Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka
@yvonneullmann zkuste taky proplachnout nebo inhalovat klasickou Vincentku, to je taky takovy maly zazrak ;), snad vam bude brzy lip!
@jessulka Taky mám pořád rýmu já už fakt nevím kdy skončí... já mám normální Olynth nakolik už jsem fakt nemohla dýchat a vúbec spát a ty zázraky jak stop rýma a podobne absolútne nezabírají , Olynth nemůžeš víc než 3-4 dni ..ted už nějak prežívám trochu se to zlepšilo aspon se teda vyspím ..hodně zaberá čaj trochu zázvor ..med a hodně vitamínu C
No teda ten je fakt .. ja by mu ráno jasně dala vše sežrat ...
@jessulka Nejhorsi je ze Ja kntomu dostala prů... :( Takze jsem vic na wc nez mimo :/ uz sek uplne KO. Chlap letel do lekarny a tam mu rekli ze pro těhotné nic na průjem neni ze nevi co doporučit :/. Nemas nejake zkušenosti ?? Ja ani netusim z ceho to muzu mit :/
@michaelarei Já už nemůžu ani mluvit, jak mám i zalehlé uši. Čekám na obědovou pauzu a mastím do lékárny, ať může aspoň fungovat. Musím obvolat ještě pár zákazníků a vůbec mi nejde rozumět 😀
Já na něj prdím. Ještě si budu dělat zle. Dnes už ho stejně neuvidím, po práci mám vánoční firemní večírek a on je v Praze na brigádě. Přijede až v noci.
@yvonneullmann Já bych zkusila černé uhlí, to se snad může, ne? Je to přírodní produkt. Jinak jez suchou rýži, suchary a bílé pečivo.
@jessulka Jo jdi určite Olynth ti zabere ,je to hned ulevá taky mám porád zalehnuto šilené..
@yvonneullmann černé uhlí určite jo a Smectu asi taky mněla jsem na dovolené preventívně ...
@yvonneullmann Ahojky na průjem můžeš určitě černé uhlí a smektu 😉
@renulkka
@michaelarei
@jessulka
Smecta mi nezabírá nikdy ba naopak mi z ni je divne. To uhlí Zkusim. Snad se zase naopak nezabetonuju. :/ :/ me ty zimni virozy tak štvou :/
@yvonneullmann zkus mleté lněné semínko... ono je na pozastavení i rozproudění ve střevech, a k tomu silný probiotika, třeba biopron premium. Ať je líp!
Ježíš holky, co to je zas za období 😤😡😠 mě včera chytli zuby 😭 dneska má zubarka operační den takže si můžu zavolat až v pondělí jestli mě v utery vezme. A do té doby asi zdechnu 😭 Prosiiim uklidnete mě někdo, že porod oproti zubum nic není 😂🤔
Neobjednávaly jste některá? https://www.hracky-4kids.cz/pampers-premium-car...
Myslíte, že ty jedničky plínky bude stačit na začátek jen ten jeden balík po 88 kusech? Nebo mám mít raději v zásobě 2?
Ahoj holky, nějak vás teď před těmi vánoci nestíhám, tak alespoň krátké info od nás. Dnes máme za sebou poslední velký ultrazvuk. Vše v pořádku, Nicol už je hlavičkou dole, tak snad i zůstane. Váhový odhad v 30+0 je 1712 g, takže asi tak akorát. Krásně se na nás culila, vyplazovala jazyk a dle pana doktora to vypadá na podobu manžela, tak uvidíme, jak moc měl pravdu.
Jinak u nás teď marodila dcera, kašel a bolelo ji na pruduskach, ale teď už je naštěstí fit a my ostatní se zatím držíme. Všem marůdkům brzké uzdraveni 😉
@basice Ty jo, podle fotky vypada jako 18cti leta krasavice se spoustou vlasu! 🙂 Jak je to mozny? 🙂
Ja byla dneska na kontrole a pribrala jsem jenom 1,5 kg od posledni kontroly, jupiii!!. Takze mam ted 11 kg nahore. Tak to snad bude dobry a pres 15 kg se do konce nedostanu. Mimino je hlavou dolu, takze super. Akorat mam malo zeleza, tak jsem dostala naky tabletky. A to bere ty tehu vitaminy pritom a tam zelezo je..
@basice To je krásný gratuluji .
@jednaholkaa No hned jak jsem si to přečetla, tam ty dlouhé vlasy vidím taky i s ofinou :D :D To je mazec.
@jednaholkaa Super zprávy. No já si myslím, že v těch těhu vitamínech je od všeho tak trochu. Mne to alespoň tak říkal můj Dr.
@jednaholkaa tak to máme podobné, také jsem přibrala 11kg a také doufám, že už to mnoho nebude. Na krev jdu v pondělí,tak jsem zvědavá na to železo.U Syna jsem ho měla málo a u dcery v normě
@dominika963852 na ultrazvuku byl s námi i manžel a ten tam také viděl ty vlasy 😁
Ahoj holky, také Vás nějak nestíhám ☹ to jsou ty jedničky plenky opravdu třeba jen na 10 dní (když počítám cca 8 ks na den)? Pak už přecházíte na dvojky 🙂? Já se toho železa taky děsím, když Vás tak čtu, ale na krev mě pošle až v 33. tt, ta snad nic nebude zanedbáno. Já jsem takhle marodila celý minulý týden a teď marodí manžel, takže si to taky pěkně předáváme, ale už jsme snad z nejhoršího venku 🙂 Vám všem nemocným přeji brzké uzdravení...jinak už mě také čeká poslední týden v práci, už se fakt těším, až budu moct být doma a pořádně si odpočinout...
Holky, prosím radu, jakou antikoncepci plánujete používat po šestinedělí? Je i nějaká hormonální pro kojící ženy nebo to vidíte na kondomy? Asi už se tady to téma řešilo, ale nějak to nemůžu dohledat...
Ahoj holky, moc vás nestíhám, ale ráda bych se poradila ohledně autosedačky. Trošku s tím bojujeme. Jakou máte vy? 🙂
@jessulka já jsem teď dostala další malé plinky. Mně jebne. Už mám tři balíčky těch 2-5 kg. Naštěstí to jsou ty malé balení.Vel 3-6 mám dvě větší balení a jedno menší,a myslím že víc jich ani nespotřebujeme. Zvlášť když chci i látkovat. Ještě že jsem nekupovala jednorázové podložky,taky jsem dostala. A vatove tyčinky a polštářky. Doufám,že už mi nikdo nic nedonese,nebo se aspoň dopředu zeptá. Na první měsíc jsem vybavená už dostatečně.
@jenssy mně syn přibíral rychle,my jsme ty 2-5 kg fakt moc dlouho neměli. V 6 týdnech měli oba kolem 5 kg,a to jsme končili s vel 3-6. Chvilku jsme měli trojky 4-9 tuším to je,a od 4 měsíců skoro do odplenkovani vel 4. Já radši dokoupim aktuálně, než abych pak řešila kam s tím nevyužitým.
Já teda nevím. My uvidíme jak na tom budu,jak aktivní budeme,když nic moc,tak asi kondom a pečlivá přeruška. Mně se při kojení ha brát moc nechce. V minulych poporodních obdobích to bylo jednoduché,s ex jsme spolu první rok vůbec nespali a po druhém porodu asi tak 3x během prvního roku,takže poprvé jsem antikoncepci nepotřebovala a podruhé to bylo s kondomem tuším. A od 11 měsíců jsem měla ms a měřila jsem bazalku.
K plinkam - mam dva baliky jednicek. Mela jsem nekde pocet, kolik jsem jich spotrebovala minule, ale nemuzu to najit, kdyz to najdu, napisu vam to. Ale kluk byl malej a drobnej (2700 g a 47 cm). Bylo to opravdu tak 10-12 plinek na den, stolice tekla proudem. Jednoraz. podlozky jsem nepouzivala, davala jsem si pod neho na prebaleni vzdycky latkove pleny a ty pak prala.. U chlapecku doporucuji male rucnicky pri prebalovani mezi nohy..
@lenka196 máme Cybex vajíčko s isofixovou základnou. Chtěla jsem původně vajíčko od Joie, ale v obchodě se nám nakonec to Cybex líbilo víc. Bylo bytelnější.
@jenssy nizkohornonalni antikoncepce vhodná při kojení se určitě dělá. Já osobně do ní určitě nepůjdu, zarekla jsem se po předchozích zkušenostech už do hormonu nejdu nikdy. Budeme to nejspíš řešit nejakymi spermicidy, ale jenom protože by nevadilo, kdybych náhodou otěhotněla ne úplně plánovaně. Stejně budeme chtít druhé po dvou letech....
@andelka
@smigli
@misak48
@ajdamajda
Holky, moc dekuju za rady 😉 jeste resim to, ze uz cca 1,5 mesice nepribiram na vaze, mam trochu strach, jestli je malej v poradku. Doktorka ho zmerila jen ve 29.tt, ale jinak ho nemeri, asi je to nadstandart 😞 v tom 29.tt byl vahovy odhad o 3 dny pozadu, coz je asi v pohode, ale nejak nevim, jak tu doktorku trosku donutit ho merit casteji, i kvuli te cukrovce...a treba ani jednou mi nezkontrolovala prutok pupecnikem, nevim, jak si o to rict...pribrala jsem za cele tehotenstvi jen 4,5-5 kg a ta vaha uz se posledni dobou ani nehne...

@jessulka presne tak, hlavne, ze se porad citim jako pubertacka :D , teda az na to telo, to si ted pripadam jak duchodkyne :D