icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

yvonneullmann
3. pro 2018

@smigli já si dala poctivý svarak na Martina a myslela jsem ze budu rodit pak celou noc :D

misak48
3. pro 2018

Holky mě normálně trefí šlak... Dnes kontrola, ale těžko říct, jestli se tam vůbec dostanu... V České Třebové namrzlá trolej, takže všechny vlaky od nás na Prahu z tohohle směru zpoždění jako blázen. No a ty co jedou od Havlíčkova Brodu, tak jsou zpožděné běžně... To je fakt na palici....

andelka
3. pro 2018

@misak48 no,tak to je radost.😕
Já mám naštěstí Dr tak,že tam dojdu i pěšky,by mě kleplo někam dojíždět. Už tak nemám ráda zimu a mráz.

jessulka
3. pro 2018

Dobré ránko, tak u nás od včerejška lije jako z konve, ale jako že hrozně moc. K tomu prosinci se to vůbec nehodí. V pátek u nás večer sněžilo, ještě v sobotu bylo trošku sněhu a pak to začalo tát. Ale byl pěkný mráz a na rozsvícení stromečku to byla pěkná atmosféra. Tento týden ve čtvrtek mne čeká kontrola a odběry krve. Tak se už musím s Dr. domluvit na papírech do práce a na dalších kontrolách. O víkendu jsem dělala vánoční výzdobu, umyla jsem a nazdobila okno v obýváku a v kuchyni. Vyndala jsem vánoční dekorace a různě je rozmístila po bytě. Když včera přijela Verunka, tak měla hroznou radost. S M. jsme včera v OBI koupili vánoční stromeček a představte si, jen za 399,-Kč. Což je super cena na kavkazskou jedli vysokou 2m. Tak už je na balkoně. Jinak vám přeji hezký týden a ať vás mimiška v bříšku moc nešťourají 🙂

jessulka
3. pro 2018

@misak48 Ojoj, to je nemilé. To bych asi zavolal k Dr. ať tě přeobjednají na jindy.

andelka
3. pro 2018

@jessulka tak to jste si užili a krásně připravili. My jsme toho nakonec moc nestihli. Ale svíčku jsme zapálili. A kluci začali adventní kalendář. Já musím ještě koupit něco na Mikuláše. Stromeček máme umělý,a mám pocit že všechno je ve sklepě ve starém bytě. Okna jsme nestihli ještě. Ale tak všechno postupně. Děcka mají různé akce,za týden jdeme všichni k zubaři,a pak už jen 14 dní a budou Vánoce. Příští týden už bych měla péct. A tento týden si nakoupit mouky na pečení. K Dr jdu zítra,pak asi před Vánocemi a pak vychází ordinační den až na 8.1. a to už by měl být monitor.

val333
3. pro 2018

Tak to vám tady závidím ty přípravy .... My nemáme nic, tím, že jen ležím... Ale svíčku máme 😀... Já jdu na kontrolu zítra a za týden 7. už pěkně nástup na mateřskou 😊...

jessulka
3. pro 2018

@andelka Nám besídky začínají až příští a přespříští týden. Ve školce a pak na tanečkách.
Myslela jsem, že Verunku vezmu ve středu ke kamarádce, přijde k nim čert a mikuláš a asi jí tam nakonec nevezmu. Jirka s ní byl prý včera na nějaké mikulášské akci a tak čerta viděla a prý hrozně brečela a večer mi nemohla vůbec usnout. Tak jí nechci udělat nějaký šok. Myslím, že budou mít čerta i ve školce. Tak to bude bohatě stačit. Také musím ještě něco koupit, ale vůbec mne nenapadá co. Asi jí vyndám něco co mám pro ní k Ježíšku, nějakou čelenku s mašlí a koupím jí nějaké dobroty.

jessulka
3. pro 2018

Holky, prosím, nemáte nějaký osvědčený recept na vánoční perníčky, které nejsou tvrdé? Chci upéct jak na jídlo, tak ale chci udělat nějaké na stromeček. Koupila jsem si vykrajovátko zvonek a tak jsem chtěla stromeček ozdobit i pár perníky, aby to doma vonělo.

andelka
3. pro 2018

@val333 zítra si napíšeme,jsem zvědavá. Já ani nevím kdy a jak se bude md řešit. Můžu jít též už 7.12. Ale nechce se mi tak brzo. Beru podporu z ÚP,a tím bych vlastně přišla o peníze. Můžu si nechat vypsat papíry až na 21.12.,6 týdnů před. Nevím,ještě jsem PPM nikdy neřešila.

jessulka
3. pro 2018

@val333 Já musím ještě vydržet do 21.12. Ale to je co by kamenem dohodil. Teď mne čeká dost ježdění po zákaznících, rozvážím firemní dárky, děkuji za spolupráci a hlavně zjišťuji, co by se příští rok mělo plánovat, když tu nebudu a převezme to po mne šéf.

misak48
3. pro 2018

@andelka
@jessulka nakonec naštěstí něco jelo, ono toho přes ten Kolín jezdí hodně, jak je to uzel. Tak může člověk vždycky nasednout třeba do nějakého dřívějšího zpožděného 🙂 já naštěstí nejsem objednaná na konkrétní čas, ale mám vždy dané rozmezí, kdy mám přijít. Takže jsem to stihla relativně dobře ještě. Ono to totiž s tím preobjednanim není tak jednoduché, protože jak jezdím k Apolinari, tak mám vždy nejdřív UTZ v tom jejich UTZ centru, pak kontrolu na dia a nakonec poradnu u toho porodníka. No a třeba ten porodník ordinuje jen pondelky dopoledne...

misak48
3. pro 2018

@jessulka stáhla jsem si tip tady na Koníku na tyhle. Letos jsem je zkoušela, když jsem pekla do skauta na charitativní prodej a byly dobré a opravdu hned měkké 🙂 https://mkczimgmodrykonik.vshcdn.net/c3uTudoWBQ...

andelka
3. pro 2018

@jessulka u nás sice nejsou besídky,ale Domi má mikulášský běh,pak atletiku kde má být ta čerta,Dan má v pátek klub dopraváků,v pondělí ten zubař ( takže předtím musíme udělat úkoly do školy), pak mám s Domim vánoční dílnu,ve stejný den asi zas kontrolu na gynde. A ještě ve středu jdu na ÚP.
Já asi koupím jen ovoce a něco sladkého.

andelka
3. pro 2018

@misak48 tak to je dobře že jsi něco stihla. To máš teda vždycky nabité dopoledne.

misak48
3. pro 2018

@val333
@andelka já už bych mohla nastupovat zítra 🙂 jak jsem na PN, tak to o moc odkládat nehodlám, chci se už zbavit vycházek... Takže to nechám na konec týdne, nastoupim od soboty a hned vyrážíme s manželem na výlet do Olomouce 🙂 dostali jsme v létě vstupenky do muzea vědy a chceme to spojit s vánočními trhy rovnou 🙂

val333
3. pro 2018

@andelka
@jessulka já jsem stejně na nemocenské... Takže už je mi jedno, jestli půjdu teď, nebo o dva týdny později 😉 a jestli to bude dřív, tak jak my všichni hrozí, tak to aspoň budu mít zařízené už 😁

val333
3. pro 2018

@misak48 tak jsem právě na PN takže už jdu taky 😉

andelka
3. pro 2018

@misak48
@val333 chápu,kdybych byla na nemocenské,taky bych se chtěla zbavit vycházek. Proto jsem šla na ÚP,peníze menší,ale už neřeším vycházky.

@misak48 jdete do pevnosti poznání? Tam jsem byla s klukama loni,taky jsme se prošli i po centru. Já bych hned jela,ale už je mi jasné,že chození nedávám,ani dýl sedět v autě nebo ve vlaku. Takže závidím. Mně budou letos asi stačit trhy u nás ve městě.

jessulka
3. pro 2018

@misak48 Děkuju, mrknu a zkusím upéct 🙂

arielka222
3. pro 2018

@andelka
@val333 holky já nastupují na MD 27.12. Už jsem odeslala papír od DR do práce a dneska musím na urad prace jít si odhlásit RD. Je to fakt vopruz to papirovani všechno.

andelka
3. pro 2018

@arielka222 a to už teď můžeš napsat datum a jít to vyřídit? Já bych chtěla jít ideálně až toho 21.12., jenže u nás v práci už to nikdo řešit před Vánocemi nebude. Tak bych to chtěla jim dát dřív,ať to na OSSZ přijde dřív než po novém roce.

cuccinka
3. pro 2018

Ahojky holky , tak my jsme byly s pritelem se v sobotu fotit. Slečna je vicemene amaterka,žádná profesionalka. Za focení nic nechtěla á fotky nakonec krásný 🙂 Do toho nám krásné trošku nasnezilo takže paráda 🙂 ještě bych chtěla nějaký fotky v atelieru, když je venku ta zima 🤣

misak48
3. pro 2018

@andelka jojo, do pevnosti poznání 🙂 dostali jsme lístky jako dárek od tchanovcu, tak jsem na to zvědavá 🙂 chození mi naštěstí zatím velké problémy nedělá, dlouhé sezení je sice horší, ale vlakem je to necelé dvě hodky a mám nasbírané věrnostní body, takže pojedeme 1. třídou 🙂 tak to bude v pohodě si myslím 🙂 já nutné potřebuju ještě někam vypadnout dokud můžu, protože ty vycházky už mi fakt lezou na mozek...

cuccinka
3. pro 2018
andelka
3. pro 2018

@misak48 naprosto chápu. My půjdeme aspoň do kina tento týden. Snad to usedim. Není to moc dlouhé, ani hlučné,je to malé kino a dialogový film ( Hovory s TGM).
U nás je Svět techniky, chodíme většinou každý rok,někdy i 2x. Pevnost je podobný systém,ale menší. Zas tam je ale planetárium,to se mi líbilo. A že je to i o historii Olomouce.

cuccinka
3. pro 2018
cuccinka
3. pro 2018
arielka222
3. pro 2018

@andelka no jasně. Já dostala od doktorky papír pro zaměstnavatele minuly tyden, ze nastupují na MD. Ten jsem poslala do práce. A teď jdu na UP jen říct ze k 27.12 ukončuju rodicak a nastupují na materskou. Ale zase 2 měsíce před skončením MD musím na OSSZ pro potvrzení PPM a opět na UP. Ale to až po porodu někdy březen/duben.

misak48
3. pro 2018

Jinak teda dle dnesni kontroly a velkého UTZ u nás vše ukázkové 🙂 malá si pořád trůní hlavičkou dolů a už má krásných 1850 g (což je přesně průměr a to přesně doktoři vzhledem k cukrovce chtějí). Tak ji asi za odměnu vyrazim koupit nějakou pěknou látku na něco na sebe 😀 když už jsem v té Praze 😀

Strana