icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
7. led 2019

@andelka Nevím, tak asi je lakomý. Ta vafle je hrozně dobrá, u nás ji dělají v létě na koupališti a muze byt i ve skořicovém cukru nebo pocakana ruznou polevou. Dělá se to v tomto https://www.cornico.cz/vafle-stroje/vaflovac-na...

jessulka
7. led 2019

@ajdamajda Jj, a Ella je oproti Verunce o hlavu mensi a o 5kg lehčí. Také tomu nerozumim. Asi z ní chtějí mit baletku nebo krasobruslarku 😉

jessulka
7. led 2019

Holky, jsem nervózní. Zitra po obede jedu do te porodnice. Budou mi delat i uktrazvuk. Tak uvidim Terezku, to jsem ráda a tesim se na ni. Reknu si o fotku, poslední. Doufám, ze si mne tam nebudou přehazovat jak horký brambor.

yvonneullmann
7. led 2019

Holky prosim radu. Malej ma od sobotu silenou chřipku. 40ky vnoci ve dne nejdeme pod 38. Dnes uz na sobe pocituji tlak na prsou slabost a bolest svalu za krkem.... malymu doktorka doporučila pouze panadol nurofen a klid a tekutiny. Ja sem trochu v nervu jestli to na me zitra padne tak ze z toho porodim. Ty horečky atd. A neni to nejak nebezpečné.?? A k tomu vsemu se mi dnes udělali hemoroidy velikosti palce a s tim si take nevim rady :( jsem nestastna. Nevyspala vycerpana a ted toto vse do toho. :(

misak48
7. led 2019

Holky máte ty prebalovaky nádherné 🙂 taky se svým pochlubim. Mám ho řešeny na pracovním pultu, který mám v koupelně, doteď jsem tam jen žehlila. Bylo to tak v plánu už od té doby, co jsme se nastěhovali. Sice nemám supliky, ale je tam spousta prostoru okolo. Takže oranžové boxy jsou jeden na čisté a jeden na špinavé pleny, na nezbytností okolo jsem si udělala na zeď velký kapsář. Oblečení si prostě budu nosit s sebou, nejdřív od nás ze šatny, pak z komody v dětském pokoji, až se dodela... Ale vedle se mi vejde i vanička na koupání 🙂
@ajdamajda teda bříško máš fakt malinké 🙂 já si říkám, jaký nemám pupek, ale když to pak u toho Apolináře vidím jako dneska, tak ho tam mám z těch ženských vždycky nejmenší, i kdyz jsem třeba v pokročilejším týdnu. Zítra se chystám na porovnávací fotku, tak ji sem pak hodím 🙂

andelka
7. led 2019

@jessulka držím palce na kontrolu,snad půjde všechno hladce a hlavně budeš už vědět co jak bude. Já jdu ve 13h, ale co bude nevím,asi vnitřní vyšetření, minule nebylo. A předá mě do porodnice,což už vůbec nevím co bude obnášet.

andelka
7. led 2019

@yvonneullmann horečka je blbá,ale aspoň paralen se přece může. A na hemoroidy mi zabral Cyklo 3 fort,na předpis.

eva.85
Autor odpověď smazal
val333
7. led 2019

@jessulka
@andelka držím také palečky... Já jdu zítra v 8:30 na první ozvy... Taky jsem děsně nervózní... Kvůli té polohy malého 😵 tak snad to budou dobré zprávy! 🙏

dominika963852
7. led 2019

@jessulka Achjo, to je fakt marný s tím tvým chlapem. To mě mrzí.
Jasný, že by bylo divný, kdyby Verunka baštila a Ell na ní jen civěla. 🙄 .
Zítra to bude dobrý, uvidíš 😉

andelka
7. led 2019

@val333 budu na tebe myslet,hned napiš.

misak48
7. led 2019

@val333 taky držím palce 🙂

val333
7. led 2019

@andelka
@misak48 děkuji 😊

basice
7. led 2019

Ufff, tak jsem vás po celém dni dočetla 😉. Dnes jsem měla od rána samé lítání a kupodivu nejsem ani nijak zničená. A to dnes v noci malý 2 hodiny nespal, povídal si v posteli, pořád do mě sťouchal a prostě nemohl znovu usnout. Asi už to mám přípravu na miminko, kdy také nebudu moci v noci spát. Jinak malá v bříšku je v noci úplně zlatíčko. Nejvíc řadí od té 19 hod do 22 hod a pak je do rána klid. Kéž by ji to takhle vydrželo i po narození, to by bylo super 😉.

Holky, ten malinik se musí pít zároveň i s lněným semínkem nebo stačí pít jen ten malinik? Nebo to je lepší?

Jinak všem, co je zítra čeká kontrola, tak přeji ať to dobře dopadne 👍

andelka
7. led 2019

@basice můžeš pít jen čaj,ale obvyklá příprava je i to semínko.

Jinak ještě jsem četla,že dobré je jíst před TP datle.

seveneye
7. led 2019

Ahoj holky tak se dnes konecne taky hlasim,dle UTZ vše v pořádku,prdola v netopýři poloze hlavou dolů,placenta asi 2.5cm od děložní branky,mudr.si mě pozval zase za 14 dní,ptala jsem se na ten maliník a aniball,ale nic moc mi k tomu mudr.nerekl ani nechtěl moc spekulovat zda mi nakonec vyjde normal porod nebo bude nezbytnej cisar...navic pokracuju s magnosolvem,berete taky ještě někdo v 35tt?Joo a ještě blbý dotaz můžete mi někdo přesněji vysvětlit co znamená v prukazce poznámka CS2?

andelka
7. led 2019

@seveneye já jsem magnosolv v 35tt ještě brala,teď už ne.
CS je hodnota cervix score..je to komplexní hodnota ohledně čípku a tak. V 35 tt je 2 normální hodnota.

basice
7. led 2019

@seveneye já také ještě beru hořčík i když jsem teprve 34tt,ale plánuji ho brát v menším množství až do porodu. Pomáhá mě na psychiku a úzkosti, takže se mě ho moc vysazovat nechce.

seveneye
7. led 2019

@andelka super čtení zítra se mrknu vic,akorát koukám že u toho lnu píšou užívat až 3 týdny před porodem, malinik už piju ale semínko mam teda ještě asi odložit co?jinak vážně zvazuju ten aniball nekupovaly jste některá teď někdy?

seveneye
7. led 2019

@basice brala jsem slabší magnesium lactici,ale pak přišel na řadu silnější magnosolv,tak uvažuju že pak přejdu opět na tu slabsi variantu,já mám totiž normálně nízké hodnoty minerálů v těle skrz špatně vstřebávání,tak si myslím že mi to taky nijak neublíží brát dál....

basice
7. led 2019

@seveneye já si myslím, že v malém množství můžeš brát dal a spíše to magnesium lactici.

andelka
7. led 2019

@seveneye tak doporučuje se od ukončeného 36 tt, tak jestli 3 nebo 4 týdny před TP je už asi jedno.
Já mám od kamarádky Aniball,už cvičím od pátku. Teda zatím jen 2x, o víkendu to nedávám, nemám klid.

jessulka
7. led 2019

@andelka Také jdu zítra v 1 hodinu. Nejdriv ultrazvuk a pak registrace. A nevím, kde tam tedy seženu nejakeho toho pediatra, který se má vyjádřit k tomu termínu sekce. No uvidím, zítra budu moudřejší. Tobě drzim také palečky, abyaly zůstal hlavičkou dolu.
@val333 Budu na tebe zitra moc myslet a držet palce. Určitě se malý zase otočil 😉 Ja jsem take zvědavá, jak tam ted Terezka je. Cítím v levem boku nožičky a po pravé strane uprostřed vedle pupiku mam vzdy obrovskou bouli, tak asi zadecek a kousek zadicek. Hlavičku bude mit tedy asi dole, tu nahmatat nemohu.

andelka
7. led 2019

@jessulka já to mám naopak, vpravo nahoře mě boxují nožičky a vlevo se boulí zadek a hlavičku už cítím taky,v levém podbřišku,skoro v trisle když sedím.

jessulka
7. led 2019

@dominika963852 A dneska rano vstaval jak ja rikam "po prdeli" protože jsem mu řekla, ze ho v 8hodin vyzvednu a pojedeme na ten Urad. Tak jsem ho v pul osmé budila at už vstává, ze vezu Verunku do skolky a pak ho rovnou vyzvednu, tak at je nachystej. A on vstal a sel za Verunkou a rikal ji, at je ráno potichu, ze on by se rád vyspal, ze mluvi moc nahlas. A Verunka mu rekla, ze mluvi potichu a ze on ma prece zavřený dvere do ložnice. Ale pak ji to přišlo lito, proč by v našem byte po ránu nemohla normálně mluvit a zacala brečet. Tak mi ji bylo lito a rekla jsem ji, at si ho nevšímá, ze je potichu a mimo jiné ze uz je pul osmé a M. stejne musí vstávat a ze tu za pár dní bude brečet miminko, takže se stejne nevyspí. A Verunka se začala smát a ja taky. A on koukal jako puk. Přitom kdyt je u nás E., tak k nam do ložnice chodi i v noci, budi ho, leze k nám do postele, rano vstává uz v pul sedmé a otravuje snad po 15minutach, že chce jist, pít, pohádku,je ji zima,chce jinou pohádku,nebo se hádají s Verunkou a chodí na ni žalovat. Také se nevyspim, ale nikdy jsem nic neřekla. Prostě to je dítě, které z toho jednou vyroste. Ale abych kvuli nemu chodila po špičkách a musela septat, to uz vážně přehání.

jessulka
7. led 2019

@andelka Stejně jsem zvědavá, jestli bude Terezka podobou po mne, nebo bude po M. Ja bych si přála, kdyby byla po mne.

andelka
7. led 2019

@jessulka já myslím že jsi tak výrazná,že bude víc po tobě.
Též jsem zvědavá jak bude malý vypadat. Podle 3D mi přišlo,že má po mně nos. Uvidíme. Dominik nebyl podobný na nikoho,teď už je jasný,podobou i povahou ( celá maminka,až na výrazné obočí po tátovi)

andelka
7. led 2019

Já už se tak těším..fakt jako pár dní a bude tady miminko. Kalkulačka mi hlásí 25 dní,to je vážně už za rohem.

Strana