka udržet na klíně fakt neslo a než letadlo vzlétlo tak jak musel být připoutany tak trošku vyváděl. Ale pak už v pohodě, na klíně ale nebyl ptz jsme měli zabooovanou celou řadu a mel svoje sedadlo a pak spal v nositku.
Ale mas pravdu že to vstávání, na letišti cekacka byla trošku náročnější, ale pak byl aspoň unaveny a prospal let 🙂
No,my jsme jezdili s oběma kluky skoro od narození každých 14 dní k prarodičům a první měsíce, možná do roka těch 20 minut prorvali. Ani dneska nevydrží dlouho v autě. Hrajeme autobus nebo dávám příklady z matiky. Hodina a půl je max co zvládnou a my s nervama taky.
@arielka222 my jezdily od 14dne a vubec to nepomohlo..jsme hodne aktivni (kazdy vykend v trapu) a kazdy vylet v aute a kocarku silene probrecela..nesnasi byt nekde prikurtovana,sedet nekomu na kline atd chce mit svoji volnost..ted uz ji budou 2roky tak uz je pohoda je vychovana a kdyz tak na ni staci houknout ale ten cca 1rok byl ocistec pro vsechny:/
Byli jste někdo v tesku nakupovat plínky pampers v akci 2+1? Nějak jsem to nepochopila jestli se to vztahuje jen na pants nebo i premium care?
@val333 Litovat toho nebudeš 🙂 Říká se, že každá žena zvládne porodit, je to dar přírody 🙂 Já taky nic nečetla před prvním porodem 🙂 Podle mě tak nějak ženská ví, jak porod probíhá a co od něj očekává 😊 Takže já se řídím sama sebou, svým tělem a pocity 😊 A zvládla jsem porodit už 2 děti, tak snad zvládnu i to třetí 😂
Jinak my dnes s manželem dali děti na hlídání a vyrazili nejspíš na poslední výlet do porodu 😂 Byli jsme na výstavě Titanik 😊 A musím říct, že super 🙂 Opravdu podle očekávání, opravdu to bylo pěkně udělaný, pěkně uspořádaný, kdy se začínalo u stavby lodě, přes potopení až k tomu, jak vrak lodě zkoumají v dnešní době 🙂 Byly tam i některé příběhy pasažérů, to musím uznat, že jsem měla nakrajíčku... Ale užili jsme si to 😊 Pak jsme si zajeli na oběd, já si pokoupila výbavu pro sebe do porodnice a frčeli jsme domů za těmi našemi prdelkami 😍 Tady házím nějaký foto... Opravdu jsem už jak tank, tak některý fotky jsou opravdu vtipný 😂
@yvonneullmann krásný gauč. Můžu se zeptat odkud je? Taky pak budeme hledat nějaký na kterém se dá i přespat

@jessulka pro pobaveni..nadstandart na Bulovcd za 1tis😂😂ale bylo mi tam dobre🙂)