icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

zuzekk
4. led 2019

@val333 a zrovna pěkný!!

renulkka
4. led 2019

@basice U první s Vigantolem problém nebyl, u druhé ano... Tak jsem to hodně řešila a ano není to stejný jako třeba BabyD od Terezie... A je jiný v tom, že Vigantol má umělý "nosič" toho vitamínu D, který může dělat problémy při zažívání, podobný složení prý má i D od toho Jamiesona nebo jak se jmenuje... Terezie má nosič úplně jiný (nevím, jestli dokonce není přírodní?, už přesně nevím) 🙂 Jinak na množství je třeba ta Terezie srovnatelná s Vigantolem 🙂 Jednotky už si nepamatuju, ale rozdíl byl zanedbatelný 🙂 Tak jsem občas dala kapičky dvě místo jedné 🙂 Teď zkusím dávat mimču Vigantol a uvidím, jak bude malá reagovat 🙂 Kdyžtak zase sáhnu po Terezii 🙂
@andelka Zavinování po porodu se taky bojím 😔 Po druhým porodu to byl očistec... To jsem po porodu při šití brečela bolestí, jak jsem se ani tu chvilku nemohla schoulit 🙈 To jsem si řekla i o prášek 🙈 Pak už to bylo ok, akorát cca první dva dny u kojení to bolelo jak čert a kroutily se mi palce u nohou 😂
@zuzekk Třeba nebudete mít žloutenku vůbec 🙂 Držím palce 🙂

zuzekk
4. led 2019

Dudlik chci nechat na co nejpozději až bude nejhůř, v porodnici určitě ne. Odsavacku myslím mívají porodnice na půjčení, taky bych to viděla jen při krizovém scénáři, který nejspíš nestihne ani nastat. Když mi nepůjde kojit, je to o důvod víc jít co nejdřív domů, zánět hned tak časně neočekávám (jsem naivní?)

jessulka
4. led 2019

Na zavinovani dělohy si kupte homeopatika. Opravdu mi pomohla.

zuzekk
4. led 2019

@renulkka díky, doufám! Ale nenapadlo mě se zeptat na kurzu, jak velké nebezpečenství skrývá a co kvůli ní postoupit a co si naopak nenechat vnutit.

tynazezu
4. led 2019

@basice ano, budu...uvidime, co ten náš termín, jestli se tam potkáme...a taky, jestli nebudu muset na císaře, pokud se mi neotočí

bombat
4. led 2019

@zuzekk Žádné hodnoty nikdo neměřil, když se narodila doma, jen byla trochu žlutá... Když by tě pouštěli po ambulantním porodu, tak žloutenka stejně ještě nebude zjevná, demonstruje se tak druhý až třetí den, myslím.

zuzekk
4. led 2019

@skretik dárek od kolegů (jsem děsná brzda, než to tu dočtu, je už dotaz v propadlišti dějin!🤤) - koukni na Alla baby, mají krásné věci, v reálu ještě hezčí než na fotkách, zachumlani do peří luxusní. A je to takové dražší, ideální na složení se na dárek. Vendelin už má od nich povlečení, spacák, polštářek, piknikovou hrací deku a heboučkou dečku, ještě "musím mít " zavinovacku - sice mám několik rychlo, ale tohle je úplně jiná liga. Dá se použít i jako peřinka, třeba do kočáru.
Nebo mě napadá Swadller zavinovacka na první týdny- utahovací.

zuzekk
4. led 2019

@bombat aha, taky dobře 😁
Žloutenku A jsem měla sama já, vím, že je jiná, ale taky rovnou vím že to není žádný drama a že se to stejně nijak neléčí ve smyslu medikace apod. Jen dieta a odpočinek.

jednaholkaa
4. led 2019

O tech kuchynskych uterkach jsem cetla..ale uz jsem se to snazila ignorovat, jsou obrovskyyyy..

jednaholkaa
4. led 2019

A obleceni pro mimi beru velikost 50 a jeden overal 56 ..nebo co myslite? Na holcicku..

zuzekk
4. led 2019

@jednaholkaa já beru 50 - nemůže být větší, protože kdo by tu hromadu 50 asi tak unosil??!?
😆

misak48
4. led 2019

@jednaholkaa tak mě přijde, že utěrky zaberou min místa než 3 další ručníky, místo kterých je mám 😀 já oblečení neberu s sebou žádné, budu používat erar. A na cestu z porodnice máme připravenou 56, kdyby náhodou byla menší, tak mi bude muset 50 někdo dokoupit než pro nás pojedou. Nemám v ní jediný kus oblečení 😀

bombat
4. led 2019

@jednaholkaa Mojí dceři (byla tedy druhorozená) nebyl overal 56, co jsem vzala s sebou do porodnice... Měla 4 kila. Radši bych vzala větší nebo na výběr, můžeš připravit 2 nebo 3 sady do speciální tašky a pak ti to třeba druhý den přiveze manžel a ty z toho vybereš...

jednaholkaa
4. led 2019

@bombat Coze?? Ja mam nejvic 56tek, jaj 🙂) ok tak to by me ani nenapadlo.. Dobry napad si pripravit doma i jine varianty, diky.

renulkka
4. led 2019

@jessulka Myslíš, že by pomohly? Já na ně moc nedám 🤔😀 U první jsem o nějakým zavinování vubec nevěděla 🙂 U druhé děs, tak snad už to horší být nemůže 🙂 😀
@zuzekk No co si pamatuju ze škole, tak pokud by hodnoty byly hódně vysoký (hodnotu vůbec nevím, ale podle mě by to muselo být vážně hodně), tak může dojít až k poškození mozkových buněk 🙂 Důležitý je hlavně hodně kojit, aby se to mimčo rychle od bilirubinu vyčistilo 🙂 To byl třeba u starší problém, jak měla ty hodnoty vysoký, tak nešla probudit, spala opravdu tvrdě, vůbec neměla potřebu ani jíst a vždycky jen pocucala... Tím, jak ji pak ta žloutenka klesla, tak byla živější a hned i sála jak drak 🙂

jednaholkaa
4. led 2019

@misak48 Hm, to asi jo. Ja mam ty cestovni rucniky.. Sakra to tam nemaj ten papir jako treba u gyn, ze clovek musi tahat do nemocnice uterky. Lepsi asi rodit doma 🙂)

cuccinka
4. led 2019

Holky ?! Kdo mi vysvětlí pojem zavinovani dělohy? 🙄🤔😯😯 to slyším prvně...

ajdamajda
5. led 2019

@zuzekk myslím ze okolo 250 plus minus

ajdamajda
5. led 2019

Já už zase nemůžu spát. Prý mezi 2-3h ráno funguje žlučník. Je fakt ze mám díky zazivacim problémům teď docela nepohodli a těším se až bude malá na světě protože mi drti střeva ale zlucnik necítím. Jen teda stravu upravit protože fakt jim více tu nezdravou ... taky je to vidět na ukládání tuku na zádech a pazich . Jinde nepribiram

val333
5. led 2019

@ajdamajda taky nespím. 😵 Malý má diskotéku...

skretik
5. led 2019

@val333
@ajdamajda ja mam ty noci taky cim dal horsi,jsem uplne ko a ne a ne usnout a kdyz uz usnu spim tak 2 hodky a zas jsem zvhuru... ani nevim co mi presne vadi a proc nespim 😒

ajdamajda
5. led 2019

Taky nevím, ale prcek má taky party. Je potřeba dost naspat dopředu protože jestli bude i noční vstavani tak budu zase zombie . Synové a zvlášť mladší od 3 do 6 ráno vzhůru a já musela dělat vše aby neplakal (měl ale hrozne koliky a pak ABKM) ale než jsme to objevili, myslela jsem ze umru vyčerpáním (přes den taky nespal , moc nespal celkove )

basice
5. led 2019

@tynazezu tak uvidíme, jestli se tam potkáme. Ty už máš sbalenou tašku do porodnice? Já se na to chystám příští týden,tak snad se k tomu dokopu 😏

andelka
5. led 2019

@cuccinka u prvního se to necítí,až u druhého a dál. Proto mě to trochu zaskočilo. Bolely ty stahy jako porodní, většinou při kojení nejvíc. Ale asi jen první den,den a půl. Sestřička mi i nabízela čípky na bolest kdyby to bylo moc. Ale přežila jsem bez nich.

andelka
5. led 2019

@jessulka které homeo jsou na tu dělohu? To byla fakt radost první dny.

basice
5. led 2019

@andelka já naopak u druhého skoro žádné bolesti při zavinovani necítila a prvorodička vedle mě trpěla jako pes. Teď u třetího jsem zvědavá jak to bude, to si myslím, že už mě to nemine 😒

yvonneullmann
5. led 2019

Dobre rano. Koukam ze mate vsechny problemy se spánkem. Ja se treba ve 3 vzbudim a koukam. A nechapu Jakto ze sem tak bdělá. A to usinam treba az o pulnoci. A rano jsem jak mrtvola. Maly Daník má v břišku taky pěknou párty každý den. Hlavne vcera kdyz mě napojila sestřička na pásy. To tam delal snad kotrmelce :D tak mi pak rikala ze budu mit asi pekneho divocha 🙂))

yvonneullmann
5. led 2019

JINAK k tomu zavinovani. Nevim jak to je po císaři nebo neni ale Ja spis vnimala bolest toho řezu Takze Nedokazu specifikovat jestli me bolelo i neco jineho 🙂)

misak48
5. led 2019

@ajdamajda
@val333
@skretik
@yvonneullmann holky u mě je to s tím spaním jak na houpačce... Jak jsem si tu stěžovala, že nemůžu večer zabrat, tak jsem pak zjistila, že když jdu spát až po půlnoci, tak pak usínám docela slusne. Ale taky je to jak kdy. Třeba dvě noci nespím a pak jsem tak unavená, že tu další třeba 12 hodin (s přestávkami na WC). Taky mi docela pomáhá spát v jine místnosti než chrapajici manžel. To mě štve, protože buď spím špatně protože chrápe, nebo spím špatně, protože u mě není ...

Strana