icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

val333
11. pro 2018

@jednaholkaa
@andelka jj, mám v plánu se ho na to zeptat... Tak uvidíme... Měla jsem v plánu ho užívat 🤔.... Holky, asi se nedá zjistit, jakou polohu má malej jen doma bez utz , že? 😀

jessulka
11. pro 2018

@dominika963852 No zlatí, kde tě mám? Takovou dobu a ty tu nejsi. Už jsem si říkala, co se s tebou děje,jestli už nerodíš. Jak se máš kočko? Co je nového u vás? Povídej, přeháněj.

jessulka
11. pro 2018

@val333 Ty mne bavíš. Jak bys to mohla zjistit? Leda tlačit na břicho, ale to se nebude líbit miminku. Jestli dokážeš rozpoznat hlavičku od zádíček a ručičky od chodidel. Jsi mne rozesmála 😂😂😂😂😂

jednaholkaa
11. pro 2018

@andelka Dej pak vedet jak ti chutna to lnene seminko. Piju ho uz kazdy den, chutove to celkem jde, ale teda ten sliz se dost blbe pije..spis se to musi ukousnout :D

val333
11. pro 2018

@jessulka když mě to tak sere, že to nevím! 😂😀😀 Chcipam tu bolesti a strká do mě ze všech světových stran... Jen doufám, že to zas není předpověď k nějakým kontrakcim, ať zas neskončim v nemocnici...

dominika963852
11. pro 2018

@jessulka Poctivě pročítám,neboj 😉 . Nerodím i když už na to vypadám 😀 . Ty se poctivě připravuješ na příchod Klárky to je krásný. Mě má ještě dnes dorazit balíček do porodnice, včera jsem si byla pro dva balíky plínek v Lidlu,jelikož je mají v akci. Jinak vše se teď točí kolem Vánoc, dárky,cukroví atd..
Takže už M.dostal rozum? 🙂

yvonneullmann
11. pro 2018

Ahoj holky. Moje kamaradka prodává odsavacku. Kdyby mel nekdo zajem.

yvonneullmann
11. pro 2018

Jinak muj dnesni balon a Brachove na jedne fotce 🙂))

andelka
11. pro 2018

@val333 já jsem v tomhle tt potřetí a vždycky pro mě byla poloha na utz překvapení. Vždycky jsem byla přesvědčená že je mimco jinak než bylo skutečně.

andelka
11. pro 2018

@jednaholkaa já už to budu pít potřetí,takže vím že nemám problém. Budu ho dávat do toho čaje z maliníku. Chutnalo mi to. On se udělal sliz,ale ty semínka jsem pak stejně kousala,a dobrý.

jessulka
11. pro 2018

Ten maliník a lněné semínko je k císaři asi zbytečné brát, že?

seveneye
11. pro 2018

Holky ahoj,taky se už po delší době musim dokopat se vám prihlasit.ctu tu prubezne,jak je nalada a cas.smutneni po pohrbu ted vystridaly depky z vanoc,nejak mam porad pocit,ze nestíhám a úkolů neubývá,ale přibývá:-\snad me ten prcek vytrhne po narození z letargie...v práci jsem si začla vybírat zbylou dovolenou,papir na MD mam vypsany,tento týden nás ještě čeká kontrola v Praze.snad prcek roste tak jak má.

jednaholkaa
11. pro 2018

@jessulka Lnene seminko asi jo.. malinik to nevim.
@andelka Ja ty seminka pak uz nejim, jenom ten sliz, snad to staci..

andelka
11. pro 2018

@jessulka semínko jakože na trávení asi,ale já bych se na to asi vybodla při císaři.

andelka
11. pro 2018

@seveneye před Vánocemi je to zvlášť těžké. Nový rok už bude líp, uvidíš. A miminko pak na sebe všechno strhne.
Já už papír mám,zajdu s tím do práce příští týden. Začátek md si napíšu 20.12.

jessulka
11. pro 2018

@seveneye Ahoj, jsem ráda, že píšeš. Doufám, ze u vas bude ted uz jen radostněji. Miminko ten smutek zažene.
Ja uz papir na MD v práci odevzdala. Ted uz nás čeká jen úřad a nahlášení otcovství, přihlášení na socialku a registrace v porodnici.

@andelka Kdy se chystáš na sociálku vyplnit žádost?

andelka
11. pro 2018

@jessulka ta žádost se dává zaměstnavateli ne? A on by to měl poslat na OSSZ. Aspoň jsem si to tak myslela.

jessulka
11. pro 2018

@andelka Jj, zaměstnavateli se dává ten papír od doktora. Ja mam na mysli to, jak se pak musi na sociálku (urad práce), ohledně vyplnění takového toho ruzoveho papiru kde se pise jak dlouho budu na mateřské. Teď nevím, jestli se tam musi jeste pred porodem, nebo az po tech 6ti týdnech co budu pobírat peníze z průměru platu.

andelka
11. pro 2018

@jessulka to se přece nepíše ne? Mateřská je 28 týdnů. Pak se píše až rodičovský příspěvek. A na to se zeptám asi 20.12., to jdu na ÚP. Tuším že to má být nějak 2 měsíce před koncem md.
Těch 70% platu budeme probírat celkem 28tydnu přece.

val333
11. pro 2018

@andelka přesně tak jak píšeš to je 😉 s tou mateřskou a rodičovskou

andelka
11. pro 2018

@val333 no já doufám, vyřizuju to poprvé. Teď jsem koukala na tu žádost o PPM,a jsou tam dvě části,jednu vyplnil Dr, druhou mám vyplnit já..tak si říkám,že asi v práci k tomu musí ještě něco doložit a poslat. Asi ty příjmy ze jo?

yvonneullmann
11. pro 2018

@andelka a kdy mas přesný termín ?? Ja porad nevim od kdy si napsat začátek mD

yvonneullmann
11. pro 2018

Ty Jo holky. Ja myslela ze odevzdam neco v praci a vse bude Vyrizeno. :O co vse musim udelat teda ohledne MD ? A PPM ?? Musim jeste ne pracak atd ??

jessulka
11. pro 2018

@andelka Ty příjmy vyplňuje ucetni, udělá průměr z tveho platu. Ja jsem tam vyplnila jen udaje, číslo účtu a termín nástupu na MD. Jj, ja to popletla, je to 28 týdnů. Ale na urad práce se prece také musí, myslím ze staci az po porodu a tam jsem vyplňovala také nejaky papir, chtěli rodný list Verunky. Asi mi nerozumis, co nam na mysli, já myslím přihlásit se o ten příspěvek co budeme probírat, tech 220 tisíc, od roku 2019 to mají zvedat. Tak jsem se tě chtěla zeptat, kdy tam pujdes ty.

jessulka
11. pro 2018

@yvonneullmann Ano, jeden papir dostanes u Dr. a ten das zaměstnavateli. Muzes ho dat uz ted před odchodem na mateřskou jako jsem to udelala ja, nebo az po porodu. Stejne to na socialku pry posilaji az po porodu.
No a pak se musime prihlasit o tu PPM. A to nevim, kdy se tam ma jit, myslela jsem, ze mi poradi andelka. Ale asi to bude nekdy před ukončením tech 28 týdnů, co budeme pobirat materskou.

arielka222
11. pro 2018

@jessulka na urad prace a ossz kvůli tomu příspěvku 220 000 stačí jít až cca 2 měsíce před ukončením MD. Takže nějak v breznu/dubnu 🙂

jessulka
11. pro 2018

@arielka222 No konečně mi to nekdo vysvetlil. Dekujuuuuuu 😘

arielka222
11. pro 2018

@jessulka nemáš zač 😘 to vím, ptz loni sem vyplnovala za syna a minulý týden jsem zrovna byla na UP tak to mám zcerstva v paměti 😂😂

jenssy
11. pro 2018

@jessulka jj o rodicovsky prispevek si zadas az cca ve 3-4 mesicich male Klarky 😉 a jak jsi to myslela s tou zadosti o MD, ze to dava zamestnavatel na socialku az po porodu? To by ti tim padem za celych tech 6-8 tydnu pred porodem neprisly zadne penize, ne?

jessulka
11. pro 2018

Holky, vlní se mi celé břicho. Tak se tu tomu s Verunkou smějeme 😉 Asi tam ma píďa spartakiádu 😂

Strana