icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jenssy
4. led 2019

Ahoj holky, my máme jméno už také najisto vybrané, bude to Péťa, ale slavit bude na Petra a Pavla v červnu, aby neměl moc blízko svátek, Vánoce a narozeniny...dost jsme na to koukali, jinak bych nejradši dala právě jména Daniel, Adam nebo David 😀

@jessulka Terezka je moc hezké jméno 🙂

Holky a nevíte, jak je to, když jsme svoji? Také musíme na matriku? Nebo stačí mít do porodnice kopii oddacího listu?

plamenak11
4. led 2019

@jenssy staci mit jen oddaci list a chteli original ne kopii pak mi ho vratili nevim jak jinde ja rodila a budu zas v Praze

andelka
4. led 2019

@skretik nebrala bych. Prát ručně nebo na 40 mi přijde málo.

andelka
4. led 2019

@jenssy jen kopii oddacího listu. Stačí obyčejná, neověřená.

jenssy
4. led 2019

Holky, jak perete to dětské oblečení, na jakou teplotu? Já to peru jen na 40 stupňů, na 60 pak peru látkové pleny a ručníky...je to málo?

jenssy
4. led 2019

@andelka
@plamenak11 děkuju moc 🙂

skretik
4. led 2019

@jessulka a on uz to vi 🙂?

jenssy
4. led 2019

A ještě jeden dotaz mám 😀 Vy, které už máte mrňousky otočené hlavičkou dolů, cítíte stále výrazné pohyby i dole v podbřišku, nebo už jen spíš nahoře? Taky ještě nemám malého přetočeného a dneska se mrská snad všude, tak zkouším odhadnout polohu, ale asi mám smůlu 😀

andelka
4. led 2019

@jenssy oblečení většinou na 40. Ale povlečení, prostěradla, ručníky radši když jdou na 60. Mantinel kde je napsané prát v ruce bych nekoupila.

skretik
4. led 2019

@andelka tak jsem zase ztracena :D .vubec nemuzu vybrat :(. Kolegove v praci mi chteji neco koupit a postylku nemam vubec vybavenou, tak sjem si rikala, ze vezmu tohle. Puvodne jsem chtela hraci deku, ale na to je cas a mozna podedim. Nemam jeste kolotoc nad postylku, ale ten asi ani nechci . poslete inspiraci 🙂

andelka
4. led 2019

@jenssy já i v podbřišku,vlevo tam kde má hlavu. Ale silnější pohyby v horní polovině břicha.

andelka
4. led 2019

@skretik já moc nepomůžu,do postýlky mám jen prostěradlo a ten tenký mantinel, zavinovačky a teda budu mít hnízdečko od kamarádky. Nemám žádné naducane polštářky,nebesa, kolotoč, uspávacky, kapsáře,ani polštář, peřinu, povlečení ( to mám po klukach ale až tak na dobu 9 měsíců až 1 rok. ) Jedu podle zkušeností se staršími dětmi. A fakt se mi nechce prát zbytečně často. Už tak toho peru hodně.

garfa4
4. led 2019

@jenssy ja mam malou hlavickou dolu a jedine misto, kde ji citim kopat / stouchat je podbrisek. Tak nevim, co tam vyvadi, mozna uz ted trenuje, ze bude v budoucnu boxerka. 🙂 Protoze na to, ze by to mela delat rucickama jsou to poradny rany 🙂

jenssy
4. led 2019

@garfa4 Bezva, tak třeba můžu aspoň doufat, že už se umoudřil a přetočil 😀

jenssy
4. led 2019

@andelka jj, tak to máme podobně 🙂 také vše kromě oblečení peru na 60 stupňů

arielka222
4. led 2019

@skretik já mám do postýlky, prostěradlo,pletený mantinel kolem dokola ptz to bránilo tomu ať se mu zasekne nožička nebo ručička mezi sprusle a hnízdečko. To je za mě must have a investovala jsem do nového, tam bylo mimi hezky v teplicku a na spaní mel zavinovacku a nebo decku.
Polštářky a perinku jsem dávala až pozdeji asi od tříčtvrte roku 🙂

arielka222
4. led 2019

@jenssy stačí kopie oddaciho listu. Jinak peru vše na 40 a ručníky a plinky a prosteradla na 60 🙂

smigli
autor
4. led 2019

@jenssy Já to ze sklepa po synovi vyperu na 40. Je to ukládané čisté. Z bazaru či nové vyperu na 60, potom to pokadený, poblitý a od jídla budu prát taky na 60, s antialergickým mácháním. Beztak mi to jde pak do sušičky a tam bude ta teplota asi vyšší. Nežehlím. Ale stále to nemám ani vyndané ze sklepa..

jessulka
4. led 2019

@skretik Co, jestli vi?

jessulka
4. led 2019

@skretik Kamarádka mela tenhke polstarovy mantinel a uz ho musela dat pryc. Protoze se ji mala zacala přetáčet a zacala strkat hlavicku pod ty polštářky. Udusila by se. Já mam jen takovy ten obyč slaby a staci to. Stejně je to vsechno akorát na prach.

skretik
4. led 2019

@jessulka jeslti vi, ze mala bude mit jmeno po tobe?

skretik
4. led 2019

no ja mam taky zavinovacky a pytle na spani, mantinel mam jeden, tak nevim jeslti resit. Ja jsem sice nasla postylku, ale bez sroubu, takze mozna to mimi nebude mit ani kde spat :D

ajdamajda
4. led 2019

Já nemám zavinovacky , hnízda ani postýlku atd. Nevyuzila jsem to ani s klukama ...
hlavní je ze mám šátek, prso a velké letiště 😂 . Kočárek podle mě až v létě (budu vozit prostrediho a malou ve dvojcecim )

val333
4. led 2019

Holky tak já dneska cítím pohyby nahoře 😍 🙏 tak snad se Jonášek už vyřadil a usadil hlavičkou dolů 😀 ale celej den mám hrozně píchání a řezání tam dole 🙄 v jednu chvíli mě to tak bodlo, ze jsem se až lekla, že mi snad prdla voda... ale naštěstí nic 😀 ... Jinak já mám postylku s polstarovym mantinelem, hnízdečko, zavinovačky, kočár i šátek 😀 budu zkoušet všechno a uvidím, co se nám bude líbit 😊 do postele ho k nám budu brát pouze v tom hnízdečku, protože manžel je ve spaní děsně nemotornej... Už jsem od něho kolikrát dostala pecku do břicha nohou nebo zadkem😁 takže nebudu riskovat, že nám malého rozmáčkne... Navíc ještě rozdává rány loktama (má zvyk dávat si ve spaní ruce za hlavu) 😂

arielka222
4. led 2019

@val333 haha přesně proto máme hnízdečko taky 😂 Měli jsme ho v posteli mezi námi pres den, alee jinak na noc byl v postýlce 🙂 synovi v něm bylo tak parádně ze ho měl do 13 měsíců, sem mu musela dokoupit to velké přes celou postýlku 😂

val333
4. led 2019

@arielka222 no já jsem to ze začátku vůbec nechtěla pořizovat.... Že je to škoda peněz, ale postupně, když jsem se o tom bavila s maminama, všichni to strašně chvalily .... Takže jsem ho nakonec objednala 😊

arielka222
4. led 2019

@val333 no jak říkám za mě fakt úplně nutná věc, a přesně tak, neznám žádnou kamarádku s miminkem která by to nechvalila. Já u syna jako prvorodicka nakoupila hodně blbosti co se nevyužili (napr. Houpací lehatko) ale hnízdečko stalo fakt za ty peníze. 🙂

val333
4. led 2019

@arielka222 tak houpačku mám půjčenou od taťky... 😀 ... Můj otec má s přítelkyní tři děti v rozmezí 3-8 let 😀 takže spoustu věcí podedenych....

arielka222
4. led 2019

@val333 to mas vyhodu. My moc věcí nepodedili, ale teda spiš jsem nechtěla. Mam to radši všechno nové a teď to podědí druhátko, což bylo takhle v planu 🙂 ale různé Houpačky, lehátka, Židličky nebo odrážedla jen fajn mít po někom ptz to je na chvíli a ještě nemáš jistotu že to dítě využije 🙂

jednaholkaa
4. led 2019

@ajdamajda To se prave uz zacinam obavat, ze me vsechny ty mantinely, postylky a hnizda budou k nicemu a stejne budu mit mimino v posteli 🙂)
@jenssy Ja ji mam hlavou dolu a pohyby prave citim napravo jakoby na boku, tam ma nozicky..
@jessulka Terezka je podle me lepsi nez Klarka 🙂 Klarka je takove trochu smutne jmeno..teda tak na me pusobi.. Terezka je veselejsi.

Strana