Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ahoj holky, asi se zeptam blbe, ale jakou roli v tom vsem papirovani hraje ÚP? Kdyz jsem normalne zamestana, tak nesu ten papir od doktorky ohledne nastupu na MD jen do prace nebo i nekam jinam? A muzu to dat do prace zpetne? Moje doktorka to dava az ve 32+0 a dele, a to uz je v dobe, kdy ja na tu MD budu akorat nastupovat ☹
@jenssy Fakt? To je divny.. Ja jsem si o ten papir normalne rekla uz asi ve 28tt, budu si dovybirat jeste dovolenou pred materskou, takze abych to mela vsechno vcas.
Jinak se citim teda nakynula jak knedlik :/ Dneska mam predposledni tyden v praci, narvala jsem na sebe rano nove tehu dziny a trochu me praskly 🙂) Asi je to znameni, ze mam prestat zrat..citim se fakt jak vykrmena husa pred porazkou.
Vanocni dekorace vubec neresim, akorat pritel porad kupuje nejaky svetylka a nekam to vesi. Na vanoce budeme u moji mamy a pak na chalupe. Takze tam si ozdobime stromecek vikend pred vanoci.
No uz se to chyli v praci ke konci.. coz je dobre, uz skoro nenarvu ani nohu pres nohu ;))
Holky, jeste k tomu kojeni, jak tu byla o vikendu diskuze.. ja se modlim aby to slo! Fakt hodne bych chtela kojit a doufam, ze s tim nebudou problemy. Toho se teda bojim vic nez porodu..
@andelka Ja teda zacinam mit podobny pocity.. a prijde me to docela brzo, dyt mame jeste nekolik tydnu do konce..
@andelka na vyřízení rodičovského příspěvku po mateřské se musí právě první na OSSZ pro potvrzení příjmu a pak se nese ten dokument + žádost o rodičovský příspěvek na UP a ten to vyřizuje. Jelikož já jsem stále zaměstnána takže první mi bude chodit ta mateřská od zaměstnavatele a po tech 28 týdnech musím na ten UP znovu zadat až o rodicak na druhé mimi. Jako maji to fakt na hovno vymyšlené. A co se ohlašuje na pojišťovně?
@jenssy papír od doktorky na MD dáváš zaměstnanavateli. Ale MD ti chodí jen 28tydnu a pak po porodu musíš na UP jít zadat o rodičovský příspěvek. Já musím na ten UP jeste teď před MD ptz jsemwna rodicaku s prvním synem a musím ho ukončit, jinak bych šla až taky po porodu 🙂
@arielka222 aha, dekuju 😉 ja myslela, ze se zada o rodicak na OSSZ a ne na UP 😉 dekuju za vysvetleni 😉
@jenssy no první jdeš na OSSZ kde ti potvrdí přijmy a pak ten dokument + žádost o rodičovský příspěvek neses na UP a tam to řeší. Aspoň takhle to máme v Praze. Takže já jezdím jak debil přes celou Prahu první na socku a pak na UP 😂
@jednaholkaa kojení se předem neboj. Já jsem vlastně žádné problémy neměla. A na netu jsou kdyžtak poradny,nebo si můžeš zavolat i laktační poradkyni domů.
Jo,já už si to ani nepamatuju,jak to bylo u kluků,už to je dávno. Ale že bych takhle nemožná byla 2 měsíce před porodem,se mi nezdá.
@arielka222 a jo,to dává smysl. Na pojišťovně se hlásí kdo za tebe platí pojištění. Já tam kdysi zapomněla nahlásit že jsem na RD s druhým dítětem a přišla mi obsílka. Oni vedli jen RD se starším. Teď jsem tam šla když mi skončila smlouva a registrovala jsem se na ÚP.
@arielka222 vždyť máš pidi bříško.😍
@andelka Tak snad jo, snad to bude ok 🙂 Akorat vim, ze s tim par mych kamaradek docela bojovalo a nekdo zase uplne v poho.
Budu mit tu dulu, ta funguje i jako laktacni poradkyne, tak kdyztak pomuze.
@jenssy papír neseš jen do práce a stačí jim to zpětně. Mě na výběr taky řekla, že tím, že to mám spojené s ukončením PN, tak mi nemůže ten papír dát dopředu. Takže nastupovat budu od soboty 8. a papíry si mám přijít vyzvednout v pátek 7. A do práce je toho 7. pošlu poštou (mám to na osobní předání dost daleko), takže je budou mít až někdy ten další týden a prý je to tak v pohodě. Byla jsem se na to ptát minulý týden na personálním...
@andelka aha, tak to si na tu pojišťovnu dam pozor 🙂 no mě pidi nepřijde, a i tak už překáží fakt dost 😀 ale už to vydržím 😀
Nestrašte s pupíkama, mám vám ukázat to moje panděro? 😀
@arielka222 krásné malé břicho🙂 já mám taky cca 10 kg nahoře a břicho větší 😉
@arielka222 ten RD se musí odhlašovat? Mě právě končí 28.12., protože jsme ho před půl rokem navysovala, tak jsme se domluvily, že mě bude končit k tomu datu. Tak teď nevím jestli tam mám jít kvůli tomu ještě jednou. No a na mateřskou nastupuji hned toho 28.12.
@basice prý musí se odhlásit aspoň takhke mi to paní na UP říkala, taky sem si ho byla právě navyšovat a rovnou sem se na to ptala. Takže já tam jdu dneska a uvidíme co mi řekne.
@arielka222 díky, tak já tam raději zajdu a zeptám se, jak to je.
Já mám pocit ze prasknu 😂 exploduju ... mám malou někde mezi všemi vnitrnostmi

@arielka222 díky. Já to budu vyřizovat asi zítra,na gynde,a ve středu jdu na ÚP a ve čtvrtek bych se mohla stavit do práce.
Proč zase na ÚP? To už budeme vyřazené ne? Já akorát vím že nesmím zapomenout ohlásit změny na pojišťovně.