Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@yvonneullmann Podle TP ( Dr mi napsal 31.1.) si můžu vybrat datum mezi 6.-20.12.
Holky ja jeste spolecne s tim papirem na PPM, odevzdala zadost o proplaceni dovolene. To asi se nezada v kazde firme takhle, ale je dobry si to tam nejak domluvit. Ten pul rok se pocita normalne jako odpracovany, takze me v lete nekdy proplati za ten pul rok dovolenou a bonusy.
@jednaholkaa jj, počítá. Ale obvykle se nevyplácí, ale vybírá mezi md a rd.
@jednaholkaa Takže když nastupuju na mateřskou 29.12. tak mám ještě v příštím roce nárok na proplacení dovolené z roku 2019? Tomu nějak nerozumím.
To v me taky zajimalo jak si zažádat o penize za zbylou dovcu. Jsem na neschopence od zacatku tehu Takze mam Cca 19dni dovolené.
Holky, mne přijde, že ta naše účetní mi vůbec nic neřekne. Vše si musím zjišťovat sama. S Verunkou jsem byla hýčkaná účetní v bývalé firmě. Ta mi vždy vše poslala poštou, abych podepsala, dala mi poznámky kde mám co vyplnit. Ted si dovolenou dovyberu, mám poslední dva dny, takže si beru dovolenou mezi svátky.
@andelka Aha, tak to abych na to tu naší účetní ještě upozornila. Abych nepřišla o nějaké peníze. Takže když mám 20 dnů dovolené na celý rok, tak by mi měli proplatit alikvótní část za těch 28 týdnů? Mám si tedy na to vypsat dovolenku? My si musíme nechávat dovolenku podepsat od vedení,
Kočky a nechcete to prosím napsat do té tabulky co máme? S tou MD jak se to vyrizuje a kde a kdy 😁? Já to budu vyrizovat až tak za 14 dni a to si nebudu pamatovat a stejně to nějak moc nechápu 😢 tak že by jste to tam některá napsala a nejlepe jak pro blbecka 😁🤣
U nás teda taky nejsou žádní lumeni,ale loni šly na mateřskou dvě kolegyně,tak snad nebudou úplně mimo. A zatím vše bylo dobrý. I co mi chybělo někdy,se poresilo.
@andelka No já to té naší účetní radši řeknu hned příští týden, až budu odcházet na MD. A zeptám se jí, kolik dní na proplacení dovolené mám tedy za rok 2019 nárok. Mne to tam u nás někdy přijde jak za krále klacka. Máš pravdu, u Verunky mi to také proplatili před 5 lety do té poslední částky, než jsem nastoupila na rodičák.
Žeru cukroví 😀 Ořiškové rohlíčky 😀
@jessulka já půjdu asi též něco zobnout. Ale upečené ještě nemám nic. Asi řeknu mamce ať mi pomůže zítra nebo v pátek. V úterý už chtějí ve škole cukroví.
Za týden jdeme na koncert sboru kde zpívá naše Lili,už se moc těším. Na novoročním nebudu,to už bych nedala. Ale za týden ještě jo. 🙂
Ano je nárok (v našem případě) na celou dovolenou za rok 2019. Vlastně po skončení md čerpaš řádnou dovolenou za rok 2019. Když to zaměstnavatel neudělá automaticky, tak požádat
@andelka To my už máme s mamčou 4 druhy našich oblíbených, co máme rádi a 3kg mám objednané od paní, co nám peče dorty, chce jen 250Kč/kg a má to cukroví výborné. Tak jsem nelenila a objednala . Zato mi tu už týden zaclání plný koš prádla na žehlení. A vůbec se k tomu žehlení nemůžu dokopat.
@cuccinka MD je jednoduchá - dostaneš papír s žádostí od doktora, kam ti podle TP napíše den nástupu podle toho, jak se dohodnete. Do toho papíru se jen doplní zaměstnavatel a tvoje číslo účtu, kam chceš aby ti posilali peníze a odneses ho do práce. To je celé. Složitější je to pak až se žádostí o rodicak, ale to budme řešit až tak ve 4 měsících dítěte...
@val333 poznat to pohmatem jde, celkem snadno, porodní asistentky to poznaj rázem. Když mi to řekne, připadá mi to jasný (že boule je zadeček, záda jsou válec, kopance nohy, ručky jenom tak šťouraji), ale zanedlouho znejistim a taky nevím. Nebo možná vím, ale jak nemám zkušenost, nejsem si jistá.
zkus si s mrnousem popovídat, ohmatat oběma rukama celé břicho a nahmatat třeba válec trupu.
K MD a dovolené- mám smlouvu do června, MD jsem teď nastoupila, bude se tedy téměř krýt s koncem smlouvy. Za těch 5 měsíců bych tedy měla mít pomernou část dovolené? Kterou mi proplati? Automaticky? (Tedy když na rok 40, na cca 5 měsíců 17dni dovolené?)
@zuzekk Ja ted nevim jestli je to pomerna cast, ale mozna je to fakt cela dovolena jak rikala
@beruska125
Jenom vim, ze u nas je na to papir (ale jsme velka firma) a pokud nemate papir, tak bych se poptala jak si to domluvit. Kamoska rikala, ze se ty firmy i ptaji pak v prubehu MD, ale ja bych si to radsi domuvila dopredu..

@andelka tak mě všechno vypsal doktor, já to jen podepsala a odnesla do práce ... 😯