Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky,mě plodovka zase čeká a je to úplně v pohodě.Ovšem odběr choriovych klků byl pro mne děs!!
@jessulka tyjo, ja mam z minuleho tehotenstvi asi 8 fotek, z kazde navstevy... neplatila jsem ani jednu, a ani nema predplaceny takovy to "clenstvi" u doktora, kdy mas za asi 2000,- nejaky nadstandartni sluzby jako fotky, film, moznost volat doktorce i v noci atd...
Asi zalezi na doktorce no
@frndafrrr Pokud nebude mít pan doktor nějaký- zatím mě skrytý důvod mě na screening hnát, tak jsme s přítelem dohodnutí, že nepůjdeme. Já jsem si s tou myšlenkou pohrávala delší dobu a když jsem to řekla přítelovi, tak z něj vypadlo že mi chtěl říct, abych tam nešla. I kdyby bylo malé postižené, tak ho pryč nedám.
Ahoj holky tak vidim, ze mame velice optimistickych doktoru. Mne bude v za dva tydny 38 a muj dr se chova ze mi je 25 :D zadna amniocenteza a podobne veci zatim nespominal. Snad vsecko bude dobre pokracovat.
@jessulka zítra jdu já krev k dr a v patek mám kontrolu u dr po měsíci tak jsem nervózní. Potom musim ještě na krev do Gennetu a screening mám 3.8. No jsou to vydridusi za všech platit, ale fotka je na lesklém fotopapír a velky formát tak to je hezké 🙂
V 16 tt nemam psaný žádný screening jen krev na tripple test. Dělali mi je i loni u syna a v pohodě. Myslíš tohle?
@jessulka jinak na screningu v Gennetu jsem výsledky dostala do ruky a musela donést doktorce. Jo a jdu na tu Letnou 🙂
Mě dneska nějak začaly bolet zada, doufám ze to do rána přejde ... mate to někdo taky tak ?
@veronika_2019 mě bolí v kříži naopak ráno když vstávám... Pak to během dne přejde... Budu to zkoušet řešit kojícími polštářem na spaní a modlím se, aby to pomohlo...
@arielka222 Uz jsem zjistila tu doktorku, jmenuje se Smetanová. Ano o triple testu mluvil muj Dr. nekdy v 16.tt, ale mluvil i o dalsim screeningu v tom Gennetu. Ze se chodí dvakrát. Tuším ze mluvil o 20.tt. Mají to napsane i na tech webových stránkách Gennetu u toho Screeningu.
@jessulka jojo jdu i na ten druhý screening ve 20tt ten je hlavně povinný myslím a nejdůležitější. Smetanovou sem myslím mě a u syna pokud to byla ona, a spokojenost. Já jdu k dr. Hynkovi 🙂
@veronika_2019 Me tlaci v brise..fakt jako kdyby me tam nekdo nafukoval mic, dneska cely odpoledne. Doufam ze se zitra neprobudim s brichem jak balon 🙂 zada zatim dobry..
Jj,ve 20 tt je povinný velký utz. Od Tripple testů se už mnoho let upouští. U nás za poslední roky nevím že by na ně někdo šel. Mně už je ani před 7 lety nenabízeli,když Dr věděl že půjdu na NT screening.
Tak já zítra na krev a kontrolu k Dr,po měsíci. A pozítří na krev na screening. A za 14 dní ode dneška na utz. 🙂
@andelka já sem u syna na tripple byla i když taky nevím proč. Věk 26 a screening ukázkový a stejně mi je dělali, ale vyšly naštěstí v pořádku. Teď přemýšlím ze odmitnu, zbytečně brát další ampule krve 😂
@jessulka to jo, to mě otrávil. Ale jsem od přírody držák a říkám si, že při jednom projevu nesouladu nesbalím kufry.... Jinak je rozumný, ordinace velmi příjemná (co do zařízení, vybavení, prostředí), žádné čekání, dobrá ordinační doba, na maily hned reaguje. Tak si říkám, že to pro jednou zkousnu, aspoň se kouknu na hemžící miminko pěkně zblízka, zabalit to můžu vždycky. A popravdě nebylo snadné se k němu dostat, z doktorky předtím mám hrůzu dodneška - ukázka toho jak ne. Ale samozřejmě ten jeho ultramedicínský přístup nepřipouštějící jakoukoliv alternativu mi osobně nesedí.
@jednaholkaa už jsem našla různé polohy , ve kterých to tak nebolí 😀 mě se začíná zdát, ze se bříško také zvětšuje , ale jsme teprve 11 týden , tak to prikladam nadýmání 😀
Já jsem po večeru také nafouklá, honí mne prdy, v noci pry střílím jak samopal 😂 Ale břicho uz mám pěkný. Prsa se zvětšují a jsou citlivá.
@jessulka ty jo to uz je pekny brisko 🙂, ja zatim spis takovy spek,ale taky mi prijde, ze to leze kazdym dnem
Dneska jsem byla na krvi, brali mi 5 zkumavek, byt na lacno byl ale nejvetsi problem, od 3jsem nespala hlady a rano kdyz jsem tam prisla, tak me donutili vypit vodu at to tece a to byl teror, malem jsem nedobehla domu obejmout misu, nastesti to mam za barakem . Je to otrava porad byt u doktora, zitra jdu do poradny a moc nechapu proc, kdyz jsem tam byla ve ctvrtek, ale pry mi musi dat prukazku
@skretik To je sranda, jak to každý doktor má jinak... Já jdu na krev zítra a rovnou budu mít první poradnu a dostanu průkazku, pokud bude vše ok 🙂 Ale nikdy mě nenutili tam pít vodu :o Já sice si ji beru sebou, protože bych cestu nepřežila, máme to půl hodiny autem :D Ale i tak si myslím, že to nebude mít tak velký vliv, když ji vypiješ a hnedka ti berou krev 🙂 Když jsem darovala krev, tak důležitý bylo pít den předem a i ráno 🙂 Ale před samotným odběrem člověka nikdo nenutil nijak rapidně pít :o 🙂 Tak ještě že to máš tak blízko 🙂 Já do sebe nalít vodu na ex, tak to nestíhám ani na ten záchod :D

@jessulka ja prave kvalita nic moc, ale to nevadi, mne staci, že ho tam vidim ja i s tlukoucim srdickem 🙂