Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik mě odběr krve čeká zítra, mám vypít ráno půl litru vody , tak jsem taky zvědavá 😀 vezmu si s sebou rovnou i něco k jídlu .. jinak zítra ráno jdu ještě na jedné rychle UTZ, aby se napsala velikost mimca do těch papíru 🙂 byla jsem minuly týden a vše bylo OK , doufám ze bude o zítra :(( v sobotu jsem lehce zaspinila , fakt malinko a jednou a od te doby naštěstí nic , ale od včera mě bolí nějak zada i břicho - nevím jestli to nedělá to nadýmání třeba .. a pak screening mám u svého dr. 3.8 .. už se nemůžu dočkat , chci to už mít za sebou.. někde jsem četla i Mamca mi říkala , ze když mimco vydrží 8tydnu , tak pak už by mělo byt vše OK ..
@jenny888 Jee to je krasne 😊😊 mám stejný dotaz jako ty , taky bych chtěla vzít přítele s sebou , ale doktor mi nic neříkal , tak aby to nebylo blbe 😀
@veronika_2019 @jenny888 Screening je přes břicho a myslim, že detivá většina maminek si někoho bere s sebou. Ultrazvuk se provádí ma velmi kvalitních přístrojích, tudíz tam je mimi krásně vidět.
@jenny888 Jinak doporučuju si na internetu najít nějaký web, kde se dočteš každý týden, co miminku přibylo a jak roste. Jsem těhotná potřetí a stejně si každý nový týden těhotenství čtu, co je nového.
@veronika_2019 Taky jsem nekde cetla ze kdyz uz ma 10 mm tak je pravdepodobnost potratu asi 1 procento. Nicmene jsem tady nescetnekrat cetla ze holky meli zamlkly klidne ve 12 tydnu apod a i dost pripadu dokonce pozdeji na zacatku druheho trimestru. My bysme to chteli rict na konci 15 tydne tchyni, ale premyslim jestli ji pozadat at si to jeste necha pro sebe, nebo proste jeste pockat.
@jenny888 Pouzivam aplikaci Pregnancy plus a tam jdou krasne videt aktualni obrazky miminka podle stari takze muzes sledovat jak roste.. Treba ted v 9plus tam psali ze uz ma svoje maly srdicko, presnou repliku dospeleho a uz si plave..
@veronika_2019 ja se ho na to prave chtela zeptat ale pak jsem byla tak dojata z toho meho medvidka na monitoru ze jsem na to zapomela :D
@renulkka no bylo to divny, sestricka se snazila byt desne mila totiz 🙂, no nechali me aspon lehnout u toho odberu, jen zaludku to bylo jaksi jedno 🙂. A kdys byla naposledy v poradne a kolikaty tt jsi? Ja trosku nerozumim tomu, ze u minuleho tehu brali vsechno podle posledni MS ac byl malej taky o tyden vetsi, ted to berou podle UTZ a rovnou vsechno delaji a pisou o tyden driv. Jak do zadanky na krev nenapsala 9+2 jak jsem podle MS, kterou mam pravidelnou jak hodinky, ale napsala rovnou 10+2. ted je to asi jedno, spis az u pripadneho porodu, maleho jsem i podle terminu MS prenasela
@jednaholkaa plave?? Tak to ja si vcera delala srandu,ze si ze me dela trampolinu...poskakoval si tam :D
@jenny888 No pokud jeste neoznamujes tak je nemit brisko spis vyhoda ;)
Jojo, ted se zacina pohybovat v te tekutine, v devatem tydnu..
@veronika_2019 bricho a zada me ted taky zacly pobolivat, dr.rikal, ze je to tim jak se roztahuje deloha, ze je to naprosto v poradku. Nekdy kdyz jsem hodne nafoukla vezmu si Hylak a to mi ulevi, ono je tim vsim i zpomalene traveni. Ja jdu na UTZ screening 1.8, ale pritel je bohuzel s malym pryc, tentokrat to skvrne uvidi asi jen z fotek 🙂
@skretik mě dr říkal, že to berou rozhodně podle UTZ, protože to dokážou určit přesně. I do průkazky mi napsal sice datum PM, ale termín porodu spočítal jenom podle UTZ... Já teda jsem s tím spokojená, protože jsem měla delší cyklus, vím přesně kdy jsem měla ovulaci a Mimi podle ní odpovídá přesně. Kdyby brali v potaz PM, tak pořád akorát poslouchám, že je malé... Navíc mi budou zřejmě kvůli cukrovce vyvolávat porod dřív, tak i kvůli tomu jsem radši, že mám napsaný ten pozdější 🙂
@veronika_2019 Já měla zt ve 12 tt... Takže na tohle bych se moc neupínala 🙂 Ale důležitý je pozitivní přístup a věřit, že miminko je v pořádku 🙂
@skretik Já byla naposled v 7+0 na potvrzení srdíčka 🙂 Toto bude první poradna i s krví a průkazkou 🙂 Zítra budu 9+5tt 🙂 Tak se už na toho mimiska našeho moc těším a snad se ani rána nedospím 🙂 :D Mě teda vždycky píšou termín podle ms a až na srceeningu stanoví termín podle ultrazvuku a podle toho se pak řídí i moje dr 🙂 Ale ono stejnak je to jen orientační, miminka se rozhodnou samy, kdy se jim bude chtít na svět 🙂
@jenny888 U prvního jsem měla pidimidi náznak bříška ve 14 tt, ale to jsem viděla asi jenom já, manžel a teta. Nikoho by určitě nenapadlo to detekovat jako těhotenství. Taky se mi to dařilo tajit celý letní semestr (rodila jsem v září). U druhého jsem už ve 12 tt měla jasný bříško, bohužel těhotenství skončilo ve 21 tt potratem. A teď jsem ve 13 tt s dvojčatama a řekla bych, že to je s břichem +- stejný jako u toho druhého.
@renulkka a to jsi měla ZT přímo v tom 12 tt nebo se na to přišlo ve 12 tt a proběhlo to dříve ?
@veronika_2019 Týden před se zjistilo, že má pomalou srdeční akci... Za týden už nebilo srdíčko vůbec... ;)
@jednaholkaa @vilmic 27.7. coz je pristi tyden v patek, mame svatbu a chceme to oznamit na ni. Bude to malicka svatba, jen my dva, svedci a nase maminky a i tak je poprosim o diskretnost...a to bych uz mela byt 11+3 takze brisko jeste urco zadne nebude a myslim si, ze to jeste potrva...ale aspon muzu tady sledovat Vas a tesit se :]
@renulkka kazdy dr. to ma fakt jinak no. ja byla ten minuly ctvrtek a dr. mi rika tak pote krvi prijdte a nemel me vubec kam nacpat, tak jsem se ptala, jestli to teda neni zbytecny,takhle brzy a on, ze ne, ze mi musi dat prukazku. Dneska jsem tam byla pro zadanku na krev a prukazka byla pripravena, tak nevim proc mi ji jen nedal do ruky. Jsem zvedava co bude zitra 🙂. Jsem pry moc sympaticka, tak snad si me tam nezve tak casto prave kvuli tomu :D , je mu asi 60 :D
Zítra si toho mimiska uzij 🙂, to uz je clovicek totiz 🙂
@veronika_2019
Já prodělal ZT v 11tt a přišlo se na to ve 12tt. Konkrétně co znám holky, kterým se to stalo tak většina byla kolem 10-11tt. To je dle moji dr nejrizikovější období ptz se vyvíjí důležité orgány. Takže asi tak. Ale vubec nad tím nepremyslej, věř miminku a bude vse v pořádku 🙂
Já jdu na kontrolu teď v patek po měsicí a to budu 11+0 a je ve mě teda malinká dusicka aby bylo vše ok.
@renulkka urcite bude 🙂 . No uz to tak vypada :D , sice muzu byt rada, ze je mimi pod kontrolou i kdyz to stejne nicemu nezamezi, na druhou stranu tezko v praci vysvetluju proc jsem porad u dr,vid
@arielka222 stat se muze kdykoliv cokoliv, to clovek asi uplne neovlivni, dulezite je pozitivni mysleni jak rikate 🙂 . me uklidnuje, ze je mi porad zle, i kdyz ani to pry neznamena, ze je vse v poradku
@skretik to neznamená, při tom ZT jsme zvracela ještě ráno při kontrole a přitom plod už přes týden nežil. Noo a já jsme ted právě nervózní, že mi nevolnosti vymizely a nic mi není 😂 to je pořád něco. Ale věřím ze to bude ok ;) nesmíme si připustet nic jiného.
@renulkka
@arielka222 teda teď jste mě trosku vydesili , já už se uklidnovala, ze to nejhorší je pomalu za námi . No zítra bych měla byt 10+3 tak uvidím , co dr. Řekne
@veronika_2019 bud v klidu, všechno je v pořádku a nestresuj se ;) mimi určite krasne roste a je mu fajn.
Ahoj 😊 tak se k Vam taky pridám ☺️👋 sice jeste nevim presne termin porodu, dnes jsem 10+2 a podle Utz o tyden mladsi. Ale vse jak ma byt, moc se s partnerem tesime, jedna se o moje prvni miminko, drive jsem mela partnera 7let a kvuli memu zdravi jsme chodili do centra asistovane reprodukce 4roky, nakonec kvuli memu mlademu veku jsem to nechala nahode. Nyni s novym partnerem jsem necelych 5mesicu a otehotnela jsem po mesici a pul, nahodou😍🤩😂. Takze jsem se vydala na celkem dost odvaznou cestu😅🤦🏻♀️☺️☺️ ale jsem rada, ze se povedlo a ze je vse v poradku! Jinak posledni dobou mi byva zle z vedra, neco jako migrena😞🙅🏻♀️fuj... silene bolesti hlavy, take od zacatku tehotenstvi obcas citim brisko jako pri ms, nevolnost obcas jen pres den, jinak nezvracim nic 😊😊 kdyby tu byla nejaka maminka z Prahy rada bych se s ni sblizila vic🙏🤰🏻😁 rada bych chodila uz od 4 mesice na tehu cviceni😁😁❤️ tak pa holcicky at se vsem dari, drzim palecky❤️☺️ je to fuska ale zvladneme to
@kkacenkkast gratuluji, taky cekam prvni :] skoda, ze jsem z uplne opacne strany republiky...
@arielka222 No nazdar, 10-11 tt je nejrizikovejsi? To akorat letim na dovolenou :/
@jednaholkaa bud v klidu a uzivej dovolenou 🙂 , jestli se neco ma stat, stane se to at sedis doma nebo jsi na dovolene 🙂
@skretik Dekuju, asi jo 🙂 Spis se bojim toho ozareni v takove vysce, aby to nemelo nejake nasledky, ale co to bych pak stejne nepoznala.

Devcata musim se podelit a zaroven mam dotaz...vcera jsem byla u Dr. a zjistila jsem,ze jsem 9+5, termin 15.2.2019....je to moje prvni miminko a hrozne moc me prekvapila fotka kterou prikladam...necekala jsem,ze bude mit uz rucicky,nozicky...no nadhera... :] a ted muj dotaz...jsem objednana na prvotrimestrialni screening. Probiha tento ultrazvuk jeste stale vnitre nebo uz pres brisko? A dalsi vec...muzu vzit muze sebou? Hrozne rad by se zucastnil... :] diky