icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
5. pro 2018

@vilmic Ale jo máme se tu fajn, uz pomalu davame dohromady tašky do porodnice a píšeme seznam věcí, co nám ještě chybí. Koukáme na slevy na plinky, řešíme kosmetiku, chlapy, vánoční dekorace, cukroví. Vždyť to znáš 😂

vilmic
5. pro 2018

@jessulka hezky jsi mi to shrnula. Mrzí mě, že o vás takhle přicházím, ale fakt to nejde stíhat. Uvidíme až si to trošku sedne. A nebo asi spíš až porodíte a zase budem mít stejný téma.

Všem vám moc držím palce, aby jste měly co nejpříjemnější třetí trimestr a krásny adventní čas. Já se zase určitě ozvu.

😘😘😘😘

jessulka
5. pro 2018

@vilmic To je přesně to, na co se vůbec netesim. To posouvání orgánů je hrozný. Jak to najednou ze shora jde pomalu dolu. Ja mam ted malou na stojáka. Hlavičku ma otod mými prsy a ja citim, jak mi s sebou zvedla i žaludek a tak mne strašně pálí žáha jak mi jdou ty šťávy nahoru. A strasne slinim.

jessulka
5. pro 2018

@vilmic Děkujeme. Uteklo to jako blázen. Známe se už tak dlouho, neskutečné, vid? Ja myslím, ze ten třetí trimestr nestihneme ani zpozorovat. Já mám furt říjen 😂 Ze byl nějaký listopad ani nevím. Jak má člověk hodně práce a nestíhá se nudit, tak mu ty dny utíkají ani neví jak. Budu se těšit na dalsi informace od vás. Papa a moc se opatrujte 😍😘

misak48
5. pro 2018

Tak u nás je vánoční výzdoba konečně komplet 🙂

jessulka
5. pro 2018

@misak48 Povedla se. Nádherná 😊

jessulka
5. pro 2018

Probudit se z hladu, to umím snad jen já 😂 Tak jsem zdlabla rohlík se sunkou a muzu jit pokračovat ve spánku 😂

jessulka
5. pro 2018

@misak48 Mas na tu chalouoku nějaké šablony, nebo vykrajovátka? Verunka furt otravuje, at ji udělám také.

misak48
5. pro 2018

@jessulka podědila jsem po našich papírové vystřihane šablony ve 3 různých velikostech, letos jsem se rozhodla pro největší, maličké jsem dělala třeba jako dárek pro někoho... Loni jsem si k tomu koupila ještě vykrajovátka, že si ušetřím práci. Je to s nima jednodušší, ale nelíbila se mi tolik tvarově. Takže letos zase hezky podle šablony. Ale bohužel, v počítači ji nemám, že bych poslala...

1nelinka
6. pro 2018

@vilmic jsem moc rada ze se vam tak krasne dari🙂 a prijde mi uplne neuveritelny ze jsou oba tak velky na svuj tyden..ja rodila 35+3 a mia mela 1950g 😂😂 a podminky pro propusteni byli ukonceny 36tt a 2kg tak to asi budete mit podobne kdyz budou miminka jinak v poradku😍moc na vas vsichni myslime a drzime palecky at jste vsichni brzo doma a muzes si zacit deticek poradne uzivat😘😘

michaelarei
6. pro 2018

@vilmic To je moc dobrě ,že se vám tak pěkně darí.Jen tak dál,ochvíli to ubehne a budete hezky doma 😍

@jessulka Taky se mi stává,ne že se probudím s hladu ale jak jsem díl vzhůru a nevím zaspat musím jít taky něco jíst😅

@misak48 Ta je krásná..👏

garfa4
6. pro 2018

@jessulka mam to stejne. Mala je taky porad hlavou nahoru a zaha a slineni me trapi cim dal tim vic. Na zahu uz skoro nepomaha ani Helicid. Mas nejaky tip na zmirneni toho slineni?

garfa4
6. pro 2018

@vilmic super zpravy, jsou to bojovnici 🙂 jen tak dal, at se vam stale dari a vse je v poradku 🙂

jenny888
6. pro 2018

Holky mám dotaz...každý den mám teď takové divné tepání ve spodní části těla...myslela jsem, že je to prostě puls, že mi mimčo asi někde tlačí ale když si sáhnu na tepnu na krku tak puls je jiný než to tepání...nějak nevím jak nejlépe to popsat....nevíte co by to mohlo být?

lindikova
6. pro 2018

@jenny888 mně takhle mimčo škytá🙂

andelka
6. pro 2018

@jenny888 to bude škytavka.

jenny888
6. pro 2018

@andelka
@lindikova
škytavku právě že poznám...to je takový jiný pocit a navíc to jde i vidět...ale tohle třeba trvá i dvě hodiny...a dvě hodiny, že by mimčo škytalo?

skretik
6. pro 2018

@jenny888 jo to ja mam taky a taky nevim co to je, skytavka to neni, srdicko to neni, podle vcerejsiho UTZ ma srdicko jinde nez mi to tepa, je mi to tepani strasne neprijemny, je to sice jemny, ale vadi mi to... trva to ale vzdycky par minut a pak nic a pak za chvili zas

andelka
6. pro 2018

@jenny888 já jsem to nedávno cítila taky,ale ne tak dlouho. U kluků jsem si nevšimla,ti skytali až po narození a celkem dlouho teda. Ale kromě škytavky mě nenapadá co by to mohlo být. Na utz jsem viděla jak mimco otevírá pusu,tak určitě se někdy naloka.

skretik
6. pro 2018

@jenny888 ted me tak napadlo, ze jsem to citila i vcera u dr. a mimco si cucalo palec zrovna, tak jestli to nebylo to cucani?

smigli
autor
6. pro 2018

@jenny888 Miminko ma jiny pulz nez mas ty. Mnohem rychlejsi. 😉

jenny888
6. pro 2018

@smigli to já vím ale takhle cítět a vidět tepání miminka mi příjde nereálné 🙂

jenny888
6. pro 2018

@skretik jj právě že je to takový divný pocit...nepříjemný ale né až tak moc...hmm...10.12. jdu do poradny tak se na to poptám..
@andelka

jessulka
6. pro 2018

@garfa4 Na zmírnění slinění prostě nic není. Mne to říkal i Dr. že musím vydržet. Že jak se mi zvedly orgány nahoru, tím jak je malá na stojáka, tak jdou ty šťávy rychleji do pusy. Já neužívám nic, ani na to pálení žáhy. Prostě to nějak snažím přejít a nemyslet na to. V noci spím s vyvýšenou hlavou a jím po malých porcích. Večer si dávám večeři nejpozději v 19:00. Pak už raději nejím. Ale včera mne vzbudil hlad, tak jsem si dala rohlík se šunkou. Žáha naštěstí nepálila.

garfa4
6. pro 2018

@jessulka jj, doktor mi taky rikal, ze musim vydrzet. Ja to mam teda od zacatku tehu a trosku jsem doufala, ze se to casem zlepsi, ale snad uz to pak porodem prejde. Ja mam na zahu Rennie a piju mleko. Ale obcas si dam i Helicid, ktery mi davali i v nemocnici. Taky si hlidam jidlo a vecer radeji moc nejim

Ale klobouk dolu, ze to paleni zahy vydrzis bez uziti nejakeho preparatu. To ja teda nedavam....

zuzekk
6. pro 2018

Teď to tu aktuální není, ale kdyby někdo řešil.. krev v nose: po poradě s doktorem jsem párkrát uchošťourem nandala do dírek Borozan - a za chvilku bylo po krvi. Mně se hodně ulevilo, tak kdyby to komukoliv pomohlo..

zuzekk
6. pro 2018

A na to krvácení dásní opravdu mezizubáky zabraly! Díky.

arielka222
6. pro 2018

@garfa4 já beru na zahu Gaviscon s Rennie a docela to pomáhá 🙂 bez nich bych to nevydržela jelikož trpím na reflux jicnu a ty šťávy by ho naleptaly ještě víc což není dobrý.

renulkka
6. pro 2018

@jessulka Ty jo, obdivuju tě, že tu žáhu zvládáš bez ničeho... 😉 Mě to trápí v každém těhotenství snad víc a víc 🙈 U první jsem to jakš takš zvládala, u druhé už jsem pila mlíko, teď mlíko nepomáhá a musím si dávat aspoň gastrofruit 😏 I když to pomáhá pár minut, stačí, že se trošku napiju vody a je to tu nanovo... :( ale kdyby málo, už se mi z toho i navaluje, přijde mi, že mě to pálí snad i v puse a nose 😔 Tak jsem zvědavá, kolik bude mít mimčo vlásků :D První měla solidního kohoutka, druhá vlásků měla míň jak první, ale kdybyste viděli, jak byla celá chlupatá 😂😍 Ona měla chlupatý i čelo, záda, krk a ouška 😂😍

skretik
6. pro 2018

@jessulka tak tady mas ten muj pupek, no mam ho vetsi nez ty jeste 🙈

Strana