Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj holky, tak ja jsem vcera regulerne odpadla s poradnou rymou, ale i tak jsme se byli vecer projit na rozsviceni stromecku do vedlejsiho mesta. U nas ve meste je dnes od 17 hodin, take tam vyrazime. Jinak jedeme tchanovcum na obed, ja slavila narozeniny a tchyne ma ve stredu svatek, tak to spojime dohromady 😉 ja jsem take teprve 29. tt, ale uz se tesim na ten aspon 34. tt, abych vedela, ze kdyby cokoliv, tak ze uz to vsechno snad nejak dobre dopadne...do poradny jdu take v utery odpoledne, tak se tesim, az broucka uvidim, uz snad bude mit lehce pres 1kg 😉 jinak me cekaji uz jen posledni 3 tydny v praci, tak premyslim, jak se rozloucit 🙂 mejte krasnou 1. adventni nedeli 😘
@1nelinka proč nebudeš kojit? Nechceš nebo si myslíš že to nepůjde? Já bych právě teď chtěla kojit hodně, ptz u syna nám to moc nešlo a když vím kolik je crcani s lahví a když někam jedeme kolik krámu kvůli tomu tahame tak bych chtěla. Ale bojím se, že to zase nepůjde a bude opět málo mlika.
@arielka222 můžeš mi klidně potom napsat kdyby jsi měla problém a třeba se snižovala laktace atd. Mám fakt velké zkušenosti a už jsem zachránila spoustu “kojicek” 😂 . Hlavně po císaři nebo při růstovem spurtu či intolerancich potravin (u nás jsem si prošla praxi vším ) a kojim už 4 roky přes všechny nástrahy
@ajdamajda super. Děkuji moc. No já to kojení nechtěla vzdát a i sem to obrečela. Pila sem kojíci čaje, odsávala mezi každým kojením i v noci jak dívá, jedla homeopatika na podporu a malému sem dávala pokaždé když si řeknul prso a stejně proste to nestačilo, tak nevím. Já teď doufám, že už to půjde líp a nebudu tak ve stresu ptz už vím do.čeho jdu. Ale kdyby něco tak se určitě ozvu ;)
@misak48 Děkuju moc, no neposlechli lumpové. Do prosice chyběly dva dny a dvě kila taky oba neměli. Ale tak skoro.
Jinak děvčata, info od nás.. omlouvám, když se budu opakovat. Píše mi hodně lidí s já už nevim, co jsme kde psala.
Matějíček byl na podpoře jen jeden den, jakmile mu jí sundali, tak je dali společně do inkubátoru. Mají sondičku do bříška - teď se jim zvýšila dávka na 25-30 ml, ale od včera už si berou něco málo i přes prst. Dneska Matěj dokonce 12 ml. Oba mají žloutenku, takže je svítí a Zorka je dneska hodně spavá. Za to Matěj dneska řádí a je hladovec, tak ho sestřička zkusila přiložit a on se přisál a i něco vytáhl. Pěkně ho to unavilo, tak dostal zbytek do sondičky a šel spát. Za hoďku za nima zase jdu a půjdem klokánkovat. Já od včera odsávám 80 ml, takže už mají většinu dávek od mně.
Sestřičky na JIPu řikaj, že je tam maji na mazlení a celej personál neonatologie se na ně chodí koukat. Prý neni úplně standardní, aby byli oba natolik v pohodě, aby mohli být spolu v inkubátoru, takže z toho mají všichni radost.
Držte nám palce, aby šlo všechno tak krásně jako do teď. Zatím jde všechno nad očekávání.
@vilmic teda ale vypadají jako standardní deticky 🙂 , na dvojčátka a tak brzy vypadají jako starší miminka okolo termínu (na fotce teda) , to je super ze to tak zvládají . Veliký důvod k radosti 🙂 . Určitě vše bude i nadále dobre. Kdy myslíš ze vás pustí domu? Třeba na 2,5kilech?
@vilmic moc moc gratuluji a preju at se dari, prdolci jsou nadherni ❤️❤️❤️
@ajdamajda Oni opravdu nevypadají moc nedonošeně. Teda jsou malinký, ještě pořád ubírají na váze, ale to je fyziologický. Odchází z nich voda, kterou nasáli v děloze a zase jak přijímají to mlíčko, tak se jakoby vyplňují. No mění se každý den. O propuštění se vůbec nemluví, ale on je víkend a to se tady toho moc neděje. Takže nemám úplně představu. Asi bude záležet, jak se naučí jíst a samozřejmě se nám to nesmí nijak zkomplikovat. Já tak počítám s přelomem roku, ale je mi to docela jedno teďka. Hlavně, aby bylo všechno v pořádku. My si počkáme.
@zuzekk jj, Matěj je v pravo. On má těch vlasů jako Zora jen jsou světlejší, tak na těch fotkách nejsou tolik vidět. Ten bude ulplně jinej, než sourozenci.
@arielka222 ono je to na dlouhe povidani a nema smysl tu vypisovat jak to bylo s prvni dcerkou..ale vysledek je takovy ze kojit nechci,nechci to ani zkusit a budu to rikat hned pri prijmu v porodnici aby me nezkousely rozkojit..me neprislo nejaky hrozny brat sebou na cesty um..mela jsem davky odmerene ve specialnich lahvickach a pak malou termosku s horkou vodou a malou kojeneckou vodu..
Já teda kojit chci a doufám že budu. Rozhodně se mi nechce se do podzimu drbat s flaškama.
@1nelinka aha tak to jo. Takže ti pak asi dají prášky na zastavení laktace a pohoda. no mě teda hrozně obtěžovalo všude tahat sebou láhev na mlíčko, pytel UM, dávkovače a ohřívač mlika s termoskou a po každém krmení láhev sterilizovat prevarenou vodou, takže jsme sebou brali i varnou konvici + lahve kojenecke vody. A to už právě vždy zabralo mega místa v kufru a toho času chystani a úklidu ani nemluvím 😀 a hlavně v letadle ta váha kufru diky těmhle věcem taky supr 😀 teď bych se tomu chtěla vyhnout, ale uvidíme no.
@arielka222 myslim ze prasky ani nebudou potreba ja prvni kapky vymackala po cca 14dnech kdy jsem nedelala nic jinyho nez prikladala a odsavala.. hele nejdulezitejsi je aby byla maminka v pohode a miminko prospivalo..ja zkoncila na antidepresivech a s manzelem udelame vse proto aby jsme tohle poporodni obdobi uz nezazily..takze tahat sebou lahve a um je pro me to uplne nejmensi..
@1nelinka jojo to je pravda, teď už to taky vím. Já cele sestinedělí skoro probrečela kvůli kojení a ty hormony byly peklo, takže hlavně ať je spokojená máma a miminko to vycítí. Já to nebudu nějak lámat přes koleno kdyby UM. Jen pro mě to byl vopruz ale dalo se to vydržet. Teď už nesterilizuju všechno a je to jednodušší 🙂
Kokosovy olej
@vilmic To jsou koťátka k umazleni. Jsou prekrasni a je skvělé, že dělají pokroky. Musíte mit z nich všichni radost, včetně osetrujiciho personálu. A jak je tobě? Uz přešly bolesti? V noci se vyspíš? Uz dvojčátka viděl velký bráška? Mejte se moc krásně a at se vám daří čím dál tím víc.
My byli včera na rozsvícení dvou stromečků a pěkně jsme vymrzli. Ochutnala jsem svařák a to jsem neměla, protože mne večer strašně moc palila žáha. Zítra se půjdeme na stromeček podívat s Verunkou. Ona tu o víkendu nebyla, měl ji tatínek.
@yvonneullmann Jakej nealko punc? Pekne poctivej svarak! 😉 Tak peknou prvni adventni.

@andelka taky jsem stejně jako ty a v úterý jdu na velký UTZ 😊 tak si pak dáme vědět...