Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@pitrisek87 Pekna fotecka! Tak tos me potesila i ze ti je dobre. Me jak se udelalo lip zase tak me hned chytla schyza ze neco neni ok. Sem 8+5 taky prave.. Uz chci mit ten prvni trimestr za sebou, uf.
@jessulka Diky, jen me štve ze jsem se nezeptala jak je mimco asi velký....
@jednaholkaa To mi povidej jsem dnes od pěti nespala jak jsem byla nervózní jestli tam prcek je a vše je v pořádku... Taky se tesim až budu mít za sebou ten prvotrimestralni screening a zacnu druhy trimestr... Minule jsme měli nervy protože utz super ale hodnoty krve špatný a v kombinaci vyšlo zvýšené riziko na down. syndrom. Naštěstí se to nepotvrdilo ale ta nejistota byla hrozná... Doufám, ze tentokrát to bude vše v pořádku.
@jessulka My nejvíc asi Lidl to ješte budou na zimu hezké,Kik-prevažne v Německu, HM,a FF taky má krásné a taky se chystám do Primarku tam mají taky super ,a tuším overál sem už objednala s inter.obchodíku a je nádherný teplučký..❤
@skretik @dnaholkaa : holky a co to máte za odběry krve na lačno ? pro mně nikdo na lačno nechtěl - normálně jsem se mohla najíst
@arielka222 : mám to stejně, taky mi nic není dobré - do práce chodím v jednich kalhotách co jsou mi ještě jakštakš - předevčírem jsem byla teda v obchoďáku a nakoupila si alespoň kalhoty a trička na léto - snad to teď už vydržím, jo a kupovala jsem si nové podprsenky - zas mám prsa jak před synem - o 2 čísla větší než jsem měla po skončení kojení
@misak48 : tak píchej inzulín do stehna ne ? a pak můžeš mít i šaty
@iccc : se zubama mi je tě velice líto - je to 14 dní co jsem skončila s osmičkou na stomatochirurgii na vysekání z kosti - žádný med to ustát na paralenu, sice můj doktor říkál že v krajním případě si ten brufen můžu vzít, i když oficiálně na to nejsou dostatečné studie aby to mohl lékař doporučit ( ty jsou jen na ten paralen), snad prý možná by se mohl i Algifen ( to si ale ověř přes lékaře) - no já trpěla na paralenu a ten byl fakt na houby, ale měla jsem strach si vzít něco ... ale rozhodně není pravda že Paralen jen 2 tablety za den - já po tom chirurgickém ostranění osmičky jedla 2 tablety každých 6 hodin a i tak jsem lezla po stropě protože to na tu ránu zabralo tak možná na hodinku nebo dvě
@ange_de_la_morte no to je zase problém můj psychický 😀 nějak to vymyslim, až si trochu zvyknu 😀
Jinak odběry na lačno chtěli kvůli glykemii... U některých dík tomu objeví tehu cukrovku už dřív než po tom 20tt kdy se posílá na OGTT...
@ange_de_la_morte jojo presne jak pise misak, kvuli glykemii a rikal mi at si fakt vecer pred tim nedavam nic sladkeho,ze ty testy jsou fakt prisny
@skretik večer předem by to zas tak moc vadit nemělo, ale před odběrem musíš být lačná minimálně 8, spíš 10 hodin. Tak na to bacha. Byla jsem na krvi až po kontrole a další mam až 7.8. Ale předpokládám, že kdyby tam byl nejaky problém, tak by mi dali vědět... Jenže mě tu glykemii nabírali jen proto, že je sestřička zvyklá ji do žádanky zaskrtavat... Mám cukrovku dedicnou, normálně na dietě. Ta moje porucha se projevuje právě tím, že nemívám lačné glykemie méně než 7. Tělo je tak prostě nastavené a nevadí mu to. Jenže mimcu by mohlo (pokud to nezdědí), takže jezdím už od 5 tt do dia poradny u Apolináře a píchám inzulín. Takže jediné co mohla by gynde tomhle odběrem zjistit bylo, jak moc mi ta léčba zabírá 😀
@jednaholkaa ja jsem dneska rano sice objimala zachodovou misu zas, zaludek mam porad na vode, ale taky uz je to trochu lepsi. I prsa jsou min bolestivy. Taky me to znervoznuje, jeste ze jsem mimi vcera videla. Kdy jdes ty na kontrolu?
@skretik Jojo, vypadá to, že jo 🙂 asi měsíc jsem se 6x denně měřila glukometrem a každé dva dny tam volala výsledky a hýbali mi s inzulínem aby se to nějak srovnalo a teď v pondělí mi koncečně řekla, že už je to snad dobré 🙂 jen mi to lítá když mám nervy s tím dopisováním diplomky teď. Ale to je jen do tohohle víkendu, tak snad už to pak bude úplně v pohodě. Mám tu poruchu opravdu takovou specifickou a oni sami nevědí, protože nedokážou zjistit, jestli jí mimi zdědilo, jak je nejlepší to řešit. Jestli srážet nebo nesrážet. Tak mi to teď tak nějak srovnali do podobných hodnot jako mívají zdraví lidé a cca od půlky těhotenství už si nebudu chodit ani ke svému gynekologovi, ale budu jezdit do Prahy k tomu Apolináři a budou mi dělat mnohem častěji UTZ, budou sledovat jak mimi roste a podle toho snižovat/zvyšovat inzulín... Jsem hrozně ráda, že doba takhle pokročila. Mamka sice tenkrát inzulín píchala taky, ale před 20 lety o tom ještě moc netušili, takže pak když se brácha narodil, tak měl 57 cm a 5017g... Tendence být větší je právě u dětí, které to nezdědí. Tak jsem hrozně ráda, že teď už to dokážou pohlídat...
@skretik Ja uz se ode dneska nebudu stresovat. Na kontrole rano mimi odpovidalo velikosti, takze vsechno zatim vypada dobre. Uz nevypada jako disko sroub, ale clovek.. tak se hodim do klidu 🙂
Zkousela si vodu s citronem nebo limetkou?
@ange_de_la_morte No me to ani nikdo nerikal ze mam jit na lacno, tak mozna sem nemusela. Ale nechtela jsem se tam dotahnout a abych musela prijit znova kvuli tomu ze jsem jedla.
Nicmene na tu prvotrimestralni krev me bylo receno ze na lacno nemusim - tak jsem asi vydedukovala ze ted jo..
@jednaholkaa tos me rozesmala - disko sroub :D :D :D . Taky jsem se vcera divila, ze uz to vypada jak clovicek. Me je porad hrozne zle v praci, protoze v kancelari mam kolegyni a strasne mi vadi jeji parfem :( .Vodu nemuzu nijak, ani se stavou,ani s limetkou, proste nijak, hned se mi zvedne zaludek, zvlastni protoze pred tehu jsem pila jen vodu
@skretik Hm, s tou vodou to asi neni tak neobvykle jsem cetla nekde. Ja jsem si do ni musela davat citron nebo limetku nebo stavu. Ono kdyz ma clovek ten zaludek jakoby na vode..tak se mu asi hnusi i ta voda.
Tak jsem si teď vzpomněla, jak se před pár dny jedná maminka ptala, byla asi ve 30.týdnu, jestli ji k pití stačí cola a kafe. Samozřejmě si všichni tukali na čelo. Teď se tomu směju. Ja sice do sebe dostanu tak litr čajů denně, ale bez coly bych to teď nepřežila😐 Čekala jsem, že se to bude zlepšovat, ale začátek 8.týdne mě překvapil, je mi dnes nejhůř, dokonce jsem se v noci válela v kuchyni na zemi. Omdlela jsem cestou z wc. Zase mě, ale nemusí trápit vysoký tlak...

@jednaholkaa
@skretik ja bych vodu pila, ale jen s mátou. Ale ta se prý v těhotenství nesmí...
@elinka555 pane boze :o no taky mi neni nejlepe colu sem pila naposledy sto roku dozadu...a neodolalae sem ted vubec udelala mi proste dobre na ten zaludek.
@martinasip taky mi to dělá dobře. Po troškach a s ledem.
@elinka555 taky jedině Cola ,ráno mi je zle hned jak vstanu sním něco dobrý ale pak blinkám ,druhý den sem si dala Colu po snídani a nic vše v pohodě ,takže u mně taky jen Cola pomáha..
Zkusim colu s ledem, me teda s coly pali zaha zas :(
zaha mna pali furt :(
Ahoj holky, moc vás zdravím při pátku 13. Ať se vám smůla vyhýbá. U nás se dnes práci maluje tak jsem od rána gruntovala ve své kanceláři, lezla po zemi s houbičkou na nádobí a Cifem a šůrovala lino. Teprve teď jsem se dostala k obědu, už mi bylo hlady zle. Jinak musím vám říct, že jsem se dnes po dlouhé době vyspala. Asi už jsem z toho nevyspání byla tak unavená, že mi bylo jedno, v jaké poloze ležím. Nějak jsem se vypodložila dekou a ležela jsem tak nějak na zádech a zároveň trochu na boku. Příští týden mi dorazí ten kojící polštář, tak jsem na to spaní zvědavá. Moc vám děkuju, že jste mi napsaly ohledně těch internetových obchůdků. Já jsem dřív také hodně kupovala v Lidlu, ale ty věci se rychle opraly a srazily, když jsem, to vyprala na předpírku. Zkusím si udělat výlet do toho Primarku, hodně lidí o něm mluví. Vychází tam ty věcičky opravdu tak levně? Zítra nás čeká oslava potenciální tchýně, slaví 70tiny, tak jsem jí nechala upéct ovocný dort s čokoládou a marcipánovou figurkou čápa, který má v zobáčku uzlíček s miminkem. Bude u toho nápis na čokoládové cedulce "Krásné narozeniny babičko. Uvidíme se v únoru 2019". Tak jsem zvědavá na její reakci. Pak vám pošlu fotečku toho dortu, jsem na něj moc zvědavá.
@jessulka my v primarku byli asi 3x a vetsinou jsem vubec nic nekoupila..prislo my to jako hrozny hadry to uz jsem vazne lip vybrala v tom pepcu..ale asi zalezi na kazdem..me treba obleceni z lidlu vyhovuje stejne to ma na chvily a pak jsem to darovala potrebnym..stejne tak veci z pepca a F&F...HaM ma asi nejkvalitnej veci ale malo kdy tam neco vyberu je to pro me vsechno takovy vyblity😂😂ale je to zas o vkusu... vsechno beru o dost vetsi protoze pocitam ze s tim susicka udela sve a nemame zadny problem🙂 treba u toho pepca zalezi jake mate v okoli..ja bydlela v Praze u harfy kde jsme jedno meli a byla jsem za nej rada ted po prestehovani jsem byla v pepcu v Liberci a uplne me prechazel zrak kolik tam toho mely a nas prazsky obchudek uplne strcily do kapsy😂😂

Já jsem koupila plno oblečení v minulém těhotenství a to všechno ještě mám,a něco mi půjčila kamarádka,a dost jsem koupila tady na bazarku.