Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik Jejda, to je nepříjemné, to znám, když chytne křeč do lýtka. Vždycky musím vylítnout z postele a pomalu protahovat. Ale ta bolest je šílená. Pij magnezku, třeba to trochu pomůže. Ale také když si protahuju ze spaní nohy, tak občas ta křeč prostě přijde. Snad tě to brzy přestane bolet. Já na adventní kalendář kašlu, dostane od našich čokoládový Milka. Ale věnec udělám.
Perníčky budeme teprve péct. Asi v týdnu.
@yvonneullmann Receze napsaná a moc děkuju 😘😍
@jessulka no ja mam ten Magnosolv a jim banany, jak mi dr. doporucil a stejne to nepomaha, dneska mi porad tvrdne bricho a mam ty svalovy krece i v brise, nechapu to, uz jsem rano uplne knourala, ze uz to chci mit vsechno za sebou :( . Obcas to bricho pekne zaboli 🙈. Ja se jeste chystam bud o vikendu nebo v tydnu na pracny a pak linecky a asi kokosky, moje mama udela rohlicky a vic asi delat nebudem.
Holky já mám těsto na perníčky už týden zadělane a nemůžu se k nim dokopat ☹ s výzdobou to moc nepřeháním, ale každý rok dělám perníkového chaloupku. Tak jsem myslela, že ji v týdnu zvládnu, ať už na první adventní neděli je a ono pořád jen těsto v lednici ☹ uvidím, jestli nevysetrim chvíli času dneska odpoledne...
Jinak trochu z jiného soudku - jakou máte zkušenost s tím, jak se říká, že když je mimčo v bříšku hodně aktivní, tak to pak má i po narození? Platilo to u vás? Docela by mě to zajímalo, protože já o té naší malé skoro nevím, jak málo kope a tak 🙂
@misak48 dokopat se k tomu, to je ten nejvetsi problem, ani nevim jak se mi to vcera podarilo, ale total me to znicilo, delam male cukrovi, tak je tech pernicku strasne moc. Syn mel pomahat a vykrojil asi 10 kousku a pak ze ho to nebavi a ze pak bude pomahat zdobit, to jsem na nej zvedava :D :D :D . Jinak uz si nepamatuju jak byl aktivni v brisku, ale ted je aktivni az moc a to mimi v brisku taky, nekdy mam fatk pocit, ze nikdy nespi 🙈😨
Mně malý včera večer tak kopal,že muž byl z toho úplně vedle. Měl ruce na břiše,a jednou ho kopnul tak moc,že ho to úplně vyděsilo, jaká to byla šupa. Prý " nevím jak tam je,ale tady má určitě nohy" . Zatím to vypadá že je napříč,hlava mi vpravo nahoře tlačí pod prsa,do žeber a blbě se mi dýchá,a tam i cítím kopání,asi ruce,a vlevo dole kopance,to budou nohy. Muž řešil jestli mi nemůže ublížit,prokopat se ven.
Furt se o mě bojí,a kdoví jak moc s námi po novém roce bude. Teď mi volal,kdy může na sluzebku,a domluvil si ji teda na období prvních dvou týdnů v lednu a pak od 4.2. TP mám 1.2. Tak jsem zvědavá. Aby byl u porodu i pár dnů po něm,musím porodit mezi tím. Super no.
@jessulka snad nam to vyjde ;)
@skretik Ja pecu kazdy rok pernicky ktery se posypou pred pecenim krystalovym cukrem. Takze se nezdobi, vytahnes z trouby a jsou ready 🙂
@misak48 Tak u nás platí, že holky jsou divoký a divoký byly i v bříšku 🙂 Ale třeba na spaní to vliv nemělo, spaly a spí krásně 😊 Tak uvidíme, co třetí princezna :D
@andelka Noo já mám parádně okopaný žebra 😂 Jinak k tomu, jestli si nemůže ublížit, tak u první dcery jsem se teda vyděsila i já :D Vůbec jsem nevěděla, že je to možný, ale občas ji křupaly kostičky :D A prý se to občas děje, u druhé se to nestávalo a teď u třetí se to děje zase :D Občas když silně kopne, tak ji lupne nějaký kloub 😂 První dcera lupala i po narození 😀 Člověk ji zvednul nebo přebaloval a to ji křuplo rameno, lopatka, lokýtek :D Manžel se ji bál i přebalovat, aby jí prý neutrhnul ručičku 😂😂 Tak jsem zvědavá, jestli to bude mít po narození i teď Jindřiška 😍
@jednaholkaa pozde :(, tos mela napsat vcera, ted uz je mam upeceny
@andelka no snad si mimi vybere tu vhodnou a spravnou dobu jit ven at u toho muzete byt oba ;)
@renulkka jako jo ty kotrmelce a kopance jsou nekdy fakt sileny, ale jak si poznala lupnuti neceho? me sem tam lupe v podbrisku,ale vzhledem k tomu, ze je to pravidelny, myslim si, ze ma spis skytavku, to je mi tak strasne neprijemny, to snad radsi at se snazi prokopat ven :D
@misak48 první syn byl klidný v bříšku a je hodny i teď, jen hodně aktivní, ale.fakt hodny. Teď mimi kope jako blázen tak sem na něj zvědavá 😀😀
Holky tak ja dnes zaděláno těsto na perníčky, teď jdu balit dárky. Zítra mě čeká adventní věnec a jdeme na vánoční trhy, v neděli budu péct. Vyzdobu už mám téměř hotovou. No upřímně už toho mám plne kecky, břicho tvrdne jako blázen, ale chci to mít co nejdříve hotovo 🙂
Já už toho teď také nezvládnu tolik jako předtím. Ráno jsem povlekla postele, vyprala a pověsila 2 várky a ještě vyluxovala celý byt a můžu říct, že jsem toho měla plné kecky 😒. Naštěstí jsem nemusela vařit, ale syn je dnes nějaký divoký a dělá samé lumparny, takže toho klidu moc nemám 😒
@renulkka
@arielka222 díky za reakce 🙂 tak to mám docela naději na pohodové mimčo 😀 musím říct, že jsem ani tu naši cacorku čím dál víc zvědavá 🙂
Holky,nevíte,kde jsou zase nějaký slevy na plínky? Pampers?
Já volala na výsledky krve a cukru a naprosto ukázkový , takže jsem v klidu 🙂 .
Jinak mě se vám zdál úplně posahany sen. Rodila jsem dřív (to se mi zdálo už podruhé) ale malá měla tři kila a co víc, měla zuby !! 😂😂 a byla veliká vyskove 😂 ... no sen jedna báseň . A podruhé jsem ji rodila někde mimo (poprvé v aquaparku a teď ve škole ) nevím kam na to chodím
Jo a za dnešek jsem si makla. Pomáhala jsem segre se zakazkami cukroví takže jsem od deseti do čtyř stala na nohou a mám za sebou asi 300 kuliček 😂 a tři plechy koláčku . O víkend tři kila vosich hnízd 😂
Ahoj holky, tak poslední srovnávací fotka byla doopravdy poslední. Dvojčátka se včera (31+3 tt) rozhodla, že už půjdou na svět. Zora měla porodní váhu 2050 g, Matěj 1930 g. Holčička od začátku dýchala sama, klučík byl 24 hodin na malé podpoře. Oba jsou na JIPu, teď už dokonce v jednom inkubátoru (když prý spolu bydleli do teď 😬 ), ale dle sestřiček tam dlouho nebudou a půjdou na jiné oddělení, odkud je zase kratší cesta domů. Zatim mají sondičky do žaludku, ale snad se brzy naučí sát.
Já jsem asi v pohodě, ale druhá sekce teda asi bolí víc, nicméně je možný, že jsem spíš zapomněla. Děti se narodily včera v 10:22 a 10:25 a já už dneska od půl osmý chodim. Ve středu večer se mi začaly rozjíždět kontrakce, první to moc nebrali vážně a píchli mi žíly jen magnézko, ale když už to bylo po 6 minutách, tak tam přidali ještě Gynepral, což je nějakej driák na uklidnění dělohy. Jakž takž se to povedlo zklidnit, ale přes noc děloha pracovala i přes tu plnou tokolýzu. Ráno mi brali krev a vyšetřili, jestli se otevírám, neotvírala. Tak prej dobrý a můžu se nasnídat, to bylo asi v osm. Chtěli to udržet aspoň dva dny přes druhou kůru kotikoidů na dozraní plic. Ale než mi snidani přinesli, tak se rozjely kontrakce po 4-5 minutách, zase přes tu plnou tokolýzu. Pak přišli ještě s výsledkama krve a měla jsem lehce zvýšený CRP, tak řekli, že to memá smysl, že je evidentní, že tam už neni něco v pořádku a děti chtěji ven, takže se stihla první ze 4 injekcí, respektive 2 hodiny po aplikaci už byly venku. Proto ta podpora dechu. Zatím mají adaptaci dobrou, tak snad bude všechno v pořádku.
Přidávám pár fotek. (Zora je v růžové dečce s hvězdičkama)

@basice tak ja jsem na tom uplne stejne. Vcera jsem pekla pernicky (nevim kdo je bude teda zdobit :D ) , darky nejaky mam, jeste asi ne vse, ale musim to zabalit a veci na mimi mam porad zatim v pytlich a nevyprane... hygienu a leky zatim nemam ani vymyslene, natoz nakoupene :D. O vikendu musim synovi vyrobit adventni kalendar a nejaky adventni venec.
Rano jsem pekne vydesila pritele :D, zazvonil mi budik a ja jak se protahla tak jsem zas dostala takovou krec do lytka az jsem vylitla az to se mnou seklo, nastesti jsem porad byla v posteli. Ten hned vyskocil co se deje :D ... No akorat mam ted zas lytka namozeny jak kdybych bezela maraton a dostavam i krece do bricha , vubec nevim co s tim :(