Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, taky jsem vám všem chtela popřát vše nej do nového roku a koukám, co se vám některým vyvrbilo...buďte silné...já bych to nezvládla, můj muž je naštěstí poklad...
Jinak já si připadám už strašně nemotorně a na štědrý den se mi možná mrně překulilo zet hlavou dolů...no kéž by, zitra jdu na kontrolu, tak mi to dr. řekne...
@seveneye já si koupila olejíček od Weledy na tu masáž, pristi tyden 34tt. a připravuji manžela, že to bude dělat on...jen se bojim, co tomu řeknu tam dole, jelikož mě tam hned po jakékoliv aktivitě pálí, takže jak to u nás je po sexuální stránce, si dovedete představit...No, starám se alespoň já o manžela, když už nic jiného...Dle návodů to ale má až trochu bolet, a tak se do toho manželovi moc nechce...že mi nechce ubližovat..tak jsem zvědavá...
@seveneye já se nakonec rozhodla jen pro masáž hráze. Chystala jsem se od ukončeného 34 týdne, ale pořád jsem se nemohla donutit. Nakonec jsme začali včera ve 36+0, ale jen díky manželovi. Být to na mě, tak asi zůstane jen u koupeného oleje... On se nabídl, že mi ji bude dělat on už jak jsem olej přinesla domu. Chce mi s porodem co nejvíc pomoct, je to zlatíčko. Takže mám za sebou včera první zkušenost a nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem čekala. Jako nic extra příjemného, ale určitě budeme každý den pokračovat 🙂
Ahojky holky 🙂 Já teda v plánu ani masáž ani aniball nemám 🙂 Akorát budu pít maliník 🙂 Zatím si ho dávám jen sem tam na chuť, protože mi dost chutná 🙈😀 A za týden bych ráda začala pravidelně každý den jeden hrnek, další týden 2, pak 3 a pak 4 hrnečky 😊 Jinak nad těma chlapama kroutím hlavou... Občas si říkám, že mám doma egoisty, ale pak když si přečtu tady ty vaše příběhy, tak si hned řeknu, že mám doma vlastně zlatíčko a nedala bych ho 😍 Jinak, když už jsme u manžela, tak ten je dneska poprvé v nový práci 😊 No v nový, je pod stejnou firmou, ale na jiné pozici 🙂 Do teď obsluhoval čov a míval 24hodinovou směnu a pak 3 dny volna 🙂 Teď bude u nás na vojenským letišti zapisovat kolik se kde v jaký kotelně protopí a tak 🙂 Směny bude mít dvanáctnky, 2x denní, 2x noční a 4 dny doma 🙂 Takže dá se říct, že vlastně bude 6 dní doma 😂 Protože na noc se tam půjde "jen vyspat" a bude držet pohotovost, kdyby byla někde porucha 🙂 No můžu vám říct, že se na to celkem těším 😊 Hlavně teď, když se narodí malinká 🙂
Jinak jsem začala před pár dny vysazovat pomalinku Magnosolv... Brala jsem 2 sáčky, tak jsem jeden vynechala a beru 1 sáček denně 🙂 Za týden si budu dávat přes den a pak vysadím úplně 🙂 Zatím žádnou změnu naštěstí nepozoruju, akorát mě chytla v noci křeč do lýtka, ale břicho je pořád stejné, poslíčci pořád stejné, bolestivější naštěstí nejsou 🙂 Tak snad to bez toho hořčíku nějak přežiju 😂 Jinak dnešní fotka s pupíkem 😊 33+5 🙂
Holky plánujete některé brát homeopatika, máte s nimi zkušenosti? Dostala jsem od švagrové Arnica montana 15ch, Actaea racemosa 15ch a Caulophyllum thalictroides 15ch...
Holky ... na chlapy serte. Musím říci ze jedine k čemu je plus pokud nosí finance protože ty jsou potřeba .. pokud ale ani to, tak tam nevidím u takového chování důvod vůbec setrvat.
Já jsem rada ze bez muže jsem. Ten první , Aduv zploditel byl pěkne hnusny s tím jak se celkove zachoval . A lze neustále kde muže .... za cele 4 roky ani nepipl co maly . Ani jestli je zdravý .
No jinak samozřejmě neplatí a neplatil by .
Pokud aspoň vaši tatinci budou na děti platit, tak nemusíte byt spolu za každou cenu . Někdy jsou lepší rozdělení rodiče kteří se ale shodnou ve prospěch dítěte a nehadaji se a neškodí si navzájem . Než rodiče spolu kteří jsou jako psi
Já pojedu jen v maliníku a lněném semínku. Do masáže se mi moc nechce a nad ničím jiným jsem ani neuvažovala. Minule jsem měla hodně sex, teď ani to ne. Když už jste tu řešili intimitu s partnerem, tak my měli sex naposledy při početí a mně to ani neschází.. Po porodu to ani nepřichází v úvahu, ale u nás bylo už to početí tak jako pokusy jednou do měsíce, takže to je asi v pohodě. Sem tam pusa a držíme se za ruce, když usínáme. :D Taky co čekat po patnácti letech, že? Příští týden má čtyřicátiny, já nemám žádný dárek a vzhledem k tomu, že syn dostal dneska dvoje antibiotika , se ani nikam nedostanu.. :-/
@misak48 dostala jsem masážní olejik,ale po vcerejsi anabazi s holením tam dole,kdy jsem se málem přizabila ve sprše si nejsem jistá zda to sama zvládnu a nevim jak mám instruovat partnera,když sama nevím jak přesně masáž provádět ,aby to mělo ten správný efekt.asi budu hledat nějaké instruktážní video neb tak neco.nebo jestli pak není lépe zkusit ten aniball zda se mi to jednodušší v provedení.ale bohužel do 7.1. porad vyckavam pac mudr.se ješte nevyjádřil kam se posunula či neposunula moje placenta,tak abych nakonec neskoncila v klubu adeptek na sekci.no je to na bednu devcata...☹
Holky, preji vam pevne nervy at ty rozchody ustojite. Pokud je to jak rana z cisteho nebe, tak to neni nic jednoducheho. Mate ale obrovske stesti, ze mate rodinu, ktera vas podpori 🙂 takze to urcite zvladnete! Ve finale to clovek musi zvladnout vzdycky, nic jineho nezbyva a deti jsou hnacim motorem ;) ja se s tatou deti rozesla cca v pulce tehotenstvi. Jsem s nim celkem po 3.tehotna a opet stejny scenar... Neco se u nej zahadne posere, tak se neukaze a ani nema penize... Nedokazala jsem se s nim rozejit driv, protoze je to lhar a manipulator. Na Slovensku ma druhou rodinu a porad tvrdil, ze to tak neni... Ja se snazila chapat a porad cekala, ze se zmeni, protoze mel i svetle chvilky, kdy dokazal byt super chlap, opora i otec na pravem miste... Jenze ve finale jsem jsem si vyslechla, at si jdu ohledne penez k soudu, ze jsem pro nas nehnula ani prstem a ze skakal jak ja piskam :D coz kdybyste znaly nasi story od zacatku, tak se budete popadat za bricho, jak ho to mohlo vubec napadnout. No nic 🙂 mam stesti, ze tentokrat jsem to rozhodnuti o rozchodu myslela z hlouby duse vazne a je mi vlastne lepe nez kdykoliv driv. Jen bohuzel nemam rodinu, ktera by mi pomohla, takze to placam jak se da. Mam jen maminku, ktera mi na porod odpadla, pac musi na operaci (takze pokud nebude k dispozici sousedka, bude muset mala se mnou a podle sestry z gyndy ji nedaji na detske oddeleni nebo tak, ale rovnou socialni pracovnice a nejaky ustav napr detsky domov podle volnych mist). No po pravde to je jedine, z ceho mam nervy a musim jeste nejak vyresit. Otec pry prijede na konci mesice na 3 dny, ale samo ne podle toho, jak by bylo potreba, ale podle toho jak se to hodi jemu :D a hlavne tak, aby jeho pritelkyne nemela zadne podezreni :D no nic... Sem si i ja trochu ulevila, ale hlavne jsem tim chtela rict, ze zivot prinese spoustu situaci (za nektere si clovek muze sam, jine spadnou kdyz je necekate), ale vse ma reseni... Navic jsem nad tim dost premyslela a rekla si, ze aby clovek nasel opravdoveho partnera, tak obcas proste musi projit spatnymi vztahy. Aby si vazil drobnych malickosti a dostatecne ocenil toho pana Bozskeho v budoucnu 🙂
@raliska obrat se na Facebooku na skupinu Podporite mne v osvete . Nebo ti dam číslo na Agnes a další co to vedou a ony ti poradi co v takovém případě dělat a na co mas nárok z hlediska byt s dítětem . O ambulantnim porodu neuvažujes? Já tak šla . Nikdo nemohl hlídat tehdy 19mes syna
@seveneye já se neholim, nechávám to do porodnice. Sice bych to zvládla, ale mám pak vždycky takové divne svědění, tak to nechci moc pokoušet... Návodů a videí na masáž jsem hledala dost a ve výsledku nejsrozumitelnější, podle kterého jsme postupovali byl ten ofocený z knížky, který tu někdo dával cca 5 stránek zpátky 🙂
@ajdamajda jj o Agnes vim a budu ji psat na fb. Ambulantni porod mam v planu tak jako tak, jen zalezi vse na tom, jak bude porod probihat. Zadne komplikace nemam, tak verim, ze mi to vyjde. Jako mam domluvenou tu sousedku, ale je to szarsi pani o berlich s kupou nemoci (takze taky muze byt zrovna v nemocnici) a mamka uz mi hlasila, ze ta operace bude 24.1. (ma kamen v ledvinach). Takze vse opravdu zalezi jak to bude nacasovane a to bohuzel neovlivnim no... Kazdopadne si myslim, ze neni zcela neobvykle, aby rodicku vezli i s ditetem, ktere si pak nekdo vyzvedne... Neobvyklejsi pak je, ze si ho nema kdo vyzvednout :D pri nejhorsim povolam nejakou kamaradku z Prahy. Spis je to takovy ten strasak, ze se vse posere najednou a nebude mit kdo pohlidat.
Já také neplánuji ani masáž hráze ani používat Aniball. Možná si koupím ten Malinik, ale ani u jednoho z dětí jsem ho nepila.
@raliska @cuccinka
fíha, to je tedy mazec! všechny novoroční story tedy stojí za to.... Holky jak jste na tom s penězma? omlouvám se za blbou otázku, ale to je asi první věc, kterou bych já (přízemní pragmatik) řešila a bylo by mi kvůli tomu ouzko.. dost možná tak moc, že bych se v těhotenství nedokázala s chlapem rozejít snad v žádné situaci, bála bych se o finanční přežití. Vím třeba, že naši by mi nijak výrazněji pomoct nemohli, žít u nich by taky nešlo, tak to soudím podle sebe.. Na druhou stranu, když si představím, že mám peněz dost (z jakéhokoliv zdroje a nemusí to být miliony), rozchod by byl výrazně lehčí.. Jak to berete vy, jak jste na tom?
@raliska jo to ti věřím . Já už se po ruce rodiče mám ale mamka říkal ze si to musím naplánovat na víkend 😂 ze z práce nemůže . Já budu volit porodnici jen v případě ze budu cítit ze něco není OK nebo když holt padne porod na den a nebudu mít klid . To mi udělal nejstarší když se narodil mladší . Ale byla jsem až do krátkých kontrakci doma takže jsem první dobu porodní prožila docela pěkne . Pak začal vyvadet a já se nemohla soustředit
Já čekám na zítřejší kontrolu,ať vím jestli mám přípravu extra řešit. Jinak maliník,semínko a Epino ( Aniball) jsou moje běžná předporodní příprava od 36 tt. Už mám všechno doma.
Hlavní lky, když jsem 35+5 můžu už pít ten maliník? Jak často a jakou dávku mám pít? 🙂
@zuzekk tak ja nemam nic - zazemi atd... Jsme v podnajmu a otec i tak platil jak se mu chtelo, takze ja bych si vztahem s nim nepomohla... Resp.kdyz jsme byli spolu, tak se snazil... Ted je mu to jedno - tvrdi ze neni, ale spokoji se s tim, ze napise sorry nemam. Takze ja to budu resit soudne po narozeni prdolky. Nebudu lhat, mela jsem skrz finance dost deprese, nekdy to byla fakt hruza, ale zas jaky si to clovek udela, takove to ma... Ja mela fakt hluboke depky s temnyma myslenkama a ty me jeste vic od penez vzdalovaly (nebyla jsem schopna pravovat nic)... Mamka ma jen duchod, takze moc pomoct nemuze, navic ma manzela, ktery me odsoudil prave skrz penize a tak ji treba ani nedovoli, abychom k ni prijely na navstevu - byt jen na odpoledne, i kdyz pres tyden pracuje v Praze. Takze se snazim, aby mi pomahat nemusela. Ja teda celkove jsem ted mela priserne obdobi cca 3 roky... Odesla jsem z Prahy, kterou miluju - prave kvuli finacim a proto tu taky nikoho nemame a nemam to tu rada, ale clovek ma byt vdecny za to co ma... Je to o prioritach... Ja to mela slozitejsi jeste v tom, ze jsem nechtela ockovat, takze bez statni skolky... Nakonec me to dohnalo a malou jsem proti sve vuli naockovala, abych mohla do prace... Ted jsem teda nejakou dobu bez prace a jsem na urade, ale uprimne tam chodim nerada a pripadam si jak zlocinec :D takze ja mam tohle tehotenstvi dost lowcost a uplne se sama divim, jak jsem mohla tenrkat za malou tolik utratit :D pac to jde i z mala...
@ajdamajda no jako ja uz si rikala, ze to proste odrodim ve vane, kdyz bude nejhur :D ale ja na to nemam sebevedomi. Domporodum neskutecne fandim, qle je to podle me pro informovane ("osvicene" nebo jak to nazvat) rodice. Jakmile mam pochybnpsti, tak byvh se bala a navic sama... Uplne to vidim, jaknme to chytne v noci, mala spi v loznici a ja si tu jecim v obyvaku na celou bytovku :D :D rikam si jedine... Nemit zadna ocekavani a plany! Pac se to zakonite nejak zvrtne :D
@val333 dostávám procenta za každý prodany obraz malíře Procházky . Ročně se prodá obrazu třeba sto. Hlavně v aukcích a ceny jsou vysoké .
Pan Prochazka byl nás rodinný blízký přítel a neměl nikdy děti a dědice. Babicka je též malířka a byl jako táty strýc. Hodně pobýval ve stříbrné Skalici. Otec pana Procházky je hodně zadany-Josef , jeho syn byl Jan
@jednaholkaa Trapný možná ano, ale jeho mamince je 70 let a jelikož mne má ze vsech snach nejradši a jelikož ví, že Michal má svoji palici a je ho taky dost a ze s nim ani ona nikdy nic nesvedla, tak abych si tu knížku precetla a třeba z ni neco pochotila, aby nám to zase zacalo fungovat. Asi by o nás nerada prisla a vnoucatko by si ráda užila. Já jí to nemám vůbec za zlé, ale takovouto knížku bych rozhodně nedávala pod stromeček a urcenou jen mně. Moje mamka mi rekla, ze to nemám mit M. mamince za zlé, že uz je stará a byla by jen nerada, kdyz by byl M. zase sám a platil alimenty na dvě děti.

@seveneye Aniball objednavam dneska, jsem 34tt.. zacnu s nim 36tt.