Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Tak je ale zase borec, ze se re zepta, jestli neprestrelil. M. ma svoji palici a myslí si, ze vychovava dobře. Vychovava Verunku, ale ne svoji dceru a ta V. není hluchá ani slepá a určitě ji to mrzi zrovna jako mne. A kdyz jsem na to M. uz několikrát upozornila, proc furt mele jenom po V. a E. vše vždycky projde, ze mi to teda přijde nefér, tak mi většinou vzdy rekl, že nebude E. hubovat, kdyz ji skoro nevidí, ze by pak k němu nechtěla jezdit. Nebo, ze mu přijde, že většinou ten nejaky konflikt vyvolala Verunka.
@yvonneullmann Kočko, co všechno si sebou bereš? 😮😂 Nebo máš takový ty menší? Já jedu s jednou velkou cestovkou, tak proto se divím, že budeš chystat dvě 😀 Ale je pravda, že do porodnice jedu s taškou akorát plnou a odjíždím a nemůžu to do ní narvat 😂 Buď se mi v nemocnici zmenšují tašky nebo množí věci 😂
@jessulka To musi byt na hlavu. Jeste v tomhle stavu... Tak snad se nejak změní kdyz se vam narodí malé. A bud rada ze Byvaly chce jen dva dny v tydnu a nejaky vikend. Ta stridava pece je silena predstava. Malej je zvykli jen na me nebo babicky. Kdyz ma jit za nim tak breci. Ale ono to asi jine nebude. Kazdej bejvalej chlap dela problemy. Ja se ted uplne bojim az porodim co si vse vymysli a bude tvrdit jak to nezvladam atd aby si maleho nechal u sebe.... a muj chlap je zase fotbalista americkej a ten ma v hlave porad jen sezonu a tréninky a nic jineho ho nezajima s tim me uz taky se...e. Nejlepsi bylo kdyz rekl ze pokud budu rodit kdyz bude mit trénink tak ze mam smulu atd... to zase bud rada ze tvuj vi do ceho jde. Muj pritel je o 2roky mladší a připadá mi ze si vubec neuvedomuje ze ma mit dite. Nevi co to vse obnáší a mam celkem strach z toho ze na to budu sama. A to me ze zacatku prisel takovej dospelej. Snad to holka zvladneme vse. Jsou to jen chlapy. Bud rada ze mas zdravou dceru a budes mit krasne zdrave miminko a oni se bud vzpamatuji nebo ne....
@ajdamajda Ty jsi úžasná, jak se skvěle pripravujes. Škoda, že žádné takové přípravy nemůžeš doporučit na sekci. Ja bych se připravila ráda, protože mam opravdu strach, ale nikde jsem nic takového nenašla, co by mne nejak uklidnilo a navnadilo. Ja se potrebuju poradit take s homeopatkou, jaká homeopatika by mi doporucila užívat. A hlavně kdy je mohu začít užívat. Třeba ty na hojení ran a na rozkojeni bych asi rada brala uz treba mesic predem. Co myslíš? Jaké vůně si dopravas? Ja zacnu odpočívat az od 25. prosince. Hrozně rychle se to blíží.
@renulkka Heled jsou vazne akorad. Kdyz to vezmu tak balik plenek balik ubrousku tu kosmetiku decku pro miminko látkové plenky a oblečky mam s sebou taky vlastní to bude kabela maleho. A sobe mas balik vlozek balik prsnich zupan pantofle dve kosilky nejaka ta hygiena atd a hned mam plno... :D jsem silena ale podle me lepsi mit radsi dve a vse pekne zvlast 🙂
@jessulka na sekci se nepripravis. Take budu rodit císařem a prvni jsem take rodila. Nebrala jsem zadne homeo a hojila jsem se dobre. Doktor mi pak doporučil nejaky krem primo na jizvy a ted ani nevim ze bych tam nejakou mela. Nastesti jsem to mela prvne bez komplikaci. Snad to bude i ted. Poslu ti do SZ jakou mam po skoro 5ti letech jizvu.
@yvonneullmann Tak už vím, kde je zakopaný pes 😀 Já totiž neberu košilky, látkový plenky a oblečení pro miminko, to si půjčuju :D Oblečení na cestu domů mi doveze chlap 🙂 Z kosmetiky snad beru jen sudokrem a sádlo 😀 Ale vložky beru radši dvoje, ať už prsní nebo pro mě 😀 Ale vždycky se mi to naštěstí vešlo do jedný :D To co potřebuju na porodnici mám nahoře (vložky, kalhotky, ručníky) a tak :D
@jessulka já si sehnala přes internet podle recenzi teď na Kladne. Jinak v Praze jsem měla jinou zase .
Na hojení ran je obecně arnica - já ji brala v určitém ředění před a po sekci . Dlouho a musím říci ze asi vliv měla protože jsem proste necítila bolest s hojila se výborně .
Jinak na jizvu jsem dávala hemagel a contratubex.
Zde kopíruji doporučené všeobecne ředění - já měla ale myslím i od homeopatky stejně dane
Lék předoperační péče (i stomatologický zákroků) - posiluje cévní stěnu a tím omezuje krvácení, vznik otoků; snižuje riziko komplikací. Pomáhá i při strachu před zákrokem.
Dávkování: 15 CH, 5 granulí večer a ráno před operací.
Lék pooperační péče (i stomatologický zákroků) - zlepšuje hojení, snižuje bolesti, zrychluje rekonvalescenci.
Dávkování: 9 CH co možná nejdříve po operaci, dále 5 granulí 1-2 x denně do zhojení.
Jinak na císaře jsem šla plánované a měla taky porodní plán . Také jej mají respektovat .
Chtěla jsem spinal a bonding skin to skin , nechtěla jsem na JIP ale rovnou na nadstandardní pokoj který jsem měla zamluveny a nastupovala jsem den předem . A nechtěla jsem aby novorozence odnášeli ale aby byl se mnou na pokoji a jen my pomahaly sestry jej přebalit a dat na kojení dokud nebudu moci vstavat. Ale je fakt ze já se cítila dobre už 3 hodiny po sekci ... dokonce přišly k sobě i nohy pomalu . Ale vstavala jsem až ráno (císař byl odpoledne ) .
Měla jsem podmínku ze chci u sebe laktacni poradkyní , ze chci fyzioterapeutku na doporučení cviků předejíti diastazy. Ze nechci kanavit v injekci ale aby dítě dostávalo kapky !! A ze nechci aby mu vykapavali oči . A koupali ze si ho vykoupu pak sama .
@jessulka a jinak připravit na cokoli plánovaného lze. Přičemž dokonce i na to co muže nastat . Je ale potřeba to zahrnout do co kdyby ... a předvídat . V životě člověk musí plánovat i kdyby něco nevyšlo , máš zadní vrátka .
Navíc jaké si to uděláš, takové to mas. Mě vždycky učili ze slovo NEJDE neexistuje. A v dnešní době kdy se člověk měsíce připravuje na svatbu, vybírá vše okolo, mi přijde ze takový milník berou ženy důležitější než narození života a zrození sebe jako matky . Tehotenstvi a porod je velikansky milník a záleží i na tehotenstvi - vše se zapisuje do budoucího miminka a vzhledem k tomu ze se dost zajímám o psychologii - regresni terapii či kraniosakalni a další , spousta problému v dospělosti je otiskem prenatalniho vývoje či porodu nebo dětství ze kterého máme vzpomínky někde vzadu a nepamatujeme si je ... ovšem pak se zjisti ze člověka zcela ovlivňují .
Dost záleží i u klasického porodu na prubeh - třeba spousta děti má kiss syndrom a vlastně se o tom mluví až v poslední době v souvislosti s problémy u děti (krční pater, zrak, blokády, migrény ...)
@renulkka umim si to představit, mě by se to taky vešlo úplně v pohodě do jedné 🙂 ta na šestinedělí je skoro prázdná... A v té na sál je nejtěžší pití a svačina pro manžela 😀 ale instrukce říkají dvě, tak mám radši dve... Stejně pokud neporodím do 39 týdne, tak pak budu nějak prebalovat, protože budu hospitalizována před porodem...
@misak48 Jasný no, kdybych měla mít dvě tak taky mám 🙂 Ta svačina mě pobavila 😀 Vím, že u první jsem měla sebou hroznový cukr, kdyby to trvalo nějak moc dlouho :D Ale nakonec jsem si na něj ani nevzpomněla 😀 Tak se mnou nerozdělený putoval na šestinedělí a pak i domů 😂😂 Třeba miminko na sebe nenechá dlouho čekat a do toho 39tt to stihnete 🙂
@ajdamajda Chápu to správně, že si tedy mám objednat Arnicu 15CH a Arnica 9CH? A začít uz pred planovanou sekci kolik dní s tou 15CH?
Ja jizvu mazala sádlem, ale tuším ze az doma, v porodnici jsem ji měla zalepenou.
Krásný porodní plán, co bych dala za to, kdyby mne nedali na JIP ale na nadstandard a mela jsem malou u sebe. Jenže ona bude určitě muset byt na neonatologickem oddělení a daji ji do inkubatoru do teplicka.
U Verunky delal bonding tatínek, ted bych ho strašně moc chtěla já. Verunku mi zkoušeli dat hned po zašití prisat, ale jak jsem musela byt jen ve vodorovné poloze, tak to vubec neslo a stejně nic neteklo.
Ten porodní plán jsi dávala hned pri nástupu do porodnice den předem? Nebo uz pri registraci?
Ja se tam chystám jit po příští kontrole.
@yvonneullmann tak jsem jednu koupila. Nic takového totiž nemám,a vypadá to skladne,když se nepoužívá. Ale myslím že všechno mi vejde do jedné.
@renulkka hroznovy cukr pro maminku je v seznamu taky, ale já ho jako diabetik během porodu nesmím 🙂 svačina je pro manžela a tu jsem vzala fakt důkladně - má tam dva redbully, tucky a milu 🙂 říkala PA na kurzu, že svačinu pro manžela nemáme podceňovat, že to pak trvá dlouho, chlap nechce odcházet něco shánět a jak dlouho nejí + všechno to okolo, tak se mu pak udělá zle... Prý za svoji praxi zažila kvůli takovehlemu omdleni tatínka na sále jedno site čelo a jednu zlomenou ruku...
@misak48 můj muž má bzlp dietu,tak mu přibalim nějaký flapjack a ten energy drink taky. Pro sebe jsem měla vždycky jenom vodu,během porodu jsem vůbec nemyslela na jídlo.
Jinak minule jsem myslím měla jednu tašku, sportovní,a v ní igelitku kde byly věci na porodní sál. To bylo to pití, ponožky, košile, papuče, kalhotky a vložky.
@misak48 Tak uvidíte, jak bude porod dlouhý, třeba na sváču nebude ani čas 🙂 Já svačinu pro manžela neměla, první jsem rodila 11,5 hodiny, manžel byl se mnou, když to vypadalo na dýl, tak jel domů a já ho volala cca 2 hodiny před samotným porodem, takže doma se mohl nadlábnout (prý ale nejedl, že byl nervózní se mnou) :D Druhý porod byl 5,5 hodiny (v porodnici jsem byla tak 2,5 hoďky), tak taky naštěstí sváča nebyla potřeba 🙂 Ale je to dobrý nápad, když je třeba dlouhá cesta domů a chlap chce být celou dobu s ženskou 😊😍 Věřím, že ani do třetice nebude snad potřeba svačina :D
Jinak nevím, jestli se to tu třeba už neřešilo, taky je dobrý mít sebou na šestinedělí jelení lůj nebo podobný mazání na pusu 🙂 Já vždycky mám po porodu popraskaný rty, jak člověk dýchá a pak jsou vysušený 🙂
@andelka
@yvonneullmann Taky si dve objednam. Jednu budu určitě potřebovat na JIP a druhá zůstane na pokoji. Vypadají moc pěkně 😉
Dekuji za tip
@andelka tak uvidis. Jj jsou skladne. A vazne i kvalitní za ty penize. Tak snad budes taky spokojena 🙂))
@andelka U nás na pusu a otírání dávají jednorázovou utěrku :D 🙂 Vždycky mě tím manžel mydlí až před koncem 😂 Ani nevím, jestli to chladí 😂 Ake kapesníček je dobrý tip 🙂 Taky bych ho mohla vzít 😊
@misak48 Noo doufám, že by to zas těch 5 hodin mohlo být, to je podle mě takový ideál 🙂 Netrvá to dlouho a ani moc rychle 😊 Tak uvidíme 🙂 Mezi prvním a druhým porodem byl rozdíl 14m, mezi druhým a třetím bude 19m :D Tak by to dole mohlo být ještě trochu vytrénovaný 😀 Jinak u nás v seznamu ho myslím ani nepíšou, ale nejsem si teď jistá :D
@jessulka 🙂 Jj uz jen z důvodu ze pri sekci tam budeme dyl. A Ja Do kabelce pro maleho rovnou zabalim i obleceni na cestu domu Protoze znam chlapa ze by dovezl neco jineho.
@ajdamajda To tak na Mělníku bývá, že kdyz se rodí sekcí, tak si miminko přebírá oddělení neonatologie. Tam jsou skvělé sestřičky a ty se starají o miminko po dobu, co budu na JIP. Verunka se narodila v 37tt. Ten první den byla v inkubátoru, nevím jak dlouho, ale byla tam kvůli teplu, byla furt hrozně studená.
@renulkka
@misak48 já bych chtěla aby to bylo stejně jako u mladšího syna,to byl porod značka ideál. 5h, v porodnici 1h, bez problémů, bez šití,o víkendu ( no to už bych chtěla moc, vím).. Doufám že mi to malej nezhati a uraci se otočit. Zatím se mu napříč velmi líbí. Ale teda místa bude mít čím dál míň,dozadu přes boky to břicho prostě neporoste.
@yvonneullmann já jsem doma nechala popsané igelitové tašky. V jedné byly věci,které mi mohly během pobytu dojít,nebo které jsem si nachystala kdybych je chtěla,a v druhé věci na cestu domů.

@andelka https://cs.venda.cz/taska-meiduyi/?gclid=CjwKCA... no prave. Ja zadne poradne nemela na tolik veci tak jsem objednala nejlevnější co jsem nasla a jsou i tak kvalitní.