icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
15. črc 2018

@jednaholkaa V Praze bych se asi nedoplatila. Tento stál 800Kc. Je pečený u me známé, co nám peče dorty a cukroví, bydlí na vesnici 60km od Prahy.

jednaholkaa
15. črc 2018

@jessulka Sakra, no to se prave taky bojim, ze se v Praze nedoplatim :/ Nejradsi bych ho taky vzala nekde od zname nebo mimo Prahu 🙂)

frndafrrr
16. črc 2018

Dobré ráno holky, tak dnes jsem se vzbudila v 5 a hlava mě tresti, jako bych měla obrovskou kocovinu. Už poněkolikáté, nikdy jsem nato netrpela, zajímavé.. A k nas...teda. 😀
Jak se Vám spí? Včera vstával k dceři chlap, ať se prosím (vstává běžně kolem půl 5 potvůrka), ale asi bych si musela pořídit plínky, protže jsem stejně byla vzhůru první já na čůrání.
Ve středu kontrola budu 11+5, a rovnou mi do středy vychází femibion, tak jsem si objednala chytré miminko, berete některá? Prý je to prašť jak uhoď a rozdíl oproti femibion 200kč měsíc.

@jessulka Tak to je krásná cena,za tak krásný dort. My jsme maloměsto a za obyčejný kulatý jsem dala 1400 a to paní chtěla 1600, že neodhadla váhu, ale domluvili jsme se na 1400, protože domluva byla 1200.

michaelarei
16. črc 2018

@frndafrrr To spaní je taky divné ,když musím trěba v 3 na záchod ,pak nevím hodně dlouho zaspat.Už někdy prěmýšlím ,že vstanu. A ráno sem vzhúru už kolem 6 ,ale zatím vím spát pohodlně bríško nic mi nevadí.
My máme kontrolu dnes... Koukala sem na Femibion ale pak sem vybrala od Jamiesona Prenatal+ a super...ale myslím že všechny sou skoro stejné...

misak48
16. črc 2018

@frndafrrr Taky se o víkendu budím dřív než normálně, jednak na záchod a taky mě dost bolí záda... musím už v týdnu zkusit vyřešit ten kojící polštář, jestli pomůže... Ale v týdnu vstávám do práce před 5, takže to normálně na budík 😀
Taky jsem brala Femibion 1, teď mi o víkendu došel, tak jsem vzala už rovnou 2, ale Superfolin. Je sice trochu dražší než Chytré miminko, ale oproti Femibionu je pořád várazně levnější...

frndafrrr
16. črc 2018

@michaelarei Tak ať je na kontrole, vše ok.!🌷

@misak48 Jj vidíš já mám taky objednané chytré miminko _superfolin, jsem nevěděla, že je i jiné, kdybys to nenapsala., dr. Max mi rovnou vyhodil tohle. V tomhle ohledu na práci ráda vzpomínám... Že jsem aspoň 4:30 nevstavala denně, jako s tou naší opicí. 🤣

frndafrrr
16. črc 2018

A co je teda šílený a měla jsme to jen s 1. chvíli,pak nikdy, jak mě už pár dní svědí bradavky. Doteď jsem o prsou ani nevěděla a teď jsme doma jak úchylná opice, třící si prsa.

misak48
16. črc 2018

@frndafrrr Já vstávám dobrovolně, mám klouzavou pracovní dobu. Ale radši si ráno přivstanu a jsem odpoledne doma brzy...
Prsa jsem hodně cítila ze začátku, teď už tak 14 dní naštěstí vůbec. Myslím, že manželovi se dost ulevilo, když jsem ho přestala okřikovat ať na ně proboha nesahá 😀

veronika_2019
16. črc 2018

Já mám také problém se spaním 😀 skoro každý den se budim okolo půl 6 a jsem vyspala. Přes den pak ale padám na pusu jak bych spala 😀

frndafrrr
16. črc 2018

@misak48 Chlapa ještě ukočíruju, ale ta malá opice po mě skáče a sápe se. A teď nás čeká peklíčko - naučit na postel, abych ji nemusela zvedat do postýlky... To budou zdrhačky, takhle je naučená usínat sama.

arielka222
16. črc 2018

@zuzekk
@renulkka já sem si dala sklenku vína i v prvním trimestru a to samé KFC 😂😂 taky razim heslo všeho s mírou, ale teda ty plisnove sýry a syrové maso fakt dodržuju. Jinak na brambůrky sem měla teď na dovci taky chuť, tak sem sežrala to mini balení Pringles. Mne třeba v tehu ty zdravé věci nechutnaji, ale ujíždím na Thajské a Vietnamské kuchyni 🙂

frndafrrr
16. črc 2018

@arielka222 plísňové sýry vyrobené u nás jsou pasterizované, ty nevadí, Ikdyž pro jistotu to chce mrknout na etiketu.

ange_de_la_morte
16. črc 2018

@frndafrrr : mně bolí hlava už celkem často - ale já to mám vždy od páteře - když se prostě špatně vyspím tak od zad mi to jde do hlavy, začla jsem doma cvičit těhotenskou jógu a od září chci chodit i na lekce, možná zvážím i těhotenské plavání - prostě ty záda jsou u mně kámen úrazua

1nelinka
16. črc 2018

@jednaholkaa zkus se zeptat tady https://www.edortiky.cz/ pani dela uzasne dorty zakusky,kolacky za dobre ceny..delala nam svatebni dort a ostatni svatebni sladkosti a od te doby od ni cela rodina obednavame narozeninove dorty..manzelovi delala treba tento podle predlohy pro 15lidi a platila jsem neco kolem 1200..chutove ti udela vse co budes chtit tenhle konkretne byl uvnitr jako puncovy rez..

jessulka
16. črc 2018

@frndafrrr Mne Chytré miminko rozmlouval Dr. Říkal, že to si kupovat nemám. Stačí prý obyčejná listovka a nebo chválil ten Femibion. Říkal, že když už jsem zvyklá brát Femibion, mám v něm pokračovat.

Jinak já byla teď ráno na odběrech v Praze, tak mi brali 5 zkumavek nalačno. Ve čtvrtek jedu na sono štítné žlázy a zajedu rovnou na odběry krve do toho Gennetu. Tam už nemusím nalačno. Jinak u mne už ustupují nevolnosti a dokonce už nejsem tak unavená jako dřív. Asi se blíží ten druhý trimestr a začnu si to těhotenství konečně užívat. Všem, kterým se blíží kontrola držím moc palce.

misak48
16. črc 2018

@frndafrrr tak držím palce, ať to jde co nejlépe 🙂

mldk
16. črc 2018

@elinka555 My máme jedno oddělení s 5-ti pacienty(zde jsem převážně) a tam jsem sama sestra a 2 ošetřovatelky.Na dalším oddělení je 10 pacientů a pokud nejsou dovolené,tak 3 sestry a 3 ošetřovatelky.Opět však máš přidělené minimálně 3 pacienty,za které odpovídáš.Takže utopie nejít k pacientovi.

frndafrrr
16. črc 2018

@ange_de_la_morte Vidíš ta krční páteř mě vůbec nenapadla, taky s ní mám docela problém, ale spíš se to projevoval bolestí mezi lopatka i a jednu dobu pekelnýma křeče a pod žebry, od čeho mám delší dobu klid. Zkusím se na ni zaměřit.

basice
16. črc 2018

Ahoj holky, tak mám za sebou první kontrolu, aktuálně 8+3. Šla jsem tam s takovým strachem až se mě z toho udělalo špatně a než jsem tam došla, tak jsem s sebou málem sekla a musela si sednou na chodník a rozdychat to. No děs 😒. Kontrola naštěstí dopadla dobře, srdíčko hezky bilo a plod odpovídá 8+3. Byl tam ještě jeden plod, ale ten přestal vyvíjet, takže syndrom mizející dvojčete. No musím říct, že z dvojčat jsem měla velký strach. Takže to příroda vyřešila za nás. Jinak 2.8. jdu na prvotrimestralni screening a musím být na lačno
😒.

jessulka
16. črc 2018

@basice Ahojky, tak hlavně, že alespoň to jedno miminko je v pořádku. Z dvojčat jsem také měla strach, ale od kartářky mám předpovězené už jen jedno miminko, tak jsem v to tak nějak doufala. Mne bývá před kontrolou také divně a mám hrozný strach, aby bylo vše v pořádku. Ale mám moc prima pana doktora, který je velký srandista a tak mi vždy zvedne náladu.

renulkka
16. črc 2018

@basice Ahojky, hlavně že je aspoň jedno miminko silák 🙂 Jinak to jdeš nějak brzy na screening ne? 🤔 Jinak já mám kontrolu teď ve středu a když si na ni vzpomenu, tak jsem nervózní 😂 Tak se na ni snažím nemyslet a když už, tak si říkám, že je určitě mrňousek v pořádku a aspoň ho po dlouhé době uvidím 😍

jessulka
16. črc 2018

@renulkka Já už se nemůžu dočkat 2.8. na screening. Jsem tedy hrozně nervozní, ale už to bude človíček se vším všudy a bude krásně vidět.

Holky, nevíte, jestli si v tom Gennetu mohu říct o fotku z toho screeningu?

misak48
16. črc 2018

@renulkka tak tenhle šílený strach z kontroly znám. Já mám příští pondělí screening a už jsem úplně šílená. Hlavně teda proto, že to bude 3 týdny od poslední kontroly u mého Dr. Nějak se nebojím výsledků screeningu jako spíš toho, že se třeba během těch 3 týdnu přestalo mimi vyvyjiet a zjistím to až tam...

zuzekk
16. črc 2018

@jessulka nervózní nebud, však je to tvoje miminko a bude, i když vychrlej nějaký čísla..! A co se případného postižení týče- může se ještě přihodit tolik věcí!

renulkka
16. črc 2018

@jessulka Já se na screening budu teprve objednávat, doufám, že bude místo... Četla jsem, že teď o prázdninách mají dost plno v Prenatalu v Brně 🙄 Ale potřebuju přesný stáří miminka podle ultrazvuku, proto se nemůžu dřív objednat až ve středu po tý kontrole 🙂 No bude to zajímavý :D Jinak nám jednu fotku na tom screeningu dávají automaticky 🙂 Tak se taky těším, ještě žádnou nemáme, tak snad i teď ve středu třeba dostanu v poradně :D

renulkka
16. črc 2018

@misak48 Na toto vůbec nemysli, ale ten strach má určitě každá 🙂 Stát se může cokoliv, ale proč myslet hned na to špatné 🙂 Mě když takový myšlenky berou, tak začnu myslet až budem spolu v porodnici, jak budu na ni nebo něj koukat až ho budu mít v náručí 🙂 A hned je líp 🙂

zuzekk
16. črc 2018

@jessulka jo a myslím že foto určitě, do gennetu teda už nechodím, ale co by zrovna tam ne... můj doktor mi už vytiskl dva různě starý kulihrášky.

skretik
16. črc 2018

@misak48 ja jsem taky vzdycky nervozni, minuly tyden ve ctvrtek jsem byla na kontrole a dr.mi rika at si prijdu v utery rano na zadanku na krev a ze kdyz budu chtit, ze mi mimi zase ukaze a tentokrat pres bricho a ja frajerka , ze v pohode, ze jsem ho prece ted videla,tak dobry... no a je pondeli a ja se nemuzu dockat zitrka na UTZ :D .

frndafrrr
16. črc 2018

Holky a na screening jdete všechny? Já jsem objednaná na 25.,ale začínám si pohr@vat s myšlenkou, jestli se nato nevykváknout...

misak48
16. črc 2018

@renulkka Třeba v prvním těhotenství mě to vůbec nenapadlo, že by se mohlo něco takového stát... Ale když už to člověk jednou zažije, tak to z hlavy nedostane... Taky se snažím utěšovat lepšíma vyhlídkama, ale je to složité 🙂 Jinak já mám fotku z kontorly v 9+3, ale musela jsem si o ní dopředu před UTZ říct, sám by mi jí nenabídl. A stála mě 100 Kč...
@skretik To se nedívím 😀
@frndafrrr Já tam jdu každopádně, čekáme na výsledky, abychom mohly před rodinou s pravdou ven. Zatím o těhotenství vědí jen oboje rodiče. Ale u nás je to jasné, postižené miminko bychom si nenechali. Co tě vede k tomu tam nejít?

Strana