icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
13. pro 2018

@ajdamajda Viď a ty si tu stěžuješ 🙂 No podívej se na mne, jaká jsem velryba. Myslíš, že s takovým břichounem se dá normálně a pohodlnně vyspat? 😂😂

dominika963852
13. pro 2018

Achjo holky. Tak jsem se právě dozvěděla, že dnes ráno zemřel manželovo děda. Byl to super chlap. 😢

jessulka
13. pro 2018

@dominika963852 Domčo, to mne moc mrzí ☹ Ještě takhle před Vánoci. Kolik bylo dědečkovi let?

dominika963852
13. pro 2018

@jessulka Před vánoci by si měli v nebi dát pauzu. Bylo mu 72 . My to časem možná i čekali, protože už to nebylo moc dobré,ale i tak je to rána. Hlavně pro babičku teď, ta na něm byla ,,závislá,, celý život spolu.

jessulka
13. pro 2018

@dominika963852 To máš pravdu, před Vánoci by měl být klid. Jsou to pak hrozné šoky. Zařizovat ještě pohřeb a vše kolem, když se má člověk těšit na zdobení stromečku, dárečky apod.
Upřímnou soustrast celé rodině 😢

dominika963852
13. pro 2018

@jessulka Děkujeme 🌹

jednaholkaa
13. pro 2018

@dominika963852 :( cetla jsem, ze v rodine to tak nekdy v tehu byva.. prarodice uvolni mistecko pro novy zivot :(

jednaholkaa
13. pro 2018

@misak48 Tak snad mas pravdu. Ja teda nepozoruju vlneni skoro vubec. Nadskocila jsem tak trikrat a to jenom v situacich kdyz jsem se nejak namahala.. jinak je to fakt pohodicka, tak mozna ty holcicky a placenta vpredu je vetsi pohoda 🙂
@jessulka 68 kg to ja mam podle me taky ted! A to mam jenom 164 cm a bricho teda mensi! Tak to tam mas asi vzduch 🙂)

jessulka
13. pro 2018

@jednaholkaa No jsem ráda, že mám pořád váhu stejnou. Takže mám navrch těch 10kg jako při Verunce. Uvidíme, jestli ještě něco přiberu přes Vánoce, až začnou žranice chlebíčků, salátu, řízků, klobás a cukroví 😀
Třeba za to větší bříško může i ta poloha, že nemá hlavičku dolu a mele se furt hlavičkou nahoru a nebo do vodorovné polohy. Každopádně včera jsem zase skučela bolestí, jak mi tlačila pod prsy. A špatně se mi dýchalo. Do další kontroly 4.1 je hrozně daleko.

val333
13. pro 2018

@jednaholkaa taky mi to tak přijde... Také nám před dvěma měsíci zemřela babička... Prostě koloběh života a uvolněné místečko pro prcka 🙁

dominika963852
13. pro 2018

@jednaholkaa
@val333
Jojo,taky už jsem to zaslechla.
Když jsme čekali Jarouška, tak naštěstí nás nic takového nepotkalo.

skretik
13. pro 2018

@jessulka my ten pupek mame vazne stejny :D :D :D a bohuzel si nemyslim, ze je to tim jak tam to mimi lezi :D , ja ho mam hlavou dolu a nohama nahoru, mam pocit, ze vetsi uz byt nemuze, ale asi muze :D . To spani je sileny no :( . U nas vcera probihala debata se synem, zacina mit strach, ze az se to narodi, ze se mu prestaneme venovat :(, snazila jsem se mu vysvetlit jake to pro nej bude mit vyhody,ale v hlavince mu to srotuje, uz aby byl Typek mezi nama a vsichni jsme vedeli jaky to bude 🙂 .

O svoji vaze mluvit nebudu .. to uz jsem vzdala 🙈 . a celkove mam tolik prace, ze nestiham myslet na to co me boli a jak je to bricho a telo tezky. Vsechno to tak strasne leti.

skretik
13. pro 2018

@dominika963852 Domco uprimnou soustrast, drzte se :(

dominika963852
13. pro 2018

@skretik Děkuji 🌷

jessulka
13. pro 2018

@skretik No vidíš, že v tom nejsi sama. Já tě v tom přece nenechám. Hlavně, že se jim v tom bejváku líbí 😀 Na jaře už budeme zase jako proutek 🙂 Začnou procházky s kočárkem, do toho kojení a ono to zase spadne na tu výchozí váhu.
Verunka se zatím na takové věci neptá. Nedochází jí, že se to bude teď začne víc točit kolem miminka. Ví o jediné výhodě a to, že nebude muset spinkat ve školce. Jinak se pořád ptá, kdy už budou ty Vánoce. Protože po Vánocích se má přece narodit miminko. Řeší teď hrozně moc, že budu minimálně 6 dní v nemocnici. Že budu mít zašitý bříško a že mne to určitě bude moc bolet. Tak jí zase říkám váhody toho, že bude u babičky a dědy, že si je užije tak dlouho (jakoby byla na dovolený) a že budou za mnou po školce jezdit na návštěvu a že se spolu vždycky pomazlíme a bude mi vyprávět, jak se měla ve školce apod. Také to třeba vyjde na dny, kdy bude u tatínka, tak jí ten týden o to víc uteče a pak se bude těšit, že budeme spolu doma. Chci si jí pak nechat minimálně týden doma, abych nemusela lítat hned po příjezdu z porodnice do školky.

andelka
13. pro 2018

@dominika963852 moc mě to mrzí. Bohužel tyhle měsíce jsou naopak často smutné. Moje babička zemřela 30.10., těsně před dušičkama, jeden děda 27.12. a druhý 7.1.
72 je brzo,byl nemocný že? Ach jo. Mojí mamce je 70.

andelka
13. pro 2018

@jessulka
@jednaholkaa já mám též velké bříško, placentu vepředu a mimco šikmo. Velebí se mi v horním části,nad pupíkem a šťoucha do boků. Placenta je vepředu pod pupíkem,takže tam mám klid. Pokud nekope dole uvnitř,do čípku atd.

Jeee,a teď koukám na regionální zprávy,a v magazínu o zdravotnictví je můj Dr. On je primář,a pořád jsem si říkala kde, protože v ostravských nemocnicích jsem ho nenašla. A on je ve Frýdku-Místku. Tak to chápu že tu ordinuje jen 1x týdně.

skretik
13. pro 2018

@jessulka no v to doufam, ze ta vaha pujde tak rychle dolu jako to slo pred 8lety :D, ja uz se blizim k vaze pritele 🙈, to je sileny a to fakt moc nejim, nemam ani chut. Vidis u nas syn pocita kolikrat jeste pujdu do prace :D , ja ho nalakala na to, ze pak budu s prckem doma a tak ho budu moct ze skoly vyzvedavat driv a budou k nam moct chodit i jeho kamosi a ze i v lete spolu budem travit mnohem vic casu nez doted 🙂. Kdyby to tak slo naplanovat, kdy to bude, vid 🙂, i kdyz ty uz to mas dane ne? Myslim, ze se i tem prdolkum hrozne ulevi az se miminka narodi. Jsem ted vlastne rada, ze jsou v tom ty vanoce, diky nim to strasne leti.

andelka
13. pro 2018

@jessulka moji kluci si to neumí ještě moc představit. No já taky ne. Dan měl včera horečku,zůstal u babičky. Domi se v noci budík, bolel ho jazyk,tak jsme od 1:30 do 2:30 měli veselo,nakonec usnul u nás v posteli. Ráno šel do školy,a my jsme pak do 10 h spali.
Nám to vychází tak,že 31.1. je vysvědčení a potom jdou děti do školy až 11.2., takže to je fajn.

skretik
13. pro 2018

jinak mam teda sem tam pekny poslicky uz , pokud teda nemam nejaky zanet . v pondeli mi volal dr.zas, ze to zelezo vazne musim brat at uz v jakekoliv forme :D, tak se snazim a docela to davam a vysadila jsem magnezium, jen nekdy v noci si dam magnosolv, rikam si, ze kdyz jsem zabetonovana a cipek se nezkracuje, tak at si to bricho pracuje a pripravuje se. Nechci prenaset a necham to na mimi 🙂. Na krece mi to magnezium nepomaha, tak mi to prijde zbytecny.

dominika963852
13. pro 2018

@andelka Právě,že žádnou vážnou nemoc neměl. ,,Jen,, artrózu ale už byl slabí to zase jo no. Nedávno jsme ještě všichni spolu grilovali.

jessulka
13. pro 2018

@skretik Dr. říkal, že by to viděl nejlépe na 28.1. ale že si ještě řekneme blíž na dalších kontrolách. Chci jezdit k němu pořád do Prahy, i když mi říkal, že už bych mohla pak od té kontoly v lednu jezdit na ty častější kontroly a ozvy srdíčka do porodnice na Mělníku. Ale tak já ho ráda uvidím a aspoň se na tu sekci budu víc těšit, že to spolu zvládneme. Věřím, že bude mít na sále zase legrační připomínky. Dokonce se mne ptal, jestli jde tatínek k porodu. Tak jsem mu řekla že ne, že bude na vedlejším pokoji čekat na miminko. Tak musím Dr. ještě říct, aby se neprokecnul, že jsem věděla o tom, že to bude holčička. A teď tu o tom zase píšeme a já se na to až jí poprvé uvidím tak strašně moc těším 😍

andelka
13. pro 2018

@skretik já jsem ráda,že budeme mít 3 prázdniny,kdy nebudu v práci. A pak další roky už budou kluci větší a malej může být část ve školce,tak to nějak dáme. Teď jsem i ráda šla od srpna na nemocenskou. Vloni byli ještě oba školkovi,takže jsme to nějak poresili.

andelka
13. pro 2018

@dominika963852 ach jo..tak to musí být šok ☹

jessulka
13. pro 2018

@andelka A jak moc se těší kluci? Verunka se strašně těší, až si budou spolu hrát. Zatím teda neví na 100% že to bude ta holčička, ona jen doufá a věří, ale říkám si, že se asi zblázní radostí, až zjistí, že to ta holčička fakt je a že všechny hračky co máme doma bude moct sdílet s ní. Až si budou hrát na princezny (máme doma mraky kostýmů). U vás kluci budou malého Fanouška určitě rozmazlovat všema možnýma autama, vláčkodráhama. Na jednu stranu je fajn mít děti stejného pohlaví. Vždycky si vzpomenu na moji ségru, jak jsem už i jako starší ségra byla hrozně ráda za to, co dostala k Ježíšku a mohla jsem si s tím hrát i já. Byly jsme od sebe 7 let.

skretik
13. pro 2018

@andelka oni asi jak jsou 2 , tak jsou zvykly, ze rozdelujete lasku mezi ne,vid. Ten nas jedinacek se boji, ze budem mit radsi mimi a tocit se hlavne kolem nej.. ja nevim, jestli mu to treba nekdo nebulikuje do hlavy. Na ty prazdniny se tesim strasne, ze budu moct byt porad nekde a ne zapikolikovana v praci.

@jessulka no na to bacha, aby se pritel nedozvedel, zes to celou dobu vedela. ja uz se taky moc tesim, a i na to, ze budu mit zas svy telo zpatky - tohle nemam rada

skretik
13. pro 2018

@dominika963852 vim, ze to zni jako klise, ale je dobre, ze netrpel nejakou tahlou neprijemnou nemoci a mohl si uzivat zivota az do konce. I kdyz artroza je taky hnus

andelka
13. pro 2018

@skretik jj,tohle vůbec neřeší a moc se těší na bráchu. Ale upozorňuju je,že budou muset být víc samostatní. Obě jsou zas dost zvyklí na servis a péči. Tím,že byli brzo po sobě,člověk se naučil dělat to automaticky sám,a bylo to rychle, než jim dávat prostor.
Já se těším,že v létě budeme jezdit na koupaliště,kluky už nemusím moc hlídat, můžu být na dece nebo na břehu s miminkem.

andelka
13. pro 2018

Já budu mít svoje tělo zpátky až dokojim. Ale i na porod a konec šestinedělí se těším. Kéž bych se vyhla císaři.

andelka
13. pro 2018

@jessulka Dan je takový rezervovaný,Domi by měl nejradši miminko už doma,a hladil ho a houpal a muckal. Každý večer dává dobrou noc a pusu i bříšku. Dan ten je psychicky někde jinde,občas se mi musí hlavičkou trochu zatřást,ať se mu ty kolečka utřepou. To je pak náročné i pro nás. Hlavně pro L,když vysvětluje.
Holku moc nechtěli,kluka jo,myslím že si s ním zase budou víc hrát a učit ho.

Strana