Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Ja kdyz vidim ty vase bříška tak ki je az hamba. Ja jsem se roztekla i do boku :( jsem spis mega tloustik nez tehule 🙂
Holky, tak já si na toho svého manžela stěžovat nemůžu. Nejenže chodí do práce, občas když je potřeba a někdo ho požádá, tak jde i na brigádu i kdyby nemusel, no a teď ještě chodí makat na barák. A když je doma, tak nám ještě navaří a hraje si s dětmi.
@val333 Velikost a tvar briska muze byt zpusoben
tvarem dělohy. To je vrozená a neovlivnitelná věc. Pak se muze jednat o posazení dělohy. Některé těhulky mají dělohu otočenou dozadu. A ta pak roste od druhého trimestru více.
No a v neposlední řadě velkou roli hraje i poloha a velikost miminka. Plodovou vodou to určitě nebude 😊
@basice Máme asi štestí taky mám úžasného, děla na směny a pořád my pomáhá s úklidem, vařením a nejen to pořád si najde čas na mně i miminko kde může jde semnou,taky hlídá baraček na jaro bude práce víc ..říkám ať si odpočine a on přej fyzicky v práci neděla ☺
@michaelarei Můžeš mi poslat klon toho tveho manžela? 😂
@jessulka 😂😂 má bráchu ale je malej a už je nevlastní tak bych to nezaručovala 😂😃
@jessulka já mám dělohu spíše dozadu, jinak je fakt ze někdy mám břicho větší a jindy menší i podle toho jak tam miminko je uložené a natočené (vyboulene) . Třeba u prvního syna jsem do 20.tydne neměla žádný břicho, druhého tak do 18 a teď teda jsem viděla trochu dřív už břicho ale hlavně vzhledem k cyste a hyperstimulacnimu syndromu jsem měla podbrisek natekly a plný vody driv
@arielka222 mám také někdy takové pocity paniky, kdy mě není zrovna moc dobře a bojím se, abych třeba s sebou někde nesekla a hlavně, když jsem sama doma s malým. Občas na ty úzkosti trpím a teď v těhotenství je to horší díky hormonům.
@basice taky mám manžela, kterého bych nevymenila za nic na svete!!! Je to chlap, který pro mě udělá všechno na světě, dokáže mě zapezpecit, i když jsem celé těhu doma, pomáhá mi s úklidem, vaří se mnou..a je neskutečně pozorný...Navíc je to skvělý táta (má už 2 syny s předchozího vztahu)...Taky snáší mé těhu i netěhu nálady...❤️ Když mu někdy říkám, jaké to máte holky doma, diví se se mnou...já bych prostě nemohla mít dítě, s někým, o kom na netu píšu, že je to debil atp. a koho upřímně nemiluji...Myslím, že je to především o komunikaci a ta asi v těch některých vztazích chybí...
@michaelarei také často říkám manželovi, ať si třeba odpočine, že to udělám a on stejně nechce. Nákupy často taky obstará sám o když jsem raději, když jedu s ním, protože toho nakoupí vždy mnoho. No a dnes mám dokonce slíbenou masáž 😁
@basice Přesne tak i u nás. .nákupy nejsou problém a co i len vidi ,že mně bolí záda hned mně je večer namasíruje ...no prostě neměnila bych nikdy. ..
@tynazezu Jenže on takový nebyl a miminko jsme si prali oba a tesili se na nej. Kdyz jsem mu oznamovala ze jsem těhotná, tak mu tekly slzy po tváři. To jak se chová teď je opravdu extrém a necekala jsem to od něj. Ale na takové soky jsem uz zvyklá z předchozího vztahu, kdy mi Verunky tatínek oznámil, kdyz nam koncil podnajem na dobu určitou (5 let), a ja doufala, ze si vezmeme hypoteku a nejaky byt koupíme vlastní. Ale rekl mi, ze si nebude brát hypotéku, kdyz jsem na mateřský, že půjdeme do dalsiho podnajmu. Vysvětlovala jsem mu nevýhody podnájmů a vyhody hypotéky a ze uz bychom mohli mit neco vlastní, budovat si království, nez tahat malinkou Verunku do dalšího podnajmu, kde neni prakticky nic tve. A on mi rekl, že počkáme a uvidíme. A ze zatim půjde bydlet k rodičům a ja mam ji s Verunkou k mým rodičům. Takze jsem s Verunkou v bytě, který jsem koupila za velke finanční podpory s mými rodiči a stěhovala jsem se s V. do 14dnu do svého. Jemu to tenkrát malem vystřelilo mozek, ale mel co chtel. U rodičů bydli do dnes. Asi ještě nenašel nic výhodného. Vlastně jo, novou přítelkyni s mrnavym bytem a dvemi dětmi 70km daleko. Tak tam jezdi na víkendy. Jinak je furt mamánek.
M. se dnes vratil z trech pohovoru z Prahy, opet pry nic moc. S jednou tou nabídkou uz nepočítá vůbec, druhá nabídka mu neumoznuje hypoteku, protože nedostává pravidelný plat na účet, ale ma určité % zisku do kapsy a ta třetí nabídka mu zase nevyhovuje snenama kdy ma mit Ellu. Ve ctvrtek jde do jedné z tech dvou praci na zkoušku.
Já též nemůžu říct na manžela křivého slova. Má to s námi náročné,i v práci, pomáhal mi když jsem ještě chodila do práce, dělá i teď doma,navíc se učí jazyk soukromě,tak aspoň v tom mu můžu pomoct. Teď pořád řeší jak mi ještě ulevit. Též už se mám šetřit spíše,a hlavně odpoledne to moc nejde. Zvlášť nervy dostávají u nás zabrat. Na nic nenaleha, zajímá ho jak mi je. A dělá pro nás první poslední. A myslí i na ostatní ( moji mamku). Fakt si nemůžu stěžovat vůbec na nic.
@tynazezu Manzel je jinak zlatej, zajima se, stara, je super tata, miluje syna. Ale obcas se proste projevi to, ze je jedinacek a pak proste jedine on, jedine on je ten chudacek a kolem nej se musi skakat..
Dneska jsem nedelala nic, chtela jsem uvarit a pripravit nejake testo na cukrovi, ale byla jsem se synem na cviceni, pak na nakupu, taska tezka jako prase a byla jsem hotova. Takze zitra budem mit parek s kasi a hotovo. To cukrovi teda nevim, kdy budu delat. A vypada to, ze bychom snad po vikendu uz mohli zpatky do bytu, takze opet stehovani a uklizeni.. A na okna tentokrat kaslu uplne..
Holky, s těma chlapama je to těžký... Já mam manžela zlatýho, ale jak jsem těhotná, tak bych ho taky někdy uškrtila... Přijde mi víc sobeckej, ale to je podle mě těma hormonama a tím, že už toho mám někdy plný kecky a pak stačí málo a už si to beru osobně... 🙂 Ale snaží se pomáhat, když to jde 🙂
Jinak bříško se celkem zklidnilo, ale teda tlačí malinká pořádně, až mám někdy pocit, jak kdyby se mi už chtělo snad i tlačit 😏 Ale je to vždycky chvilku, max pár minutek a pak zas klid 🙂 Tak snad to do zítra přejde... Jinak mám v plánu zajet radši na kontrolu 🙄 Tak uvidíme, co během zítřka 🙂
Jinak dneska jsem převrtala oblečení po dcerách + něco nově pokoupený a už mám jednu pračku vypranou :D Zatím jsem vyprala body, klasický plátěný košilky a overalky 🙂 Velikost od 56 do 68 něco i 74 🙂 Ještě mě čekají tak 4 pračky (zbytek oblečení - dupačky, polodupky, punčošky, tepláčky, ponožky a čepičky, pak kombinézky, zavinovačky, deky, fusaky) 🙂 Na co se ale netěším, tak na to žehlení 🙄 Zítra musím přerovnat skříň, abych přešoupla oblečení mladší dcery z komody a komoda byla prázdná pro miminko 😀 No práce ještě dost... Snad o Vánocích už bude klid 🙂 A budu jen vegetit a čekat na únor 😊😍
@basice já sem na úzkosti a stresy taky brala Bachovky. Paní mi je vyrobila přímo na míru a teda jako pomohly mi. Nevím jestli to bylo placebo, ale ty stavy se hodně zmírnily 🙂
@renulkka mě taky čeká ještě jeden plný koš na žehlení ve velikosti 68. Ale s tím mi pomůže mamka naštěstí, já vyperu a ona žehlí 🙂 ono se to.nezdá, ale těch věcí je fakt hodně. Mě hlavně ještě chybí pro mimi postýlka a košík, takže budeme muset co nejdřív navštívit Ikeu😀
@ajdamajda
@arielka222 děkuji holky. Už jsem právě o nic slyšela, jen ne vždy kladné zkušenosti. Ale za vyzkoušení nic nedám. Mohou se brát i v těhotenství a při kojení?

@val333 Neprijdu si zavodněná. Prostě každá tehulka to má jinak. Nekomu naroste obrovský zadek, stehna, prsa. Ja mám jen to bricho, jinak nic vic. Vahu mam 68,5kg. Přibrala jsem za mesic jen 0,5 kg.