icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

yvonneullmann
8. pro 2018

Tak Ja mam základy napecene. Kdyz si ted predstavim to plnění a zdobení tak Umiram. Dneska mimi dela pekny zle v brise. Příčí se až to bolí. :/ žáha mě pálí jak blázen a nic nepomáhá. Stydká kost kdyz si lehnu je jak kdyby byla zlomená :/ Ja uz nevím co mám kolikrát v noci dělat. Na 3scr jdu 19.12 a jsem zvědavá na kdy mi tedy doktor řekne ze bude planovat SC. Protoze do půlky unora asi Umru :D

renulkka
8. pro 2018

@yvonneullmann Hned bych od vseho ochutnala, i přes to, že to není ještě nazdobený a promazaný 😂 Já letos nepeču, max sušenky s holkama, tak to nemám tak zprotivěný a sežrala bych všechno sladký 😂 Jinak taky si říkám, že to do půlky února nemůžu vydržet... Ale teď to letí nejak moc rychle 🙄 Přijde mi, že nic nestíhám a jen chodím spát a ráno vstávám a pořád dokola... 😒😀 Doufám, že se malá zas rozhodne o pár dní dřív a aspoň nějaký den mi ulehčí... 😀

misak48
8. pro 2018

@yvonneullmann já letos dělala jen 3 druhy (dva dostanu od tchyne a další tři pece mamka - jsme v jednom domě, tak děláme každá něco) a úplně mi to stačilo. Tak snad ti to půjde dobře od ruky 😉

A co ostatní? Jak si užíváte víkend? Můj nástup na mateřskou super 🙂 teda začalo to bídně tím, že jsem v noci vůbec nespala. Ale ráno jsme výlet začali první zkušenosti s Pendolinem a rovnou první třídou a to teda bylo super. V Olomouci Pevnost poznání nebyla spatna, ale v porovnání s plzeňskou Techmanií nebo IQlandií v Liberci nic moc. Vánoční trhy byly fajn (proti Praze i docela množství lidí v pohodě), ale nikde se nám tam nepovedlo objevit pečené kaštany. To jsem byla zklamaná, protože na ty jsme se fakt těšili 🙂 A nakonec jsme se ještě cestou domů stavili v Mountfieldu pro jedlicku rovnou, takže celková spokojenost obrovská 🙂 ale jsem kaput, asi se jdu rovnou natáhnout 😀

jenssy
8. pro 2018

Ahoj holky, tak my jsme mely dneska s kamaradkou celodenni vyrobu 6 druhu cukrovi 😉 sama to nemuzu, tak snad se o to postara manzel, jinak to budeme muset rozdavat 😀 ale cely den na nohou, takze jsem ted trochu vyrizena 😀 malej se cely den skoro nehybe, az ted jak jsem si lehla, tak se obcas line prevali...

arielka222
8. pro 2018

Holky my byli načerpat vánoční atmosféru a pohodu na trhy do Drážďan. Já to tam miluju, oni to prostě umí a to jídlo mňam. Ale po celodenním chození sem teda byla vyřízena a myslela sem že se mi snad rozpůlí stydka kost 😂 ale užili jsme si to moc, konečně chvilka klidu před Vánoci.

andelka
8. pro 2018

My dneska taky byli na trzích u nás v centru,a teď jsem kaput. Už to chození fakt nedávám. Zítra pojedeme pro stromeček. Poprvé v životě budeme mít živý.

@misak48 u nás je Svět techniky, vlastně dva světy,no tak to je též jiná liga než Olomouc. Ale zas se mi líbilo že je to menší a v jiném prostředí.

andelka
8. pro 2018

Holky, jsem zoufalá z kočárku. My ho prostě nemáme jak do bytu dostat. Od obou vchodů jsou k výtahu schody. Vůbec nevím jak to vyřešit.

misak48
8. pro 2018

@andelka to je Ostrava? Třeba se tam taky někdy dostaneme, ale tam už je to pro nás hodně z ruky 🙂 a to nemáte na schodech plošinu? S tím jsem se ještě nesetkala, že by nebyla...

arielka222
8. pro 2018

@andelka já taky nemám jak dostat kocar až k bytu. Nechávám teda pod schody podvozek a korbičku s miminkem sem tahala v ruce dvě patra schodů do bytu. Fakt paráda :( teď budu dělat to samé a za ruku ještě staršího k tomu.

zuzekk
8. pro 2018

Zdravím po dvoudenním školním výletě, kterým jsem zakončila svou momentální kariéru 😁 HK Petrof, Aquarium, Hlinsko, nocleh v Opatovicich, Perniková chaloupka u Kuneticke hory, Trebechovice pod Orebem- betlemy a vánoční trhy podle mého gusta: skromné, nenaleštěné, od všeho něco, živý betlém i s velbloudem, lidí akorát... závěrem divadlo Drak a náměstí Hradec a domů a jsem ráda, že jsem.
Holčičky trochu dojak, i dárečky na rozloučenou, jsou sladké.. 😚

andelka
8. pro 2018

@arielka222 jenze pod Schody je taky pod schody, takže prakticky..vlezu s kočárkem do domu, sundám korbu, polozim na zem, podvozek vezmu a odnesu pod schody ke sklepům,tam ho budu muset připevnit k zábradlí. Vyjdu schody a vezmu korbičku a vynesu k výtahu.
Když půjdu s někým,tak ty jedny schody k výtahu zvládneme,stačí když bude moct starší syn. Ale pokud budu sama,tak to nedám.

andelka
8. pro 2018

@misak48 jj,Ostrava. Máme to tu super.
U nás skoro nikde nejsou plošiny. A k většině starších domů vedou schody. S klukama jsem bydlela ve vchodě který schody neměl ( vedlejší vchod už jo) a hned dole byla kocarkarna a výtah. Jenže teď jsme jinde no.

jednaholkaa
8. pro 2018

@andelka :( To je peklo s tema kocarkama teda, to nevim co ti poradit. Taky uz jsem shanela nejaky rady a jedna znama rikala, ze jelikoz ho do baraku taky nedostanou, tak ho skladuji v aute pred barakem! Jako krajni reseni to asi jde.. mozna u toho taky skoncim. Vynest mimino nejak ven, bud ve vlozne tasce nebo v korbicce? Ja zas mam problem, ze je u vytahu a schranek malo mista a tak nevim jestli ten kocar nebude nekomu prekazet. Nikdo tam nikdy za 7 let co tu jsem zadny neparkoval :( Do vytahu ho taky nenarvu. Navic se mozna budu bat ho tam i nechat. Nevim.. A
@arielka222 Ty jo, tak ze bych taky tahala korbicku. Ja zas k tomu mam psa.. i kdyz to je asi jednodussi.

andelka
8. pro 2018

@jednaholkaa já bych pak pořídila nějaký lehký sporťák,který bych vynesla těch pár schodů k výtahu. My ani doma nemáme moc místa na kočár. Korbička už by se někam dala. Takže asi úkol dalších týdnů,sehnat korbu na podvozku,ještě ideálně aby tam šla i autosedačka.

andelka
8. pro 2018

Ja teda kočár už doma mám, půjčený. Košatina korba na klasickém houpacím podvozku. Tak zkusíme jestli by to šlo s ním. Ten by nám ani nikdo neukradl,je to fakt retro. Musím zkusit jak se oddelava korba a jestli není moc těžká.

arielka222
8. pro 2018

@jednaholkaa
@andelka no jako je to fakt na prd. Nastesti ja podvozek mrsknu na chodbu pod schodama a nemusím ho zamykat k zábradlí ptz máme hlídany objekt. Ale je to fakt blbý tahat tu korbu s miminem a to když mám k.tomu ještě nákup. Tak.první vynést dvě patra mimi v korbě a pak ještě sebehnout pro tašky a zase nahoru. Ale jinak to vyřešit nejde no.
Holky takže hlavně lehké korbičky je třeba 😉

misak48
8. pro 2018

Holky teda vůbec vám to s těma kocarkama nezávidím. Ale musím říct, že mě to fakt překvapilo. My naštěstí bydlíme v rodinném domě, já sice v patře, ale to už si budu nahoru do bytu nosit mimčo bez kočárku, takže to řešit nemusím. Ale fakt v tom Kolíně všechny paneláky/cihlové domy a tak prostě kde jsou byty, tak normálně mají přes schody pro kočárky udělaný výjezd.... Když je to dům bez výtahu, tak tam pak je to jiné, ale aspoň na chodbu za dveře ta plošina prostě vždycky je...

jessulka
8. pro 2018

@andelka A to nejde domluvit se spravcem domu, aby vam na ty schody poridil najezdy na kocarek? U nas to tak vetsina bytovek ma, dokonce si to lidi zaridili sami. Někteří maji dřevěné, někdo plechové. Složili se. Hodně to pak vyuzivaji i kdyz vedou kolo.

jessulka
8. pro 2018

@misak48 Tak je to i u nás ve většině bytovek 😉 Ke každé kamarádce jsem se zatim vždy s kočárkem dostala.

renulkka
8. pro 2018

@andelka A kolik máte schodů k tomu výtahu? Je juch asi dost viď? My jsme v rodinným domě, ale kočárek tahám 3 schody ke vchodovým dveřím a za nimi ještě 3 schody na chodbu... :/ Není to nic moc, ale naučila jsem se je vyjíždět na zpátečku, ale kdyby jich bylo víc, tak taky nevím :( Schody jsou peklo 🙄 Pak nás totiž čeká ještě 18 schodů do patra k "nám"... Když se narodila druhá dcera, tak starší bylo 14 měsíců a po schodech ještě neuměla, takže já jsem obě oblíkla, obě do náruče a už se šlo ze schodů nebo do schodů... Protože, jak jsem nechala jednu samotnou, tak byl řev, jak kdybych byla pryč hodinu a ne pár sekund... Jaká to byla úleva, když starší se naučila scházet schody za ruku 😂 Teď mě čeká nošení miminka + prostřední a starší hold bude muset jít za mnou a držet se mě za podolek, protože schody máme hafo prudký.... 🙂 No bude to sranda 😀

val333
8. pro 2018

No, tak my bydlíme v podkroví nad školou, takže takže taky popravdě nwm, jak to udělám... Nemám strach z krádeže, spíš z těch děcek, aby mi něco záměrně nepoškodili.... 🤔

renulkka
8. pro 2018

Holky, tak vám ukážu toho našeho pupka 😂 Před chvílí bylo vtipně do špičky :D Tak jsem to musela vyfotit 😀 Jindy bývá rozprdlý do všech stran, jak na tý druhý fotce z profilu :D Dneska jsme 30+1, jsem zvědavá, kolik to bříško ještě do porodu vyroste 😀 Už teď tu funím u úklidu 😀😏

andelka
8. pro 2018

@misak48 tak ty nájezdy většinou bývají,ale zrovna v těch našich domech z 50 let nejsou,ale u nás to nevadí,já se ke vchodovým dveřím z venku dostanu v pohodě,ale nedostanu se od vchodu k výtahu.

@jessulka znáš RPG? Bývalé? Ti nám fakt nic zřizovat nebudou. Když jsem byla pro dodatek smlouvy, paní mi jen zjistila,kdo u nás v domě bydlí nejdýl, ať se jich zeptám.

andelka
8. pro 2018

@renulkka nevím kolik přesně,myslím že do 10? Též jsem uvažovala že bych to při nejhorším prehopsala. Budeš to mít teda taky náročné.

andelka
8. pro 2018

Tak kočárek co máme použít nejde. Sice oddelavaci je,ale nemá úchyty a je moc velký a těžký.

renulkka
8. pro 2018

@andelka No byla by to makačka 10 schodů po sobě :( To mají pěkně chytře udělaný 🙄 No taky si máknu, uvidíme jaký bude mimčo, kdyžtak odnesu ji a vrátím se pro holky... Přece jen když budou čekat dvě tak snad jim to tak nepřijde, jak když čekala jedna 🤔 No uvidíme, ale samotnou starší jít nenechám... 😔 ona to sice už umí, jenže já to nemám vůbec ráda :( Ty schody jsou opravdu prudký a tuhle i slítnul manžel, pěkně si narazil bok a patu rozrazil, tak jsme koupili aspoň nášlapy, aby ty hrany nebyly ostrý... Jenže i tak si ani nechci představit, kdyby se ten malej človíček zkutálel až dolů 😔 Ale ono se to nějak vymyslí 🙂 Vždycky se nakonec nějakej systém v tom zajede a funguje to, tak to nechám zatím osudu a postupně najdu nejlepší řešení pro nás pro všechny 😊😀

andelka
8. pro 2018

@renulkka my teď uvažujeme udělat k zadnímu vchodu nájezdy od výtahu. Takové dřevěné desky.

jessulka
9. pro 2018

@andelka Jj, mam na mysli ty dřevěné desky od vchodu k výtahu. Nemyslím venku, ale uvnitř. U nás jsou vytahy v mezonetu a také se musim k nemu od vchodových dveri nejak dostat. Právě ze po těch dřevěných deskách, na které jsme se ve vchodě slozili. Každého to pak vyšlo na par korun. A šikovný tatínek to stluce sam. Latě jsme kupovaly v OBI. Vozime po tom pak i kola, nebo kdyz se nekdo stehuje, tak je to dobré třeba na rudlik. Asi hold neco takového budete muset vymyslet. Ja bych se na nejake noseni korby s miminkem vyprdla.

andelka
9. pro 2018

@jessulka dneska jedeme do obi pro stromek,tak se podíváme. Můj muž je šikovný,navíc pracuje v továrně na nábytek. Tak to uděláme tak.🙂

jessulka
9. pro 2018

@andelka Tak to není přece co řešit, když pracuje ještě v oboru a umí se dřevem. V OBI seženete vše, my jsme kdysi také sehnali vše na jednom místě. Také máme 🌲 z OBI, krásnou kavkazskou jedli a jen za 390Kc. Vloni jsme měli z Mountfieldu za 899Kc. To jsou rozdíly.

Strana