icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
19. pro 2018

@vilmic ahoj, to je super, že jsou pečlivě tak šikovní 🙂 držím palce, aby ses z toho taky brzy dostala a vše šlo dál jak má 🙂 a jak to uděláte s Vojtou se Štědrým dnem, když budeš u maličkých v nemocnici?

vilmic
19. pro 2018

@misak48 Ahoj, na Štědrý den mě pustí a přijdu zase ráno. Vánoce máme u manželových rodičů a nerada bych o to přišla. Přeci jen teď to s Vojtou bude mít úplně jiný rozměr než ty dvoje předchozí. Naštěstí tohle tam oni chápou, takže mi to řekli rovnou, že mě pustí.

misak48
19. pro 2018

@vilmic tak to je paráda 🙂 jsem ráda, že seš ozvala 🙂 často na vás myslím, jak to asi zvládáte všechno 🙂

basice
19. pro 2018

@vilmic broučci jsou šikovní 😉a uvidíš, uteče to jako voda a budete všichni pohromadě doma. Ty se hlavně brzy uzdrav ať jsi pro dvojčátka fit a nejen pro ně. Opatruj se a hezké vánoce😘

jessulka
19. pro 2018

@vilmic Ahoj kočko, to jsem ráda, že píšeš novinky. Ti broučkové tak vyrostli. Prdelky. A je skvělé, jak jsou šikovní. Určitě vás po Vánocích už pustí a budete konečně všichni pohromadě. Moc vám to přeji. Hlavně, abys byla co nejdřév fit a zdravá do Vánoc. My také bojujeme s nachlazením. Mám děsnou rýmu, naštěstí už mne nebolí v krku, ale začala buchcat zase Verunka, tak snad jí to nesloží na Vánoce, jako vloni kdy měla 40tky horečky. Užijte si krásné Vánoce a svátky a budeme se moc těšit, až zase napíšeš.

koalka11
19. pro 2018

@misak48 teď už jsem v klidu, ale když mi to řekl a ještě přidal, že na Vánoce nemám jezdit po návštěvách apod, tak mě to fakt vystrašilo a další den mi i bylo hrozně blbě.. kdoví jestli to nebylo z těch nervů.. nakonec jsem si řekla, že do další kontroly to prostě vydržím doma a po svátcích ať si se mnou už dělají co chtějí :D od té doby mi je dobře, takže asi fakt psychika.. chtěla bych rodit v Hořovicích, bydlím u Berouna, je tu nekdo z okolí?🙂

beruska125
19. pro 2018

@vilmic miminka jsou krásná a zvládate to krásně🙂😍

andelka
19. pro 2018

@vilmic to jsou pusinky. 😘😘 Šikovní. Ty se rychle uzdrav,ať s nimi můžeš být. Zdraví ti dává zabrat teda.

jessulka
19. pro 2018

@skretik Já mám svařák strašně ráda, ale malé asi nechutná to koření a vždycky po něm strašně vyvádí. Tak ho raději nepiju. Ani nevím, co budu pít o Vánoce. Možná si koupím Bohemku bez alkoholu. Jenže tam jsou zase bublinky a to mi zase nedělá dobře na žaludek, krkám po nich a jdou mi šťávy nahoru. Ach jo. A džusy a jiné slaďárny to zas trpím na žáhu. Je to očistec 🙂 Jinak ty otoky hlavně večer mám taky. Já to přiřazuju k tomu, jak sedím v autě a nebo v práci a mám pořád nohy dolu. Chtělo by si je to občas natáhnout do roviny, jenže to v práci moc nejde 😀 Líbí se mi ale, jak se mne každý pořád ptá, jestli to ještě zvládám a jestli už bych neměla zlstat doma. I šéf v práci říká, ať se na to už vyprdnu. Tak mu říkám, že si své zákazníky ráda objedu a osobně se s nimi rozloučím, jemu zjistím informace pro zakázky na příští rok a že svou práci ráda odevzdám v pátek kompletní. Tak je rád, že mám k tomu takový postoj a nejsem nějaká chudinka, co fňuká, že je toho na ní moc.
M. zas přišel s tím, že musíme 26.12. na oběd k jeho bráchovi, mají 3 děti a manželka je taková dost přírodní a bio matka. Tak jsem si dělala legraci, jestli na tom obědě nebudu mít hlad, jestli si nemám s sebou vzít svačinu. Jinak já bych nejradši po žádných návštěvách nechodila. Budu ráda, že budu ráda. Ať si M. ty návštěvy s E. objedou beze mne. Já jsem řekla, že od pátku mám nohy hore a nic nedělám 🙂 A když nás někdo bude chtít vidět, ví kde bydlíme.

misak48
19. pro 2018

@koalka11 myslím, že @jenssy 🙂 já jsem od Kolína a rodit budu u Apolináře 🙂

jenssy
19. pro 2018

@koalka11 Aho, já jsem přímo z Berouna, rodit budu také v Hořovicích, ale až o 14 dní později než ty 🙂

skretik
19. pro 2018

@jessulka no ja si taky nedala svarak,ale nejdriv cokoladu a pak nejaky jablecny teply most, blivajz :D , ocistec je to poradny teda. Ja mam v praci taky zahul, kolegove si oba udelali "predvanocni volno" a nechali me v tom paradne vykoupat, takze ja to ani nestiham vsechno uzavrit a chystam se sem jeste v lednu ´, abych to tu uzavrela :(, nejaka prace mi zustava i na materskou, tak jsem rada, snad to budu zvladat. A co se tyce tech otoku, ja se prave vzbudila rano a mela otekly oblicej i, to jsem jeste pred 2dny nemela, nohy mam otekle uz nonstop :/ , ale dr.tvrdi, ze mi preeklampsie nehrozi, ale pro jistotu me chce hlidat.
To vis, ze jo, hod pak nohy nahoru a odpocivej ;)

jessulka
19. pro 2018

@skretik No už teď si říkám, že si určitě M. myslí, jak budeme muset na návštěvu i k jeho rodičům, podívat se na stromeček. Přijde mi, že Vánoce nejsou pro mnoho lidí vůbec poklidné a pohodové, když furt chodí po nějakých návštěvách. A já to tak letos chci udělat. Prostě budu odpočívat a basta. On si odpočívá pořád, když je doma a není na brigádě. Jenže já chodím do práce a mám pak ještě po práci kolotoč ohledně nákupů a doma kolem domácnosti. Verunka bude 25. a 26. u tatínka, tak budu koukat na pohádky, max. se půjdu na chvíli projít ven.

yvonneullmann
19. pro 2018

Tak to mame za sebou. Maly váží 1817g dle Utz 33tyden Takze se mi plánována sekce posune na konec ledna to vypada Max 1.2. Tak Uvidime. Mam gestacní uvolnění (pry silné) a od toho ty bolesti mezi nohama. Tak jsem zvedava. 9.1 jdu na prvni pásy.

skretik
19. pro 2018

@jessulka presne, odpocivej a uzivej si vanocni atmosfery a pohadek s nohama nahore ;)

jednaholkaa
19. pro 2018

@koalka11 2,5 kg nahore? Tak to si nemas na co stezovat 😉) Ja mam 11kg uz, ale zase je fakt ze mi vsichni rikaji, ze mam maly pekny brisko a ani me teda nijak neprekazi. No kdybych mela 2,5kg jenom ..tak to by bylo jak po obede 🙂
Holky ted jsem tu mela 3 hodiny na konzultaci dulu. Bylo to celkem zabavne, samozrejme si z toho nebudu asi moc pamatovat, ale jsem rada za to intro. Rikala, ze v sestinedeli je dobre jist teple jidlo a ze nebudu mit cas varit. Tak si navarim dopredu do mrazaku, plus se domluvim s mamou a tchyni na nejakem rozpisu jak me budou vozit jidlo 🙂 Tchyne treba v tydnu muze poslat a mama o vikendu, stejne se chtely nejak zapojit.

skretik
19. pro 2018

@yvonneullmann to znamena zas co? gestacni uvolneni?

jednaholkaa
19. pro 2018

@val333 Ten aniball vlastne masiruje hraz. Tak muzes misto toho treba poprosit pritele at ji kazdy den masiruje a bude to mit asi podobny efekt jako vytlacovani toho balonku.. Teda asi lepsi nez nic..

skretik
19. pro 2018

@val333 ja nic takoveho nepouzivala ani u prvniho, ani ted to nemam v planu. U prvniho jsem mela asi tak 2stehy a vubec jsem to necitila a to mel "malej" 3890g a 52cm

jednaholkaa
19. pro 2018

@val333 Teda manzela pardon 🙂

andelka
19. pro 2018

@jednaholkaa to jídlo je dobrá věc. Já nemám moc místa v mrazáku,ale bude mi pomáhat mamka. Ta už mi vařila po dvou porodech,tak ví co budu moct. A vařit se musí,na začátku února budou děti doma, mají prázdniny.

beruska125
19. pro 2018

@skretik vidím to podobně napotřetí už v tréninku nevidím smysl. 🙂Napodruhé bez cvičení jen kosmetický steh takže teď pro to nic dělat nebudu. Navíc mimi je holka a vypadá ze nebude žádný obrik😉

renulkka
19. pro 2018

Ahojky holky, tak jsem doma po poradně a 3.ultrazvuku 🙂 No co vám řeknu... Nejsem vůbec nadšená 🤔 Říkala jsem dr o té zátce a častých poslíčcích, tak mě hnedka vyšetřila a naštěstí čípek má cca 3,6cm, sice měkne, ale to si myslím, že je krásný na náš týden 😊 No a k ultrazvuku miminka... Doktorka začala dělat ultrazvuk a jezdí, hledá a říká, kde máme hlavičku? Tak jsem se vyděsila, prý tady máme bříško (úplně dole nad stydkou kostí) a hledala hlavičku a pořád nic... Až ji našla úplně vpravo někde pod pánevní kostí (vyloženě nad stehnem)... Takže malou orientačně změřila (hlavička byla vidět jen půlka, dál se ultrazvuk nedostal) a šla hledat nožky... A ta malá potvora má nožičky úplně vlevo 🙄 Takže je krásně napříč... Do čípku boxuje ručičkami a kope všude vlevo 😔 Tak se doktorka nad tím trošku pozastavovala, že jak to, že je tam naprasovaná takto divně... Zkoušela do ní párkrát postrčit, ale ani to s ní nehlo 😀 Malinka je uložená snad jen pod pupíkem a opravdu napříč 😔 To mě moc nepotěšilo, dneska jsem 31+5, i přes to měření na slepo malá odpovídá, váží cca 1919 gramů 😊😍 Ale teď mi to hlodá v hlavě a doufám, že se otočí... Další kontrolu mám až 35+4, tak snad se do té doby umoudří a nezačnu dřív rodit (starší chtěla v tomto týdnu už ven)... 🙂 A já si říkala, že v poslední době cítím pohyby hlavně dole :/ :( 3.porod a ještě snad budeme muset jít na císaře 🙄 I když budu ji věřit a pořád přemlouvat 🙂 Vyzkouším cviky a děj se vůle boží 😊 Hlavně že je zdravá a roste pěkně 😍

yvonneullmann
19. pro 2018

@skretik tak zo napsal doktor ze mam výrazně gest.uvolneni pánve. K tomu ze mam silné bolesti v troskách a na stydké kosti. Více nevysvetlim.

jessulka
19. pro 2018

@renulkka Přesně, hlavně že je zdravá a daří se jí. A to ostatní už vem čert. Ven nějak musí a ty ten císař určitě zvládneš levou zadní, když by na něj mělo dojít. Ale třeba se malá ještě otočí. Vždyť jsi říkala, že tě čekají ještě ty okna, ne? 😀 Takže zase další tělocvik, to by bylo, aby se neotočila. Jenže já si myslím, že když už ty naše mimča mají kolem 2kg, tak už tam tolik místa na otočení není a co by se namáhaly nějak otáček, když příšně je to přece pohodlnější než hlavou dolu 😀 Jak nějakej netopýr 😀 Drž se a hlavně se moc nepřetěžuj, ať nezačneš rodit dřív. Jen jí tam nech pěkně dopéct.

ajdamajda
19. pro 2018

@jessulka to moje piskle má pod 1500g ještě ...😂

andelka
19. pro 2018

@renulkka já podobně dopadla v úterý. Malý je KP,nedávno byl šikmo. Už jsem 33+5. Začínám hledat info o císaři. Ven nějak musí.

smigli
autor
19. pro 2018

@jenssy Ahoj, tak co fotky? Líbí? Ukaž nějakou. 😉

jenssy
19. pro 2018

@smigli ahojky, fotky jsou pekny, ale ty nahledy neupravene mi nejdou stahnout, takze ukazu, az budu mit nejake upravene 😉

renulkka
19. pro 2018

@jessulka Já budu doufat, že se ještě otočí 😔 Na porod se moc těším... Ale hold to neovlivním, pokud tomu bude jinak 🙄 Jinak okna už právě máme hotovo 😀 Včera jsme s manželem dodělali pro nás šatničku, teď už mi akorát zbývá zabalit ta taška, dožehlit, něco málo pouklidit, zabalit ten zbytek dárků a bude hotovo 😀 No právě, že místa bude ubývat, ale tak snad 🙏
@andelka Malá už byla hlavou dole před 3 týdny... A teď si takhle lebedí 😏 Tak snad se umoudří, budu ji domlouvat 😀 Tak třeba malwj překvapí, zahraje si na akrobata a taky se ještě rozmyslí... 🙂 Já bych si strašně přála rodit znovu přirozeně, ale hold to neovlivníme 😔

Strana