Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Vidíš a mne se splasili hormony natolik, že třeba s Verunky tatínkem jsem byla sexuální masina a potřebovala jsem fyzický kontakt denně a teď mam zase na chlapy nějakou alergii a nemůžu je ani cítit. Posledních pár dní si normálně chodím v noci přelétávat do obýváku na sedacku, protože mi vadi, jak M. v noci funí a oddychuje, chrápe a pak se mi dela zle toho muzskeho pachu. Ráno když stelu peřiny, tak musím minimalne pul hodiny větrat, aby se vysmradily jeho peřiny. Mně se z toho dělá zle. A kdyz davam do pracky pradlo a vyndavam z kose na pradlo jeho trenky, ponožky, tricka a tílka, tak se modlím abych se nepoblila. Divný, vid? Kdyz mi chce dat pusu, tak mu nastavuju tvář, vadí mi, jak si predtim vždycky olizne ret. Je to divný, nebo jsem divná ja, nebo jsem nemocná? 🤔 Rikam si, jestli tohle všechno nevolaly ty všechny problémy, ktere máme. A já mám prostě blok.
Ahoj, dlouho jsem nic nepřidávala, tak zas něco napíšu. Minule jsem kojila do nějakého 7/8 měsíce a tak mi to vyhovovalo, takže ted bych to chtěla taky tak. Synovi začaly růst zuby už ve 4,5 měsících a jakmile vyrostly i horní, tak začal kousat. Dostal sunar a snad si ani změny nevšiml. Pro mě ideal.
Syn ted dostane pokojíček, takže tam bude mít postel svojí a já zas budu v obýváku s miminkem půl roku, poté zůstane v postýlce a já půjdu zpět do ložnice. Spani se synem v posteli mi nikdy nešlo, furt se mele a nakonec se nevyspíme ani on ani já.
A tašku do porodnice a přípravy věci budu řešit až v lednu, jelikož vše je ve sklepě, nám dělají tu rekonstrukci, buhvi, jestli budem na vánoce doma, pak silvestr na horách, takže čas na to bude fakt až v lednu a doufám, že do té doby ze stresu neporodím. :D
Holky to je Tescoma 😉
Ale dají se levněji koupit i tady: https://www.pepi.cz/napoje/termotasky-formy-na-...
@val333 Kdyz jsme zacinali s příkrmy, zacali jsme vzdycky na pár dní s jednou zeleninou. Většinou se první zavádí mrkvička. Čeká se po dobu napr. 4 dní, zda se neprojeví nejaka alergická reakce. Pak se dalsich pár dní vyzkouší jiná zelenina, treba brokolice. Další pak květák. A pak to muzes různe míchat a přidat k tomu napr. batáty (ty Verunka milovala). Zeleninu jsem dala do parního hrnce a pak jen rozmixovala na kaši a plnila ty tvoritka na led. Jsou i různé kuchařky bna příkrmy pro deti, ale nám se osvědčila tato metoda, bylo to rychlé. Dopoledne jsme většinou jezdily venku, pak jsme prisly domu, ja rano hrabla do mrazáku, nechala kostky povolit a byl příkrm na světě. Trochu jsem ji do toho pridala máslo,aby z toho byla kaše. Strašne ji to chutnalo. Dělala jsek takhle i základy na přesnídávky. Jedna kosticka např. jablek přidaná do bílého jogurtu.
@ajdamajda mistickovou metodu jsem dělala po tomhle mixování, kdy jsem nejdriv vyzkoušela alergické reakce a jestli ji to bude vůbec chutnat. U nás se vyuzila k veceri. Bordel byl po celém stole, dítě jako prase, ale byla spokojená. Hrozně se mi líbilo, když jedla hrášek. Jak do tech pidi malých prsticku uchopila vždy jednu kulicku a strkala ji do pusinky a mockrát ji ta kulička zase vypadla.
@jessulka přesně do těch tvoritek jsem první přikrmy dělala taky, akorat zůstanou ty formy obarvené třeba od mrkve a tak...stejně teda musím rict ze tak do roka byly moje děti živé stejně jenom z mléka. Ty prikrmy spis někam napatlali než ze by to snědli🙂
@beruska125 Tyhle se mi neobarvily. V létě jsem do nich delala rozmačkané jahody a byl nanuk na světě.
@renulkka no při nejhorším se tady vejdou obě postylky, jen se bojim aby se nerušili navzájem tak uvidime no. Možná je dán oba do pokojiku a bude klid 😂😂 Nee to nee, miminko má byt u mamy 🙂
@jenssy já bych chtela plně kojit cca tech 5-6 měsíců a s příkrmy tak do roka. Ale uvidíme u syna jsem kojila pul na půl s UM do 6 měsíců ptz proste mliko moc nebylo a nestačilo mu to. A od půl roku už je plně na UM. Teď bych chtěla kojit co nejdyl, je to nejpohodlnější 🙂
@arielka222 mně se děcka nerušily navzájem, neruší se ani teď,mají patrovou postel. Ale běžně se budili na přeskáčku. Jakože mimco,tak nakojit,někdy pochodit po bytě,dokojit,sotva jsem zabrala, vzbudil se starší,většinou na pití nebo čůrat. Takže mimco tak 3-4x za nic, batole 2-3x.
@ajdamajda Jj, ten hrášek ji opravdu zabavil na dlouho 🙂
@skretik No, nediv se mi 😂 Ted mi volala mamka, co prej M. Tak jí říkám, ze nevim. Prej se ho mám ptat treva 10x za den, jestli uz má práci Ta je z něj chudák taky na palici a říká, ze ji z nej asi trefí šlak. Dnes jsem zase spala v obýváku, zase funel a chrapal.
@andelka tak malý naštěstí spí celou noc, tak snad mu to tak zůstane 🙂
@arielka222 muj 8 lety syn spal celou noc tak 20x za cely svuj zivot :D , obcas to vypada, ze uz se to bude zlepsovat, par dnu dobry a pak je zas minimalne 1 za noc vzhuru :( , ale on spi blbe uz od mala, dr. vzdycky rikala "vydrz jeste par mesicu ono se to zlepsi", no rika mi to do ted :D :D :D
Holky, chci se zeptat, nasadila jsem si Clotrimazol (mam takove paleni), tak jako prevenci, dr. mi doporucoval, ze v tehu muzu. Dneska jsem si ho zavadela druhou noc, v noci jsem byla tak 3x na zachode a pak jsem se rano vzbudila a uplne mokry kalhotky a pyzamo, ne nejaky vytok, ale regulerne mokro.. nevim jeslti jsem si nejak rano treba "ucurla" nebo to byl vytok z toho Clotrimazolu nebo co to bylo :(, ted cekam co se bude dit dal, jak bych poznala plodovku? Asi uz se tu nekdo ptal, ale je to tu takova drbarna, ze uz jsem bez sance to najit :D :D :D .

@andelka I ty stydlivko, muselo to byt pro chlapa sexy 👌