icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

veronika_2019
14. črc 2018

@renulkka tak zatím jsem byla parkrat na záchodě a spineni se neobjevilo. Budu doufat , ze to byla jen praskla Žilka , jela jsem delší cestu v autě a přes noc málo spala .. uvidím ještě co ráno , budu doufat , ze to bude v pohodě 🙂

jessulka
14. črc 2018

Ahoj holky, tak máme za sebou oslavu 70. narozenin budoucí tchýně. Došlo i na slzičky a měla strašnou radost včetně tchána. Dort byl famózní a uvnitř vynikající.

kristynkal
14. črc 2018

@jessulka tak ten je uzasnej!!!

jessulka
14. črc 2018

@kristynkal Děkuji, i mně hrozně moc nadchnul. Uvnitr byl mazaný mascarpone, rybízovou marmeládou a plněn ovocem.

michaelarei
15. črc 2018

@jessulka krásnej ❤

pitrisek87
15. črc 2018

@jessulka Tak ten je krásnej a super napad jak oznámit těhotenství ;)

ange_de_la_morte
15. črc 2018

@misak48 @skretik : aha tak to já dostala až žádanku na to OGTT -mám si tam zajít tak za měsíc

@zuzekk : ahoj, vítej mezi námi 🙂 otázka chození do práce je u mně na taliří dnes a denně - každý den přemítám jestli mi to za to stojí nebo ne a každý den se nemůžu rozhodnout - jeden den si říkám to je dobré, doklepu to alespoň do konce září, pak si zas říkám že mi to za ten velký stres nestojí a že půjdu na neschopenku hned - jenže ta dovolená - to mně štve - máme jet na začátku srpna na 10 dní a musela bych to zrušit nebo si to risknout což bych ale asi nedala ... pracuju ale ve stresovém prostředí, celou směnu jsem tak nějak pořád v poklusu, málokdy si sednu a střídá se mi různě opolední, ranní , mezisměny jak je potřeba, bez určitě pravidelnosti a včetně víkendů
@jessulka : já si dávám i tu schwartzvaltskou šunku, i houbovou omáčku ( houby se prý taky nesmají) - myslím že nic se nemá přehánět, navíc kdybych jedla jen to co můžu a z čeho mi není blbě měla bych značně monotonní jídelníček a navíc bych doma musela vařit 2 obědy

@veronika_2019 : já špiním asi 14 dní jen občas a spíš do hnědá ( jako výtok s troškou nahnědlé barvy) - doktorka říkala že vpohodě ale kdyby to sílilo na intenzitě nebo četnosti ať si jedu na pohotovost - sleduj a uvidíš

andelka
15. črc 2018

@jessulka dort je úžasný.👍

elinka555
15. črc 2018

Krásný dort a Prima nápad. Uvažuji o něčem podobném @jessulka

andelka
15. črc 2018

@zuzekk já byla minule 2 měsíce na nemocenské,kontrola mi přišla. Nahlásit změnu adresy se dá,ale na často, někteří doktoři to vůbec nevidí rádi a neschvalují,a myslím že to jde jen v ČR. Vím že někdo si dal třeba změnu na chatu,ať nemusí být ve městě v bytě,ale všude se musí dodržovat vycházky. A obecně pokud jsi v těhotenství na nemocenské, dlouhé cesty,natož do zahraničí nejsou vůbec vhodné,logicky. Pokud je nevhodná práce,má to řešit zaměstnavatel,ne doktor nemocenskou. Vím,v reálu je to jiné,ale bohužel pn znamená omezení. Též mám termín začátkem února,na md to vychází nějak v půlce prosince,a smlouva mi končí na konci září. Počítám že tak dlouho ani nevydržím. Ulehčit nejde,pracuju na dvě směny,od září budu mít doma dva školáky,takže se zkusím domluvit na pn po mojí druhé dovolené kterou mám mít za 3 týdny. Při pn odletět na dovolenou fakt nejde. Vycházky jsou tuším od 6 do 19 h, a můžeš si je rozdělit na dvě části. Já minule měla 7-9 a 14-18 kvůli škole dětí.

elinka555
15. črc 2018

@andelka vycházky jsou vážně od 6-19? Já myslela, že max 6 hodin denně?

andelka
15. črc 2018

@elinka555 jo,6h,ale v tomto rozmezí.

zuzekk
15. črc 2018

@andelka kontroly vím že chodí, takže mi to právě furt šrotuje, abych se nervovala, že jsem na víkend u našich... 😲 třeba babička už nikam necestuje, PN by tedy znamenala ji pár měsíců nevidět.. Já si teď ještě letět netroufám, ve 2.simetru jo, ale v srpnu nemůže vůbec manžel a veškerou dovolenou mám teď, po prázdninách už nic nezbývá.. 🙂 takže chcete, milé kolegium, říct, že jiná varianta než pár hodin vycházek či full práce není?

andelka
15. črc 2018

@zuzekk no a jaká jako? Buď ti nic není a chodíš do práce,nebo je a pracovat nemůžeš a máš nějaké zdravotní problémy a jsi na pn s 6 h vycházek.

andelka
15. črc 2018

Já se snažím si v práci ulehčovat jak to jde,abych na pn nemusela. Za 12 dní se vdávám a nevím jak bych to řešila na nemocenské,a od 4.8. mám dovolenou tak aspon do ní chci vydržet. Vím že nevhodnou činnost a prostředí má řešit zaměstnavatel a ne doktor pn,ale u nás to fakt nehrozí. Navíc mi stejně za 2,5 měsíce končí smlouva.

mldk
15. črc 2018

Tak mi to vyšlo skvěle. Oddělala jsem poslední směny v červnu, užila si dovču a od začátku července jsem na PN.Nedovedu si představit,že bych makala.Ty dvě směny byly náročné.A s mou nevolností a únavou-nedala bych to.Nebo dala,zase si říkám za jakou cenu.
Užijte si,holky, dovču 😉😊

andelka
15. črc 2018

@mldk též bojuju s únavou a doma dvě děti. Ale mám takové mety,do první dovolené,do svatby,do druhé dovolené..ono když má člověk děti,jsou prázdniny,tak být na pn není nic moc.

mldk
15. črc 2018

@andelka Já mám dítě.Sice jedno,ale mám.Dovču máme za sebou.Výlety zvládáme.Navíc máme barák s obrovskou zahradou,kde jsme spokojeni.Těch pár měsíců vydržím,než pak zase řešit to,co jsem s velkou pravděpodobností řešila u prvního těhotenství ještě před dcerou,díky tomu,že jsem makala jak šroub 😉

andelka
15. črc 2018

@mldk my máme byt bez balkonu,a k prarodičům na barák se to při 4h odpoledních vycházkách horko těžko stíhalo. Tak se snažím to odsunout co to jde. Ale měsíc,měsíc a půl na pn budu určitě. Pak mi skončí smlouva a na ÚP už omezení nejsou.
Já mám též obavy,vlastně doteď těhotenství moc neřeším,k Dr jdu v úterý,po měsíci a jen doufám že bude všechno ok. Minule jsem 6-9 tt byla na nemocenské,a pak od 15 tt a v 19 tt jsem o mimco stejně přišla. Tak teď se to snažím nějak vyvážit.

mldk
15. črc 2018

@andelka jjj,to zcela chápu.Na bytě bych zblbla.Ještě a dětmi.Ono PN holt omezení je.V mém povolání však neznám žádnou těhotnou ženskou, která by nešla na PN.
Každopádně ať jsou Monča v pořádku.Nic jiného není důležité,ať člověk chodí do práce nebo sedí doma😊😉

andelka
15. črc 2018

@mldk a co děláš? U nás teď jsme byly tři těhotné. Obě kolegyně vydržely myslím do konce 5 měsíce,v pobočce dokonce byla holčina do 6 nebo 7. Ale to jsou výjimky,máme směny a fyzicky náročnou práci,v zimě zima v létě horko..teď naštěstí ještě taková vedra jako loni nebyly,jinak je to mazec. A taky je rozdíl jestli je nás zrovna dost a těhotná může dělat jinou práci než dělala předtím,nebo teď když je nás málo a já ani nemám zástup a svoji práci prostě udělat musím. Takže jsem ráda za každý den ale počítám s tím že to pak hrotit nebudu a jak nebudu zvládat,řeknu si o pn. Po té druhé dovolené bych stejně měla jít zas na kontrolu,tak uvidím. V práci mě ukecavali že aspoň do konce srpna,ví že to nebudu dávat dlouho.

vilmic
15. črc 2018

Holky, jestli já budu ležet dlouho, tak nás zrujnuju. Syn jel v pátek k babičce a manžel si jel odpočinout na nějakou akci za Prahu. A já? V sobotu jsem koupila tyčový vysavač a dnes kontaktní gril.. Asi by mě neměli něchávat doma samotnou. :D :D

mldk
15. črc 2018

@andelka Jsem zdravotní sestra na oddělení ARO/NIP.

andelka
15. črc 2018

@mldk tak to jo,pokud nelze přeložit jinam nebo jsou zdravotní problémy,tak je pn lepší.
Já pracuju v prádelně, pereme právě pro nemocnice hlavně. Dělají mi problém směny a to že jsem 8 h na nohou. A teď navíc dusno. A taky musím stále zvedat a manipulovat s prádlem a vozíky( a není moc reálné hodnoty brát po pár kusech).

mldk
15. črc 2018

@andelka Tak já ani nevím,zda v nemocnici existuje místo pro sestru,kde by ses vyhýbala manipulaci s biologickým materiálem,nemocným lidem atd.Za mě PN je nejjistější.

elinka555
15. črc 2018

@mldk tak u nás sestry dělají většinou jen papíry a tak. Ja jsem ošetřovatelka na LDN takže ja se kontaktu s nemocnými nevyhnu. Měla jsem možnost pouze rehabilitovat s tepkama a tak, ale těm clostridiim co jsou u nás nejčastěji se nevyhnu... navíc je mi 44 a to mi doktorka řekla,že si nemám na nic hrát a být doma. Dite je vymodlene, takže jsem se nebránila...vyberu dovcu a na PN

mldk
15. črc 2018

@elinka555 Tak já k pacientovi jít musím,jsou na ventilátorech, péče o dýchací cesty,medikace apod.je moje práce.

elinka555
15. črc 2018

@mldk chápu, my máme na oddělení cca 4 sestry a 2 ošetřovatele na službu

renulkka
15. črc 2018

Ahoj holky, tak jak se máte? Mě ve středu ráno čeká kontrola a já se už nemůžu dočkat 🙂 Doufám, že je vše v pořádku, miminko roste do krásy a srdíčko bije o stopryč 🙂 Dnes jsem 9+2 a musím zaťukat, ale nevolnosti slábnou 🙂 Ještě jsou, ale o hodně míň, únava zůstává pořád 🙂 A hlavně ten hlad, já něco sním a za chvíli zas hlad... Asi vražedná kombinace kojení a těhotenství 😂 Nechci se vidět u porodu 😂

jednaholkaa
15. črc 2018

@jessulka Perfektni ten dortik! Neni to nekde z Prahy? Tchyne bude mit taky narozeniny a chtela bych ji objednat nejaky dobry dort. Nebo jestli nekdo jiny by mel doporuceni? Dekuju

Strana