icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
13. črc 2018

@elinka555 Tak držím palce, ať dobře pořídíte. Dostatečný spánek a příjemný odpočinek je pro nás těhulky teď to nejcennější. Moc na tebe myslím a držím ti palce, aby ti už bylo konečně dobře. U mne je to střídavý. Největší krizi mám po příjezdu z práce. Včera jsem usnula hned po 16:00 co jsme s malou přišly ze školky a spala jsem až do sedmi hodin. Ještě že je samostatná a vystačí si s hračkami sama.

jessulka
13. črc 2018

@1nelinka To ti dávám za pravdu. Kolikrát jsme na malou nakupovaly s mamkou v H&M a ty věci byly takové nijaké. To se mi zase spíš víc líbily věcičky v C&A, ale tam už to bylo o něco dražší. To Pepco teď hodně využívám na malou. Hlavně věci do školky a na lítačku ven. Za málo peněz hodně muziky. Ale ta neonová trička už nemají tak zářivé barvy, jako když jsme je přivezli z obchodu. Dokonce jedno tričko jsem namáčela, protože bylo od kečupu a pustilo to tolik barvy, že jsem zírala.

elinka555
13. črc 2018

@jessulka ještě že ja mam dovolenou a velké děti. Se synem jsem.chodila do práce až do 5.měsíce a i na noční. To si teď tak nějak nedokážu představit

jessulka
13. črc 2018

@elinka555 Ty noční musí být hrůza. Takhle máš alespoň klídek.

elinka555
13. črc 2018

@jessulka no jak kde. Tehdy jsem pracovala v automobilovém průmyslu, takže smrad a práce celou prac.dobu. Ale seděla jsem tak se to dalo. Teď pracuji v nemocnici, kde ty noční jsou v klidu, ale jsme tam jen dvě, takže když se něco semele nešlo by to. Jako denní bych zvladala, kdyby mi bylo dobře, ale zase mam strach z infekcí...

zuzekk
13. črc 2018

Ahoj!! tak jsem poctivě přečetla všech 43 stran, pravda, trvalo to celý den a hlavu mám poněkud zavařenou, ale ten pocit, že jsem v houfu! 🙂 Předpokládám řadu dotazů, tak se radši nejdřív představím (do profilu nic psát nechci) - čekáme první vymodleňátko s 37 rokem na krku. Nikdy jsem si to takhle pozdě nepředstavovala, ale člověk míní... Tedy na jednu stranu řeším vše, na druhou (obecně) nic neženu do extrémů. Vše běží v pohodě jaksi samo, dneska jsme 11+0 s krásnými 4 cenťáky. Ráda se dozvím jak se to koulí a vyvíjí u vás, co nového, co jste absolvovali, kde cestujete, jak pracujete, jak vám rostou břicha... 😉

zuzekk
13. črc 2018

A rovnou se zeptám na práci - teď mám prázdniny (zaplaťpánbu za ty dary!!) a pak si říkám, co dál. Termín mám 3.2., tedy když odpočítám těch 7 týdnů (je to správně?) kdy už mohu být doma, vychází to na odchod v půlce prosince.
Co do té doby?
Při všech pokusech jsem měla jasno, že jakmile to vyjde, už mě v práci nikdo neuvidí. že budu jen odpočívat a užívat si těhotenství. Další mé úvahy vychází z toho, že bude všechno v pořádku a zdraví bude 100% u obou: dochází mi, že bych asi musela na neschopenku (říct si o ni v mém věku předpokládám není problém) a tedy bych měla jen nějaké vycházky? jet třeba na dovolenou (což si teď v 1.trimestru netroufla a pak zase nemůže manžel), na pár dní k našim, za kamarádkou atp. bych asi nemohla, co? nevíte někdo, jak to funguje, když se člověk šetří od nervů v práci a zároveň nechce být půl roku zavřený jen doma?
předem díky za radu!
(jsou to tedy starosti, co?!? 😀)

frndafrrr
13. črc 2018

@zuzekk Ahoj vítej, 43 stran to si dobrá já se nemám k tomu dočíst ty 2-3 co tu přibyly. 🤣 Jinak na MD se nastupuje 8, nebo 6 týdnu před termínem (To je na tobě). Já jsme dnes 11+0 a TP mám Teda 1.2. 😀 Jinak na neschopence se dá nahlásit přechodně jiná adresa, třeba přes tu dovču, já byla na rizikáči 2x s vycházkami, ale nikdy mi těhotné kontrola nepřišla a to byla i u sousedů. Jiné holky měly i víc návštěv, takže asi záleží na kontrolorovi.

kristynkal
13. črc 2018

@zuzekk ahojky a co delas za praci? Podle dvou mesicu volna asi ucitelku??🙂 ja jsem ucitelka a me reditelka primo rekla at uz jsem od zari doma, ze za me vezme zaskok. Sice me to trochu stve, ale je pravda ze tam mame porad nejake infekce a co si budem povidat zrovna zari u malosku je hodne na psychiku. Byla jsem zvykla je utesovat v naruci a to ted nejde, nejednou jsem schytala pekny bouchanec do bricha a, to riskovat nechci. Takze neschopenka. S dovolenou me to stve protoze do konce srpna ji asi nestihnem, ale co uz 🙂

zuzekk
13. črc 2018

@frndafrrr díky, o změně adresy vím, ale poměrně často někam takhle jezdím třeba na jednu dvě noci, na víkend (hlavně oboje rodiče) - tak to je asi nesmyslné, ne? i když...tak co, to nahlásim, a ať si dělají co chtěj... Na dovolenou se chystám do Finska (asi), takže uvést adresu hotelu? 😉

frndafrrr
13. črc 2018

Holky vy mi daváte, my včera byli na velkém nákupu, ať nelítám denně, koš plný, peněz hrůza a vy mi nasadíte do hlavy colu! 🤣 Snad jediné co doma nemáme!

zuzekk
13. črc 2018

@kristynkal bývalá 🙂 v rámci eliminace stresu a snahy o miminko jsem loni přešla na pozici asistentky, takže nic náročného, na druhou stranu je to přinejlepším max. na 3,5 měsíce, pak stejnak bude potřeba náhrada. Když si uvědomím, jak často na mě hází soply, strkanice na chodbách, atp., jestli stojí za to tam vůbec lezt 😉 ředitel to ještě neví, jen "moje" učitelka. ale střídání asistentek není takový byznys, jako třídní učitelka.. Takže budeš muset mít neschopenku, jo? nějaký jiný druh volna nejde?

frndafrrr
13. črc 2018

@zuzekk Tak nahlásit doktorovi i na den na dva, ať máš krytý zadek, kdyby se zjevil kontrolor, když nebudeš doma, beztak než to zaregistrují si doma. Ale se zahraniční dovolenou v neschopnosti tam to bude asi problém, nemyslím si, že by tě dr. ofiko pustil.

kristynkal
13. črc 2018

@zuzekk ja si ted pres prazdniny vybiram celou dovcu a co mi nevyjde do zari tak beru jeste studijni volno. Jinak to nejde. Taky jsem.uvazovala o asistentce, ale to by mi nic neresilo. Ted jsme meli spalu a i kdyz doktor tvrdil at jsem v klidu, tak stejne tam ty obavy byli... a hlavne me uz chteli dat volno hned po umelem, ale protoze jsem sla az v kvetnu tak jsme to ke konci roku uz neresily. Behem tohoto skolniho roku mi odesla kolegyne v prosinci na rizikovy a az do kvetna jsme nikoho nemohli sehnat, tak se tomu chce letos vyhnout.

silwin
13. črc 2018

Tak ted jsem narazila na tohle bozi bodycko.
Asi si to necham natisknout na kazdej kus oblecku vcetne ponozek a plinek:D

elinka555
13. črc 2018

@silwin tak ja vzhledem k tomu, že čekám třetí a mi rodiče vědí, že už rady moc nepotřebuji a tchýně je o čtyři roky starší, tak ja bych ho uz ani snad ani nepotřebovala😂 ale kdysi by se mi to fakt hodilo😀😎

silwin
13. črc 2018

@elinka555 z tchyne a rodicu strach nemam, spis z ezoblbek a profesionalnich maminek:D posledni dobou se s nima roztrh pytel a mam jich v okruhu znamych a kamaradek vic, nez je mi milo:D

frndafrrr
13. črc 2018

@elinka555 Teda, můžu se zeptat jak s tchýní vycházíš?

elinka555
13. črc 2018

@frndafrrr skvěle, ale nevidíme se tak často. Pritelovo babička je stejně stará jako má matka a s tou úplně luxusně

frndafrrr
13. črc 2018

@elinka555 Díky zajímal mě pohled z druhé strany, manžel je od máti mladší o 2 roky (taky mě měla v 16), no a tchyně je o 5let starší než moje babička, takže úplně jiný svět...

kristynkal
13. črc 2018

No ja si bodycko poridim urcite a budu s nim chodit prave na navstevy k tchyni 😀 vychazime spolu skvele, nemame konflikty, ale obcas si pripadnu jak male dite, kteremu je potreba porad vsechno rikat... nastesti to rika vsem takze to neni jen na me 😀 ale to body je tak super, ze to bude povinna vybava 🙂 🙂

elinka555
13. črc 2018

@frndafrrr tak to máme opačně😉

elinka555
13. črc 2018

Holky teď jsem se postavila na váhu a mám od poslední ms o 5 kg méně. Jak to máte vy?

misak48
13. črc 2018

@jessulka
@frndafrrr holky tak mi to včera nedalo a dneska jsem si pro něj byla u otravnými zelenyho mužíčka 😀 a musím říct, že z toho mám fakt dobrý pocit... Drží to opravdu přes nohy, nahoru to neleze. Břicha se pás vůbec nedotýká. A i se mi teda pohodlněji sedí... A cítím se mnohem bezpečněji...

frndafrrr
13. črc 2018

@misak48 hergot, ty si akční, já byla líná si dolezt i pro tu Coca-Cola co mě tu na ni holky navnadily. 🤣

renulkka
13. črc 2018

@frndafrrr Já chci taky colu s ledem 😂😂😪😫

jessulka
13. črc 2018

@misak48 No tak paráda 😉 Tak at ti dobře slouží.

renulkka
13. črc 2018

Holky, toto je můj pupek teď večer 🙈 Nevím kam až poleze.... 😂😂 Toto triko mi bylo ještě před 2 týdny volný, jen když jsem ho vyhrnula byl tam balónek :D Teď ten balón to triko dost napíná :D Jsem dnes 9+0 😍😂

elinka555
13. črc 2018

@renulkka to jako faaaakt? Chceš říct že jak přijedu za dva týdny z dovci ze budu mit takové pupendo?😂

misak48
13. črc 2018

@frndafrrr no večer jsem během psaní diplomky udělala objednávku a dneska jsem ho cestou z práce vyzvedla 🙂 ale kdyby to neměli na Alze, kterou mam relativně při cestě tak to asi taky takovej fofr nebyl 😀 ale hlavně jsem začala mít z normálního pásu už opravdu špatnej pocit, protože prostě dvakrát denně po dálnici a Pražském okruhu nikdy nevíš na koho narazis i když se snažíš jet sebeopatrneji...

Strana