icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
28. pro 2018

@bombat ty jsi zlata 🙂 určitě pak hodin zprávu 🙂 ale myslím, že to bude v pohodě, už minulé ta hodnota cukru byla větší, než by se jim úplně líbilo a mala měla míry ukázkové. Je totiž dost možné, že to zdědila. Ona mi to Dr na poslední kontrole říkala, že pokud to malá zdědila, tak by pro nás obě bylo úplně nejlepší, kdyby mě nechali být a nic se kompenzovat a léčit nesnažili. Jenže to nedokážou zjistit, takže se to hroti no...

@skretik já četla nejvíc tipů na Chicco jednovelikostni, že ty sedí všem 🙂 tak jsem koupila ty (jedno balení po 4 ks) a je fakt, že se přizpůsobí krásně 🙂

bombat
28. pro 2018

@skretik To víš, že se to nosit nemusí - podle mě je to součást porodní a poporodní buzerace matek... Čtyřikrát jsem rodila, čtyřikrát jsem používala normální kalhotky a normální (silné ale lepící) vložky. Je fakt, že jsem nikdy nebyla zraněná a šitá, ale že bych nosila tyhle síťové nic, to si neumím představit. (Moje maminka vyprávěla, že je za komunistů nechali v porodnici chodit jenom s vložkou mezi nohama. No, to je ještě silnější kafe poporodní buzerace...)

skretik
28. pro 2018

@bombat no ja si prave taky myslim,ze jsem to nosila jen v porodnici, aby nebruceli a doma uz pak ne. Mela jsem tenkrat nejake specialni vlozky co meli neco hojiciho v sobe, gynekolog mi to prodaval a ja uz nevim co to bylo :(

skretik
28. pro 2018

@misak48 co by to znamenalo,kdyby to mala zdedila?

misak48
29. pro 2018

@skretik no jde o to, že ta moje porucha spočívá v tom, že mám hodnoty glykemií vyšší než zdravý člověk (nejvíc lačnou, kterou mám úplně běžně třeba 7,5 a norma je 5,3), ale moje tělo je na to nastavené a zvyklé a nevadí mu to. Jen se to hlídá a mám režimová opatření, jako nepít preslazena pití a tak, ale ani vlastně žádnou pořádnou dietu. Ve starším věku se to může zhoršit a dávají se případně léky. Jenže v těhotenství je problém s tím, že nikdo nedokáže poznat, jestli dítě tu poruchu zdědilo nebo ne. V případě, že ji zdědilo, tak by bylo nejlepší to prostě nechat být, protože i jeho tělíčko je na ty vyšší hodnoty přirozeně nastavené. Jenže pokud to nezdědilo, tak mu ty vysoké hodnoty samozřejmě vadí a projevuje se to tím, že hodně roste (brácha to nezdědil a když se narodil, tak měl 5017 g a 57 cm - přestože byla mamka celé těhotenství na inzulínu diagnostikovaná tenkrát jako diabetik prvního typu). Takže postup je takový, že se předpokládá, že to dítě nezdědilo a už od začátku těhotenství mi inzulinem sráží mé běžné glykemie na hodnoty zdravého člověka...

arielka222
29. pro 2018

@skretik já je nosila ještě cca 3 týdny doma ty síťované, dokud jsem nepřestala hodně špinit. Mě třeba byly příjemné jak jsou lehounke. Pak už sem nosila svoje a klasické vložky. Myslím ze je nemusíš kupovat jen to na tobě, ale do porodnice na první dny se ti sejdou. Ještě sem měla takové jednorázové poporodní a to byl teda děs 🙈🙈 takže zlaté síťky 😀

bombat
29. pro 2018

@jenssy To co popisuješ by mohly být poslíčci, po 30. týdnu není brzy i když je to typičtější pro vícerodičky. Já jsem pomalu znepokojená, že je ještě nemám 😉. Měla jsem je před druhým a třetím porodem, což byly oba hodně rychlé porody, a myslím, že to mělo souvislost, že mě dobře připravily. Když obtěžují, pomáhá změna poloh, procházka, sprcha, dají se zaspat. V obou těch mých rychlých porodech jsem už na ty poslíčky byla tak zvyklá, že jsem pak doslova zaspala i pravé porodní bolesti (první dobu porodní) a šla po probuzení rovnou rodit 😂, zhruba za hodinu pak byly holky na světě... Jo, to bych zase brala...

bombat
29. pro 2018

@renulkka Tak co, dneska už Ti je líp? Už jsou ty závratě pryč?

smigli
autor
29. pro 2018

Ahoj hilky, vas docist je teda umeni. :D My jsme ted na chalupe na horach, je tu teplo, snih taje a prsi, takze nic moc.. Koukam, ze resite kalhotky. Ja byla sita hodne, ty sitovany byly nejlepsi, fakt aby to vetralo a nikde se nezarezavalo. A krvacela jsem asi 4 tydny, takze poporodnich vlozek jsem taky mela furu, vice saji a jsou delsi, takze jsem si neznecistila moje kalhotky, sitovky se daly preprat a hned uschly. Pak jsem mela taky takova nejaky bily poporodni, ale ty moc nevetraly. Ranu jsem si natirala hemagelem a to je zlato nad zlato.

smigli
autor
29. pro 2018

Jinak tasku sbalenou nemam, oblecky pripravene take ne, ty jspu stale ve sklepe, takze to me vsechno ceka v lednu a doufam, ze to stihnu. :D

basice
29. pro 2018

@bombat tak to jsou úžasné porody.... To bych také brala😉 asi jako každá z nás.

jenssy
29. pro 2018

@bombat dekuju za rady 😉 to by bylo super umet zaspat i prvni dobu porodni, to ti muzeme vsechny asi jen zavidet 😉 neboj, urcite prijdou poslicci i ted 😉

andelka
29. pro 2018

@skretik já mám 4 větší a dvoje menší kalhotky. Ono nejde ani tak o ten pas,ale o stehna. Tam jsem je minule nastříhavala,byly těsné. Teď jsem ty menší dostala,tak je zas smiknu. Ty síťované jsou dobré tím,že propouští vzduch. Buď se rychle přeperou a rychle uschnou,nebo vyhodí. Takže to je též výhoda.
Doma jsem po pár dnech nosila svoje starší obyčejné bavlněné kalhotky.

cuccinka
29. pro 2018

Já před těhu nosila xs a kalhotky jsem poridila M a řežou me do stehen.

evelinkaw
29. pro 2018

@bombat Ty síťované doporučuji kvůli větrání případného poranění, je to i lepší skrz rychlejší hojení.
Já je nosila celé šestinedělí, oceňovala jsem,že fakt nikde nic nebolí, nestiska, netáhne, netlačí, neskrabe...

renulkka
29. pro 2018

Tak holky, konečně mám taky zabaleno 😊😀 Akorát ještě asi koupím jedny kalhotky, mám jen 3 páry (z minulého porodu) a než pojedem, tak přihodím sádlo 😊 Snad jsem na nic nezapomněla, ale tak kdykoliv se to dá dovést 😀

yvonneullmann
29. pro 2018

Tak uz i Ja mam nachystano. Uz jen pantofle které jsem doteď zapomnela koupit. A snad mam vse. Co myslite ??

jenssy
29. pro 2018

Holky, do jak velkych tasek balite? Nam v porodnici rekli, ze nesmime mit nic velkyho, ale kdyz vidim to mnozstvi veci, tak se fakt do male sportovni tasky nevejdu 😀 a to obleceni pro prcka nechavam doma, aby ho privezl manzel...😀

andelka
29. pro 2018

@jenssy do sportovní tašky,někdo bali do menšího kufru.

andelka
29. pro 2018

Hezky holky 👍
Já akorát neberu uchostoury (mám pár v sáčku,s odličovacími tamponky) a věci na mytí mám v cestovním balení. I zubní pastu a hřeben ( mám krátké vlasy). Navíc mám toaleťák a kuch.uterky.

renulkka
29. pro 2018

@jenssy Já beru cestovní tašku 🙂 Je to pár věcí 🙂 Spoustu věcí dám do postranních kapes a ty velký věci dovnitř 🙂
@andelka Já uchošťoury nemám zabalený sebou vůbec, ze začátku maximálně ouška otírám osuškou (plínkou) 🙂 Jinak pastu, hřeben, kartáček mám v sáčku, toaleťáky mám 2 a jeden vlhčenej, utěrky kuchyňský neberu 🙂 Ale mám papírový kapesníčky na smrkaní 🙂 Jinak myslím, že to máme každá +- stejně nabalený 🙂 :D Jo ještě mám tužku, ta tam není vidět a jelení lůj 🙂

andelka
29. pro 2018

@renulkka já mám uchostoury pro sebe. Jsem zvyklá po umytí vlasů. Na mimco nemám skoro nic,jen plinky a vlhčené ubrousky a jednu látkovou plinku pod hlavičku,na odrihnuti nebo tak. Tužku a nějaký papír mám též, balzám na rty nosím všude s sebou.
Minule jsem měla i polštářek,tak uvažuju že si ho vezmu zase.

bombat
29. pro 2018

@evelinkaw Nojo, já poraněná nikdy nebyla, nebylo co hojit... třeba bych pro to měla jinak víc pochopení.

andelka
29. pro 2018

@bombat já minule též žádné poranění neměla,a ty kalhotky beru. Teď uvidím jak to dopadne,jak budu rodit.

zuzekk
29. pro 2018

tyjo, ženy, vy v tý porodnici budete kolik týdnů?? o nějakym mytí hlavy a následné péči jsem například teda vůbec neuvažovala..! přijedem, porodíme, a jdem dom, ne? dítě kromě mě nepotřebuje prakticky nic... a tak dále... 😲

andelka
29. pro 2018

@zuzekk no porod neni lehká disciplína,do sprchy jsem šla 2h po porodu. Vlasy jsem si myla určitě aspoň 1x, bylo tam horko,takže se člověk i zpotil. Po normálním porodu jsem byla v porodnici skoro 3,5 dne ( rodila jsem vždycky v noci po půlnoci,takže se ten den počítal celý, domů se šlo před obědem čtvrtý den ). Po císaři počítám den operace plus 4 dny,takže dohromady minimálně 5 dní.

andelka
29. pro 2018

Na ksicht mám teda jen micelární vodu a tamponky. Do sprchy gel, šampon a intim gel. Hřeben, kartáček, zubní pastu. Znám holky co berou i fén, žehličku na vlasy, šminky..no to já teda ne.

zuzekk
29. pro 2018

tak kartáček a pasta se hodí, hřeben asi taky. ale zrovna intimgel bych na sebe teda fakt nepatlala, mejdlo se uvidí, aby ještě někde nepálilo, ty dva dny voda stačí i na hlavu, a neřikejte mi, že v nemocnici není mejdlo! čištění pleti provozovat fakt nebudu, a tak dál....ale je fakt, že já toho ani jinak moc nepotřebuju, na cesty (kamkoliv) beru minimum těhle potřeb (nabalím si teda na závěr vždycky hromadu nepotřebných hadrů, ale to tenhle výlet odpadá), s tím, že kdyby mi něco akutně scházelo, dá se vždy dokoupit, tady dokonce dovézt... zabaleno ještě zdaleka nemám, ale hodlám to minimalizovat.
zároveň beru, že záleží na porodnici - nutit pacienty si brát svůj toaleťák apod. mi přijde zhůvěřilost... chápu, že nejsme na hotelu a vanity set a služby recepce nebudou, ale ocuď pocuď..

renulkka
29. pro 2018

@zuzekk U nás mýdlo nebývá, ani toaleťák 🙂 Když si to nevezmeš, skoč si dolů do kantýny 🙂 V dnešní době ti nikdo nic nedá 🙂

andelka
29. pro 2018

@zuzekk Já měla intim gel s dubovou kůrou, léčivý. A ne,u nás není v podstatě nic z hygieny,pokud nemáš nadstandardní pokoj. Hlavu si musím umýt,když mám zpocené vlasy,takže určitě 1x za tu dobu jo.

Strana