icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
3. pro 2018

@arielka222 díky. Já to budu vyřizovat asi zítra,na gynde,a ve středu jdu na ÚP a ve čtvrtek bych se mohla stavit do práce.
Proč zase na ÚP? To už budeme vyřazené ne? Já akorát vím že nesmím zapomenout ohlásit změny na pojišťovně.

jenssy
3. pro 2018

Ahoj holky, asi se zeptam blbe, ale jakou roli v tom vsem papirovani hraje ÚP? Kdyz jsem normalne zamestana, tak nesu ten papir od doktorky ohledne nastupu na MD jen do prace nebo i nekam jinam? A muzu to dat do prace zpetne? Moje doktorka to dava az ve 32+0 a dele, a to uz je v dobe, kdy ja na tu MD budu akorat nastupovat ☹

andelka
3. pro 2018

@jenssy Myslím že jen do práce a že to jde zpětně.
Zvlášť teď koncem roku to bude u zaměstnavatelů a na úřadech bezvadné. Tipuju že prvního PPM dostanu až bude mimco na světě. U nás si dávají všichni načas.

andelka
3. pro 2018

A já dneska 31+3, sotva se valím. Nohy si pořádně neoholim,spodek jen po hmatu,boty zavázat je akrobacie,z postele lezu jak invalida a s manželem kterého bolí záda se pereme o balón.

jednaholkaa
3. pro 2018

@jenssy Fakt? To je divny.. Ja jsem si o ten papir normalne rekla uz asi ve 28tt, budu si dovybirat jeste dovolenou pred materskou, takze abych to mela vsechno vcas.
Jinak se citim teda nakynula jak knedlik :/ Dneska mam predposledni tyden v praci, narvala jsem na sebe rano nove tehu dziny a trochu me praskly 🙂) Asi je to znameni, ze mam prestat zrat..citim se fakt jak vykrmena husa pred porazkou.
Vanocni dekorace vubec neresim, akorat pritel porad kupuje nejaky svetylka a nekam to vesi. Na vanoce budeme u moji mamy a pak na chalupe. Takze tam si ozdobime stromecek vikend pred vanoci.
No uz se to chyli v praci ke konci.. coz je dobre, uz skoro nenarvu ani nohu pres nohu ;))
Holky, jeste k tomu kojeni, jak tu byla o vikendu diskuze.. ja se modlim aby to slo! Fakt hodne bych chtela kojit a doufam, ze s tim nebudou problemy. Toho se teda bojim vic nez porodu..

jednaholkaa
3. pro 2018

@andelka Ja teda zacinam mit podobny pocity.. a prijde me to docela brzo, dyt mame jeste nekolik tydnu do konce..

arielka222
3. pro 2018

@andelka na vyřízení rodičovského příspěvku po mateřské se musí právě první na OSSZ pro potvrzení příjmu a pak se nese ten dokument + žádost o rodičovský příspěvek na UP a ten to vyřizuje. Jelikož já jsem stále zaměstnána takže první mi bude chodit ta mateřská od zaměstnavatele a po tech 28 týdnech musím na ten UP znovu zadat až o rodicak na druhé mimi. Jako maji to fakt na hovno vymyšlené. A co se ohlašuje na pojišťovně?
@jenssy papír od doktorky na MD dáváš zaměstnanavateli. Ale MD ti chodí jen 28tydnu a pak po porodu musíš na UP jít zadat o rodičovský příspěvek. Já musím na ten UP jeste teď před MD ptz jsemwna rodicaku s prvním synem a musím ho ukončit, jinak bych šla až taky po porodu 🙂

jenssy
3. pro 2018

@arielka222 aha, dekuju 😉 ja myslela, ze se zada o rodicak na OSSZ a ne na UP 😉 dekuju za vysvetleni 😉

arielka222
3. pro 2018

@jenssy no první jdeš na OSSZ kde ti potvrdí přijmy a pak ten dokument + žádost o rodičovský příspěvek neses na UP a tam to řeší. Aspoň takhle to máme v Praze. Takže já jezdím jak debil přes celou Prahu první na socku a pak na UP 😂

garfa4
3. pro 2018

@cuccinka krasne fotky, jako ze zimni pohadky 🙂

arielka222
3. pro 2018

Já dnes teda taky ukážu pupík 30+4tt a + 10kg. Neohrabanost level milion, boty si už taky nezavazu a ani ponožky nenandam 😀

andelka
3. pro 2018

@jednaholkaa kojení se předem neboj. Já jsem vlastně žádné problémy neměla. A na netu jsou kdyžtak poradny,nebo si můžeš zavolat i laktační poradkyni domů.
Jo,já už si to ani nepamatuju,jak to bylo u kluků,už to je dávno. Ale že bych takhle nemožná byla 2 měsíce před porodem,se mi nezdá.

andelka
3. pro 2018

@arielka222 a jo,to dává smysl. Na pojišťovně se hlásí kdo za tebe platí pojištění. Já tam kdysi zapomněla nahlásit že jsem na RD s druhým dítětem a přišla mi obsílka. Oni vedli jen RD se starším. Teď jsem tam šla když mi skončila smlouva a registrovala jsem se na ÚP.

andelka
3. pro 2018

@arielka222 vždyť máš pidi bříško.😍

jednaholkaa
3. pro 2018

@andelka Tak snad jo, snad to bude ok 🙂 Akorat vim, ze s tim par mych kamaradek docela bojovalo a nekdo zase uplne v poho.
Budu mit tu dulu, ta funguje i jako laktacni poradkyne, tak kdyztak pomuze.

misak48
3. pro 2018

@jenssy papír neseš jen do práce a stačí jim to zpětně. Mě na výběr taky řekla, že tím, že to mám spojené s ukončením PN, tak mi nemůže ten papír dát dopředu. Takže nastupovat budu od soboty 8. a papíry si mám přijít vyzvednout v pátek 7. A do práce je toho 7. pošlu poštou (mám to na osobní předání dost daleko), takže je budou mít až někdy ten další týden a prý je to tak v pohodě. Byla jsem se na to ptát minulý týden na personálním...

arielka222
3. pro 2018

@andelka aha, tak to si na tu pojišťovnu dam pozor 🙂 no mě pidi nepřijde, a i tak už překáží fakt dost 😀 ale už to vydržím 😀

jessulka
3. pro 2018

@cuccinka Moc ti to sluší. Jsi jako sněhová královna. Akorát škoda, že jsi při focení nestála víc z boku, aby to bříško bylo pořádně vidět. Jinak amatérka fotografka je moc šikovná.

jessulka
3. pro 2018

Nestrašte s pupíkama, mám vám ukázat to moje panděro? 😀

beruska125
3. pro 2018

@arielka222 krásné malé břicho🙂 já mám taky cca 10 kg nahoře a břicho větší 😉

basice
3. pro 2018

@arielka222 ten RD se musí odhlašovat? Mě právě končí 28.12., protože jsme ho před půl rokem navysovala, tak jsme se domluvily, že mě bude končit k tomu datu. Tak teď nevím jestli tam mám jít kvůli tomu ještě jednou. No a na mateřskou nastupuji hned toho 28.12.

arielka222
3. pro 2018

@basice prý musí se odhlásit aspoň takhke mi to paní na UP říkala, taky sem si ho byla právě navyšovat a rovnou sem se na to ptala. Takže já tam jdu dneska a uvidíme co mi řekne.

basice
3. pro 2018

@arielka222 díky, tak já tam raději zajdu a zeptám se, jak to je.

zuzekk
3. pro 2018

@cuccinka taky bych potřebovala vyfotit..

val333
3. pro 2018

Tak já už mám konečně taky nějakou tu kosmetickou vybavicku...

ajdamajda
3. pro 2018
jessulka
3. pro 2018

@val333 Paráda 🙂

jessulka
3. pro 2018

@ajdamajda Schovej to pidi bříško, žížalko 😂 Nebo z něj dostanu mindrák.

ajdamajda
3. pro 2018

Já mám pocit ze prasknu 😂 exploduju ... mám malou někde mezi všemi vnitrnostmi

ajdamajda
3. pro 2018

@jessulka 😂 se cítím jako v kompres obleceni s kamenem uvnitr

Strana