Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Kliiiid ... mě popravdě už to teď ke konci spis nebaví . Mimco mě nikde netlaci , kluci mi cpali nohy pod zebra a palelo to . Malá ne a je nízko . Jenže proste už chci chodit normálně na wc (mám strasne problémy se zazivanim skrze utlacena střeva - plyny a průjem ) tlak na mocak. A jsem bez nálady . Takže chtěla bych to mít za sebou ....představa ještě třeba 4 týdnu mě děsí . A to jsem 36tt, dle inseminace více
Holky můžu mazat stehy po nástrihu Hemagelem? Ještě doplňuji lékárnu a chci být připravena jelikož má mrnous o dost větší hlavu než první dítko tak počítám ze střihnou. Ale to hojení po prvním bylo horší než porod tak chci být co nejdřív fit a to byly jen kosmetické 3 malinke stehy.
Holky, prosim nemate nekdo zkušenost kde sehnat za rozumnou cenu kalhotky po porodu stahovací? Takové ty co stahuji bricho a nebo jizvu po cisari, aby nevznikl takovy ten povysly bachor.
@arielka222 jo hemagel mě nepalel. Dubová kůra ano . A nejlepší bylo větrat a koupele v repiku sedave . Mě to i hnisalo ale ☹ v létě kdy bylo 30st ... humus
@jessulka mám tyto
Jsou rozepinaci na bocích i mezi nohama . Což je fajn když měníš vložku. Měla jsem je v porodnici už den po sekci a lékař říkal ze jsou dobre když mi vyhovují a cítím aspoň ze nemam prázdné břicho a mám jizvu stahlou. Mě naopak bylo nepříjemné mít sitovane kalhotky protože jsem cítila jizvu
https://www.mamaja.cz/pro-maminky/poporodni-sta...
@ajdamajda ja mazala první dubovou kůrou, ale prijde mi ze to moc neurychlilo hojení a trošku to fakt stipalo. Super zabalím ten Hemagel pro jistotu.
@renulkka mě se nejvíc osvědčila soukromá fyzioterapie... sice si to zaplatíš, ale jsou ti tam ochotní vyjít vstříc... co mám tady u nás zkušenost s klasickou rehabilitací, tak tam ti všude řeknou za 3 měsíce až půl roku a vůbec je nezajímá, že máš problém teď akutní... řešila jsem tohle v prosinci s tou krční páteří, kdy jsem se fakt nemohla hnout a na té soukromé mě vzali jseště ten den (prostě kvůli mě přijel o půl hodiny dřív do práce). Vyšlo mě to na 300,- za půl hodiny
Tak hlásím hlášení po první návštěvě porodnické ambulance: předplácím si nějakou prémiorvou, hlavně kvůli přednosti na nadstandart, a asi to byl dobrý tah - ta "obyč" měla plnou čekárnu (resp. čekárničku), kolem plno lidí na jiné ambulance - sice oční, chirurgie atp. ale stejně to tam bylo cítit nemocema na sto honů, tak jsem ráda za extramístnůstku, nerada bych teď něco chytla. Do ordinace jsem šla ještě dřív, než byl můj čas, všechno proběhlo velmi rychle - ale taková hromada papírů! chudáci lesy, furt dokola vypisovat to co je v počítači... nj, bez papíru dneska neporodíš.. aspoň to máme za sebou a nebudeme muset řešit při příjmu.
Vyšetření jen rychle informační, že tluče hlavou dolů, co bylo vidět, bylo v pořádku, nic se nechystá. A od teď každý čtvrtek. V pondělí jdu ještě ke svému MUDr., ale řeknu mu, že naposled.
@andelka Takhle to teď většinu času mám, tak snad 🙏 bude mít dole taky hlavičku... Tak uvidím v úterý, jsem z toho celkem nervózní 😏😀
@misak48 Taky jsem hledala jen soukromý... Uvidím, kde budou mít čas, jedna paní chce 600 Kč za terapii a druhá 500 Kč 🙂 Ale prý je to orientační cena, že většinou to přizpůsobí ještě konkrétnímu problému... Tak uvidím, co mi zítra řeknou... Kdyžtak mám v záloze ještě jednu rehabku, ale to mi kamarádka říkala, že chtějí doporučení... 😏 Tak doufám, že někdo z těch 2 prvních budou mít teď čas....
@renulkka jdu na fyzioter. zítra, sice teď je to aktuálně dobrý, ale když se to rozbolí je pozdě - nějak pod pravým žebrem ze předu i ze zadu, objednat se člověk musí všude předem.... Někde jsem vyčetla, že přednost dostávají ti, co si to sami zeplatí, než se žádankou. sice bych ráda ušetřila, ale doktorku jsem stejně nějak nestihla, tak uvidím, jestli to bude jen jednorázovka nebo budu chodit častěji.
@zuzekk já dostala veškeré papíry v poradně už někdy začátkem prosince - s tím, že je budu potřebovat na příjem, tak ať si je v klidu doma prostuduju a vyplním. Dostalo mě už když jsem viděla, jaký je to štos a ještě víc, když jsme to pak s manželem vyplňovali celkem přes hodinu... fakt šílenost...
@renulkka Tak snad budeš mít štěstí jako já a vezmou tě 🙂
Ahoj holky. Tak my doma katastrofa. Maly ma od soboty chřipku a Nejhorsi je ze do dnes proste horečky i prez den 38. Doktorka me uz fascinuje tim ze to je normalni. Vzala mu krev na crp a ze dobry ťze to Musime zvladnout. Ja to samo od utery mam take. Sedlo mi to hlavne na hlasivky a plice. Horecku sem mela tedy jen vcera ale krom paralenu nemuzu nic Takze se to taky pry potahne dele. Ksem zahlenena jak blazen a nic mi nepomuze. Coz krasne ohrožuje i sekci a anestézie. :/ jsem uz zoufala. A doufam ze to nemuze mit nejske následky pro maleho Danika :/ zitra me chlap veze na ozvy tak snad bude vse Ok :/ snažíme se s pupikem jen lezet. Tchyne nastesti obstarává maleho
@andelka
@misak48 všechny ty souhlasy, to je něco...x-krát vyplňuju to samé nebo téměř to samé. Nevadí mi to osobně, jsem úřednický typ a vyplňování kolonek mě nijak netrápí, ale systémově je to teda šílený.. hlavně že jsou registry všeho druhu, ale cokoliv propojit je koukám nemožné.
Jako vyplňovat to někde při příjmu rodící na chodbě si teda představit nedovedu. A to to máme jednoduchoučký - manželé, na stejný adrese, prakticky se všim souhlasim..
holky kolik mam koupit plenek jednicek ? krome teda tech do porodnice ty mam , kolik jste jich kupovaly domu nebo hned dvojky ? diky moc
@cimartinka těch malých 2-5 kg mám tři balíčky,celkem skoro 100 ks. Těch 3-6 kg mám skoro 200 ks. A dál nic. Budu i látkovat.
@yvonneullmann Taky jsem už skoro týden nemocná, o víkendu jsem měla teploty a zůstal mi chrapot, zahlenění a kašel. Když jsem byla v lékárně, dali mi na krk jenom Septilen a na kašel jenom Stopkašel, k tomu Paralen. Úžasný výběr, jen co je pravda...
@andelka diky
Holky, syn dobírá po týdnu antibiotika (kašel, rýma, zahlenění, zvracení), já s manželem jsme to samozřejmě chytili taky. Takže my smrkáme a kašleme, tchýně mi doveze cibulový sirup; čajík, citron, med. Nic jiného asi nezbývá.. :( Na gyndě mi Dr. řekla, že rodit můžu klidně s kašlem a rýmou, že to nic neohrožuje. Jak dělala ultrazvuk a já ležela, tak mě to hrozně nutilo kašlat, takže toho moc nevyšetřila. :D
@cimartinka mám to podobně jako andelka, jen bez těch větších, zatím jen novorozenecké (nulky, jedničky) - 3 balíky různých výrobců + nějaké načaté dary, tam možná bude něco většího. Pak uvidím - jestli začneme hned látkovat nebo dokoupím a jakou velikost aktuálně. větší zásoby určitě dělat nebudu.

@jessulka Tak hlavne fakt lez a odpocivej, nech se obskakovat. Opravdu si s tim nezahravej, to za to nestoji. 😉 Uzivej si, ze budes opecovavana. 😉