Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka přesně, nejkrásnější je to od dětí. Domi vždycky jen tak jemně položí ruku na chvilku,nebo dá pusinku.
Jinak muž je zlatej,i když zpočátku se taky lekal,a říkal že to je hrozný,a bál se,jestli se mi nemůže něco stát když tak kope. Většinou prcka hladi večer, maže mi bříško,a on se malý k jeho ruce většinou tak stulí a zklidní se, a to je úplně dojatý.
Jestli dojde na císaře,tak musím zjistit jak to u nás chodí,a jestli tam bude chtít být. Minule se mnou byl celou dobu, poslali ho pryč jen vyloženě když dělali revizi v narkóze. Při probouzení už byl tam.
Včera to bylo vtipné,v práci mi všichni tvrdili,že mám malé bříško,a jak mi to sluší a málo jsem přibrala..a večer na koncertě zas L ex a extchyne tvrdili že to vidí tak na 14 dní,a že je me kus.
@val333 taky jsem posránek a zvládla jsem dva porody a teď mě čeká třetí. Je pravda, že u toho prvního jsem se tak nebála jako u druhého. Tam už jsem věděla, co mě čeká, takže to bylo horší, ale zase ten porod byl daleko lepší. Ex ne taky posránek, nemá rád krev a porod se mnou zvládl. Člověk když to musí zvládnout, tak to zvládne a ty také neboj!
@misak48 mě to sahani na břicho také není úplně nejpříjemnější. Manžel ani děti mě nevadí, ale cizí lidé ano. Nedávno mě naštval manžel, když pozval jeho rodiče na velký ultrazvuk, aniž by se mě zeptal, zda mě to nevadí. Prý to ještě nikdy neviděli, tak je pozval. No nějak jsem to přežila 😣
@basice A cvicila si s Aniballem? Kamoska ted porodila a zadny siti..tak se na to taky chystam.
Ja se dneska vzbudila v 5:30 a nemohla jsem dve hodiny usnout :/ pekna otrava..Sem naka naspeedovana hormonama nebo nevim.
Tak jsem se dívala na webovky nemocnice,a mají tam ceník. Že sterilizaci při SC dělají,za 2875 Kč. Jinak laparoskopicky mimo jiný zdravotní zákrok 14 000. Ale teda nevim jestli by to udělali při spinální anestezii,jak moc je to náročné a jak by to ovlivnilo samotný porod sekcí.
A doprovod k porodu SC 900.
Nevím teda jak moc je to aktuální.
Já jsem cvičila s Epinem,a z prvního mám malý nástřih max 2cm, a z druhého vůbec žádné poranění. Teď kdyby se malý otočil ještě,potrenovala bych zas.
Achjoooo, mě tak štve, že ten balonek nemůžu.... 😞 Přemýšlím, jestli to i tak nerisknu....
@jednaholkaa ani u jednoho jsem Aniball nepoužívala a teď asi také nebudu. Tak to ja dnes naopak spala dobře a ani kyčle mě moc nebolely 😏
Ahoj holky. Myslete na me v 12:30 jdu na poradnu s 3 velkym UTZ. 🙂 tak snad vse bude v poradku.
@yvonneullmann určitě bude 🙂
@yvonneullmann uzijte si to 😉
Ja po kontrole, mimi stale hlavou dole a stale zabetonovana, u me predcasny porod fakt nehrozi,,spis naopak 🙈😏, akorat jsem objednana zas za cca 14dni kvuli otokum,uz mi to vlezlo i do obliceje 🙈... jsem teda dost unavena,ale i tak,kotniky uz nemam a celkove jsem jak nafouknuty balonek 🙈🙈🙈. Nejaka rada jak se tech otoku zbavit?
@skretik Zlato, vydrž. Už jen měsíc, neboj, to dáme, musíme :-*. Já jsem včera večer brečela, jak mi to břicho zase vylezlo. Připadám si jako almara. Hrozně mne táhne dopředu, na jedné noze už se sotva udržím a mám problém se ohnout k zemi. Zadýchávám se, jak kdybych měla metrák. Už fakt chci to břicho pryč. Vím, že se mi pak po něm třeba občas zasteskne (po tom menším bříšku, když jsem se z něj ještě radovala). Ale tohle už je fakt moc. A to ještě není leden. Skoro vůbec nejím, jak mi malá tlačí na žaludek, tak mi všechny šťávy jdou hned nahoru a mám pak v puse kyselo. Ochutnala jsem cukroví a můžu ti říct, že mi vůbec nedělá dobře. A to jsem se na něj tolik těšila. Stojí to za prd ☹
@val333 Nikdy nevíš jak to bude , neboj nestresuj se tim. ..Já jsem anibal nepoužívala , byla jsem drobná při prvém porodu malá mněla 3 kila a doktor
,že třeba šít, už toho jsem se bála trochu to štípalo mněla jsem asi 3 drobne stehy, hned v nemocnici jsem se myla dub.korou a nějakými bylinkami a stehy na 3 den sami vypadli a bylo vše v pohodě nic mně nebolelo ...Při druhom taky jsem ne cvičila a málý mněl 3,88 a úplne bez nastrihu na 2 X vyšel 😊
@andelka U nás na Mělníku chtějí také kolem 1000,-Kč za doprovod. Ale já M. na sále nechci. Já si to všechno chci na tom sále vytrpět sama. Budu víc v klidu. Dle mého je tam ten doprovod jak pátý kolo u vozu. Sedí na židli, maximálně tě drží za jednu ruku. Může si s tebou povídat, my jsme si nepovídali, protože si povídali doktoři a sestry, tak jsme jim do toho nechtěli kecat. A já byla tak vykulená, co se mnou dělají, že mi nešlo ani vůbec mluvit. Jen jsem pozorovala hodiny a poslouchala ty divné zvuky. Občas to se mnou škublo, pak jsem cítila divné tlaky, zvedal se mi z toho trochu žaludek. Když jsme to pak s bývalým zrekapitulovali, tak říkal, že si tam připadal jak 5. kolo u vozu a že by byl radši, když by mohl být jen na tom pokoji, kam pak přenesou miminko. Takhle bych to chtěla udělat i s M.
Ahoj holky, tak dnes snad už konečně poslední schůzka. A dám si v práci nohy na stůl. Jsem zase ufuněná jak březí vlk. Ráno do školky, pak jsem musela do bankomatu, vyzvednout něco na poště, jela jsem na schůzku, ze schlzky do DM drogerie koupit zbytek kosmetiky pro sebe do porodnice (deodorant, šampon, lak na vlasy, krém na bradavky, vlhčené ubrousky) a letěla jsem do práce. Po práci jdu ke kadeřnici, tak se mám alespoň na co těšit, po kadeřnici musím u našich vyzvednout Verunku a večer budeme zdobit stromeček. Včera jsem se těšila, jak si udělám hezký večer a já jsem odpadla jak mimino v půl devátý a spala jsem až do šesti hodin v kuse. Už je toho na mne moc.
@jessulka presne mi mluvis z duse. Zatim jsem to teda neobrecela, ale uz se normlane stydim i mezi lidi :( . Taky moc nejim, ze vseho se mi zveda zaludek a tu chut mam v puse silenou :(, sem tam pomuze zvykacka, ale po te me pak pali zaha a pak se mi zveda zaludek. Pohyby mimca me pekne boli. Vcera jsem mela jit s kamoskama na svarak, a to mimi se mi nejak sprajclo a me bylo tak zle :/, porad se mlelo, pak konecne sprajcnuty uslo, syn s nim zacal blbnout, tak jsem mu vynadala at ho necha spat, kdyz konecne usnul,ale ve finale jak blbli, tak se pretocil a ja mohla jit na ten svarak :D . No mam se na co tesit asi :D . Ja uz jsem hlavne tak unavena az jsem z toho zoufala :(
Jo a od posledni kontroly pred 2tydny jsem zas pribrala nejaky kilo a pul , hlava mi to nebere , ale to budou ty otoky.
Ahoj, sice trošku na poslední chvíli, ale přidávám se k vám 🙂 jsem prvorodička, aktuálně jsem 33+2, termín porodu 4.2. Na posledni kontrole jsem byla 4.12. (31+1) a doktor mě trošku vystrašil, že se to už pomalu chystá k porodu, čípek 28mm a nemám se přetěžovat. Tak jsem zvědavá, jak dlouho budu 2v1, ale ani bych se nedivila, kdybych nakonec přenášela :D prvních 5 měsíců jsem problila, takže když to porovnám s váhou před otěhotněním, tak mam aktuálně nahoře jen 2,5kg. I tak si ale připadám jak velryba a sotva se ohnu :D doufám, že alespoň ty Vánoce prožijeme všechny ještě v poklidu a hlavně doma 🙂 Katka
@koalka11 ahoj, vítám tě mezi námi 🙂 já mám pocit, že to ty doktory nějak bavi, to strašení s předčasným porodem 🙂 moje kamarádka vyhrožovali už od 30 týdne a nakonec dneska nastupuje týden po termínu do porodnice a budou řešit, co teda s ní, když se malému ven nechce 🙂 takže věřím, že aspoň ty svátky zvládnete ještě v pohodě 🙂 zvracení nezávidím. Já mám taky nahoře jen 3 kg, ale u mě je to zase způsobené tím, že jsem diabetik a od začátku těhu mám přísnou dietu. A kde se chystáš rodit?
Ahoj děvčata, jdu se vám zase ohlásit. Děti jsou strašně šikovný, krásně přibírají. Oba už mají lehoulince pod 2,2 kila. Matěj převčírem vypil z prsa 15 ml, což je téměř půlka jeho dávky, tudíž už má smysl, abych k nim nastoupila a začali jsme přikládat každý krmení. Jakmile se nají samy, můžou domu. Ještě je tam tedy požadavek 36+, ale ono to o moc dřív nebude. (dnes jsou 34+1). Nicméně nástup do nemocnice teď zdržuju já, protože si na mě sedl nějakej bacil a nechce se mě úplně pustit. Minulý týden jsem si prošla zánětem prsu, pak ještě toho druhýho, teď dobírám ATB a pro změnu mám zase nějakou chřipku. Ale v sobotu bych už měla být u nich. Doma už je všechno připravený, dnes jsem objednala přebalovací tašku a tím už bych měla mít taky všechno. Opravdu jsem se od příchodu z nemocnice nezastavila a taky proto jsem to odnesla zdravotně a to to zase komplikuje, takže doporučuju připravte se na příchod miminka dopředu. Já měla ještě celkem kliku, že jsem do toho 29. týdne, kdy mi odtekla voda, většinu věcí aspoň nakoupila, potažmo objednala, ale nebylo vypráno a doladěno, přehozený pokoje atd atd.. Doufám, že nemáte žádná velké komplikace a už ladíte a ladíte. Užijte si svátky. Já se zase ozvu. ❤️😘

U nás desna noc. Maly má na něco a nevím na co alergickou reakci - silná koprivka, svedi ho to, léky zatím nezabraly a mazání taky ne ... pořad si to otira (drbe) a je to horsi. Už tady saskujeme hodinu a jsem vytocena protože s tím nemůžu nic dělat . :/