icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
11. pro 2018

@beruska125 Diky za radu! Zkusim DM nebo Country life nebo tak. Nejradsi bych zkusila nastrouhat to mydlo s jelen jestli nekde koupim. Na online nechci moc cekat 🙂)
@jessulka Ten Ariel, u vetsiho ditete asi ok, ale pro mimi nechci nic vonavyho, melo by citit maminku ne? Tak i ty kojici kosile, zavinovacky atd v tom nechci prat.. Vilma SMSku urcite taky dostala jestli je v tom Lindex klubu. Asi neodolam a koupim si jeste jednu tu kojici podprsenku, jsou fakt pohodlny a kvalitni..
@beruska125 Ja praktikovala prerusovanou nejmin deset let a dobry, zadna nehoda.. Ale kazdy to ma jinak, stava se to.

arielka222
11. pro 2018

@jessulka ja z toho dam si pozor, mam teď mimino v břichu 😂 ale je fakt že předtím 3 roky jen přerušovaný sex a vse v pohodě a až pak jsme se začali snažit o syna. Já do antikoncepce taky nechci jít, a kondom nesnesu takže nevím jak to vyřešíme 😁 ale 3 dítě už bych nedala.
Do sterilizace bych osobně nesla, prý pak ženská začne hodně přibírat z hormonů a tak. Což by mi teda dost vadilo.

jessulka
11. pro 2018

@jednaholkaa Když peru miminkovské oblečky, dávám prášku minimálně. Ano, cítit maminku opravdu má, to máš pravdu. A spoustu maminek v mém okolí, co znám, používá parfémy, voní jejich oblečení po prášcích na praní, aviváži, nebo smrdí potem. Tak si pak vyber 😝

jessulka
11. pro 2018

Tak my jsme asi byly hodně opatrní, když u mne to takhle funguje od 20 let. Prostě přerušovaný styk, jinak se mnou nespi a jdi o dům dál. Pamatuji si, že s Verunky tatínkem nás to děsně bavilo, jenže on byl o 7 let mladší a tak jsme to brali spíš humorně. Říkala jsem mu z legrace "Soptík" S M. to už bylo malinko složitější, je o 5 let starší a má rád takové to chlapské pohodlí, uvolnění. Ale myslím, že když by se mu to vymklo z rukou a já bych otěhotněla, tak by po mne potrat nechtěl. A já si tak říkám, že když nám ten kluk teď nevyšel, tak třeba vyjde ještě časem. Chlapečka bych si opravdu ještě někdy přála 😍
Jo a jinak doma se blízká na lepší časy 😍

jednaholkaa
11. pro 2018

Holky moje nevlastni sestra mela seste dite ve 46 nebo 47 letech :D Pocate prirozene.. Ty blaho, kdybych ve 45 treba omylem otehotnela tak by me kleplo 🙂))

jessulka
11. pro 2018

@jednaholkaa Tak to by mne asi vážně kleplo taky. Spíš bych o sebe měla strach, jestli to to tělo ještě zvládne. I když my ženy zvládneme vše 🙂

jessulka
11. pro 2018

Chtěla jsem si do porodnice a pak i na doma koupit nějaký hojící sprcháč hlavně kvůli té jizvě po císaři. Doporučíte mi nějakou kosmetiku?

arielka222
11. pro 2018

@jessulka já pouzivala taky vonavku, deodorant a voňavý sprchac i do porodnice mám. Ale jen pokud jsem šla někam ven. Doma nee. Nastesti to syna nijak nedráždilo. Ale mě by to vadilo vyjít nevonava 😀
Co se týká těch sprchacu tak koukni na Biodermu, moc si to všichni chválí a já doporučuji mandlovou Welledu. Ale není teda hojící no, ale šetrny k pokožce a voní jen lehounce. Myju tím i syna od mala.

andelka
11. pro 2018

@jessulka ono záleží jestli si to necháš jen znepruchodnit, přerušit,nebo odebrat,t druhé je i prevence rakoviny. Normálně jinak funguje prý všechno stejně,ms je,a dole se nic nemění. Ani hormonálně by nemělo.

jessulka
11. pro 2018

@arielka222 Díky moc, podívám se.

ajdamajda
11. pro 2018

@jednaholkaa moje babicka myslela ze je v přechodu. Čekala dítě stejně jako moje mamka

andelka
11. pro 2018

@jednaholkaa no, právě. Mohlo by to fungovat x let a pak po 40 buch. Můj strejda je takhle počatý, děda se hrozně divil jak je to možné.
My jsme používali STM a v době ovulace přerušku. Jenže my bychom se neveseli kdyby to ujelo. Ale už budeme mít 4 děti.

ajdamajda
11. pro 2018

@jessulka alverde DM ;)

andelka
11. pro 2018

A holčičku už zkoušet nebudeme.

jessulka
11. pro 2018

Tak jsem holky objednala zbytek věcí z lékárny a už můžu pomalu začít balit tašku do porodnice. O víkend si ještě musím koupit pantofle do porodnice a nějaký lehčí župan.

1nelinka
11. pro 2018

@arielka222 jj mam ho tvrde porad..mela jsem to tak i u prvniho tehu mam ho tvrde klidne hodinu pak chvilku klid a pak zase..rekla bych ze ho mam tvrdy tak cca 18h ze dne:/

1nelinka
11. pro 2018

@arielka222 to mi prijde jako hloupost ze by zensky pribiraly to si o tom nactu..oni prerusi jen vejcovod a vse je jinak na svem miste..mas normalne ovulaci a menstruaci jen pripadne oplodnene vajicko nedoputuje tam kam ma..tak mi prijde jivny ze by se z toho pribiralo..ale nevim..

arielka222
11. pro 2018

@1nelinka no mě říkal doktor, že ti to přeruší vejcovody takze vlastne ovulaci nemáš. Ale nevím asi záleží na jaké technice a co přesně udělaji. Ale prý to stejne ty ženské hormony nějak rozhodí a pak samozřejmě záleží jak to kdo snáší. Já při pomyšlení ze sem přibrala jen po blbem Nosifolu což jsou vitamíny na ovulaci bych do toho nesla. Toho bych se fakt bála, že se tělo zblázní 😀

andelka
11. pro 2018

Tak,kontrola ok,utz se nedělal,ctg vypadá v pořádku, stěr na streptokoka za mnou,na další kontrolu a ozvy jdu za týden. A pak až 8.1.

jessulka
11. pro 2018

@arielka222
@1nelinka Holky, bývalá tchýně ovulaci neměla vůbec. Dokonce říkala, že se ani nedokázala vzrušit. Takže si připadala jako věc s dírou mezi nohama. Byla na tom v 39 letech. Od té doby prý nezažila parádní sex. Měla úplně rozhozený hormony, byla náladová jak sviň, protivná - zažila jsem si s ní své.

jessulka
11. pro 2018

@andelka Aha, proč neudělal ultrazvuk, aby mohl kouknout na polohu miminka? Ty jsi z toho nervozní, tak by tě tím přece mohl nějak uklidnit. Hlavně, že je vše ok.
Já dnes volala na výsledky z odběrů krve a vše v pořádku.

andelka
11. pro 2018

@jessulka podle mě má za to,že poloha teď ještě není určující. Kdyžtak se poptám příště. Jinak na té kontrole 8.1. protože to už by byla pravděpodobná poloha porodní. To pak už budu 36+4. Ale zatím věřím, Aniball mám na cestě a maliník a semínko jsem koupila včera.
To je príma že máš vše v pořádku.

basice
11. pro 2018

@jessulka já jsem také nikdy nebrala antikoncepci ze stejného důvodu. Nechci do sebe cpát hormony, ale naštěstí jak bývalý, tak i současný manžel a tím nemá problém a ani to po mě nechce abych něco brala.

andelka
11. pro 2018

Já jsem HA brala,od 18 do 24 a pak od 30 do 33 asi. Teď už bych moc nechtěla,ale nevím moc jak řešit období kojení. Měřit se nedá, kojení není antikoncepce takže asi kondom a přeruška. Nebo ha pro kojící. Než se rozhodnu co potom.

alishaa
11. pro 2018

Holky já třeba o vejcovody právě přišla nedobrovolně kvůli dvoum mimodeloznim těhotenství už před 4lety a normálně ovulaci i menstruaci jsem měla, vejcovody jako takové by neměly mít na hormonální fungování vliv, protože žádné hormony ani neprodukuji, “jen” se mi z ovulace uvolnene vajíčko nemá jak dostat do dělohy. A ani žádné hormony jsem jako substituci nemusela užívat, normálně jsem měla cyklus jak před operaci.. museli by při te sterilizaci nějaký způsobem odebrat nebo znefunkcnit vaječníky, aby bylo nutné užívat hormony.. moji mamce museli vzít kvůli myomum ve 40 delohu a preventivně ji odstranili i vaječníky a to už bylo náročnější no, byla naladova, ztratila cit a musela mít substituovane hormony kvůli přechodu v podstatě.. ale pokud není potřeba takovýto zásah tak při dobrovolne sterilizaci ty vejcovody “jen” podvazou”..

dominika963852
11. pro 2018

@jessulka Ahojky Jess. Tak to moc ráda čtu, že je to doma lepší 🙂 .

val333
11. pro 2018

@andelka mě se malý začíná nějak hemzit .. tak mám pocit, že je taky našikmo....

Jinak holky, co myslíte o tom aniballu, když se mi zkracuje čípek a hrozí předčasný?... Asi to nemám pokoušet, že? 🤔

jednaholkaa
11. pro 2018

Tak nakonec jsem sehnala v Countrylifu tohle.. Melo by to byt neparfemovane.

jednaholkaa
11. pro 2018

@val333 Ten Aniball je az od 36 tydne ne? To bys teoreticky mozna mohla, ale nevim..asi lepsi se zeptat doktora.

andelka
11. pro 2018

@val333 no, nevím..kdyžtak až od 36+0.

Strana