icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

skretik
3. led 2019

@bombat zkusim,dekuju 😊. Ja zas hrozne casto myslim na Klarku Frndafrrr 😒, to zas hrozne sebralo me 😞

val333
3. led 2019

@bombat děkuji... No já jsem taky zvědavá! 😓 Ještě včera jsem měla světle myšlenky, že je správné... Ale dneska mi cely den okopávána pravy bok, jinak nahoře nic necítím a srdíčko jsem angelem našla až dole pod pupkem... 🤔...už mi z toho hrabe a chlap už je na mě taky nasrany, že to furt řeším a stresuju se tím...

bombat
3. led 2019

@val333 Mě právě taky kope do pravého boku - to bývá při nejčastější poloze miminka, je tak většina dětí koncem těhotenství, asi 70 procent - poloha podélná hlavičkou, postavení levé přední (zádíčka vlevo a trochu ven). Když si břicho prohmatávám, tak cítím, jak je v té levé půlce plné a v pravé mnohem měkčí, prázdnější, tam má tzv. malé části, ručičky, nožičky. Srdíčko dole taky vypadá na polohu pod. hlavičkou. Nezmatkuj, to co Tě nahoře tlačí je nejspíš zadeček, je překvapivě velký.

jessulka
3. led 2019

@skretik Ja se taky nešetřim a já to ani neumím. Dnes jsme rano s M. a V. odstrojili stromeček a všechnu vánoční výzdobu jsem uz uklidila, abych se ted uz konečně mohla přeorientovat na miminko. Zítra mají přivést Verunce novou skříň do pokojíčku, tak má M. o víkendu co dělat. A jsem zvědavá jak mu to půjde, když tu bude mít E. Jenže není kdy jindy by ji sestavil, kdyz je pak příští týden v Po,Ut,Pa,So,Ne v práci. Příští týden chci aby ve středu a ve čtvrtek sestavil postylku, ohradku a přebalovací komodu. To tu opět bude mít E. Já ho zaměstnám, to bude koukat. Do teď se tu nudil a teď mu to teprve začne. Uz ted si vlastně mužu začít hrát na tu chudinku 😂 Jak jste mi tu doporucovaly.

jessulka
3. led 2019

@skretik Ani mi nemluv, ja jsem kvůli ní a malému brečela celý večer. Taky mně to sebralo. Jak se asi má.

misak48
3. led 2019

Jinak holky já konečně (skoro) dodělala tu látková i výbavu. Ještě mi teda chybí dosit vkladacky, těch mám ještě málo, protože mě moc nebaví. Ale přes víkend snad padnou i ty 🙂 nakonec jsem udělala 4 novorozenecké svrchnaky (od každé barvy dvoje), do těch počítám čtvercovky na novosklad a krátké vkladacky. A pak mám 4 jednovelikostni svrchnaky se systémem vkladacek SIO. Ty lego jsou kapsovka podšitá fleecem, vkladacky přijdou dovnitř. To je myšlené spíš třeba k doktorům a na výlety a tak. Zatím jen jedny na zkoušku a když budou vyhovovat, tak pak dosiju další, to už je relativně otázka chvilky 🙂

val333
3. led 2019

@bombat no já jsem ho měla celou dobu na pravé straně... A nahoře už mě právě že nic netlačí 😀... Prdelka někam zmizela... Ale tak snad je tam dobře 😇 musím doufat!

jessulka
3. led 2019

@misak48 Ty jsi tak neskutečně moc šikovná. Smekám klobouk.. Tohle je fakt profi.

bombat
3. led 2019

@skretik Ta taky, tuhle jsem při šití mantinelu vzpomínala, jaké ušila hnízdečko - neuvěřitelně šikovná. Ta to měla těžký, že vlastně zažila podruhé přesně to samé, takový dramaticky konec...

jessulka
3. led 2019

@bombat Jde mi z toho mráz po zádech. Brrrr. Snad se maji dobře.

zuzekk
3. led 2019

@misak48 no to je kraaasa!! Netušila jsem, že se to dá doma ušít! Jsi dokonalá..!

zuzekk
3. led 2019

Tak děvčata, mám teď asi opačný "problém" než většina - furt spím. Touto dobou usínám, dneska jsem si dala "pauzu" ráno když vstával manžel, po vpuštění kocoura jsme si šli spolu na chvilku lehnout a málem jsem nestihla oběd! Ani to zvíře mě nevzbudilo, k tomu se přinutit pohlédnout na hodiny mě tedy přiměla myšlenka, že by mohl chtít čůrat a kolik že je..a ono 11.45. Tohle není žádný trénink na mimino!! ☹
Jindy zase spím od půlnoci do 10 v kuse..

bombat
3. led 2019

@misak48 Mohla by ses tím živit, je to absolutně profi, ani nevíš, jak Tě obdivuju. Už dlouho se Tě chci zeptat - co jsi studovala na střední, všeobecný obor nebo nějaký technický? Dcera mi nastoupila na strojařinu na SŠ a je tím naprosto nadšená, takové kukaččí mládě, pro mě je to španělská vesnice. Jsem na ni ale docela hrdá, je to těžký obor.

misak48
3. led 2019

@jessulka
@zuzekk holky vy jste zlata 🙂 teď už se jen modlím, aby byly taky pořádně funkční 🙂 ale hodně jsem to studovala a konzultovala co a jak, od střihu po materiály. Tak snad to bude dobré 🙂 rozhodně budu mít větší motivaci vytrvat než s kupovanou výbavou 😀

zuzekk
3. led 2019

Otázka spíš pro alternativní rodičky: novorozenecka žloutenka- plánuji ambulantní (nebo téměř ambulantní) porod, jít se žloutenkou domů? Nebo jak dlouho kvůli ní setrvat?

misak48
3. led 2019

@bombat oni na fotkách nejsou ty chyby moc vidět, sem tam se tam nejaka najde, rozhodně jsoubod kupovaných k poznání 😀 já mám před ČVUT osmiletý gympl. Že chci jít na nějakou techniku už jsem sice okolo toho prvákům věděla, ale radsi jsem se víc zaměřila na gymplu na matiku a fyziku, hlavně pak poslední dva roky v rámci seminářů. Ona totiž u nás strojní průmyslovka nestojí za nic a na VŠ se z ní vpodstate jít nedá... Dceři to rozhodně schvaluju, strojarina je super. Zajímavá a perspektivní. Rozhodně se nemusí bát, že by pak nenašla práci 🙂 a ten klučičí kolektiv, to je úplné blaho 😀 kdyby s něčím do školy potřebovala poradit, tak se klidně ozvěte 😉

jessulka
3. led 2019

@zuzekk Závidím ti. Já mám šílené pálení zahy, ze se mi při poloze vleže zvedá žaludek. A to tak, ze musím jít zvracet. Takže dneska jsem ulehla v pul desáté a v jedenáct jsem se zeblila jak Amina. Tak si teď dávám na spraveni chutě a zahnání kyselosti borůvkový jogurt s lupínky. Nikomu nepřeji pálení žáhy, které zažívám, protože to je neskutečná bolest.

jessulka
3. led 2019

@zuzekk Malá měla novorozeneckou žloutenku a druhý den nás normálně pustili domu. Jen mi řekli, at ji dávám hodně k oknu na světlo.

bombat
3. led 2019

@jessulka Dneska večer mě pálení žáhy působilo taky neskutečnou bolest - bolel mě od toho celý hrudník i záda vzadu, ani sedět jsem nemohla. Já to rozháněla pivem a sodou - té teď zkonzumují bezmála víc než jídla 😕. No a to pivo jsem zkoušela na to trávení spíš intuitivně, jinak ho teď nepiju, a myslím, že pomohlo.

bombat
3. led 2019

@zuzekk Jak píše Jess, u běžné žloutenky stačí vystavování na sluníčku za oknem. Měla to moje mladší dcera narozená doma a jenom jsme ji dávali za okno na sluníčko a bylo to velice brzy pryč.

ajdamajda
4. led 2019

@zuzekk šla jsem po porodu hned domu a žloutenka nastoupila až 3.den. Syn byl žlutý . Ale naše dětská lékařka říkala ze to zvládneme doma ze hospitalizaci nerada vidí skrze kojení a odloučení . Hodnoty nevím , doma jsem syna dávala co nejvíce na sluníčko k oknu a pak i venku jsme byli ...jeden syn byl v zimě a druhy v létě s měli žloutenku oba takže vím ze u obou jsem to řešila podobne a zmizela . Plus kapat vitamin D od Jamiesonu místo na předpis . Nebolí po něm brisko

ajdamajda
4. led 2019

Já nemůžu spát. Tlačí mě břicho , jsem strasne nadmuta. Asi budu cucet do stropu .

andelka
4. led 2019

@bombat to ti moc přeju. Mně teda můj ex stále přesvědčuje,že jsem udělala dobře. Nechtěla bych s ním být,ani kdybych doteď byla sama.

basice
4. led 2019

@jessulka taky bych se toho termínu sekce nebála. U nás v porodnici se může rodit až když jsou děti donošené a je to právě od toho 37+0 TT. Takže myslím, že ty dva dny už nehrají žádnou roli. Teda, to už máš za chvíli... To uteklo nějak rychle a bude mezi námi další miminko 😁

andelka
4. led 2019

@jessulka zrovna jsem si říkala,jak je fajn,že malá následuje příkladu Fanouška,a pak jsem četla o té jizvě,a to je jasný,že přirozený porod nehrozí a moc oddalovat sekci taky ne. Už to budeš mít brzo za sebou. Já jsem dneska nemohla spát, pořádně až ráno,a to mi zvonil budík. Cucam Gastrofruit,ale teď to vůbec nezabralo. Pálila mě žáha ve všech polohách.

andelka
4. led 2019

@skretik
@bombat jenže o to právě jde,že ten vztah musí být ještě takový,a lidé takoví,že o vztah bojují oba. Což často nebývá a jeden zmuze velmi málo,naopak ještě přibude další zklamání.

andelka
4. led 2019

@val333 já ti držím moc palce. Nejčastější pohyby co mám,jsou vpravo v boku a stejně jakoby úhlopříčně na levé straně. V okolí pupíku skoro nic,tam mám placentu. A srdíčko poslední dvě ctg dole pod pupíkem. A je tak,že hlavu má v levém Třísle,vlevo záda a nahoře a vpravo kope nohama.

val333
4. led 2019

@andelka děkuji 😊 tak to mám podobné... Akorát prostě necítím nic nahoře, tak jak jsem měla tu boulicku, ta zmizela...no uvidím ... Biju se do hlavy, že jsem nešla k dr dřív ...

skretik
4. led 2019

@val333 uz ses moc dlouho doma a uz Ti z toho trochu hrabe vid 😒. Zkus se zabavit necim jinym nez polohou mimca,stejne to neovlivnis. Podivej jak Te strasili predcasnym porodem a uz Ti pomalu predcasny porod nehrozi,uz to bude v terminu.

@ajdamajda ja taky nemohla spat vubec 😒,mam tolik veci co dnes potrebuju udelat a jsem uplne hotova

@jessulka zaha me pali taky az je mi z toho zle, davam si Anacid,ale to zabere jen na chvili vzdycky. Obcas pomuzou orisky,ale taky jen na chvili 😏

andelka
4. led 2019

@val333 tak Dr s tím stejně nic nenadělá. A fakt se může otočit až takhle 36-37 tt. Já tomu ani nevěřila,ale od minulého týdne jsem měla podezření,že by hlavou dolů být mohl. Před týdnem jsem u Dr byla,utz se nedělal,právě že uvidíme až na tom konci 36 tt.

Strana