Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@misak48 Jen o tom uvažuji, pravděpodobně stejně půjdu, ale tak nějak si říkám, že pokaždé jsem měla výsledky dobré, věk mám taky fajn... Samozřejmě jistota je.. Ikdyž znám paní, která měla screening v pořádku a až při odchodu z porodnice je zastavil primář, když se na miminko podíval, má downa..
@1nelinka Dekuju moc za tip, kouknu na to 🙂 Jde mi spis o tu chut aby byla super, muze vypadat prumerne 🙂)
@frndafrrr Ja teda spim o dost min nez normalne. Rano se budim brzo, a pak jsem kupodivu v pohode i pres den..ze i bez kafe nejak zasadne neusinam. Vyjimecne si dam slofika. Ale v tehu jsem teda mensi spavec nez obvykle.
Holky jeste se zeptam, intimni dotaz. Jak to mate..ehm.. s curanim? Zajima me jestli je to maji vsichni, nebo jenom kdo ma zaklonenou delohu dozadu. Ale posledni dobou nemam takovy ten klasicky proud, ale jaksi s mensi intenzitou. Tzn, jestli mam cekat ze se to spravi az deloha preklopi nebo je to tak cele tehotenstvi? Doktorka me upozornovala ze kdybych se nemohla vycurat vubec tak rychle k doktoru..
@frndafrrr máš pravdu, od početí až do konce života už má člověk strach no :( a ani nějaký screening tomu nezabrání. ale asi lepší už teď vědět pokud je něco špatně než když pak je pozdě, i kvůli tomu, že je spousty dalších jiných rizik. Ale je to samozřejmě každého věc a volba.
@jednaholkaa čůrání v pohodě, ale nevím jak je to se zakloněnou dělohou. já mám spíš problém s pálením teď, jsem zvyklá hodně pít a ted jak nemůžu tak se to začíná projevovat :(
@skretik Aha, tak to bude tou zaklonenou delohou, diky. Ty blaho, to piti je blby teda, tekutiny jdou dulezity takhle v prvnim trimestru, tak snad to brzo prejde 🙂
@frndafrrr tak to je potom docela rána... Ale chápu, proč se ti tam nechce, jsi v jiné situaci. Já jak čekám první, tak jsem že všeho tak vyplašená 😀 a chci vzít i manžela, aby si to uzil... Platit bych ho pravděpodobně neměla vůbec, jdu k Apolinari. Ale i kdyby, tak si ji klidně zaplatím. To je to poslední co bych řešila.
@jednaholkaa jediný problém, ktery mám je, že mám pořád pocit, že se mi chce čůrat a pořád běhám na záchod i kdyz pak zjistím, že se mi vlastně nechce...
@jednaholkaa chutove je nejlepsi co jsem jedla..byli jsme u ni na predsvatebni ochutnavce pred 3 roky a od te doby nekupujeme jinde..ted bydlime v jicine a stejne budeme brat od ni..bereme i svatebni kolacky a mini zakusky na ruzne oslavy ma je fakt vyborny
@zuzekk Jo to je taková jednoduchá teorie, ač si myslím, že vím, co bych dělala, tak 100% bych mohla odpovědět až by ta situace opravdu nastala.
@misak48 No já právě tam byla už tolikrát, že tentokrát se ani nebojím, že by něco bylo špatně a tak mě berou myšlenky dát to k tomu ledu, ale nakonec mi to stejně asi nedá, když né kvůli sobě a chlapovi, tak kvůli těm 2 opičakům, přece jen by jim to pak zamával se životem.
@jednaholkaa samozdrejme delala i matlaci dort k 1narozeninkam🙂
Tak odběry na lačno sem prežila Dobře, bylo mi sice zle ale manžel mi prinesl svačinku a až pak sem šla do ordinace.Mimiko krásně roste jsme 9+4 a má 2,7cm .Na screening sa přej nemusím objednávat proto že mi ho udělají v ordinaci aj s 3d sonem za 1700 spolu takže fajn.Mám průkazku a termín prvý 16.2....tak mi odlehlo že je v pořádku mimi...
@misak48 Taky mám za sebou zt ve 12tt... Bylo to o to horší, že to děťátko bylo vymodlené (sice jsme se snažili jen 5m, ale i tak) a stalo se to týden po svatbě... Místo na screening jsem ten den šla na revizi... Takže ten strach chápu... Ve všech těhotenství problémy, špatně fungující žluté tělíska, takže utrogestan a modlit se, ať to miminka zvládnou, když skončilo jedno riziko, začlo nějaké další... Ale na strach a smutek je vždycky času dost 🙂 Člověk musí věřit sobě i miminku 🙂 Mě dává doktorka fotky zdarma... Ale tentokrát ještě nemám, vždycky jsem tam byla ve fofru, tak snad teď v poradně to bude lepší 🙂
@jednaholkaa Já teda zakloněnou dělohu nemám, ale v minulém těhotenství (byl to už ale vyšší týden těhu) mi malá nějak ležela nejspíš na močový trubici... Byla jsem zrovna ve škole, víc jak půl dne skoro v tahu seděla a najednou v poledne se mi chtělo čůrat a nešlo to 🙄 Ten pocit na čůrání byl pořád větší a větší a vůbec to nešlo, ani kapka, až po nějaký době mě už bolelo břicho, tak jsem rychle pospíchala na vlak a frčela domů, že budu muset k dr... A jak jsem utíkala na vlak, tak se malá v bříšku převalila jinak, já přijela domů a čůrala strašně dlouho 😂 Ale ta úleva... Ale pak už celý zbytek těhotenství se mi hůř čůralo, musela jsem na wc měnit polohy, různě se naklánět... A když už bylo nejhůř, tak mi pomohlo se vyčůrat ve sprše ve stoje 😔 V dřepu to vůbec nepřicházelo v úvahu 😔
@jessulka můžeš si říco fotku v Gennetu a rovnou ti ji tam i vytisknout za 150kc. Taky si nechám udělat 🙂
@frndafrrr já na screening nejdu, nemam starosti s tim, ze by melo bejt neco spatne...odrazuje me, kdyz vidim kolik holek jde zbytecne na amniocetozu a i kdyby by melo bejt postizeny, tak bych ho chtela. Uz ted se na me dr. divala jak na blazna, ze nechci jit. A co teprv kdyby to vypadalo spatne...
@arielka222 150,-Kč to jsou vydřiduši. Co je na tom tak drahého? Můj ty Bože. Už se ti to také blíží, co? Ty jdeš do Prahy do Gennetu? Na Letnou jako já?
@elinka555 Neboj se, trošku tě uklidním. Můj Dr. mi říkal, že nic z toho není povinné, jen se to doporučuje. Vše můžeš v klidu odmítnout a nikdo ti za to hlavu neutrhne. To dítě je přeci tvé a nikdo ti ho nemůže vzít jen proto, že se mu něco nebude dle výsledků líbit. Dr. mi říkal, že mi v Gennetu budou cpát pak i různý podrobnější vyšetření, ale ty mám odmítnout. Říkal, že i kdyby se měli stavět na hlavu, je to moje rozhodnutí. A když by na ně nic nepomáhalo, mám jim sdělit, že se nejprve musím poradit s mým vyšetřujícím lékařem a ten určí, zda je to taková nutnost. Na odběr plodovky jsem se ho taky ptala a říkal, že nepřichází v úvahu. Takže jsem také klidnější. Říkal, že na všechno se mám třeba 10x radši zeptat, dělat si poznámky a pak to s ním konzultovat, ale on je tu od toho, aby mi pomohl.
No plodovku se taky bojim, je mi 37, on pry je i jiny test misto plodovky, sice se za to plati dost, ale asi bych to pripadne zaplatila, z plodovky mam hruzu, ale pan doktor rikal, ze proc by zrovna me meli vyjit spatne testy,ze jo :D . Takze je predcasne na to myslet 🙂). Jinak ja dostavam fotky z UTZ zadarmo,ale jsou dost nekvalitni, ale lepsi nez nic 🙂
@skretik Já právě teď naposledy dostala 2 najednou, takže už mám celkem 3. Další už si budu muset platit. U nás to stojí tuším 100,-Kč. Fotky jsou docela kvalitní. Doktor se vždy snaží, aby tam to miminko bylo hezky vidět. Tak si s tím tak různě hraje, než najde správnou polohu 😀
@arielka222 A půjdeš i na ten druhý screening v 16. týdnu? Nebo na ten se nemusí, když bude v tomto všechno v pořádku? Oni pak výsledky posílají doktorovi, nebo mi je rovnou dají?

@frndafrrr ja jdu teda taky 1.8., ani by me nenapadlo nejit. Dokonce mi nabizeji jeste jeden screening nekdy pozdeji, ale to uz mi prijde zbytecny, asi bude zalezet na vysledku tech prvnich. Za oba dohromady chteji 2500,-, tak ten prvni 1500,-