Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@renulkka Chtít nestačí, odzkoušeno, toužím celé odpoledne a furt nic 🤣, zvolila jsem jiný přístup, ještě zhasnu a jak dorazí chlap zcela sobecky ho ukecám, aby kvůli té jedné deci co budu crcat hodinku otevřel pravé šampáňo, co nedávno dostal. 🤣 To už je slušnej bejváček, to nebude skromný tvoreček!
@frndafrrr Tak toto bych si nechala líbit :D Hlavně ty sýry 😱😂 My doma vůbec nic nemáme :D Akorát milku a dortík, mladší dneska má rok :D Ale na to chuť prostě není, dala bych si slaný korbáčky, jadel :D To taky není, asi si otevřu aspoň mozarellu :D Jinak bejvák si staví pěkný, manžel říká, že je to kluk s pořádnou výbavou, tak si dělá místo 😂😂😂
Já bych si holky tak dala sushi. Ale jako fakt se mi sbíhají sliny. Může se?
@jessulka Tak ona je mimo sušení i zauzená, ale úplně ideální asi není už kvůli soli atd.. To sushi na tom bude asi hůř v žebříčku "zakázaných" potravin. Nicméně v dobré restauraci, kde jsem ho měla xkrát se nebráním ani tataráku, když na něj příjde, v nějaké 3.cenové bych si ho nedala ani netěhotná. Nikdy jsem salmonelu ani jiný bordel, mimo jednodenní střevní chřipky neměla, tak si nemyslím, že na mě číhá teď za každým rohem. Listerii chytneš i ze špatně omytého ovoce. Každý podle svého vědomí a svědomí.. Za mě, má-li se něco poslat, tak se to posere a můžem se na hlavu stavět.
Z čeho mám větší strach a odpor, to jsou kočky, tady má snad každý okolo 2-3 a drzé jako svině. Dole máme sítě, ale jak otevřu okno v prádelně, nebo podkroví, tak se mrchy nebojí si tam vlézt a to když mi leží cizí zablešenec v prádle, nebo mám v podkroví ťapky na stole a to o pískovišti, kde se podhrabou pod plachtou a vys** ani nemluvím, tak to vidím rozmazaně. Jsou to vyloženě kočky že dvora, sousedi to mají na myši, mají hospodářství.
Tak holky nevolnost ustupuje ,ale to hlavně od tí ranní Coly :D Mne nic nechutná fakt sem škoušela vše zatím vúbec nic s jídla ani slaný ani se sladkého ..včera sem udělala dort manželovi a nic ..jím jen že musím aby nebylo špatne. Jsem zvědavá kdy se mi chut vráti.
Zrovna jste mluvili o tchýni ta moje přijde v nědeli na náštevu ale naštestí vztahy jsou v pohodě a vúbec mi do ničeho nekecá nikdy...
Noo a taky mi prišla látka objednala sem neutrálni bílo šedou ,na vybavení do postýlky a perinku ,předala sem to mamince at má dostatek času....
@renulkka všechno nej nej prejem
Sushi jsme minulý víkend vyráběli doma, rybu jsem si tam dala uzenou + uz. losos a zeleninu a vajíčko, lahůdka plně chutě uspokojujici 🙂
Ono je to těžký...tuhle jsme byli ve strahovském pivovaru a objednali se známými všechny předkrmy- teoreticky jsem směla jen papričky plněny sýrem a ze sýroveho talířku 1 druh. šunčička, klobásy, tatarák, gorgonzola, hermelin... nic. No musela jsem aspoň ochutnat... btw. - kdy člověk může začít jíst zase normálně?? Po 12tt?
@zuzekk tatarak, syrové ryby a maso, písňové sýry, paštiky by jsi neměla celé tehu. Ne jen do 12tt. Je tam riziko listeriozy a salmonely. Jinak je to na tobě, jist můžeš co chceš. Je to jen doporučení od lékařu 🙂
@arielka222 Přesně, každý může sníst, co chce, jen akorát z toho můžou být zažívací obtíže 🙂 Ale já zas říkám všeho s mírou 🙂 A když mám na něco chuť, tak si zobnu třeba i kousek nivy 🙂 Teď mám třeba pořád chutě na slaný... I když mozek říká není to zdravý, žaludek velí jinak a výjimečne si něco slanějšího musím dát.... Muž mi řekl, ať si otevřu brambůrky :D Ale to prostě i přes tu chuť zatím zvládám je nechat zavřený, protože vím, že bych je asi zpucla celý 😂
@arielka222 samozřejmě se rizikovým potravinám vyhýbám, jen říkám, že jsou situace, kdy člověk nemá prakticky co jíst.. A to nejsem vegetarián, či cokoliv jiného, zkrátka sežeru cokoliv 🙂 když člověk odebere veškerý fast food, teď v létě věci s majonézou...mimo barák se moc nenají.
Tedy za mě- nic nehnat do extrému. Náhoda je blbec, ale to v čemkoliv. Semtam zhřešit je prostě nevyhnutelné😉
V dalších měsících už musí být plod přeci odolnější, nebo není? I třeba vůči příležitostné sklence vína a tak... (pohledam. Když by bylo třeba, vydržím, ale proč se trápit zbytečně. )
Holky , potřebuji poradit . Prave jsem trosku zaspinila, fakt malinko , začínám 11 týden , břicho nebolí , křeče nemám .. myslíte ze mám jet na pohotovost nebo počkat , zda to zmizí nebo se spustí ? :(
@veronika_2019 A co to je malinko? ;) Jen na papíře? Jednou? Nebo prostě na vložku? Pokud to bylo jen jednou na papíře, tak bych nikam nejela 🙂 Pokud by to trvalo, tak bych jela pro klid duše 🙂 Ale pokud máš strach a jsi nervózní, tak klidně si na pohotovost zajeď i tak 🙂 Řekni třeba, že to bylo víc, aspoň tě vyšetří, budeš vědět, že je vše ok a budeš klidná 🙂 Záleží na tobě 🙂
@renulkka zatím jen na papíře světle růžové , uvidím co za půl
Hodky a kdyžtak pro klid pojedu
@veronika_2019 Jestli to bylo opravdu málo,mohla prasknout nějaká žilka 🙂 Teď je tam dole vše překrvené 🙂 Uvidíš po chvilce 🙂 Držím palce, ale určitě to nic nebude 🙂 Já u všech těhotenství krvácela jasně červenou krví... Tak znám ten strach, ale určitě bude dobře pokud je to malinko 🙂 Mě v minulém těhotenství seřval doktor na pohotovosti, co tam jezdím, když zakrvácím denně 1-2 vložky 😠 To byl tenkrát na lisknutí.... Ale byl mi u prcky, hlavně, že jsem věděla, že miminko je v pořádku 🙂 Takže ten klid za to stojí, zajet na kontrolu 🙂 Člověku spadne obrovský kámen ze srdce 🙂 Tak pak dej vědět co a jak 🙂

@elinka555 Nooo jako fakt 😂 I když ležím na zádech, tak mám na břichu horu :D Tuk steče okolo a zbyde pupčisko 🙂 Já měla brzo břicho i u druhé dcery 🙂 To jsem otěhotněla 5 měsíců po porodu, teď jsem otěhotněla 10 měsíců po porodu 🙂 Takže ono je to ještě vytahaný z minula a předminula 😂