icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

arielka222
11. pro 2018

@andelka takhle mi právě tvrdlo u syna dva týdny před porodem tak jsme z toho trosku nesva. Ale je fakt že se nešetřim, včera jsem dělala dalším dva druhy cukroví, každým den něco uklizim a peru a vařím a hlavně porad tahám to moje 13 kilove štěstí tak to pak cítím hodně, neměla bych ho asi moc zvedat už, ale mě to nedá když se chce pomazlit. No ve čtvrtek jdu k dr tak se zeptám. To pichani je teda myslíš mimčo jo? Hlavičku má dole totiz.
Jinak mamku jsem taky povolala hlavně na vyžehlit všech věcí pro mimi a cukroví taky napece ona, a z úklidem pomůže manžel před Vánoci no.

zuzekk
11. pro 2018

@arielka222 měla jsem o víkendu nějaké bolení, tažení dole, ptala jsem se PA: zejména my, co máme málo tuku na břiše, hřát a prohřívat dělohu. dát o vrstvu víc než na zbytek těla (např. těhot.pás=pruh / šátek), nahřívací polštářek. A samozřejmě odpočívat.😉

zuzekk
11. pro 2018

@arielka222 to moje bolení bylo takové, že jsem měla pocit, že mi tam malej cpe usilovně nějakou končetinu. že kdybych šla na záchod, uvidím patičku... Ale je hlavou dolů, tak při námaze asi naléhá.

arielka222
11. pro 2018

@zuzekk odpočívat moc nejde, ale to teplo pomáhá ve vaně. Vyzkouším ten polstarek, děkuji za tip. Snad to teplo nerozjede porod 😀

jessulka
11. pro 2018

@andelka A není na tu sterilizaci brzy? V 35 letech? 🙄

zuzekk
11. pro 2018

@arielka222 na to jsem se ptala, že všude píšou že s teplem opatrně, ale PA řikala, že takhle automaticky to nefunguje 🙂 usuzuju, že asi ne nějakým ultravařícím či několik hodin... Výrazně lepší je SUCHÉ teplo, to jsem slyšela už na více místech, naše tělo to nějak líp drží či co. Nakoupila jsem si ty hřejivé polštářky, dávám si i na bolavá záda, je to super - zatím jsem vytáhla jen ječmen, krásně mi voní.
Kdybys neměla, kupovala jsem na https://www.gadeo.cz/hrejive-polstarky/ mají krásné vzory, pratelný potah a cena oproti jiným více než slušná. A paní v komunikaci taky moc chválím, tak jí ráda udělám reklamu 😉

andelka
11. pro 2018

@jessulka vůbec ne. Já už později děti nechci ( ani po 35 jsem už nechtěla,a kdyby se nezadarilo do půl roku tak bych to už nechala tak), teď je to strop.

jessulka
11. pro 2018

@zuzekk Ty jsou krásné. Musím objednat pro malou na bolení bříška s třešněmi uvnitř. Díky moc za tip.

andelka
11. pro 2018

@arielka222 mně tak kopalo nožkou. Když mělo hlavu dole tak to bylo dobrý. Začalo to až když se otočilo. Na kontrolách zatím vždy ok všechno. Já se snažím šetřit,nic moc nezvedam,ale stačí dopoledne odvést děti, uvařit oběd, odpoledne vyzvednout,dojít na kroužky, domů, úkoly a večer jsem ko.

zuzekk
11. pro 2018

@jessulka že jo 🙂 potahy mi přijdou vkusné (zase na rozdíl od jiných, když jsem hledala), a dají se sundat-vyprat. pro malou doporučím menší velikost, ten větší se mi sotva vejde do MW (je to srandovní, trouba je polštářkem celá nacpaná, že se ani netočí🙂 )
Třešně jsem ještě nezkoušela, trochu si říkám, aby pro miminko nebyly těžké nebo tvrdé... malý na bříško jsem vzala pohankový.

arielka222
11. pro 2018

@zuzekk ty jsou moc hezké. Já mám doma polštářek pro mimi nahřívací Candide má tam právě pásek ze se pripne přes brisko a miminku nesjízdi. Je to super vychytavka. A pro sebe mám s třešňovych pecek. Tak zkusim 🙂 ale ty voňavé by se mi taky líbily 🙂

andelka
11. pro 2018

Já mám taky třešňový. Občas jsem dávala mimcu na bříško,do zavinovačky. Ale víc jsem ho používala já na bolavou kyčel po porodu. Teď jsem viděla že mají jiné pecky než třešňové, tuším hroznové.

jessulka
11. pro 2018

@andelka Já vím, ale já bych si pak nepřipadala vůbec jako žena. Asi je to jen můj takový dojem, nemám o tom žádné informace načtené, ale vím, že bývalá tchýně mi říkala, že si připadá jako robot. Když jsme o tom spolu mluvily, tak mi vyprávěla, že sex už není takový jako dřív. Navíc, že neprožívá vůbec orgasmus. Má tam prostě jen díru. Ale opravdu o tom nic nevím, nemohu posoudit. Jen mi to na tak nízký věk přijde opravdu brzy. Ale je fakt, že člověk nikdy neví, kdy ho může potkat nějaký nádor, apod. zdravotní problémy.

jessulka
11. pro 2018

@zuzekk Pohanka mi hrozně smrděla, tu jsem kdysi měla také. A rychle vystydla. Ty třešně zůstaly dlouho teplé. Neboj, těžké opravdu nejsou. Jsou vysušené, takže jsou lehoučké. Měla jsem ten menší. Někomu jsem ho asi darovala.

bombat
11. pro 2018

@arielka222 Zkus na to tvrdnutí ještě pyridoxin. Je i proti těhotenské nevolnosti a praktický se nedá předávkovat (až po měsících násobků běžných dávek).

zuzekk
11. pro 2018

@jessulka nakoupila jsem všechno, jsem si řikala když už platit poštovné, vezmu to jedním vrzem.. 🙂 a tak máme třešňový, pohanku s levandulí a špaldu velké (set) a 1 malý pro mrňouska. Budu zkoušet všechno, zatím mi ten špaldový vyhovuje, že si ho můžu dát za záda a netlačí. Manželovi to obilí smrdí, mě to nějak uklidňuje. Ale taky mi připadá, že to poměrně rychle vychladne. Tak dneska půjdou na řadu třesně! 😉

beruska125
11. pro 2018

@zuzekk jako zatím si Md užívám ale ze bych se nudila se říct neda😂 a pak taky dcera vůbec nechce do školky když jsem doma a já jsem hrozná mekkota😉

jessulka
11. pro 2018

@beruska125 Já si taky říkám, že až budu doma, že se V. nebude chtít do školky. Ale tak na to dopoledne jí tam dám, zase si s dětmi pohraje a já si doma zase udělám co je třeba.

zuzekk
11. pro 2018

@beruska125 dítě čekám první a na lítání stačí 🙂 - včera PA, pak několika hodinový prostoj v centru Prahy, tak co že všechno oběhnu, koupím, zkouknu, zařídím, hodinu posedím s obědem, hodinu s kafíčkem, a kulový. Stihla jsem sotva pár krámů, pravda, dost dárků jsem zfoukla, oběd v poklusu, kafe žádný, a pak předporodní kurz a autoservis a joga a historický první den mateřské dovolené byl fuč...

jessulka
11. pro 2018

@zuzekk 🙂 Tak to jsi to vzala jedním vrzem. Já vezmu ty třešňové. Jeden pro miminko a druhý větší pro Verunku.

zuzekk
11. pro 2018

@jessulka jooo, takhle já bááááječně šetřím! místo polštářku za 170 balík za 500... (tady na bazárku to samý - chci kalhoty, najdu za 150, a náhle posílám 1300...) 😀

beruska125
11. pro 2018

@jednaholkaa v DM určitě něco sezenes: u nás tedy nemají sonet ale yellow and blue, ecover zero, tierra verde. Včera jsem to tam kupovala😉 ale každé dm ma trochu jiný sortiment. Jinak by to ještě mohly mít nějaké zdravé výživy nebo objednat přes net🙂

jessulka
11. pro 2018

@jednaholkaa Já peru v německém Arielu. Krásně voní a Verunka nikdy neměla problém s tím, že by se osypala. Nepoužívám tedy žádnou Aviváž.

beruska125
11. pro 2018

O sterilizaci taky hodně uvazuju...proste 3 děti už mi opravdu stačí a nechci dalších x let brát hormony. Ale přeci jen je to nevratný krok. A co telisko? Ale bojím se ze mi nebude třeba vyhovovat...proste zatím nevím co vlastně budeme po porodu delat😂

zuzekk
11. pro 2018

praní - sonett, tierra verde a další mají i na econea.cz, ceny stejné a nad určitou částku doprava zdarma. Kupuju tam i kosmetiku pro mrňouse, pro nás, plenky, atp.

jessulka
11. pro 2018

Já neberu antikoncepci a jde to. Vždy jsme měli chráněný pohlavní styk. Já to beru zase tak, proč my ženy máme do sebe cpát nějaké hormony, které akorát tělo rozhodí a ubližují nám. Proč my ženy máme podstupovat sterilizaci, abychom neotěhotněli? Není to pro ty chlapi až moc pohodlné? Servírovat jim to jak na podnose. A nenapadlo vás zeptat se také jich, že by se nechali sterilizovat oni? Oni nemají menstruaci, když by jí dostali, tak by asi umírali v bolestech, netěhotní, když by byli těhotní, tak by asi nezvládli nevolnosti a co pak pohyby a kopanečky? Také to vezměte z té druhé stránky, proč to těm chlapům v životě tolik ulehčujeme? Tím nechci nic vyčítat těm pánům tvorstva, to jako ne, ale já jsem si před lety řekla, že prostě brát antikoncepci nebudu a ať se chlap postará, když si chce užít a nechce dítě. A to jste měli vidět ty jejich výrazy, pohledy, jaké měli obavy. A na otázku "A proč nebereš antikoncepci?" jsem vždy odpovídala "A co bereš ty, abys partnerku neoplodnil?". 😂😂😂😂😂😂 No a většinou bylo po debatě a vrtalo jim to hlavou. Takže to vždy dopadlo tak, že jsme měli doma slušnou zásobu kondomů (která pána tvorstva vyšla na nemalé peníze a ještě k tomu si radši dával pozor, aby se do mne nevystříkal).

zuzekk
11. pro 2018

@jessulka kamarádova manželka měla děcko z prvního vztahu a další mít nemohla - těhotenství by ji docela určitě ohrožovalo na životě. Rozhodl se proto, že i když on žádné své dítě neměl, že půjde na vasektomii. Než se stačily vyřídit žádanky, termíny apod., rozvedla se s ním.
Definitivní rozhodnutí nejsou snadná...

jessulka
11. pro 2018

@zuzekk Tak to klobouk dolu. Takových pánů je opravdu málo. Já si myslím, že je to zákrok na celý život a měl by se hodně zvážit. Člověk nikdy neví, jaká životní situace ho ještě potká. Proto já bych na sterilizaci minimálně do 45 let nešla.

beruska125
11. pro 2018

@jessulka výsledkem “dáme si pozor” je pravé teď u mě v břiše v 33tt😂 a kondom je uživatelsky nepohodlný pro oba...🙂

jessulka
11. pro 2018

@beruska125 U nás dávat si pozor znamená "mít kondom" a když se chce partner udělat, tak sundá kondom a stříká mi třeba na břicho, na prsa. Nám kondom nevadí ani jednomu. Záleží asi i na tom, jaké kondomy se používají. Dneska se dělají opravdu kondomy, že o nich člověk ani neví.

Strana