Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@1nelinka Ty blaho, to maly ani zadna tvoje kamaradka nic nedala? Ja uz obdarovala tolik mimin po narozeni a prvni narozeniny.. no kupa penez, vzdycky hadriky z MS, sem moc nevedela kde jinde to mam kupovat, takze svetrik za tisicovku a tak podobne. Uz se tesim, ze ted zas treba dostanem pro zmenu neco my 🙂)
Holky, jinak do prace jsem prinesla dort. Objednala jsem ho z cukrarny a hotovo, nechtela jsem se s nicim patlat. Po 7 letech ..a teda nejak jsem to neprozivala, uz byl cas na zmenu 🙂
Ty kraso ... musela jsem vstavat. Zaprve střevní potíže . A taky se mi zda o prekotnych porodech - rychle stažení gati a miminko vypadne ven 😂🙈 už několikrát za sebou . Nemůžu z toho spát jak je to desivy
@jednaholkaa to jo vsichni nasi kamaradi kdyz se prisly podivat na malou neco prinesly..jen z rodiny si nikdo nevzpomel..ani moje mama,manzelovy rodice, babicky, dedeckova nikdo holce nedal ani kravinku za 20kc..:/ me to docela mrzelo hlavne vsichni porad rikaly at nic moc pro malou nekupuju ze se mi toho pak sejde hrozny mnozstvi ze ji urcite kazdy neco da a nakonec nedostala ani bodycko😂😂ktere by se mi fakt hodilo protoze jsem mela obleceni od vel 56 a mala mela 39cm a ja tyden po cisari litala po praze a shanela obleceni vel 40:/
@1nelinka To znám. Takhle mi to říkala bývalá tchýně, když se měla narodit Verunka. Moc toho nekupuj, pak toho dostaneš na tuny, že nebudeš vědět, co s tím. Verunka, když se narodila, tak přijela do porodnice akorát s balíkem plen velikosti 3, který malá nosila až někdy za 1/2 roku. To samé její máma (Verunky prababička) všichni jak byli na malou natěšení a vždycky když jsme viděli v tv nějakou reklamu na dětské oblečky, tak jsme se rozplývali a oni fakt nekoupily nic. Bylo mi to také hrozně líto. Myslela jsem, že nám teda aspoň dají nějaké peníze, přidají na kočárek, na postýlku, na cokoliv. Nic. Asi to tak v některých rodinách prostě chodí. Teď jsem zvědavá na novou skoro tchýni s tchánem. Ale už jim je 70 let, tak od těch opravdu nepotřebuji veledary nebo peníze. Maličkost opravdu potěší. Hlavně, že si někdo vůbec vzpomene.
@skretik když nechceš tak ho neuvedes. Jediný problém co vím že holky měly,byl někdy na úřadě,když žádaly jako samozivitelky o nějaké dávky. Protože se to bere tak,že napřed má maminka požadovat na co má nárok od otce dítěte a až potom co může dát stát. A málokdo uvěří tomu,že je otec neznámý. Takže si prožily nepříjemné chvíle. A taky je právo dítěte znát své rodiče a původ. Takže to jsou takové problémové věci.
@skretik To já jsem M. už několikrát říkala, kde má RL, že budeme muset jít ještě na úřad. A on mi řekl, že neví kde ho má. Pak jsem se ho ptala ještě několikrát a opět ta samá odpověď. Tak když se k tomu takhle nezodpovědně staví a asi mu ani nevadí, že nebude uvedený jako otec, tak hold asi nemá zájem 😀 Jeho problém, né můj.
Já jsem zjistila,že nemůžu najít rl pár dnů předtím než jsme měli jít na matriku kvuli svatbě. Naštěstí v pondělí mi ho vystavili nově a ve středu jsme šli na matriku ( pak jsem ho samozřejmě našla). A teď ještě nemám okopírovaný oddací list. Takže též ještě nejsme úplně připravený ( ale aspoň vím kde mám originál)
@jessulka RL si pritel bezel vyridit uz pred par mesici 🙂) Je to fakt zodpovednej chlap, coz musim rict ze schledavam cim dal tim vic sexy na nem. Se mnou uz je to horsi, ja jsem spis typ flink, takze RL jeste vyrizeny nemam, ale chystam se na to teda v lednu.
@1nelinka Jooo, tak to jo. Rodina, hm, to zamrzi to chapu. Zas clovek si rodinu holt nevybira 🙂) Me by nevadilo ted kdyby se uz rodina s nicim neukazala, uz se vsichni docela placli pres kapsu, hlavne tchyne teda, ta zacala koupi auta a pokracovala dal..
Buchtu jsem nepekla. To už bych je rozmazlovala až až.
@jessulka Vypada to pekne 🙂 To staci..prece v osmym mesici clovek nebude poradat hostinu 🙂)
@jessulka ze stejneho duvodu se na to ptam.. ja uz mu to rikala nekolikrat a uz to resit nehodlam.. bud prijde sam nebo ma smulu.. beztak ho mam ted tak plne zuby, ze bych nejradsi, aby se dite jmenovalo po me, ale to by predpokladam musel odsouhlasit, kdyby mel byt uveden v RL, ze ano?
@jessulka Tak to my se doma bavili o příjmení mrněte a chlap, že mu nevadí, že se bude jmenovat po mě. Jen jsem až pak s hrůzou zjistila, že bez toho papíru ho ani nezapíšou do RL dítěte. Ale než budu prudit chlapa, že bychom šli na matriku, tak musím vyhraba můj RL 😀. Pochopila jsem to teda dobře tak, že pokud není papír z matriky, tak dítě má v RL prázdnou kolonku otce? A to i když je z IVF a otec je jasný? Já myslela, že prostě v porodnici nahlásím matku i otce (otec bude i u porodu) a hotovo.
Ale osobně se na to možná úplně vykašlu, protože na úřadě by po nás nejspíše chtěli i jméno dítěte a hádali se, že ho tam nutně musím vyplnit a tam má chlap přístup, že přece předem nemůžeme mít vybrané jméno - co když se nebude hodit. A tím, že sama se jménem pořád netuším, tak to vidím tak, že udělám nějaký předvýběr a vybereme opravdu na místě podle toho, co se hodí (je mi ten přístup vybrat jméno "co se hodí" až po narození taky hodně blízký - jen si chci udělat předvýběr, kdybych netušila či ať pak nelituji, že to byla nějaká blbost - dívám se i po svátku, ať nemá hned u narozenin).
Co se týče občerstvení na rozloučení pro 20 lidí - brala bych tak 2 kousky na osobu, max 3 - někdo si nevezme vůbec, někdo vůbec nepřijde a někdo vezme ty 3 (třeba jednohubky).
@andelka tak děti budou vědět. Starší se ještě nepta. Tam se na nej vykašlal zploditel. A jelikož má problémy se zákonem a dluží všude peníze, ani jsem to nehrotila. Navíc je to tip člověka co by rad dělal neschvály ...
Proto jsem se rozhodla mít další mrne už sama ačkoli nejsem lesba nebo tak - nechci skákat hned do nějakého vztahu abych mohla mít brzy sourozence pro staršího a zároveň ani čekat 10..15let než nějaký muž potom ve vztahu svoli mít dítě kdy já už nebudu mít energii ... a beztak co mám zkušenost - žena zůstává ... muž odchází a povinnosti nezajímají . I z toho důvodu jsem se rozhodla ze zajistim samu sebe po všech stránkách - já to mám a měla ale lehké . Dostala jsem z dědictví finance a koupila byt v Praze , velký . Před dvěma lety jsem ho prodala a koupila ještě větší na Kladne, taky jsem měla zkušenost s obchodováním s akciemi na burze a to vyneslo dost na dividendach takže jsem měla za zadkem a mám zabezpečení . Nehledě na to ze aspoň má jmění rodiny do budoucna i kdo dědit . Protože je toho celkem hodně (strýc malíř , babicka malířka ) a všichni budujeme hmotný i nehmotný majetek . A komu ... no potomkům . Ale já jsem zatím jediná kdo je má z vnoučat . Do budoucna vím ze segra chce taky ale kdo vi ...
@ajdamajda Já původně myslela, že když u toho je osobně, že se tam zapíše taky osobně + z papírů je otec jednoznačně daný (IVF)... nojo, ještě máme čas, tak uvidím. Teď ani nebyla vhodná doba to řešit (jsem sama měla kupu jiných věcí k řešení). A co jsem se dívala, tak dopsat to jde vždycky, jen je prý cesta na matriku navíc - ale matriku porodnice máme možná i blíž než matriku partnera, jen na opačnou stranu.
@ajdamajda já myslím že to je v pohodě,zvlášť když jsi zabezpečená. Já jsem též vyrostla bez otce,viděla jsem ho 2x, u soudu,a nemám jedinou pozitivní vzpomínku ( krom toho že mám od něj sestru,což jsem ráda). Ale tak aspoň nemám úplné temno co se původu týká. Nicméně ty určitě nějaké info znáš,tak kdyžtak predas.
Já znám několik žen které to mají podobně jako ty.
@andelka jojo mám. I fotografie ale fakt se na ne nedivam. Znám i jeho rodinu, vím jména nevlastních sester, bude mít komplet info. Přeci jen jsem s dotyčným strávila dva roky takže něco vím . I ohledně bratranců a sestřenic... takže starší bude mít vše co bude chtít vědět . A vzhledem k sociálním sítím není problém když ho jednou kontaktuje . Ale tak... to je pak na nem

@ajdamajda Ach tak. A tatínek toho mladšího a maličké v bříšku s tim souhlasil? Nevyzadoval, ze tam chce být uveden?